Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Transporter כתב:

אבל אני מדבר על קבלן ולא על מתווך

עזוב מתווך וחברות פרטיות.

מה שכתבתי תומך במה שכתבת כי המתווך הזה הוא מטעם יזם התמ"א והוא לא היה לחוץ בבנין שקרוב אלי אבל כן היתה "ירידת מחיר" בדירה שמוכר לאדם פרטי.

מסכים שלפחות ממה שאני רואה באזור שלי הקבלנים ממש לא בלחץ, להיפך. אבל באזורי הביקוש הביקוש נחלש אחרון ...ואנחנו רחוקים לפחות פיטורים של 30-40 אלף הייטקיסטים משם אם לא יותר.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 19 דקות, Transporter כתב:

אני בכלל לא מבין למה אתה טורח להגיב

הרי מבחינתך הקבלנים כבר פושטים רגל ותכף דירות בנתניה ימכרו במליון שח

אז פשוט תלך ותקנה לפני שנקדים אותך 

התגובות מיותרות וההסברים שאתה נותן פה תמיד חסרי בסיס וכמובן מנותקים מהמציאות כי יש כאן אנשים שבאמת מחפשים לקנות ועוברים בין קבלנים ורואים את התגובות בפועל.

אין גמישות ויש אפס מאמץ

אני שם בצד את האיש מכירות הסמרטוט הזה שצריך להגיד בירכת הגומל שזה אני ולא לקוח אחר שבדיוק הבנק סרב לתת לו משכנתא ובא עצבני לשם. 

הקבלנים ממש לא מתחננים ללקוחות, לא רודפים אחרי לקוחות, לא עושים מבצעים שלא היו בעבר ולא  מוכרים דירות במחירים זולים. ההפך, המחיר בפועל יותר יקר ממה שפורסם

נשמע שאתה גס רוח לא פחות מהבחור שאתה מציין.

תבין משהו נשמה, השוק שאתה פונה אליו הוא הקצפת של הקצפת, ובכל מקרה - הדוגמא הפרטית שלך לא רלבנטית.

אתה ממשיך לנפנף פה שלקבלנים לא אכפת והם לא מצייצים - סבבה.

הקבלנים לא מוכרים כבר חצי שנה (עובדתית) והמצב רק מחריף.

לקבלנים יש שיטת תמחור סופר אגרסיבית שעבדה להם במשך עשור, השיטה היא די פשוטה והיא הולכת ככה:

יש משבר? מעלים מחירים

יש מלחמה? מעלים מחירים

יש קורונה? מעלים מחירים

יש חורף? מעלים מחירים

יש קיץ? מעלים מחירים

זו כל תורת התמחור שלהם על רגל אחת. עכשיו אתה יכול להמשיך ולחשוב שעולם כמנהגו נוהג וזה ימשיך.

אני טוען שלא רק שזה לא ימשיך, זה יתפוצץ להם בפנים, הנתונים שאתה מביא פה לא יותר טובים משלי, אז בוא נהיה ענייניים

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 40 דקות, yuvalganim כתב:

הקבלנים לא מוכרים כבר חצי שנה (עובדתית) והמצב רק מחריף.

אני לא יודע באיזה מדינה אתה חי

כמעט ולא נשארו להם דירות למכירה

אתה כנראה מסתכל בנתונים של 2009 או של מדינה אחרת

לפני 53 דקות, G. P. Magnus כתב:

מסכים שלפחות ממה שאני רואה באזור שלי הקבלנים ממש לא בלחץ, להיפך. אבל באזורי הביקוש הביקוש נחלש אחרון ...ואנחנו רחוקים לפחות פיטורים של 30-40 אלף הייטקיסטים משם אם לא יותר.

אני לא יודע מה קורה בערד ודימונה

אבל ערד ודימונה אף פעם לא היו  מקומות שהנדלן היה בהן חזק אז לא רלוונטיות

ואני לרגע לא נותן פה דוגמאות מהפרוייקטים בכיכר המדינה ש"החל מ" מתחיל מ 10 מליון. בוא נהיה מציאותיים.

לא צריך להיות קיצוניים ולהסתכל על ת"א

הנתונים שכתבתי נכונים לראשון, יבנה, נתניה

אין צורך לחפש דווקא את ת"א ר"ג גבעתיים והרצליה  שכמובן שמה שכתבתי תקף גם אליהן.

לפני 43 דקות, yuvalganim כתב:

נשמע שאתה גס רוח לא פחות מהבחור שאתה מציין.

כי אתה מתעקש להציג כאן נתונים לא נכונים, אין לי מושג מה הבסיס לנתונים האלה אבל הוא פשוט סותר כל מציאות

"הקבלנים לא מוכרים"

זה משפט מטופש. הרי הם כן מוכרים. אני הולך לקבלנים בעצמי ורואה מלאי דירות.

פורסם

@Transporter בערים שהזכרת אתה מסתכל על השכונות הכי יקרות שבהן נמכרות דירות במחירים של 4-5 מליון ומעלה, לדעתי מה ש- @yuvalganim מתכוון אליו זה דירות של 2 עד 3 מליון ושם יש ירידת מחיר שגם אני רואה באיזורים כמו ק.השרון בנתניה/כפר יונה/קדימה צורן.

יש ביקוש שונה לדירות סטנדרטיות כמו שרשמתי עליהן ויש ביקוש שונה לדירות שאתה מסתכל עליהן ולכן אתם לא מוסגלים להגיע להסכמה בנושא.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

יש משבר? מעלים מחירים

יש מלחמה? מעלים מחירים

יש קורונה? מעלים מחירים

יש חורף? מעלים מחירים

יש קיץ? מעלים מחירים

זו כל תורת התמחור שלהם על רגל אחת.

זה חוסר הבנה בסיסי של חוקי היצע וביקוש.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, Jeka88 כתב:

@Transporter בערים שהזכרת אתה מסתכל על השכונות הכי יקרות שבהן נמכרות דירות במחירים של 4-5 מליון ומעלה, לדעתי מה ש- @yuvalganim מתכוון אליו זה דירות של 2 עד 3 מליון ושם יש ירידת מחיר שגם אני רואה באיזורים כמו ק.השרון בנתניה/כפר יונה/קדימה צורן.

יש ביקוש שונה לדירות סטנדרטיות כמו שרשמתי עליהן ויש ביקוש שונה לדירות שאתה מסתכל עליהן ולכן אתם לא מוסגלים להגיע להסכמה בנושא.

תקרא שוב מה שכתבתי

כתבתי בפירוש שאני ל-א מדבר על תל אביב או רמת גן לצורך השוואה וכמובן גם לא על בית שאן.

אלא על נתניה ראשון יבנה.

אין שם שום ירידה. ההפך.

ןנתתי פה כמה פעמים דוגמא הכי טובה את אשקלון

ממש לא עיר שדירות סטנדרטיות נמכרות ב 4 מליון אבל כן 2 מליון ל4 חדרים

כשלפני שנתיים או שלוש זה היה 850 900 בעיר היין.

אולי 1.1 ל"פראיירים"

ה 2 מליון הזה לא זז ולא  משתנה.

לפני 20 דקות, rev-Match כתב:

ונכון להיום הביקוש נחתך בחצי לא? 

לא נחתך מספיק כדי שהקבלן ילחץ

זה מה קורה בפועל.

כל השאר תאוריות וסיפורים

אגב גם בכל אותן כתבות על "קריסת שוק הנדלן והביקושים" תמיד מציינים שזה עדיין לא  משפיע על המחירים. אז נראה לי שזה מסכם הכל

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, rev-Match כתב:

ונכון להיום הביקוש נחתך בחצי לא? 

הרכישות נחתכו באיזה 40-45%

רכישות אינן "ביקוש".

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

אמרתי לך כבר כמה פעמים שכל הנתונים האלה עדיין לא מספיקים

אולי כשיחתכו בעוד כמה עשרות אחוזים נדבר אחרת

כרגע זה לא מלחיץ אף אחד. עובדתית

ומציינים את זה בכל הכתבות תמיד. תמיד יש שורה תחתונה - למרות כל העובדות הנ״ל, המחירים לא יורדים.

מה יהיה מחר אלוהים גדול

פורסם

השפעה של עליית ריבית לוקחת בין חצי שנה ל 9 חודשים. כרגע אנו חווים את הפעימה הראשונה. עוד לא מספיק מטלטל ( הריבית בפעם הראשונה עלתה ב 0.35 אחוז). עוד עליה של 0.5-0.75 אחוז וכל אלה שחנקו את עצמם עד הקצה יתחילו לזוז באי נוחות ולחשוב שוב מה עושים. גם לקבלנים עדיין יש אוויר. בתקופת הקורונה הצטבר הרבה "שומן" ולכן יש כאלה שעדיין משדרים עסקים כרגיל אבל יש הרבה עסקאות עם הטבות ( מדד נעול, הנחות לא רשמיות, תשלום שכירויות ועוד). לומר שלא קורה כלום בשוק - זה לא נכון. לומר שהקבלנים קורסים - זה גם לא נכון. לגבי הקבלנים - זה מאוד תלוי באיזה מצב הם בפרויקט וכמה מכרו עד כה. קבלן שטרם החל בבניה לחוץ יותר וגמיש יותר. קבלן שכבר אחרי שלד - פחות לחוץ ולכן פחות גמיש. ההערכה שלי - עוד עליית ריבית אחת ותתחיל קצת תזוזה למטה במחירים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

השפעה של עליית ריבית לוקחת בין חצי שנה ל 9 חודשים. כרגע אנו חווים את הפעימה הראשונה. עוד לא מספיק מטלטל ( הריבית בפעם הראשונה עלתה ב 0.35 אחוז). עוד עליה של 0.5-0.75 אחוז וכל אלה שחנקו את עצמם עד הקצה יתחילו לזוז באי נוחות ולחשוב שוב מה עושים. גם לקבלנים עדיין יש אוויר. בתקופת הקורונה הצטבר הרבה "שומן" ולכן יש כאלה שעדיין משדרים עסקים כרגיל אבל יש הרבה עסקאות עם הטבות ( מדד נעול, הנחות לא רשמיות, תשלום שכירויות ועוד). לומר שלא קורה כלום בשוק - זה לא נכון. לומר שהקבלנים קורסים - זה גם לא נכון. לגבי הקבלנים - זה מאוד תלוי באיזה מצב הם בפרויקט וכמה מכרו עד כה. קבלן שטרם החל בבניה לחוץ יותר וגמיש יותר. קבלן שכבר אחרי שלד - פחות לחוץ ולכן פחות גמיש. ההערכה שלי - עוד עליית ריבית אחת ותתחיל קצת תזוזה למטה במחירים.

סותר את כל מה שרשמת לגבי קבלנים:

https://www.nadlancenter.co.il/article/6756

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אמת זה לא תהליך של יום יומיים.
גם אי אפשר לומר שתנאי השוק לא השתנו. השתנו גם השתנו, אבל לוקח לזה זמן לחלחל.
אם היה פה מיתון וגל אבטלה הכל היה קורה מהר יותר, אבל זה לא המצב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, Transporter כתב:

ממש לא עיר שדירות סטנדרטיות נמכרות ב 4 מליון אבל כן 2 מליון ל4 חדרים

כשלפני שנתיים או שלוש זה היה 850 900 בעיר היין.

באיזה עולם דירות 4 חדרים בראשון לציון נמכרו ב-850-900 אלף לפני שלוש שנים?

ב-2011 (כשקנינו במרכז ראשון) מחיר של דירת 4 חדרים היה בין 1.1 ל-1.3 מיליון. וזה לפני 11 שנה...

פורסם
לפני 11 דקות, redroze כתב:

סותר את כל מה שרשמת לגבי קבלנים:

https://www.nadlancenter.co.il/article/6756

חולק עליך. זה לא מדגם מייצג לרוב הקבלנים. תמיד יהיו כאלה שבמצב גרוע מאוד. בכל ענף. אני לא חושב שרוב הקבלנים במצב שמתואר בכתבה.

פורסם
לפני 31 דקות, asix כתב:

קבלן שטרם החל בבניה לחוץ יותר וגמיש יותר.

הפרוייקט שהתעניינתי עדיין בלי היתר ואף אחד לא לחוץ ולא מחלק דירות ומתנות בחינם

כמעט כל הפרוייקט מכור

לפני 22 דקות, garicho כתב:

באיזה עולם דירות 4 חדרים בראשון לציון נמכרו ב-850-900 אלף לפני שלוש שנים?

ב-2011 (כשקנינו במרכז ראשון) מחיר של דירת 4 חדרים היה בין 1.1 ל-1.3 מיליון. וזה לפני 11 שנה...

עיר היין זה באשקלון  לא בראשון פעם אחרונה שבדקתי

לפני 10 דקות, asix כתב:

חולק עליך. זה לא מדגם מייצג לרוב הקבלנים. תמיד יהיו כאלה שבמצב גרוע מאוד. בכל ענף. אני לא חושב שרוב הקבלנים במצב שמתואר בכתבה.

זה נכון

אי אפשר לקחת דוגמא אחת ולהשליך אותה

רוב הקבלנים ממש לא בלחץ ולא יושבים עכשיו וחושבים איזה מבצע לתת כדי למכור דירות

המצב עדיין לא מספיק חמור כדי שיזיז למישהו

בוא נדבר עוד רבעון, אולי משהו ישתנה

• תוכן חדש...