Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא באמת ממשיך עם הטרלול הזה :

משה גפני הגיש הצעת חוק להקפאת הריבית על המשכנתאות - גלובס (globes.co.il)

על כל חצי אחוז פריים שהבנקים לא מקבלים מנוטלי החוב מדובר ב2 מיליארד ש"ח.

מי בדיוק יסבסד את זה?

לא ברור איך בדיוק במידה והבנק מאג"ח משכנתאות כאלה אם הם לא צמודות.

פורסם
לפני 13 דקות, shimta כתב:

הוא באמת ממשיך עם הטרלול הזה :

משה גפני הגיש הצעת חוק להקפאת הריבית על המשכנתאות - גלובס (globes.co.il)

על כל חצי אחוז פריים שהבנקים לא מקבלים מנוטלי החוב מדובר ב2 מיליארד ש"ח.

מי בדיוק יסבסד את זה?

לא ברור איך בדיוק במידה והבנק מאג"ח משכנתאות כאלה אם הם לא צמודות.

מז"א מי? ה-20% שמשלמים 93% ממס הכנסה של המדינה... או במילים אחריות, הפרייארים.

אם זה עובר, באמת שנגמרו לי המילים... הן כבר נגמרו כשאדם שכיהן כיו"ר ועדת הכספים עשור מציע הצעה כזאת... 

• אהבתי 2
פורסם

זו הצעה אידיוטית וחסרת תוחלת.

הבנקים פשוט יעלו את הריביות מראש לנוטלי המשכנתאות החדשים וזהו.

לא יותר פשוט להפוך את כל המשכנתאות לקבועות-לא-צמודות וזהו?

הרי זאת המשמעות של הדבר הזה.

כפי שכתבתי כמה תגובות מעל - ממשלת ביבי תעשה הכל כולל הכל כדי לשמר את שוק הנדל"ן.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מה האינטרס של ממשלת ביבי לשמר את מחירי הנדלן?

לגוש החרדי שם אין שום אינטרס למחירי נדלן גבוהים, להיפך.

פשוט גפני מנסה לפתור את הבעיה מלמעלה במקום מהשורש, עם פתרונות ארוכי טווח כמו שכירות לטווח ארוך.

פורסם
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

כפי שכתבתי כמה תגובות מעל - ממשלת ביבי תעשה הכל כולל הכל כדי לשמר את שוק הנדל"ן.

אני מסכים לחלוטין, אבל מה התוחלת של דבר כזה? באמת מעניין אותי ברמה הכלכלית-חברתית מה ההיתכנות של דבר כזה להמשיך. לא רק במדינה עקומה כמו ישראל, אלא בכלל, איך דבר כזה שבו מחירים כבר מעבר ליכולת של רוב הציבור (מאמין שיחס ה "הכנסה-מחיר דיור" בהתאמה די נשמר זהה) יכול להמשיך להתקיים ואף רק לעלות (לטענתם וטענת רבים...)?

אני רוצה להאמין שסביר שיש שם מישהו במשרדי האוצר עם IQ של יותר מבננה שמבין שבסוף המגדל/בלון/בועה/you name it הזה לא יכול להמשיך לגדול לנצח, וכגודל הניפוח והתדירות האינטנסיבית שקרתה וממשיכה, כך גם הסיכון, מה מצפים שיקרה?

אני עד כדי כך נאיבי? הם חושבים שהם הולכים לכיוון של להמציא כלכלה שונה ממה שהעולם הכיר מזה אלפיים שנה? באמת אף אחד שם לא מסתכל לטווח של מעבר לשבוע הבא?

פורסם

התשובה לשאלה הארוכה שלך היא קצרה - לא.

אף אחד שם לא מסתכל מעבר לכתף של עצמו, זה לא מעניין אותם והציניות כבר מזמן עפה מהחלון.

הם יפמפמו את הבועה הזאת עוד ועוד בלי הפסקה כמה שאפשר כמו משוגעים, אתמול היה כץ, לפני כחלון ועכשיו גפני, כל פעם מישהו אחר.

ההסבר שלי? ביבי אוהב להראות לכל העולם "תראו איזה יקר פה כולם רוצים להיות פה" הוא בעצם מייצר מצב של "ואוו WTF מה הולך במדינה הקטנה הזאת"

תאר לך שהמחירי הדיור פה היו כמו שהם צריכים להיות? נניח סביב 300 אלף שקל לדירה בעיר מוכת טילים כמו אשקלון? מעניין איזה אפקט זה היה יוצר? לך תדע.

זה כנראה הרציונל בראייתי.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

נסגרים מפעלי BTL (פראט & וויטני), ישראכרט מפטרת מאות, סודהסטרים...

הבוננזה בהייטק נרגעת משהו.

במקביל ביבי נותן יד להקמת ממשלת אייתולות.

חבר'ה המחירים יירדו. המיתון מגיע. לצערי, אפשר להתווכח אם בעוד חצי שנה ישראל תהיה מקום שבכלל נרצה לקנות בו בית.

• אהבתי 8
פורסם

מילא לספק שירותים עבור קבוצה מסויימת של אזרחים (גניזה של ספרי קודש, חופי רחצה נוספים וכו')

אבל לממן להם גם תחבורה ציבורית מוזלת משאר הציבור (שגם ככה מסובסדת ע"י המדינה) זה באמת לירוק לשאר האוכלוסיה בפרצוף.

על חשמל בשבת עוד אפשר להתווכח, מדינה יהודית. העדפה מתקנת עוד מיילא מנסים להכניס אותם לשוק העבודה

אבל באמת שהממשלה הזו תביא עלינו חורבן בקצב הזה.

אני באמת לא מבין את כל מצביעי ביבי שהצביעו רק מטעמים של "רק ביבי" ולא כי באמת היה איזה שיקול מאחורי העניין.

הביאו על עצמם ועלינו 4 שנות עבדות של ציבור שלם עבור סקטור אחד באוכלוסיה.

פורסם
לפני 3 שעות, BeBest כתב:

מה האינטרס של ממשלת ביבי לשמר את מחירי הנדלן?

לגוש החרדי שם אין שום אינטרס למחירי נדלן גבוהים, להיפך.

פשוט גפני מנסה לפתור את הבעיה מלמעלה במקום מהשורש, עם פתרונות ארוכי טווח כמו שכירות לטווח ארוך.

אל תדאג לגוש החרדי, הם מסודרים וימשיכו להיות מסודרים. 

על הגב שלנו כמובן.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אוי זה יהיה יקר.... אופציה א: (הכי זולה) לגייס רק ערבים/סינים/תאילנדים לחברת חשמל. אופציה ב: חשמל ממצברים/גנרטורים: כ 30 מיליארד ש"ח  . אני מנחש שכל זה ימומן מרווחי הגז . אם רק ימצאו לאן נעלם הכסף מקרן לרווחי גז.

לגבי הנדל"ן, לא מודאג. זה פשוט לוקח זמן לחנוק את הציבור. כי יש הרבה ממנו. תמתינו בסבלנות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ואיך שהוא כל זה יתורגם למחירי הנדלן, כי בישראל נדלן תמיד עולה גם במלחמת עולם שלישית רביעית וחמישית

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 3 שעות, save כתב:

(הכי זולה) לגייס רק ערבים/סינים/תאילנדים לחברת חשמל

לא תודה לא תודה לא תודה.

שיעשו פתרון בייתי ושלא יחפשו לממן לעצמם את הפתרון בצורה יקרה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 34 דקות, DareDevil כתב:

לא תודה לא תודה לא תודה.

שיעשו פתרון בייתי ושלא יחפשו לממן לעצמם את הפתרון בצורה יקרה.

זה העניין. לחלק מהקהילות בעולם החרדי יש גנרטור מרכזי המופעל בשבת וזה כמובן יקר, רועש וכו'. לדעתי זה העז שהם מכניסים כאן, לא באמת מעניין אותם ייצור החשמל בשבת הם פשוט רוצים מימון וסבסוד ממשלתי מסודר לחשמל פרטי לשבת. זה לא משהו חדש, זה נקרא "חשמל כשר" והם מנסים לקדם את הנושא, כלומר שהמדינה תממן, כבר מספר שנים. הם תכף יטענו שהכל בכלל מתוך מחשבה ירוקה וידרשו תחנות אגירה סטייל טסלה לכל הערים החרדיות. 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...