Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@maxcher

בתאריך 21.11.2022 בשעה 17:37, rev-Match כתב:

למעט זה שכולם מדברים על זה אני לא רואה השפעה בשטח, קניונים עדיין מלאים, רשימות המתנה לרכבים עדיין קיימות רק הביקוש לדיור ירד

רשמתי את זה, שים לב למודגש.

אחר כך רשמתי את זה:

בתאריך 21.11.2022 בשעה 18:29, rev-Match כתב:

עד שלא יהיו גלי פיטורין ואחוז אבטלה שמתפס מעלה יהיה קיפאון בשוק הפרטי ומבצעים על דיור חדש בתוספת מטבח בשווי  xx. 

ועכשיו אתה מבקש ממני להתייחס לנתונים אז ברשותך אקח את האמלק:

בתאריך 13.12.2022 בשעה 18:31, BeBest כתב:

- 4,700 דירות בלבד נמכרו באוקטובר בניכוי מחיר למשתכן (5,100 כולל)

- ירידה של 65% במספר העסקאות באוקטובר 22 לעומת אוקטובר 21 (כולל מחיר למשתכן)

- ירידה של 36% במספר העסקאות לעומת חודש קודם

- בדירות יד 2 נרשמה רמה נמוכה ביותר של עסקאות מזה 20 שנה! 3,200 עסקאות בלבד, ירידה של 64% לעומת אוקטובר 21, ירידה של 37% לעומת חודש קודם.

- 929 דירות נרכשו ע"י משקיעים (ירידה של 80% לעומת אוקטובר 21)

- מלאי הדירות אצל משקיעים ממשיך להצטמצם, ירד ב144 דירות.

- קבלנים מכרו 1,900 דירות . ירידה של 66% לעומת אוקטובר 21, ירידה של 35% לעומת חודש קודם. זה הנתון הנמוך ביותר מאז אפריל 2020 (פרוץ מגפת הקורונה).

- 2,500 דירות נרכשו כדירה ראשונה (כולל מחיר למשתכן), ירידה של 50% לעומת אוקטובר 21, ירידה של 37% לעומת חודש קודם.

- נתונים ראשוניים של נובמבר מצביעים על המשך המגמה.

אתה רואה פה איפשהו התייחסות למחירי הנדלן? כי אני לא , רק ביקושים שירדו, לשיטתך, נראה שדווקא הקדמתי את הנתונים.

היות ואתה מנסה להוכיח לי שמחירי הדיור כבר ירדו , אז כתבתי גם את זה. יש קיפאון אבל ירידות עוד לא וגרף ירוק בhandz שמראה ירידה של 20 אלף ש"ח על דירה של 2.8M זה לא ירידה, זה מוכר משועמם.

בתאריך 29.11.2022 בשעה 22:12, rev-Match כתב:

את התוסף העממי handz אתה מכיר? 

בדקתי כמה דק' איך נראה שוק יד 2 באזור השרון ובאזור אשדוד אשקלון עבור דירות 4-5 חדרים ללא הגבלת מחיר. 

אם עד לא מזמן כל המודעות היו במגמת עליה( עשרות אלפים) היום הרוב במגמת ירידה אבל בקטנה, 5-20 אלף, אנשים משחקים סביב המאות בתקווה לקלוע לחיפוש של אנשים שמגבילים את התקציב. 

2,305 מול 2,290 לצורך הדוגמא. 

נראה שחגיגת העליות הסתיימה לבינתיים, עוד חודש, חודשיים נראה ירידות גדולות יותר, בינתיים כולם שורדים, אוכלים את החסכונות כך גם הקבלנים. 

פורסם
לפני 13 שעות, תחבצ כתב:

שכר ממוצע של הרוכשים 48 אלף בחודש, ברור נראה עליה אלא אם יש איזה שהוא נירמול.

לא יודע איזה נירמול הם עושים.

אבל אני כן יודע, שלמשל את דירות מחיר למשתכן הם ספרו במספר הדירות שנמכרו אבל לא הכניסו אותן למחיר הממוצע של הדירות.

כלומר הציגו מצג שווא של דירות רבות שנמכרות אבל רק את המחירים הגבוהים.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

יש צורך אמיתי ודחוף לפתרונות דיור למגזר החרדי.

כמו במגזר הערבי, גם כאן במשך עשרות שנים לא דאגו לשכונות/ערים חרדיות חדשות, וצפיפות הדיור במגזר הזה גבוהה מבכל מגזר אחר.

20 אחוז זה בערך כפול מהשיעור שלהם באוכלוסיה, וזו אפליה מתקנת נדרשת.

לא רואה בעיה עם הדרישה הזו, בעיקר כשהיא גם מגיעה מניצול של עמדת מיקוח טובה שהרוויח הסקטור הזה בבחירות האחרונות.

כל מגזר אחר שהיה מגיע לעמדת כח כזו, היה מנצל אותה להשגת יתרונות עבור אותו מגזר.

מה גם שזה פופוליזם- לא דובר בכלל על הגדלת/הקטנת ההיצע כולו. רק על כך שהחלק היחסי שיוקצה מתוכו, יהיה "צבוע" כבר בהסכמים הקואליציוניים.

כל "שונאי החרדים" יכולים גם להתנחם בכך, שאם יוקצו שכונות/ערים נפרדות עבור המגזר, יהיו להם פחות צפירות שבת/כוללים ליד הבית/בתי ספר חרדיים או השד יודע מה עוד הנ.י.מ.ב.י ההיסטרי שלהם.

אני בכלל מציע לכל אלו שמייחלים לירידת מחירי הדיור להפסיק להאמין לכל הספינים שמצביעים על ה"אשמים" התורנים במחירים.

אלו לא החרדים.

ולא היזמים.

ולא קבלני הביצוע.

גם לא המשקיעים החזירים (ההשפעה שלהם על השוק היא מינורית, ובכלל האינטרס שלהם די דומה לזה של רוכשי דירה ראשונה)

אלו כן בעלי הקרקעות (מי בעלת הקרקע הגדולה ביותר, תזכירו לי?)

אלו כן התשומות המשתוללות בגלל סיטואציות בינלאומיות שלא קשורות לישראל ושאין לאף אחד השפעה עליהן.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 7
  • רעיון גרוע 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, nisim91 כתב:

וכפיית המואזין 5 פעמים ביום על תושבי האזור זה בסדר? העיקר צפירה של חצי דקה לפני כניסת שבת מפריע לאנשים ופותחים על זה שרשור במיוחד.

בהנחה שאתה כתבת על הפוסט שפתחתי לפני מס. חודשים.

מה זה העיקר? ברור שזה מפריע וגם מואזין מפריע, וזה כלל לא קשור לדת. זה קשור לחוק הרעש והמטרד שהוא מייצר כשהוא על הדרך פוגע באיכות החיים של התושבים. 

אתה מזכיר את החבר החרדי שלי, אותה גישה בדיוק. תתחילו לחשוב קצת מחוץ לקופסא, לא כל דבר קשור לדת, אלא להתנהלות וההסתתרות מאחורי הדת.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 שעות, nisim91 כתב:

וכפיית המואזין 5 פעמים ביום על תושבי האזור זה בסדר?

סלח לי אבל זה תירוץ ממש דבילי.

אם המסגד בכפר השכן עושה לך רעש אז זה בסדר להרעיש לשכן שלך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין טעם בהשוואה בין חרדים לערבים. הערבים הם עם חיצוני ברובו אוין שסוג של נכפה עליהם לחיות פה ולכן הציפיות שלי מהם נמוכות.

מצד שני החרדים הם בני העם שלי ששותפים למדינה והרבה מהם עלו לפה לפי 2-3 דורות.

עצם זה שההשוואה בין עם אוין לחרדים נלקחת בחשבון כלגיטימית רק מראה עד כמה נמוך החרדים כחלק מהחברה הישראלית ירדו

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
פורסם

מה שהכי צורם זה שמדובר במפלגות שביחד מהוות כמעט שליש מהממשלה, אבל הן מתעסקות רק ב-10% מהאוכלוסיה בלבד.

כל מה שמעניין אותם זה תורה וכסף, זה הכל.

הייתי מצפה מנבחר ציבור להסתכל מעבר לכך.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

וכמובן שמחירי הדיור עלו ב-1.2% נוספים בחודש האחרון.

מישהו עוד מאמין להם בלמ"ס?

המודלים שלהם פשטו רגל.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אם יש לך נתונים אחרים אתה מוזמן להביא אותם..

כמדומני טענת אי שם בשלהי הקיץ שהנה אוטוטו בנובמבר דצמבר כבר תהיה ירידה. מזכיר לי קבוצת פייסבוק מסוימת.

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

וכמובן שמחירי הדיור עלו ב-1.2% נוספים בחודש האחרון.

מישהו עוד מאמין להם בלמ"ס?

המודלים שלהם פשטו רגל.

אני לא רואה בינתיים ירידת מחירים. נראה שזה אכן המצב לא מבין למה אתה מתכחש למציאות העגומה הזו.
המצב בישראל הוא שיש כאלה שיכולים לרכוש דירה וכאלה שאין, ונראה שהמגמה היא לא ירידת מחירים אלה גידול בקבוצה של אלה שלא יכולים וקיטון בקבוצה של אלה שיכולים עד להגיעה לנקודת שיווי משקל, שהיא תכלול רק עשירים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אם יש לך נתונים אחרים אתה מוזמן להביא אותם..

כמדומני טענת אי שם בשלהי הקיץ שהנה אוטוטו בנובמבר דצמבר כבר תהיה ירידה. מזכיר לי קבוצת פייסבוק מסוימת.

הטענה שלך היא דמגוגיה לשמה.

יש ירידה של 70% בעסקאות. ועדיין המחיר עולה.

מישהו שם בסטטיסטיקאים של הלמ"ס כנראה שפך יין על הנוסחאות, כי נירמול פשוט אמור למנוע מצב שבו מעט עסקאות משפיעות על הממוצעים.

אם אתה מאמין להם אשריך, גם האינפלציה בישראל 5%, ברור

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אל תהיה ראש בקיר

תנסה להקשיב מה אומרים לך

קפאון בעסקאות, יש

ירידת מחירים, עדיין אין

ירידת מחירים עשויה להגיע בעקבות קפאון מתמשך בעסקאות, כי לא תהיה לקבלנים (ולמוכרי יד2) ברירה, בהנחה והקפאון יהיה מתמשך וארוך

כמה מתמשך? כמה ארוך? תלוי במיליון ואחד משתנים

יתכן שיראו את הירידה כבר בפרסום הבא, ויתכן שעדיין לא

אבל סתם להעלות כל מיני קונספירציות אודות הסטטיסטיקאים של הלמ"ס לא מוציא אותך מדי רציני (גם הבטן שלי מלאה עליהם אבל לא צריך לקחת את זה למקומות לא נכונים)

• אהבתי 4
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...