Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שאף אחד לא מכוון למיתון בנוסח שנות ה-20.

כמה שנים של האטה כלכלית זה המון. 

אני לא יודע להשוות נזק פוטנציאלי לאזרח ממוצע מאינפלציה משתוללת לנזק פוטנציאלי מקריסת הכלכלה לצד השני. 

אני רק תוהה בקול רם האם הכלכלנים שמקבלים את ההחלטות יודעים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

אף אחד לא מכוון למיתון נוסח שנות ה20 באמריקה.

מה זה ״ההייטק קורס״? היינו שם בפיצוץ הדוטקום. היה לא נעים כמה שנים אבל יצאנו מזה.

לא בדקתי נתונים, אבל מרגיש לי שאפילו חצי ממה שהיה בדוטקום יהיה פי כמה גרוע יותר היום. רוצים ״ללמד הייטק״ בגני ילדים, זה לא אותו סדר גודל של פעם מבחינת מנוע הצמיחה שהוא…

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם (נערך)

בתקופה ההיא הייתי עדיין בבית ספר, אבל אני חושב שיש היום הרבה יותר חברות טובות מפעם. אני חושב שיש גם פחות חברות גרועות, ולכן אני לא חושב שזה יגיע למימדים של אז.
זה שהתחום הוא הרבה יותר במיינסטרים לא אומר שזה לא בצדק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רוב חברות ההייטק של היום בכלל לא מרוויחות כסף.

הם אוספות כסף ממשקיעים שמחפשים אקזיטים ואין להם מה לעשות עם הכסף כי הריבית היא 0 ואין שום אלטרנטיבות טובות.

עכשיו הכסף יקר, המשקיעים נעלמים וכל חברות הסטארט אפ שמגייסים מאות מיליונים ולא מרוויחות שום דבר ייחנקו עקב מחסור במזומנים.

גם בהייטק פשוט קפצו מעל הפופיק בהמון דברים, מתירנות יתר, תנאים טובים יותר מאשר בבית מלון ומשכורות הזויות לילדים בני 22 שבדיוק סיימו קורס של חודש בתכנות כלשהו.

• אהבתי 3

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, yuvalganim כתב:

רוב חברות ההייטק של היום בכלל לא מרוויחות כסף

מאיפה הבאת את הנתון הזה? חוץ מזה שהוא יכול להיות מאוד לא רלוונטי.
אם יש לי 10 חברות עם 10 עובדים שלא מרוויחות כסף וחברה אחת גדולה עם 100K עובדים שמרוויחה המון כסף מה אכפת לי אם כל ה-10 יסגרו?

אין שום דבר מאחורי התגובה שלך פרט למרמור ופופוליזים זול. צריך להביא נתונים ואז לנתח אותם. 

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 2

פורסם

דיברת על חברות לא על עובדים. אני המשכתי את הקו שלך על חברות ולא על עובדים.

ברור שרוב העובדים נמצאים בחברות גדולות שגם מרוויחות וכבר מבוססות.

איפה ראית מרמור בתגובה שלי?

המציאות בהייטק היא שעל כל חברה אחת גדולה שמצליחה יש 20 סטארט אפים שמגייסים עשרות מיליונים אם לא יותר ואז גם נסגרים ללא שהרוויחו שקל אחד.

אתה גם כתבת דברים בלי להביא נתונים, אז למה לדרוש ממני?

הנתונים שכן יש לי הם ממקור ראשון - הגיוסים בהייטק נעצרו כמעט לחלוטין, כלומר גם שם מחשבים מסלול מחדש.

מגייסים אך ורק את מי שצריך ולתפקידים ברורים, הכל קפוא - גם שם

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

שמע, אתה רק מדבר על כמה שאתה מחפש הזדמנויות, כאילו מישהו ימכור לך 6 חדרים ברמת גן ב-1.4

אם היית רוצה לקנות כבר היית קונה.

שוק הדיור יורד, איך שלא תסתכל על זה. ירושלים יקרה פיצוצים ואפילו פה כבר מרגישים ירידה במחירים, לפחות ביד 2.
קבלנים לא מורידים באופן רשמי את המחיר כי זה יפגע בהם אחר כך, אז מחפשים לעשות עיקוף עם החזרי שכירות, משכנתא או לא יודע מה. בסופו של דבר זה כסף שנשאר לך בכיס ולא הולך אליהם.

אף אחד לא רוצה 6 חדרים ברמת גן ב 1.4

ב 1.4 אני מוכן לקנות היום באשקלון 5 חדרים בעיר היין

4 חדרים ברמת גן אני בכיף מוכן לשלם 2.5.

בדיוק כמו אלה שייעצו כאן להכנס לשוק ההון בשיא כל הזמנים ואמרו לי "מי הבטיח לך שהשוק יירד".  עד שיהיה משהו באמת שווה אין לי בעיה לחכות, דירה כבר יש לי. אם תהיה הזדמנות שווה נכנס, אם לא תמיד אפשר להכניס עוד כסף לנאסדק.

שוק הדירות יורד ולא נעליים. זה שיש כאן אנשים שמתפללים לזה ומפרשים כל דבר איך שבא להם כדי להאמין שעוד חצי שנה המחיר ירד ב 0.0005% זה זכותם

החזרים של השכירות עשו גם לפני שנה ושנתיים אבל אם זה עוזר לך כדי להאמין שהמחירים יירדו בעתיד אז בהצלחה..

ירושלים זה לא דוגמא. כבר הייתה כתבה על ירידת מחירי דירות בירושלים, לוד, ב"ש, לדעתי זה קשור למצב הבטחוני כי עובדה שבאשקלון שאמורה להיות יותר זולה אין מחירים.

לפני 11 שעות, BeBest כתב:

בגלל זה מאז שפרסמתי את התגובה שלי ועד עכשיו ראיתי 4 פרסומות שונות בפייסבוק לדירות עם הנחות והטבות?

לא זכור לי פרסום כזה אגרסיבי ועם הנחות כאלו לפני 3-4 חודשים.

אתה כנראה רואה פרסום כי פייסבוק רוצה שתראה פרסום.

כשחפשתי לבנות פרגולה פתאום קבלתי מלא פרסומים על פרגולות, מדרגות וכו

זה אומר שענף המסגרות בקריסה? לא זה אומר שפייסבוק שם לב שאפשר למכור לי

מי שבאמת נמצא בשוק הזה וחי אותו כמה שנים יודע שגם לפני הקורונה וגם לפני שנה היו מבצעים של החזר שכירות וכו'.

יש כאן אנשים שנוח להם להאמין שזה התחיל היום כי תכף הקבלנים פושטים את הרגל. בסדר. זכותם

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

מי שבאמת נמצא בשוק הזה וחי אותו כמה שנים יודע שגם לפני הקורונה וגם לפני שנה היו מבצעים של החזר שכירות וכו'.

יש כאן אנשים שנוח להם להאמין שזה התחיל היום כי תכף הקבלנים פושטים את הרגל. בסדר. זכותם

לא נכון, בשנה האחרונה לא היו פרסומים בכלל כי המחירים עלו בטירוף והקבלנים מכרו בטירוף.

תמיד כשהשוק קצת מדשדש רואים שוב פרסומות של הקבלנים.

אם הם ימשיכו עם הפרסומות והמבצעים נדע שמצבם מחמיר

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

לא נכון, בשנה האחרונה לא היו פרסומים בכלל כי המחירים עלו בטירוף והקבלנים מכרו בטירוף.

תמיד כשהשוק קצת מדשדש רואים שוב פרסומות של הקבלנים.

אם הם ימשיכו עם הפרסומות והמבצעים נדע שמצבם מחמיר

אם אתה אומר שלא נכון אז לא נכון

כבר כתבת כאן המון דברים שאין להם שום בסיס ואם נוח לך לשכנע את עצמך לא אעצור אותך.

היו המון מבצעים עם "החזר שכר דירה" גם שנה שעברה ולפני שנתיים וב 2019

פורסם

אתה מחזק מה שאני אומר, שנה שעברה אכן היו מבצעים כי הייתה קורונה והייתה האטה.

בשנה האחרונה עם קפיצת המחירים הנוספת לא רק שלא היה מבצע, הקבלנים גם אמרו לך "לא מתאים? הנה הדלת"

איך אני יודע? אמרו לי את זה 3 פעמים ב-3 מקומות שונים.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

איפה ראית מרמור בתגובה שלי?

לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

גם בהייטק פשוט קפצו מעל הפופיק בהמון דברים, מתירנות יתר, תנאים טובים יותר מאשר בבית מלון ומשכורות הזויות לילדים בני 22 שבדיוק סיימו קורס של חודש בתכנות כלשהו.

או שזה מרמור. או שזה קנאה. או שזה לא קשור. תחליט אתה באיזה קטגוריה לשים את זה.
מה בדיוק לא בסדר שבהייטק נותנים משכורות גבוהות ותנאים טובים?
אני מסכים שלעיתים אתה שואל את עצמך "למה אני צריך את זה?", אבל זה לא מה שגמר חברות ולא מה שיגמור חברות.
מה שגמר חברות זה מודל כלכלי שאין מאחוריו כלום ושום דבר. לא חסרות חברות שנותנות לעובדים שלהם תנאים מפליגים וטונות של כסף במניות ועדיין מרוויחות המון המון המון כסף, כי הן פשוט חברות טובות.

פורסם
לפני 10 שעות, yuvalganim כתב:

רוב חברות ההייטק של היום בכלל לא מרוויחות כסף.

הם אוספות כסף ממשקיעים שמחפשים אקזיטים ואין להם מה לעשות עם הכסף כי הריבית היא 0 ואין שום אלטרנטיבות טובות.

עכשיו הכסף יקר, המשקיעים נעלמים וכל חברות הסטארט אפ שמגייסים מאות מיליונים ולא מרוויחות שום דבר ייחנקו עקב מחסור במזומנים.

אתה מתכוון "סטארטאפ תל אביבי", לא "הייטק".

כל היוניקורנים לשעבר שעומד מאחוריהם כלום ושום דבר, שהצליחו למכור רעיון למשקיעים אבל שאין שום דבר שנמצא בידיים בתכלס.

לפני כשנתיים שהתחיל גל הטירוף הזה אמרתי להורים שלי ששאלו אותי למה אני לא מנסה את מזלי שם- "תבדקו את תפוסת המגדלים בתל אביב תוך שנתיים ותראו ש 80% מכל החברות החדשות שקמו שם כבר התחלפו"

בדיוק מה שקרה.

אבל כאמור, מדובר על סטארטאפ שאין לו משהו ביד וחי על שריפת כסף של משקיעים.

יש די והותר חברות הייטק בשוק שיש להן תוחלת ומרוויחות יופי. מדובר למעשה בחלק נכבד מהשוק, אחרת לא היה הייטק בישראל. השוק פה לא סלחני כלפי מי שאין לו כסף.

ואף חברה לא שילמה הון עתק לילד בן 22 שסיים קורס של חודש, החברות שעשו את הקורסים האלו מכרו חלומות באספמיה. הילדים שסיימו שם את הקורסים ולא היה להם פורטפוליו עצמאי הפכו ל code monkies ממש לא בשכר עתק, והיו הראשונים לעוף שבועת ה "יוניקורנים" התפוצצה.

אצלנו אגב, נמצאים בגיוסים די נרחבים. אני גם מחפש מישהו לצוות שלי כרגע.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, yuvalganim כתב:

הריבית עדיין שלילית מבחינה ריאלית כי היא נמוכה מהאינפלציה.

והריבית יכולה להיות גם 20%, אין שום מגבלה לבנקים.

כמה שהאינפציה תמשיך גם הריבית תמשיך יחד איתה.

האינפלציה קובעת את הטון כי היא הדבר הכי גרוע שיכול להיות בכלכלה וחייבים לעצור אותה

לממשלות יש חובות שריבית גבוהה מגדילה, אבל אינפלציה שוחקת.

שום בנק מרכזי לא יגרום לממשלה שלו להגיע לחדלות פרעון.

פורסם
לפני 6 שעות, yuvalganim כתב:

אתה מחזק מה שאני אומר, שנה שעברה אכן היו מבצעים כי הייתה קורונה והייתה האטה.

בשנה האחרונה עם קפיצת המחירים הנוספת לא רק שלא היה מבצע, הקבלנים גם אמרו לך "לא מתאים? הנה הדלת"

איך אני יודע? אמרו לי את זה 3 פעמים ב-3 מקומות שונים.

הקורונה הייתה בתחילת 2020

אנחנו עוד שניה בתחילת 2023

אתה לא יכול לספר לי שהייתה האטה ומצד שני מראים פה שהמחירים זינקו ב 20%

אז בזמן שהם זינקו עשו גם מבצעים כאלה.

• רעיון גרוע 1
פורסם

מגבילים את המשכנתה: בנק ישראל הורה להפסיק "לנפח" את ההחזרים

כחלק מחישוב השכר של האזרחים ממנו נגזר ההחזר חודשי למשכנתה, הבנקים כללו לא רק את שכר הנטו, אלא גם בונוסים, הפרשות לקרן השתלמות, שווי רכב של שכירים ועוד. בנק ישראל הורה לקבוצת "בינלאומי", וייתכן כי בהמשך לבנקים נוספים, לחדול מהנוהג והמשמעות - הגבלה בלקיחת המשכנתה.

מקור

• תוכן חדש...