Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, natco כתב:

3. לומר שהערבים "לא עובדים", לא מבוסס על שום נתונים. לומר שהם עובדים בשחור, זו כבר סתם גזענות. תבדוק נתונים. זה ככל הנראה ישנה לך קצת את הדעות.

די נו. זה אומנם לא דיון פוליטי, אבל יש גבול כמה תמים אפשר להיות (או כמה חזק אפשר לעצום עיניים כשזה לא מתאים לאג'נדה). הנה, רק דוגמה אחת.

ואם בנדל"ן עסקינן - גם בתחום הזה הם לא בדיוק שיאני תשלומי המיסים, בין אם זה ארנונה, היטלים שונים על הקרקע, תשלום על שטחים ועל בנייה "בשחור" של בתים (פרטיים כמובן) ועוד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אני לא אכנס איתך לשום ויכוח פוליטי. אני אפילו לא עוצר על השרשור ההוא. זה הרי חסר טעם.

מה בדיוק אתה מראה לי פה? ששיעור הגברים הערבים העובדים נמוך לאורך כל השנים בממוצע ב-6 אחוז מזה של היהודים?
למה לא הבאת את ההפרש אל מול הגברים  העובדים במגזר החרדי? אולי כי שם מדובר ב50 אחוז הפרש, וזה קצת מקלקל לך את האג'נדה?

צריך לקרוא קצת גם בין השורות של הגרפים, תקבל תמונה יותר סוציולוגית ופחות קרה.

שים לב באילו מגזרים הערבים מועסקים הכי הרבה, ואז תראה למה בתקופת הקורונה הפער במועסקים גדל משמעותית (ספוילר-הערבים עובדים בתחומים שחטפו הכי חזק בקורונה)

לגבי מה שאתה אומר לגבי הבניה בישובים ערביים אני יכול לתרום את התובנה הבאה:

תבדוק כמה תב"עות "פתוחות" יש בישובים ששייכים למגזר.

כמה תבע"ות יש בתכנון? 

כשלמגזר שלם אין שום אפשרות שהיא לבנות בצורה חוקית, מה אתה מצפה מהם לעשות בדיוק? לעבור לאוהל בשדרות רוטשילד?

אבל באמת, זה לא נושא השרשור.  אני גם לא הסניגור של החברה הערבית. יש גם שם הרבה מאד חוליים לתקן. 

גדול עלי.

וממש לא נוח לי להמשיך את הוויכוח הזה כאן.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש סיבות לזה שאין שם הרבה תב"עות, אבל זה כבר באמת לא הנושא פה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 שעות, nisim91 כתב:

לא אוהב להכנס לדיבורים על דת אבל מעניין למה באמת כולם מתנפלים על הדתיים/חרדים ולא על הערבים שגם לא עושים צבא, הרבה מהם לא עובדים וכמעט כל הכסף שזורם שם הוא כסף שחור. 

אני מצפה ממישהו שאכפת לו ורוצה מדינה יהודית שידע שיש צרכים וחובות כדי להחזיק את המדינה הזאת מעבר ליחס למדינה כאל קופה שלוקחים ממנה מה שצריך\רוצים

ערבי לא מעניינת אותו אם תהיה מדינת ישראל או לא אז הוא יקח מה שהוא יכול לקחת מהמדינה ומקסימום מדינת ישראל תקרוס. לי אין את הפריבילגיה הזאת.

המפלגות החרדיות צריכות להחליט באיזה צד הם אם של היהודים אז יש מחויבות אם אם בצד של הערבים אז שיגידו

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, natco כתב:

מה בדיוק אתה מראה לי פה? ששיעור הגברים הערבים העובדים נמוך לאורך כל השנים בממוצע ב-6 אחוז מזה של היהודים?
למה לא הבאת את ההפרש אל מול הגברים  העובדים במגזר החרדי? אולי כי שם מדובר ב50 אחוז הפרש, וזה קצת מקלקל לך את האג'נדה?

צריך לקרוא קצת גם בין השורות של הגרפים, תקבל תמונה יותר סוציולוגית ופחות קרה.

שים לב באילו מגזרים הערבים מועסקים הכי הרבה, ואז תראה למה בתקופת הקורונה הפער במועסקים גדל משמעותית (ספוילר-הערבים עובדים בתחומים שחטפו הכי חזק בקורונה)

לגבי מה שאתה אומר לגבי הבניה בישובים ערביים אני יכול לתרום את התובנה הבאה:

תבדוק כמה תב"עות "פתוחות" יש בישובים ששייכים למגזר.

כמה תבע"ות יש בתכנון? 

כשלמגזר שלם אין שום אפשרות שהיא לבנות בצורה חוקית, מה אתה מצפה מהם לעשות בדיוק? לעבור לאוהל בשדרות רוטשילד?

מהנשים הערביות אני מבין שאתה מתעלם. אם לוקחים גם אותן בחשבון, אז שיעור הערבים העובדים הרבה יותר נמוך משיעור היהודים העובדים.

כנ"ל לגבי השוואה לחרדים - אולי תשווה שיעור תעסוקה בקרב נשים חרדיות לשיעור תעסוקה בקרב נשים ערביות, או שזה מקלקל לך את ה"אג'נדה"?

לגבי החלק השני - אם אתה רוצה לטעון משהו אז תביא נתונים, אל תשלח אחרים "לבדוק". יש גם סיבות לדברים שאתה מציין, שאפשר להתווכח אם הן אלו שהביאו לכך שיש פחות תב"עות פתוחות או להיפך, אבל זה ממש לא "שלמגזר שלם אין שום אפשרות שהיא לבנות בצורה חוקית" סתם כי המדינה כזאת רעה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

כשהגברים החרדים לא עובדים בגלל ענייני אמונה ומסורת=זה בסדר.

כשהנשים הערביות לא עובדות בגלל אותן סיבות בדיוק= לא תקין.

סבבה. אתה צודק. אני מוותר על המשך הויכוח.

שוב- בעיני כל מגזר שלא תורם לתל"ג זה לא תקין. אני (להבדיל מאחרים) לא מפלה.

החברה הערבית צריכה טיפול שורש. כמו החרדים, הם צריכים להחליט- להשתלב בצורה מלאה בחברה הישראלית היצרנית, או לוותר גם על הזכויות שנגזרות מהשילוב הזה.

המגזר היצרני, שגם משרת בכוחות הבטחון ונושא בכל הנטל הופך למיעוט קטן יותר ויותר.

זה יהיה בלתי אפשרי פיזית להמשיך לאורך זמן בסטטוס קוו.

לעניין התב"עות - אני מכיר היטב את החומר. זה פשוט ויכוח שיהפוך לפיצוץ פוליטי פה תוך 4 שניות.

לפני כמה ימים כתבתי בקבוצת נוסטלגיה, למישהו שהעלה תמונת כרטיס VIP מההופעה של מגהדת' בארץ ב-95, ש"זו היתה תקופה של אופטימיות שכנראה לא תחזור".

לא תאמין איזה שיטסטורם של תגובות פוליטיות מתלהמות חטפתי על זה.

נשבע שבסך הכל התכוונתי שהיו כאן בשנים ההן המון להקות טובות שבאו להופיע כאן בשיא הפופולריות שלהן, ושאני נורא אוהב רוק כבד...

• אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש עכשיו קטע שעל כל שטות אנשים מנסים להתווכח על פוליטיקה. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 21.11.2022 בשעה 18:47, rev-Match כתב:

אתה הזוי, תרד מהעץ מר' כלכלה ותנסה להבין את מה שאני מנסה להציג. 

מוזמן להתייחס לנתונים של משרד האוצר, ולא למראית העין שלך ושל טרנספורטר

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 3 שעות, natco כתב:

לפני כמה ימים כתבתי בקבוצת נוסטלגיה, למישהו שהעלה תמונת כרטיס VIP מההופעה של מגהדת' בארץ ב-95, ש"זו היתה תקופה של אופטימיות שכנראה לא תחזור".

לא תאמין איזה שיטסטורם של תגובות פוליטיות מתלהמות חטפתי על זה.

נשבע שבסך הכל התכוונתי שהיו כאן בשנים ההן המון להקות טובות שבאו להופיע כאן בשיא הפופולריות שלהן, ושאני נורא אוהב רוק כבד...

אין מה לעשות, המעריצים של מטאליקה עדיין מאוד ממורמרים על איך שדייב מוסטיין כמעט חישמל למוות את ג'יימס הטפילד.

• מצחיק 1

No worries 8)

פורסם

מחר יפורסמו מחירי הדיור,

הרשו לי להניח בזהירות שהמחירים ימשיכו לעלות למרות שהעסקאות קרסו ב-60%.

וזה בדיוק היופי במדידה של הלמ"ס, מחיר הדירה הוא רק בעסקאות בפועל, לכן בשוק מת שבו מוכרים מעט דירות ורק העשירים נשארים במגרש, המחיר הממוצע עולה למרות שהשוק מדבר אחרת.

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 22 שעות, natco כתב:

1."אבל למה הוא כן", היה מקובל בגן תקווה. בגיל שמאפשר כתיבה בפורום, זה כבר לא טיעון ולידי.

2. הטענה היא לגבי כפיית דבר מה על כלל הציבור. את זה, המגזר הערבי לא עושה.

זה מה שמקומם עליהם את הציבור החילוני. כשנבחרי הציבור הערבי מתבטאים בצורה מקוממת, גם הם חוטפים, ובצדק. אבל כח להזיז דברים כמו לנבחרים החרדים אין להם (יש שיאמרו למזלנו).

3. לומר שהערבים "לא עובדים", לא מבוסס על שום נתונים. לומר שהם עובדים בשחור, זו כבר סתם גזענות. תבדוק נתונים. זה ככל הנראה ישנה לך קצת את הדעות.

שמח תמיד ללמוד על מקורם של מנהגים של ציבור שומרי הדת והמסורת. 

זה עדיין לא גורם לי להתחבר אליהם, אבל כשאתה מבין שיש לוגיקה, זה נראה פחות גחמני ומוזר, ומקל לקבל את האדם המאמין.

וכפיית המואזין 5 פעמים ביום על תושבי האזור זה בסדר? העיקר צפירה של חצי דקה לפני כניסת שבת מפריע לאנשים ופותחים על זה שרשור במיוחד.

לא אמרתי שכולם לא עובדים אלא גם שם יש המון לא עובדים או עובדים בשחור ומקבלים קצבאות בנוסף (מכיר כמה כאלו)

אני עובד הרבה (על בסיס יומי) עם חנויות בבית חנינא/שועפט/גבעון בוא נגיד שאין אצלם אפשרות לשלם בכרטיס אשראי ואני לא יודע איך נראה הפנקס קבלות שלהם. 

פשוט מעצבן אותי שמסתכלים על קהל אחד שלא מקבל תקציב לתיאטרון, קולנוע, רדיו ועוד , ויש הרבה אנשים דתיים/חרדים שהיו רוצים שהכסף של המיסים שלהם ילכו לאברך שלומד ולא לקולנוע וכ"ו או לקהל הערבי,

ועל הקהל השני שלא תורם ,פוגע, גורם להוצאות בטחוניות ענקיות(כלא,פיגועים) לא מדברים.

יש משפט חכם ששמעתי פעם, בויכוח אם הצדדים  שמתוכחים באים כעו"ד חבל על הויכוח כי כל אחד ישאר בעמדה שלו לעומת זה אם הצדדים באים כשופטים ומוכנים לשמוע אחד לשני אז יש למה להתווכח אז כמו שאמרתי אני לא אוהב להתווכח על דת כי זה בד"כ ויכוח עקר מלכתחילה אז אני אעצור פה, בהצלחה. 

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

מחר יפורסמו מחירי הדיור,

וזה בדיוק היופי במדידה של הלמ"ס, מחיר הדירה הוא רק בעסקאות בפועל, לכן בשוק מת שבו מוכרים מעט דירות ורק העשירים נשארים במגרש, המחיר הממוצע עולה למרות שהשוק מדבר אחרת.

שכר ממוצע של הרוכשים 48 אלף בחודש, ברור נראה עליה אלא אם יש איזה שהוא נירמול.

פורסם
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

מחר יפורסמו מחירי הדיור,

העליות יתמתנו במצב כזה, לא?

• תוכן חדש...