Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים איתך

אבל זה לא שכבר היום אנחנו עם ריביות בשמיים..

יש הרבה שחושבים שנעלה בעוד 2-3%, ובעתיד זה ירד לרמות של היום.

מה שאני ניסיתי לומר שלטווח ארוך הבנקים רואים ממוצע ריבית נמוך יותר מהריבית הנהוגה כיום.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני שעה, wa11a כתב:

כל השוק צופה את זה רק הבנק?

הרי הבנק נותן לך משכנת״א ל-20-30 שנה הוא מחשב בזה תחזיות לעשרות שנים ולא תחזיות לחודש הבא.

נניח והריבית תמשיך לעלות ואז עוד שנתיים תרד כנראה שלאורך 30 שנה היה משתלם לי לנעול אותך בריבית קל״צ המעט נמוכה יותר.

לבנק הכי משתלם ריבית צמודות ולכן הם נותנים ריביות לכאורה מפתות, רוב האנשים לא מבינים שעל הריבית הנקובה צריך להוסיף מדד שגם בשנה גרועה עולה ב-2%.

לכן ריבית 3 אחוז היא למעשה 5 אחוז.

השנה המדד כבר 5.5% זה בכלל טרפת

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

@yuvalganimיש לי תחושה שההבנה שלך מהי סטטיסטיקה לקויה.

איך אתה רוצה "לנרמל" מחירים לעסקות שלא בוצעו? אז, כן, במסגרת העסקות שבוצעו המחירים עלו.

וגם לגבי האינפלציה - כל אחד מאיתנו צורך סל מוצרים שונה ולכן חש אותה במידה שונה. עליית מדד המחירים לצרכן בשיעור שנתי 5.3% מבטאת "משהו" שפרוש לרוחב כל המשק, וכוללת את יובל מצהלה, יובל מנתניה, יובל מבאר שבע ויובל מקרית שמונה. וה"משהו" הזה נקבע תקופתית לפי סקר שמצריך שיתוף פעולה של נדגמים. נדגמים שאינם משתפים פעולה גורמים עיוות המדד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

@yuvalganimיש לי תחושה שההבנה שלך מהי סטטיסטיקה לקויה.

איך אתה רוצה "לנרמל" מחירים לעסקות שלא בוצעו? אז, כן, במסגרת העסקות שבוצעו המחירים עלו.

וגם לגבי האינפלציה - כל אחד מאיתנו צורך סל מוצרים שונה ולכן חש אותה במידה שונה. עליית מדד המחירים לצרכן בשיעור שנתי 5.3% מבטאת "משהו" שפרוש לרוחב כל המשק, וכוללת את יובל מצהלה, יובל מנתניה, יובל מבאר שבע ויובל מקרית שמונה. וה"משהו" הזה נקבע תקופתית לפי סקר שמצריך שיתוף פעולה של נדגמים. נדגמים שאינם משתפים פעולה גורמים עיוות המדד.

אתה גם נותן לי ציונים, גם מתנשא מעליי וגם טועה בנשימה אחת.

אין לך מושג מי אני, מה ההכשרה שלי ומה ההשכלה שלי, קצת צניעות זה בסיסי (ואני להבדיל מאחרים מזדהה פה בשמי המלא)

הלמ"ס עובד על נתונים אובייקטיבים כשהוא מודד אינפלציה, מה הקשר לשיתוף הפעולה של יובל מצהלה או יובל מקרית שמונה? זה בכלל לא רלבנטי.

יש לי בטן מלאה על הלמ"ס ועל הדרך שבה הוא מודד (וגם מציג) נתונים, בוא רק נגיד שיש לו לאף לשאוף ויש הרבה מדינות שעושות את זה טוב יותר.

את ההסבר שלי על למה ואיך אין לי עניין לחלוק איתך, אחרי הסגנון שהצגת פה.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 7.12.2022 בשעה 11:26, פינדר כתב:

תחילת מגמה?

https://www.kan.org.il/item/?itemId=139559

image.png

כן, פחות אנשים רוצים לגור בנגב עם כל המערב הפרוע שם

בלי קשר לריבית ולמצב הדיור

בתאריך 20.12.2022 בשעה 13:16, - XM - כתב:

יש הרבה שחושבים שנעלה בעוד 2-3%, ובעתיד זה ירד לרמות של היום.

ברור שיום אחד זה ירד

הריבית לא תשאר בשמיים לנצח  כמו שהיא לא יכולה להשאר 0 לנצח

מתישהו המצב יתאזן, אנשים יבזבזו פחות

ונגיע למצב שחייבים להוריד קצת ריבית

פורסם

יש לי חבר שמתעסק בנדל"ן, והוא פרסם משהו שאני מסכים איתו (למרות שיש לו כמובן "אינטרס") - לא תהיה "קריסה" של מחירי הנדל"ן מכיוון שאנחנו נמצאים אחרי עליה לא הגיונית, אז גם אם יהיו ירידות זה יהיה פשוט תיקון ולא יותר מכך.

בנוסף, צריך לזכור גם ש:

1. יש ירידה בהתחלות הבנייה.

2. המדינה (ובעלי ההון) ששולטת בקרקעות לא מפשירה מספיק אדמות, או לא עושה את זה מספיק מהר, ככה שהמחירים נשארים גבוהים.

3. יש גדילה מטורפת באוכלוסיה (גם "טבעית" וגם עקב גלי עלייה משמעותיים).

לדעתי, ברגע שיהיו סימנים לירידה בריבית (נניח שנה-שנתיים), נראה שוב עלייה בביקושים ובמספר העסקאות.

מי שישארו כנראה מחוץ למשחק (כל עוד הריבית יחסית גבוהה) אלו המשקיעים.

פורסם

אין ירידה בהתחלות הבניה. יש שיא של כל הזמנים.

אפרופו ירידה, כשתהיה ירידה תדעו שהקריסה כאן.

הרי לכאורה, אם המחירים הם כל כך גבוהים וזה טוב כמובן לקבלנים, מדוע שהם בכלל ירצו להוריד את התחלות הבניה?

הורדה של התחלות בניה זה בגלל שהם צופים שהמכירות יירדו חזק מאוד.

אני לא מכיר מפעל או עוסק שיודע שהמחיר עולה והוא מייצר פחות ממוצר.

• אהבתי 2

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 1 דקה, yuvalganim כתב:

אני לא מכיר מפעל או עוסק שיודע שהמחיר עולה והוא מייצר פחות ממוצר.

לא מייצר פחות, אבל מייצר את אותה הכמות - בהחלט קיים. במיוחד במוצרי יוקרה.

פורסם
לפני 6 דקות, yuvalganim כתב:

אין ירידה בהתחלות הבניה. יש שיא של כל הזמנים.

יש ירידה לעומת רבעונים קודמים ולעומת רבעון מקביל בשנה שעברה (מקור).

אבל כן, השנה אנחנו בעלייה באופן כללי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אז אין ירידה.

קח בחשבון שהלמ"ס מטייב את הנתונים גם ב-2 הפרסומים הבאים.

היסטורית זה תמיד תמיד עולה. כלומר התחלות הבנייה שפורסמו על רבעון 3 יהיו גבוהות יותר בפרסום הבא.

אבל תקשורת כמו תקשורת לא באמת מבינים מה הם קוראים ועוד מעיזים לספר לנו מה כתוב

לפני 25 דקות, garicho כתב:

לא מייצר פחות, אבל מייצר את אותה הכמות - בהחלט קיים. במיוחד במוצרי יוקרה.

דירה זה מוצר יוקרה? אולי חלק מהן כן...

אבל הרוב ממש לא

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

דירה זה מוצר יוקרה? אולי חלק מהן כן...

אבל הרוב ממש לא

אבל אמרת שאתה "לא מכיר מפעל או עוסק שיודע שהמחיר עולה והוא מייצר פחות ממוצר". עובדה, זה קיים. עכשיו התחלת לשים כוכביות. וזה בסדר. בכלל, בעיני אי אפשר להקביל דירה למוצרי צריכה. מדובר בעולם שונה לגמרי. אבל זה לא מה שאתה טענת...

פורסם

מה קורה עם הנדל”ן בפולין אחרי הקפיצה הדרסטית בריבית?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 26 דקות, garicho כתב:

אבל אמרת שאתה "לא מכיר מפעל או עוסק שיודע שהמחיר עולה והוא מייצר פחות ממוצר". עובדה, זה קיים. עכשיו התחלת לשים כוכביות. וזה בסדר. בכלל, בעיני אי אפשר להקביל דירה למוצרי צריכה. מדובר בעולם שונה לגמרי. אבל זה לא מה שאתה טענת...

לא שמתי שום כוכבית.

כתבתי שאני לא מכיר ספק שמייצר פחות בעולם שהמחיר של המוצר שלו עולה.

אתה כתבת שזה כן קורה ביוקרה.

אני הסברתי שדירה זה לא מוצר יוקרה, נקודה סוף.

דירה למגורים זה לא פריט אספנות (פריטי אספנות כבר לא מיוצרים כן?).

אין שום היגיון כלכלי בהקטנת תפוקה בעולם שהמחיר יורד, זה לא שקבלן אחד יכול לווסת מחיר ולכן הוא מייצר פחות.

אם אתה קבלן ואתה שומע שהמחירים עולים - אתה בונה בכל הכוח.

אם בונים פחות - כנראה שיש משבר.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 38 דקות, - XM - כתב:

מה קורה עם הנדל”ן בפולין אחרי הקפיצה הדרסטית בריבית?

המכירות נעצרו כמעט לחלוטין. גם כמות המשכנתאות שנלקחות קטנה מאוד. מצד שני חברות הבניה לא פותחות פרויקטים חדשים כמעט בכלל. מוכרות את המלאי הקיים בלבד. מחירי הדירות פלוס מינוס אותו הדבר. בטח שאין איזה ירידה דרסטית. עם האינפלציה אנשים מבינים שדירות/בתים זה מה ששומר על הערך שלו, לכן מצמצמים איפה שאפשר אבל לא מוותרים על הדירה שלהם.

המצב בפולין אבל קצת שונה מישראל, אמרו לי פה שכמות המכירות של דירות במזומן עמד עד ללפני שנתיים-שלוש על 70%+. אז רוב בעלי הדירות לא מושפעים מעליית הריבית על המשכנתא.

• תוכן חדש...