Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנושא, נפתחה היום עוד הגרלה של מחיר למשתכן.
אני רוצה להירשם אבל אני מחפש דירה קטנה וזולה (3 חד 60-100 מטר) אבל כל מה שאני רואה באתר מחיר למשתכן זה את המחיר למטר, אבל מה עוזר לי מחיר של X למטר אם בסוף הדירה ענקית בגודל של 130 מטר +.
לא רוצה לשרוף את עצמי על הרשמה להגרלות לא רלוונטיות, אז איך אני יכול לדעת מה תמהיל הדירות שיוצא בפרויקט?

פורסם
לפני 15 שעות, Ron Poh כתב:

מגיב לך, אבל גם לאחרים...

אתה כנראה חושב שבעבר אנשים פה ליקקו דבש.

אבא שלי ז"ל כבר נפטר, אם היה חי היה היום בן 87.

אחרי שנפטר ועברתי על מסמכים ישנים שלו, ראיתי כמה הוא היה מוכשר וחכם. אלה מה בגלל התקופה היה צריך לעזור בפרנסת המשפחה וכבר בגיל 14 יצא לעבוד.

אבל בהרבה שעות עבודה.

אי שם גם עלה, שהדור הותיק מסודר ויש לו פנסיה.

אז לא גם פנסיה בקושי תהיה לי, וגם זה בזכות שבמשך שנים שמתי לי ובעצמי כסף בצד.

בכל אופן, מבטיח שאינני מגיב בנושא הזה יותר.

אני ואשתי עובדים במשרה מלאה פלוס, היא 50 שעות שבועיות, אני כ-60 שעות - אנחנו מרוויחים מצוין, ונחשבים לעשירות 9-10.

אני והיא ממש לא מבזבזים - אין לנו אייפונים או ג'יפון בחניה - החופשות שלנו הן בייעדי לואוקוסט באירופה, את הקניות שלנו אנחנו עושים באושר עד - וכל זה לא שינה את העובדה שכל מה שיכלנו להרשות לעצמנו היא דירת 3 חדרים בפתח תקווה.

מנגד ההורים שלה עלו מרוסיה בלי מקצוע - עבדו בשנות ה-90 בעבודות צווארון כחול, והשלמת הכנסה בניקיון - וקנו דירת 4 חדרים.

• אהבתי 3
פורסם

מישהו מהצפונים, בעיקר חיפאים, יודע לספר על האזור הנ"ל:

image.thumb.png.b41a230bdec74ed11e74b2ee771dc3bf.png

(המלבן אדום/צהוב שבין מרכז הקונגרסים לפארק עסקים)

מצד אחד זו הגרלה די גדולה בעיר מרכזית, מצד שני לפי גוגל מפות זה בעיקר נראה כמו אחלה מקום לרכב על אופניים..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, ch2856 כתב:

ממש לא חושב שהדור הצעיר כיום מחושב ולצעיר אני מתייחס לא רק לבני 20-30 אלא גם לבני 30-40. בקורונה ראינו איך כל הצעירים האלו פשוט קרסו כלכלית עם אפס כסף בצד. 

מי קרס כלכלית? על מה אתה מדבר? היו כאלו שנדפקו בעיקר בתחום המסעדות וכו', אבל אף אחד לא קרס כלכלית בקורונה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Gosser1860 כתב:

מצד אחד זו הגרלה די גדולה בעיר מרכזית, מצד שני לפי גוגל מפות זה בעיקר נראה כמו אחלה מקום לרכב על אופניים..

למגורים או השקעה?

זה יושב ברובו על הכביש שמחבר בין טירת כרמל לחיפה, בצמוד לאיסטדיון סמי עופר ומת"מ (סוג של אזור תעשיה של חברות טכנולוגיה והייטק בעיקר). יש במרחק הליכה/נסיעה קצרה 2 קניונים, מסעדות ועוד.

בבוקר ובערב די פקוק, אז לא יהיה מאוד "כיף" לצאת מהבית (גם בגלל שהרבה מאוד עובדים מגיעים ויוצאים ממת"מ, גם בגלל שכבר כרגע יש הרבה בנייה באזור וגם בגלל שמדובר בכניסה/יציאה דרומית של חיפה). כנ"ל לגבי משחקים באיצטדיון.

אני הייתי מתמקד בחלק הצפון-מזרחי הקטן (זה שנמצא במפה מימין למרכז הקונגרסים) - גם קצת יותר רגוע וגם הדירות בקומות הגבוהות יהיו כנראה עם נוף לים בזכות התוואי באזור (ככל שנעים מזרחה ככה גובה הקרקע עולה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

פורסם

כל ההגרלות נמצאות בשלב בו עוד לא הוגשה תוכנית להיתר.

כבר היום מדובר על כ2M ש"ח לדירת 130 מטר.

אם הכל ידפוק כמו שצריך טופס 4 יהיה בעוד כ 4-5 שנים.

האם זה בכלל משתלם בסביבת מדדים עולים , ריביות וכו'?

דירה כזאת בקלות יכולה לצאת באזור ה2.4 מיליון.

שואל באמת בלי טיפת הומור.

פורסם
לפני 24 דקות, rev-Match כתב:

כל ההגרלות נמצאות בשלב בו עוד לא הוגשה תוכנית להיתר.

כבר היום מדובר על כ2M ש"ח לדירת 130 מטר.

אם הכל ידפוק כמו שצריך טופס 4 יהיה בעוד כ 4-5 שנים.

האם זה בכלל משתלם בסביבת מדדים עולים , ריביות וכו'?

דירה כזאת בקלות יכולה לצאת באזור ה2.4 מיליון.

שואל באמת בלי טיפת הומור.

כשזה היה מחיר למשתכן אז זה היה שווה כי ההנחות היו הרבה יותר גדולות, כיום כשההנחות הם מקסימום 20% ממחיר הדירה/300 אלף ש״ח(הנמוך מביניהם) אז זה פחות משתלם, אם ניקח איזור כמו קדימה צורן או יהוד אז השכירות שם היא איזור ה5 אלף בחודש, כפול 5 שנים עד קבלת טופס 4 יוצא שזה 300 אלף ש״ח שיוצאים על שכירות, אז מה בעצם הרווחנו פה?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

למגורים או השקעה?

עוד לא ברור האמת.

לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

אני הייתי מתמקד בחלק הצפון-מזרחי הקטן (זה שנמצא במפה מימין למרכז הקונגרסים) - גם קצת יותר רגוע וגם הדירות בקומות הגבוהות יהיו כנראה עם נוף לים בזכות התוואי באזור (ככל שנעים מזרחה ככה גובה הקרקע עולה).

הבעיה שלא ראיתי הגרלות לאזור הזה, הוא בהחלט נראה עדיף.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני צופה על האיזור מהחלון, ואחד הבנים שלי התעניין בזה לא מזמן.

המפה קצת מטושטשת, נדמה לי שמה שמצייין כ"מרכז הקונגרסים" אינו מרכז הקונגרסים אלא קניון חיפה ("עזריאלי").  מדובר במה שנקרא "נאות פרס ב'". לא רק שאין לאיזור הזה אישורי בניין, אלא שהם לא באופק בגלל מריבות בין העירייה לממשלה על פיתוח התשתיות. אם אתה שואל אותי תחילת אכלוס ב-2030 זו מחשבה אופטימית, אבל צריך לפשפש קצת באתר מהנדס העיר, אולי משהו התקדם.

לגבי נאות פרס הקיימת - שכונה טובה, רחובות רחבים ומעברים נוחים להולכי רגל. אין עירוב שימושים אבל קניון חיפה (מעולה), קסטרא (יצור מוזר וחסר שימוש) במרחק הליכה, ועם טיפת מאמץ גם מת"מ, מרכז התחבורה של חוף הכרמל, מרכז הקניות של שער הכרמל, ואפילו חלקים מטירת הכרמל. יש שירותים קהילתיים של גנים ובי"ס יסודי וגם מרפאת קופ"ח. 

אבל לא הכל ורוד. חלק מהבניה באיכות ירודה (כמובן לא אומר כלום על הבניה העתידית), והבעיה הגדולה ביותר - כשיש משחק בסמי עופר אתה במצור, למרות עבודת הסדרנים. והשכונה יקרה מאוד.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

אני רוצה להירשם אבל אני מחפש דירה קטנה וזולה (3 חד 60-100 מטר) אבל כל מה שאני רואה באתר מחיר למשתכן זה את המחיר למטר, אבל מה עוזר לי מחיר של X למטר אם בסוף הדירה ענקית בגודל של 130 מטר +.
לא רוצה לשרוף את עצמי על הרשמה להגרלות לא רלוונטיות, אז איך אני יכול לדעת מה תמהיל הדירות שיוצא בפרויקט?

אין אפשרות לדעת. תתפלל לזכות קודם ואחר כך תחשוב על איזה דירה.

לרוב הדירות הן 3-5 חדרים, בגדלים של 75-100-120 מטר.

פורסם
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

אתה לא יכול לדעת.

רוב ההגרלות שמתפרסמות כעת נמצאות בשלב שגם הקבלן עדיין לא יודע...

בשלב מאוחר יותר הקבלן מגיש רשימת דירות לאישור של חברת הבקרה ורק אז דברים נסגרים.

בנוסף גם אם תדע מה התמהיל אתה לא יודע האם ובאיזה מיקום תזכה, ומה יהיו הבחירות של הזוכים לפניך. 

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ואוו איזה טמטום זה 🤦🏻‍♂️ משווקים הגרלה של דירות כביכול "למשפחות" אבל מתעלמים מהצרכים וההגבלות של משפחה ומתמקדין במקום זה במדד של "מחיר למטר".

זה שאתה בוחר הגרלות לפי מדד מחיר למטר גורם להרגשה שמחיר למשתכן נועד לשרת משקיעים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Gosser1860 כתב:

בוא, נגיד שהפרוייקטים הספציפיים האלו בחיפה - לא מסתדר - מה האלטרנטיבה שלך ? לא להשתתף במכרז ?

זה לא כאילו בקריות יש משהו ..

או באיזור אחר כלשהו בחיפה.

לגבי נאות פרס, שמעתי סיפורי זוועות על איכות דירות שם ממקור ראשון.

מחדרי מקלחת עם רצפה שאינה ישרה ועד רטיבות בבניינים חדשים אבל שוב, מה האלטרנטיבה ? לא לגשת למכרז כלל ? זה לא אלטרנטיבה.

• תוכן חדש...