Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, Gavrik כתב:

השכר הממוצע (לא חציוני ממוצע) של בני 24-35 הוא פחות מ10,000 ש"ח באזור ה7K, אחרי מיסים ושאר הנעות נשאר 6-5K, כאשר קומבינה כמו מרתף מעופש שלא ראוי למגורים עולה כמו 80%+ מהשכר הממוצע של קהל היעד זה האמאמא של מחסור בדירות.

כך היה גם בעבר. אישית זוכר כשהתחלתי לעבוד והנטו היה קצת מתחת ל-6 ושכ"ד היה 1,800 ולא היה כזה כיף, מה גם שאז ה-4 שנשארו לי קנו יותר מהיום ... ואכן הרבה מאוד גרים עם ההורים, ביחידות דיור וכו' והמחירים הזויים לא רק בתל אביב אלא הייתי אומר ברדיוס של שעה מעזריאלי ... ועדיין אף אחד לא ריחם עלי אז, ולצערי גם לא מרח עליכם היום. ההבדל הוא שהיום הרבה יותר קל לעזוב ויש תמריץ כלכלי משמעותי ביותר אם יש לך עבודה ניידת (הייטק).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

נטו קצת מתחת ל-6 ושכ"ד של 1,800 ש"ח זה אומר שהשכ"ד היה באזור ה30% מהנטו.
זה ממש לא כמו היום שהשכ"ד הוא באזרו ה80% מהנטו.

כולם מדברים הייטק, הייטק כאילו זאת איזו מילת קסם שמסדרת את כל הצרות בחיים, מגזר ההייטק מהווה רק 5% מהאוכלוסיה למרות שכולם רוצים להיות שם ועדיין רק 5% נמצאים בפנים.

פורסם

וצריך לזכור שהייטק זה שכר ברוטו גבוה.

הנטו גבוה אבל לא באופן לינארי.

10 אלף ברוטו יקבל בערך 8 נטו

15 אלף יקבל 11 נטו

20 אלף יקבל 13 נטו

30 אלף יקבל 18 נטו.

ככה שאפילו הייטק לא תמיד יכול לסגור שכירות נורמלית במרכז.

נגיד והאישה מקבלת שכר ממוצע במשק. 

8 נטו 

הגבר מרוויח 18 נטו.

26 אלף ביחד.

נגיד ברמת גן דירת 4 חדרים עם מעלית וחניה. 

דירה די סטנדרטית כבר נושקת ל10 אלף.

ארנונה נגיד 700-800

חשבונות- חשמל מים גז לפחות 1000 בחודש

רכב 1500 בחודש

דלק 1000 בחודש 

הגנים וצהרונים 5000 אלף

קניות בסופר 3000-4000

ביגוד/רפואה/עוד כמה דברים נגיד 1000 בחודש

והם כבר על הקצה,

חריגה קטנה או משהו לא צפוי והם גם בחודש גרעוני.

ואם הייטק לא סוגר את החודש.

מי כן?

• אהבתי 9

.

פורסם

זה בדיוק גודל המשבר שאנחנו נמצאים פה.

אנשים פשוט חיים על הלוואות, חסכונות וכו'. אבל ככל שהזמן עובר זה נהיה יותר ויותר קשה.

כל משבר קטן זורק משפחה ממוצעת אל מתחת לקו העוני ומכניס אותם לסחרור מסוכן במידה ואין להם עזרה של ההורים או המשפחה.

אפילו קניית רכב הופכת לאתגר לא קל.

• אהבתי 7

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

השכר והקצבאות נשחקים , ונושאים רבים שהממשלה כיסתה בעבר תמורת המסים ששילמנו מופרטים בכח או בפועל - בריאות, חינוך, סיעוד. הקצאות מופרכות לטובת מגזרים שאין להם כל רצון או כוונה לשאת בנטל אלא רק לקחת. יד רופסת, הן של השלטון והן של מערכת המשפט לשוד המונופולים השונים - בין אם זה חשמל, גז (כולל מאגר לויתן) או מים ובין אלו יצרני רכב או יבואני מוצרי צריכה. במדינות אחרות אדון שסטוביץ' היה מוקצה. וכמובן אלימות גואה שהיא ה-סימן להעדר משילות בהיסטוריה.

ללא ספק רבים חיים על הלוואות, חסכונות וסיוע של  ההורים / ילדים / המשפחה המורחבת, אבל גם לזה יש גבול. לא עוזר שאנחנו חיים בתרבות שמקדשת צריכה לא פחות מאמריקה. כעת ה-coup de grace בוא יבוא מהממשלה שעומדת לקום.

אנו בדרך להגשים את דברי הנביא ישעיה "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" וזה יתרחש תוך דור אחד, כאשר מי שנושאים בנטל (בין הבטחוני, בין הכלכלי) יגשימו את נבואת ביבי אודות האיש השמן והרזה.

יתכן שהדרך היחידה היא לאמץ את הגישה של איין רנד במרד הנפילים (Atlas Shrugged) ולהגר [ועל כך בשרשור הנפרד הקיים בפורום]. מדכא אבל צריך להיות מציאותיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

אצם עוד בגישה שהאישה מרוויחה 7-8. 

אישתי מרוויחה סביבות ה5.5-6 וגם זה בעבודה מאוד קשה כי היא צריכה להוציא את הילדים מהגנים ולקחת אותם. 

ואני גם מכיר אנשים שהאישה שלהם לא עובדת והם נאלצים לעבוד בעוד עבודה. זה מכניס אותך ללופ שאתה לא יודע איך לצאת ממנו. 

פעם סבא שלי עבד בתור מחסנאי , אישתו (סבתא שלי) לא עבדה ופירנס 8 ילדים, בבית קרקע עם ארוחה בשרית חמה כל יום. לא השאיר הרבה (אם בכלל) ירושה אבל חי כמו בנאדם. 

מה שאני לא יצליח להבין איך ניתן לעשות את זה היום. אבל בכל זאת אתה רואה אנשים שחיים טוב, תראה את הרכבים בשכונה שלי , כולם נוצצים. אנשים רוכשים דירות במחירים הזויים.לא יודע להסביר את זה.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם
לפני 8 שעות, G. P. Magnus כתב:

השכר והקצבאות נשחקים , ונושאים רבים שהממשלה כיסתה בעבר תמורת המסים ששילמנו מופרטים בכח או בפועל - בריאות, חינוך, סיעוד. הקצאות מופרכות לטובת מגזרים שאין להם כל רצון או כוונה לשאת בנטל אלא רק לקחת. יד רופסת, הן של השלטון והן של מערכת המשפט לשוד המונופולים השונים - בין אם זה חשמל, גז (כולל מאגר לויתן) או מים ובין אלו יצרני רכב או יבואני מוצרי צריכה. במדינות אחרות אדון שסטוביץ' היה מוקצה. וכמובן אלימות גואה שהיא ה-סימן להעדר משילות בהיסטוריה.

ללא ספק רבים חיים על הלוואות, חסכונות וסיוע של  ההורים / ילדים / המשפחה המורחבת, אבל גם לזה יש גבול. לא עוזר שאנחנו חיים בתרבות שמקדשת צריכה לא פחות מאמריקה. כעת ה-coup de grace בוא יבוא מהממשלה שעומדת לקום.

אנו בדרך להגשים את דברי הנביא ישעיה "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" וזה יתרחש תוך דור אחד, כאשר מי שנושאים בנטל (בין הבטחוני, בין הכלכלי) יגשימו את נבואת ביבי אודות האיש השמן והרזה.

יתכן שהדרך היחידה היא לאמץ את הגישה של איין רנד במרד הנפילים (Atlas Shrugged) ולהגר [ועל כך בשרשור הנפרד הקיים בפורום]. מדכא אבל צריך להיות מציאותיים.

שמת לב לאירוניה של שימוש במרד הנפילים ובמקביל להתלונן על הקטנת שירותי הממשלה?

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 9 דקות, BarryG כתב:

שמת לב לאירוניה של שימוש במרד הנפילים ובמקביל להתלונן על הקטנת שירותי הממשלה?

בהחלט מודע לכך, אבל החיים אירוניים.

ה"תלונה" היתה על זה שממשיכים לגבות ממך מסים על שירותים שלא מעניקים / מצמצמים בכדי לתת עוד כסף למי שאינם תורמים, ובכך למעשה אני חושב שלמרבה האירוניה השימוש באיין רנד מדויק. 

פורסם

אני מסכים
מילא לשלם מיסים גבוהים, אבל מקבלים בחזרה 10-20% מהמיסים האלו, שלא לדבר על מיסים עקיפים

• אהבתי 2
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

מה שאני לא יצליח להבין איך ניתן לעשות את זה היום. אבל בכל זאת אתה רואה אנשים שחיים טוב, תראה את הרכבים בשכונה שלי , כולם נוצצים. אנשים רוכשים דירות במחירים הזויים.לא יודע להסביר את זה.

כולם בהלוואות.

כשהכל מתקתק, מציגים תמונה מושלמת באינסטגרם. כשהמצלמה נכבית, ניגשים לקחת עוד הלוואה ב-8 אחוז ריבית, העיקר שזה בפריסה והוא משלם רק 500 בחודש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, maxcher כתב:

אבל מקבלים בחזרה 10-20% מהמיסים האלו

יש כאלו שמקבלים יותר מזה. בדיוק מדברים על זה עכשיו בשרשור הפוליטי..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

אצם עוד בגישה שהאישה מרוויחה 7-8. 

אישתי מרוויחה סביבות ה5.5-6 וגם זה בעבודה מאוד קשה כי היא צריכה להוציא את הילדים מהגנים ולקחת אותם. 

ואני גם מכיר אנשים שהאישה שלהם לא עובדת והם נאלצים לעבוד בעוד עבודה. זה מכניס אותך ללופ שאתה לא יודע איך לצאת ממנו. 

פעם סבא שלי עבד בתור מחסנאי , אישתו (סבתא שלי) לא עבדה ופירנס 8 ילדים, בבית קרקע עם ארוחה בשרית חמה כל יום. לא השאיר הרבה (אם בכלל) ירושה אבל חי כמו בנאדם. 

ניתן היה לעשות זאת, בגלל שפעם אנשים הסתפקו במועט, ללא עיניים גדולות.

היו נוסעים על אופניים, או באוטובוס.

הילדים היו יושנים כמה בחדר.

הייתה רק טלויזיה אחת בבית.

היו טסים לחו"ל אולי פעמיים בחיים.

בתי מלון כנ"ל.

אם היו אוכלים בפיצריה פעם בחודש, היו אומרים יצאנו למסעדה.

ועוד כהנה וכהנה.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דיי לזרוק סיסמאות על חול כאילו זה שווה ערך לקניית דירה או משהו, תחזור עשרים עמודים אחורה בשרשור ותראה עוד ויכוח סתמי כזה עם משתמש שחושב שהדור הזה מפונק או משהו. 

קח מחשבון ואת הדוגמא של נתנאל מכמה הודעות פה ותראה שגם בלי לצאת פיצירייה פעם בחודש זה לא אפשרי. היום יש טיסות לחול במחיר של מונית, יש airbnb במחיר של צימר מעופש בצפון. הנוכחות בנתבג היא לא אינדיקציה לכמה קשה או קל פה.

כמה טלויזות בחדרים זו אינדיקציה? יש במחיר של מכשיר סלולארי היום אפשר לקנות 3 טלויזיות.

במחיר של חודש שכר דירה אפשר גם לקנות 6.

פשוט תראה את מספר החודשים שצריך עם משכורת ממוצעת לקנות דירה ממוצעת, ותודה שהדור הזה פשוט מסכן..

• אהבתי 6
  • תוכן חדש...