Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 7.12.2022 בשעה 11:26, פינדר כתב:

תחילת מגמה?

https://www.kan.org.il/item/?itemId=139559

כמישהו שלמד בבש, היה ברור שהמחירי קנייה בשנים האחרונות הפכו להיות לא ריאלים לחלוטין ובנוסף סטודנטים הפכו לעם מפונק וכבר לא רוצים לגור בכל דירה שבורה.

החזר התשואה האגדי שפעם היה בבאר שבע כבר לא קיים במחירים של השנים האחרונות.

אגב, יש מכת טרמיטים (כן, טרמיטים לבנים) באיזורים לא מועטים ואני מניח שזה גדל מאז שעזבתי. ממליץ לכל מי שיש לו דירה כזאת לברוח ממנה ומהר ולא להדביר כלום.

הדברת טרמיטים == סרטן לפחות בחומרים של לפני כמה שנים ומניח ששום דבר לא השתנה.

לפני 19 שעות, yuvalganim כתב:

אחד הגורמים לעליית הנדלן בישראל היה נתניהו וממשלות הליכוד שדאגו לנפח ולנפח.

אני בטוח שעכשיו הם יעשו הכל כדי שהמחירים ישארו גבוהים, הם כבר הצהירו הצהרות הזויות כמו הקפאת משכנתא (שתוקנה לארנונה) וכו'.

בדיוק עכשיו הקפיאו שיווק של רמי של שכונה שלמה בקרית גת, הולכים להפוך אותה לחרדית, לא ברור אם לעיר נפרדת או לסתם שכונה חרדית.

מניח שיגדילו אחוזי בניה + יגדילו מבני ציבור.

אני האחרון שיגיד שחרדים לא צריכים דיור, אבל עוד דוגמא שלוקחים תכנון ותולשים אותו לטובת מישהו. פעם היה מחיר למשתכן., אח"כ דירה בהנחה , בהגרלה, עכשיו זה דירה בס"ד.

• אהבתי 1
פורסם

כך בדיוק.

היו עוד מהלכים כמו המהלך של ישראל כץ להורדת מס רכישה וכו' וכו'.

ממשלת נתניהו כאג'נדה רוצה שהמחירים יהיו גבוהים כדי להציג "תראו כולם רוצים לגור פה"

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 9 דקות, KipodYam כתב:

כמישהו שלמד בבש, היה ברור שהמחירי קנייה בשנים האחרונות הפכו להיות לא ריאלים לחלוטין ובנוסף סטודנטים הפכו לעם מפונק וכבר לא רוצים לגור בכל דירה שבורה.

אבל עדיין אנשים מתאבדים על נדלן שם.

בדיוק היום שמעתי את הפרק החדש בפודקסט ״כסף בקיר״.

מתארח סטודנט בן 23 שהחליט שהוא חייב להשקיע בנדלן. לקח 75% מימון, כולל הלוואה חוץ בנקאית בשביל ״הון עצמי״ וקנה דירה בשיכון ד׳.

היום הוא משלם כל חודש 1500 ש׳ על ההשקעה הזו (החזר משכנתא-שכר דירה). והתשלום שלו צפוי לעלות יחד עם עלית הריבית.

והוא עדיין חושב שהוא עשה השקעה טובה.

למרות שהוא בעצמו מודה שהשוק רווי במשקיעים והיום זה שוק של שוכרים (סטודנטים) שהפכו להיות בררנים, כי יש היצע גדול.

היה צריך לקרוא לפרק הזה ״ראש בקיר״.

https://podcastim.org.il/כסף-בקיר?ppplayer=eaf074f11fc3582aaae8953a3260c090&ppepisode=5c98c32d65663979cb269608b5361b22

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא מזמן התעניינתי בדירה להשקעה שם היות ואני מכיר את השכונות טוב מאוד (שמעניינות סטודנטים), למדתי בבאר שבע מ-2013 עד 2016.
השכירות להפתעתי לא זזה כמעט מאז שלמדתי שם. מחירי הדירות כן עלו.
התשואה שם על שכירות בדירות גרועה למי שקונה עכשיו, לא שונה ממקומות אחרים בארץ, 3% ברוטו, כנראה כי השוק רווי במשקיעים שמתחרים על אותו פול של סטודנטים.
מחירי הדירות עלו זה כן, אבל גם זה כי הצליחו לגלגל הלאה דירות, אבל היום כשהתשואה כבר 3% ברוטו ומטה למה לקנות שם?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הריבית תכף עולה שוב. (לפחות בארהב)

ולא זוכר מי הראה לי פה את החישוב שמראה שהתשואה בנדלן יותר גדולה מפקדון של 3%.

אבל הפקדונות תכף יעלו על ה 3% והריבית שיצטרכו לשלם גם תקטין את הרווח הזה ,אני חושב.

פורסם

הפקדונות כבר מעל 3%.

בדיוק חבר אמר לי שקיבל על פקדון יומי (!) 3% לאחר משא ומתן עם הבנק (מדובר בסכום של כמה מאות אלפים בודדים).

ואם היה סוגר בפקדון שנתי היה מקבל גם 5%.

כבר היום עדיף לשים את הכסף בבנק ולא לקנות נדלן

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 59 דקות, Ron Poh כתב:

תשאל גם, מי נותן על פיקדון יומי 3%?

להלן קישור להשוואת ריביות ב 29/11

https://www.poenta.co.il/article/banks-interest-comparison/

ההורים שלי קיבלו יותר ממה שכתוב פה לפני ההעלאה של נובמבר בכלל.

אני הולך שבוע הבא לסגור סכום דיי גדול בפועלים, אעדכן ( או שאעבור בנק כי הם עושים טובה עם הריביות). 

• מעניין 1
פורסם

מבדיקה טלפונית שאני עשיתי בנק לאומי נותנים 4.47% שנתי למשך שנה וחצי ללא יציאה.

במקרה שלי, מעלה 200,000 ש"ח וכסף חדש.

• אהבתי 1

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם
לפני 22 שעות, פינדר כתב:

אבל עדיין אנשים מתאבדים על נדלן שם.

בדיוק היום שמעתי את הפרק החדש בפודקסט ״כסף בקיר״.

מתארח סטודנט בן 23 שהחליט שהוא חייב להשקיע בנדלן. לקח 75% מימון, כולל הלוואה חוץ בנקאית בשביל ״הון עצמי״ וקנה דירה בשיכון ד׳.

היום הוא משלם כל חודש 1500 ש׳ על ההשקעה הזו (החזר משכנתא-שכר דירה). והתשלום שלו צפוי לעלות יחד עם עלית הריבית.

והוא עדיין חושב שהוא עשה השקעה טובה.

למרות שהוא בעצמו מודה שהשוק רווי במשקיעים והיום זה שוק של שוכרים (סטודנטים) שהפכו להיות בררנים, כי יש היצע גדול.

היה צריך לקרוא לפרק הזה ״ראש בקיר״.

https://podcastim.org.il/כסף-בקיר?ppplayer=eaf074f11fc3582aaae8953a3260c090&ppepisode=5c98c32d65663979cb269608b5361b22

ממש ראש בקיר. מרוב שפמפמו לו נדל"ן עשה את העסקה הכי מטומטמת שיש. לא הבנתי איך הוא עדיין חושב שהעסקה הזאת קדמה אותו בחיים. גם אם הנכס יעלה ב 10 אחוז ( והוא לא) הריביות והתזרים השלילי אכלו לו הכל.

וכמה כאלה יש? כאלה שיזמי נדל"ן ומנטורים משכנעים אותם שנדל"ן רק עולה ושווה לקנות בכל מחיר בחורים נדחים ואומרים להם שהנה הריבית עוד שניה יורדת?

פורסם (נערך)

הסטודנט הוא קורבן של בועת הכסף הזול. כי אם הכסף כל כך זול למה לא לקנות? בטח הוא גם קנה בקצה של ד.

אבל פעם סטודנט חכם לרפואה עם הון התחלתי היה קונה דירה. הדיבור פעם היה שקצת יותר מעשר שנות שכר דירה זה עלות דירה. אז אם אתה לומד 6 שנים, תקנה כבר דירה, תגור בה ותשכיר חדר. אפילו עוד לפני עידן הכסף הממש זול. והכרתי כאלה שעשו את זה.

גם אני בדיעבד הייתי צריך לעשות את זה עם מגורים של כמה שנים טובות שם.

אגב, מה המצב של המגדלים הפרטיים לסטודנטים שם? למשל מגדל הספורט או משהו כזה שבנו ליד "מרכז הנגב" (הבניין המוזר הגדול הזה) בתחילת מצדה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
בתאריך 9.12.2022 בשעה 07:19, Ron Poh כתב:

זה יותר הגיוני, מאשר הטענה שעל פקדון יומי! מקבלים 3%.

אני מקבל 3.2% על פקדון יומי בפפר (פקדון שנפתח לפני שהם צמצמו את המרווח) 

• תוכן חדש...