Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, G. P. Magnus כתב:

1. גם בתחילת הדרך של מחיר למשתכן ב-2016 רבים מהרושכים היו "על הקשקש" (ולראיה מימון 90% וכו', תביא רק 100 אלף ותקנה דירה);

תודה על החידוד אבל לא דברתי על אותם אנשים שיש להם 350,000 וצריכים 400 או 450.

דברתי על אלה שיש להם 100 אלף וחושבים שאפשר ללכת לקנות דירה של 2 מליון!

לפני שעה, G. P. Magnus כתב:

2. יכולת ההחזר של כלל אנשים, ודי בטוח של מי שהיו מקודם על הקשקש, לא ממש עלתה בשנתיים האחרונות אבל:

א. מחירי הדירות עלו בכ-25% (ואולי אף יותר); ו-

ב. הריבית התייקרה משמעותית וכך גם גודל ההלוואה בהינתן יכולת החזר מסויימת (שכאמור לא השתנתה משמעותית לטובה ואולי אפילו לרעה); ו-

ג. הבנקים הרבה יותר זהירים לגבי מתן משכנתאות מעבר ל-33% יכולת החזר.
3. לאור 1+2, אפילו אם ניקח דירה שעלתה לפני שנתיים 850 אלף שקל (נניח דירת 4 חדרים בקריות במחיר למשתכן) וכעת עולה מיליון ש"ח, למי שגרד 100 אלף מפה ומשם אין דרך להביא עוד הון עצמי של 112.5 אלף ש"ח (75% מ-150 אלף) ו/או יכולת לקבל משכנתא עם החזר של עוד כמה מאות שקלים ל-30 שנה. ולקחתי מקרה קיצוני לטובה מבחינת המחירים.

4. בנוסף, יש את נושא ההצמדה למדד שרק אצלי עלה במעל 12% מאז ש"זכיתי" וזה משהו שאי אפשר לקבל עליו פר ההגדרה משכנתא, אז הנה הזוג המסכן עם 100 אלף היה צריך למצוא עוד 120 אלף ש"ח לנושא הזה .... אז ה-100 הופכים להיות שליש מיליון ש"ח. וזה קשה מאוד להאמין שלא יפיל את מי שעל הקשקש.

כל זה נכון

והיית ממש לארג' איתם

דירת 4 חדרים שנמכרה בקרית ים ב 900א' ב 2019, נמכרת היום 1.4 1.5, לא מליון שח...

ובאופן כללי היית לארג' עם הדוגמא שלך.

כי מי שמדמיין לקנות 4 חדרים בין חדרה לגדרה צריך הרבה יותר מהשלמה של "רק עוד 100 אלף"

ואם אני ואתה יודעים את זה,

גם אותו אחד שנלחם כל חייו כדי לחסוך 100 אלף, יודע שאין לו שום סיכוי להביא 500 אלף

הוא מתייעץ עם כל העולם ויודע שהון עצמי הוא נניח  400 ? 500 ?

יש לו ביד 100

למה לעזאזל להתחרות ? סתם כדי להגיד שמימשתי את הזכות ?

תתחרה בפריפריה, תזכה בדירה, תקנה, יהיה לך נכס שאתה יכול לשלם, לעמוד בו, ותרוויח

לפני כשעה, farkash7 כתב:

זוכים בלוטו הם לא מדד לכלום.

זה בדיוק הרצוי והמצוי

אם משה מקרייית שמונה זכה בהגרלה הזו  כשהוא יודע שבקושי יכול לקנות דירת 4 חדרים בעפולה, הוא לא עשה בזה שום דבר חוץ מלחסום את הבאים בתור.

אז זכה בלוטו, אבל אין לו איך לממש את הזכיה. והוא ידע את זה עוד לפני שהוא נרשם להגרלה. אז למה?

לפני כשעה, farkash7 כתב:

לצורך העניין כשאתה ניגש למכרז של רמ"י אתה צריך לשים מקדמה יפה מאוד שאתה יכול לאבד... לא רואה סיבה למה אין מבחן יכולת גם במקרה של מחיר למשתכן. בעצם אני כן רואה, זה לא פופוליסטי.

זה הכי הגיוני והכי נכון, והעלתי את הנקודה הזאת בעצמי כמה פעמים כאן

"זה לא פופוליסטי"

אבל לתת למאות אלפי אנשים להתמרמר על זה שהסיכוי לזכות עומד על 0.0001% זה כן פופוליסטי

ולהגיד לרווק בן 32 שיש לו הון עצמי , עשה צבא ומילואים ומקיים את כל חובותיו למדינה שהוא לא רשאי להתחרות כי אין לו טבעת על היד, זה כן פופוליסטי

זה לא פופוליסטי, זה טימטום.

אתה יודע מה,

עשה משהו אחר.

זכית? ביטלת את הזכיה מכל סיבה? יש לך חצי שנה תקופת צינון.

המדינה נותנת לך זכות להתחרות בהגרלות שאתה תבחר. אף אחד לא אשם שאתה רוצה קומה 10 עם נוף לים ו3 כיווני אוויר. נרשמת? זכית? תקנה גם אם לא נשאר נוף לים.

לא מתאים לך לקנות? זכותך..כסף שלך. לא תוכל להתחרות תקופה.

בדיוק כמו שמי שלא עובר טסט צריך תקופת צינון ולא יכול לגשת למחרת לעוד טסט כי לאבא שלו אין בעיה לשלם עוד ועוד עד שיעבור.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 27 דקות, Transporter כתב:

תודה על החידוד אבל לא דברתי על אותם אנשים שיש להם 350,000 וצריכים 400 או 450.

דברתי על אלה שיש להם 100 אלף וחושבים שאפשר ללכת לקנות דירה של 2 מליון!

הרעיון היה להראות שאפילו אם נלך מאוד מאוד לקולא, זה בעייתי מאוד. מקל וחומר מה שאתה טענת.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 5 דקות, G. P. Magnus כתב:

הרעיון היה להראות שאפילו אם נלך מאוד מאוד לקולא, זה בעייתי מאוד. מקל וחומר מה שאתה טענת.

כשניסיתי להסביר את זה כמוך צלבו אותי כי "מה זה להשיג 100 אלף", עושים כמה טלפונים והופ.

לך תדע אולי הממשלה החדשה תמצא תוכנית יותר טובה והגיונית

בכל מקרה עכשיו הבנתי שההנחה עומדת על 300 אלף בערך,

בשביל הרבה מהמתחרים זה "לא כסף" אז לא מתאמצים בכלל

• רעיון טוב! 1
פורסם

ואולי בכלל תנאי הכניסה למכרזי מחיר למשתכן צריכים להיות קשיחים יותר?

נניח רק כאלה שיוכיחו שיש ביכולתם להמשיך את התהליך יוכלו להירשם (תעודת זכאות כהוכחה להון עצמי ואישור עקרוני למשכנתא). אין ספק שתידרש כאן המצאת הגלגל מחדש אבל ככה המון יסוננו מראש ולא יתפסו מקומות לאנשים שבאמת יכולים לרכוש אך לא זוכים.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 7 שעות, Transporter כתב:

אתה יודע מה,

עשה משהו אחר.

זכית? ביטלת את הזכיה מכל סיבה? יש לך חצי שנה תקופת צינון.

המדינה נותנת לך זכות להתחרות בהגרלות שאתה תבחר. אף אחד לא אשם שאתה רוצה קומה 10 עם נוף לים ו3 כיווני אוויר. נרשמת? זכית? תקנה גם אם לא נשאר נוף לים.

על זה נגיד אני מסכים איתך.

אני רואה הודעות בקבוצות "זכיתי אבל לא בא לי לקנות שם", אז מה נרשמת יא מטומטם.

פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

כשניסיתי להסביר את זה כמוך צלבו אותי

לכן ניסיתי להסביר בדרך שונה ;) 

הבעיה היא שההנחה כיום נמוכה משמעותית ויחד עם זמני בניה מתארכים וחסרונות אחרים שיש בשיטה (בחירה ממה שיש, דירות שתוכננו פעמים רבות בצורה לא טובה, וכו' וכו') גורמים למי שלא ממש חייב לוותר על ההשתתפות ו/או לוותר על הזכיה. בכל מקרה רבים מהזוכים גם לפני שהריבית עלתה נאלצו לוותר על החלום כאשר הגיעו לעשות את החשבון של המשכנתא יחד עם הבנק (ואני מכיר כמה וכמה כאלו אישית).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

התוכנית נועדה לעזור לאוכלוסיה שלא תגיע לדירה בשוק החופשי - לרכוש דירה.

כספי מיסים שבמקום ללכת למשטרה, בתי חולים, בתי ספר, צבא - הולכים לעשירון 7-8-9-10.

מה שאתם מציעים, זה לקצץ את 7-8 ושיילכו לעשירונים 9-10 - אתם שומעים את עצמכם ?

הדרך המהירה ביותר שלהם להגיע לדירה, כלשהי, זה כנראה דרך מחיר למשתכן.

למה ? כי ככה השוק בנוי. אז תגיד שמע, אתה עני מדי כדי לזכות בהטבות האלו. יופי אבל זו הסיבה שהוא נרשם מלכתחילה.

אם כבר זה צריך להיות הפוך - הבן של לבייב, כנראה, לא צריך להיות זכאי להשתתף בהגרלות, אבל על זה לא מתלוננים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

הרבה אנשים נרשמים סתם בלי יכולת אמיתית לקנות וזה פוגע בסיכויים של אנשים עם יכולת אמיתית לקנות.

שוב, כל מי שמוותר מפנה את מקומו להבא בתור. הסיכוי שלו להגיע לדירה לא נפגע.

ודבר שני, ראיתי לא מעט מקרים בהם גם אלה שאין להם גרוש על התחת, ברגע הזכיה הופכים עולמות ומוצאים פתאום מספיק ממון בשביל להשלים את הרכישה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם
לפני 36 דקות, stum כתב:

התוכנית נועדה לעזור לאוכלוסיה שלא תגיע לדירה בשוק החופשי - לרכוש דירה.

כספי מיסים שבמקום ללכת למשטרה, בתי חולים, בתי ספר, צבא - הולכים לעשירון 7-8-9-10.

אולי אני טועה, אבל יש עוד כלי במדינה \ בעולם שאומר לאזרחים - שמעו, אין לנו איך לעזור לכם, אבל רק לחלקיק קטן מכם, קחו הגרלה ורדו מאיתנו... יש כזה? 

פורסם
לפני 23 דקות, iluxxxa כתב:

שוב, כל מי שמוותר מפנה את מקומו להבא בתור. הסיכוי שלו להגיע לדירה לא נפגע.

זה בהנחה שהוא ממשיך להמתין שמישהו יפנה את התור… הנחה אופטימית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, Shmulik_Miata כתב:

נניח רק כאלה שיוכיחו שיש ביכולתם להמשיך את התהליך יוכלו להירשם

זה מה שאמרתי ממזמן

התוכנית הזאת כל כך מטומטמת שמונעת מרווקים עם הון עצמי לקנות דירה

ונותנת לנשואים בלי שקל על התחת להרוס את החיים שלהם ולהלוות כסף מכל מי שאפשר כדי להתחייב למשהו שאין להם שום יכולת לשלם

(וכמובן אלה שסתם נרשמים ובכלל לא רלוונטים לתוכנית)

• רעיון טוב! 2
פורסם

תכנית מחיר למשתכן היא תכנית הזויה שלא הייתה צריכה לקום.

התכנית הזאת מעוותת את השוק ומשמרת את המחירים ואפילו מתדלקת אותם.

תכנית לא חוקית שאמנם עזרה לחלק קטן מאוד מהזוגות הצעירים (אני אפילו אחד מהזוגות), אבל תדלקה גם משקיעים וגרמה להרבה מאוד אנשים שבכלל לא רצו דירה לקנות דירה כי הם זכו באיזה מקום נידח והופכים להיות משקיעים בעצמם.

אני כבר שנים אומר שזה לא "תכנית למשתכן" אלא "תכנית לקבלן". נתנו לקבלנים סוכריה, למכור את כל הדירות, על הנייר עם אפס עלויות שיווק. אחלה בחלה.

כחלון הארור עשה נזק ארוך טווח והלך

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

זה בהנחה שהוא ממשיך להמתין שמישהו יפנה את התור… הנחה אופטימית.

ובזמן הזה הוא לא יכול לקפוץ על שום מציאה, כי הוא "ממתין" שזה שלפניו שאין לו שום סיכוי לקבל משכנתא יחכה שיקראו לו לבחור דירה, ישריין דירה ויחכה עוד חודש ימים עד שיצטרך להעביר את הכסף שהוא יודע מראש שאין לו.

לא יודע אם כולם כאן מודעים לזה שיש אנשים שזכו בדירה וחיכו שנתיים שלוש עד שהזמינו אותם לבחור

מה עושה הבא בתור שיודע שעם הריביות היום אין כל כך סיכוי שכל ה 50 איש לפניו באמת יקנו?

יושב בחיבוק ידיים וממתין עד שיקראו להם והם יבינו שאין להם סיכוי ?

זאת בדיוק הנקודה שפוגעת בכל אלה שממתינים.

אם מרגע הזכיה היה לך 48 שעות להוכיח שאתה בכלל יכול לארגן איזשהו סכום כסף הגיוני, סבבה

אבל זה יכול לקחת חודשים \ שנים עד שתצטרך

ובנינו. מי שחסך בקושי 100 אלף ומתעסק כל חודש בלכסות את המינוס יודע שהוא לא יוכל לשלם. אז למה?

Just now, yuvalganim כתב:

תכנית מחיר למשתכן היא תכנית הזויה שלא הייתה צריכה לקום.

התכנית הזאת מעוותת את השוק ומשמרת את המחירים ואפילו מתדלקת אותם.

תכנית לא חוקית שאמנם עזרה לחלק קטן מאוד מהזוגות הצעירים (אני אפילו אחד מהזוגות), אבל תדלקה גם משקיעים וגרמה להרבה מאוד אנשים שבכלל לא רצו דירה לקנות דירה כי הם זכו באיזה מקום נידח והופכים להיות משקיעים בעצמם.

אני כבר שנים אומר שזה לא "תכנית למשתכן" אלא "תכנית לקבלן". נתנו לקבלנים סוכריה, למכור את כל הדירות, על הנייר עם אפס עלויות שיווק. אחלה בחלה.

כחלון הארור עשה נזק ארוך טווח והלך

אני חושב שזאת תוכנית טובה ומכיר אנשים שקנו שם והרוויחו הנחה מטורפת באיזורים שווים.

הסברתי את החסרונות של התוכנית

• תוכן חדש...