Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוהי קונספירציה מעניינת מקסימום, לא חושב שזה מגיע לדרגה של "מחשבה".

כלכלה היא מחזורית, לאורך כל ההיסטוריה היא עולה ויורדת במעגלים אך סובבת סביב אותה נקודת מוצא, לכן גם כאן רק הגיוני שאחרי שתהיה ירידה במדדים הם ישובו לעלות.

בנוסף, הבנקים המרכזיים חיו על ריבית נמוכה כל כך הרבה שנים, יש מחיר לדבר הזה ועכשיו צריך לשלם (זה לא סותר את המשפט הקודם שלי).

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה מחדשות 13 היום.

https://13tv.co.il/item/news/economics/b8fd0-903379668/?pid=62&cid=902992371

לכן, לא משנה כמעט מה יעשה הנגיד - לא ניתן למנוע את כל ההתייקרויות, ומכאן נובעת ההתלבטות. מאז תחילת הגל הנוכחי של העלאות הריבית החזרי המשכנאות של הזוגות הצעירים הצמודים למרכיב הפריים, עלו בכמעט 1,000 שקלים לחודש שמקטין להם את ההכנסה הפנויה ומעמיד את חלקם בסכנה ממשית של חדלות פירעון - מצב בו הבנקים יאלצו לפרוש את המשכנתאות על פני תקופה ארוכה יותר כדי למנוע החרמה המונית של נכסים.

על רקע הדברים האלו, בסביבתו של שר האוצר הנכנס בצלאל סמוטריץ' החלו לבחון פתרונות חדשים לבעיה, כאשר אחד הפתרונות שנשקלים הוא נקודות זיכוי ממס לנוטלי המשכנתאות, כך שאותם זוגות צעירים שספגו את עליות הריבית החדות, בהנחה שהם עובדים ועוברים את סף המס, ישלמו החזרים מופחתים לבנקים מדי חודש - וכך הוויתור של המדינה על המסים אמור לאזן את גזרת הריבית. זו איננה החלטה סופית וטרם נמצא לכך מקור תקציבי - אך זה אחד הפתרונות האפשריים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

לא הגיוני.

מי שלא עומד בתזרים שימכור את דירתו ויקנה דירה זולה יותר או שיעבור לשכירות.

כרגיל ממשלת נתניהו תעשה הכל כדי לשמר את מחירי הדיור הגבוהים.

רק בישראל אזרחים מקבלים פרס על התנהלות כלכלית כושלת, ומי שהיה "אחראי" ולא קנה דירה - אכל אותה 

• אהבתי 9

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מה זה אמור להיות? ומה האינטרס של הבנק?

מה שמעניין הוא, שהמהלך מיועד לבעלי משכנתא בשיעור מימון של 60% ומעלה.

שוב המערכת מתגמלת את מי שלקח סיכון גדול יותר.

• אהבתי 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

לפני 9 דקות, yor2 כתב:

מקטין להם את ההכנסה הפנויה ומעמיד את חלקם בסכנה ממשית של חדלות פירעון - מצב בו הבנקים יאלצו לפרוש את המשכנתאות על פני תקופה ארוכה יותר כדי למנוע החרמה המונית של נכסים.

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

כפי שנאמר. המדינה תעשה הכל כדי לתמוך בנותלי המשכנתאות הלא אחראים.
לא הבנתי רק למה אם הם יקרסו זה יגרור החרמת נכסים? אפשר לתת תקופת גרייס של שנה למכירת הנכס. יורידו בעלי המשכנתאות הלא אחראיים 200-300K מהמחיר יודע מה אפילו חצי מיליון. ימכרו ויחזרו לשוק השכירות.
הפסידו את ההון הראשוני שלהם? זה המחיר של חוסר אחריות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אז אני, מחוסר דירה צעיר ואחראי שלא רץ לקנות דירה בכל מחיר כי ידע שזה עוד עלול להתנקם בו, אמור מעכשיו בנוסף לכל לממן עם המיסים שאני משלם זוגות שרכשו דירה גם אם היכולת שלהם הייתה גבולית.

המדינה הזו הופכת לבדיחה גרועה יותר ויותר, נראה שמי שלא נשוי פה הוא כזה אזרח סוג ב' שזה הזוי.

• אהבתי 7
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

מחדשות 13. צפה בכתבה. רק ציטטי חלק מהכתבה.

המדינה מגנה על הבנקים. לו באמת מעניין אותה האזרח.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Pika007 כתב:

אז אני, מחוסר דירה צעיר ואחראי שלא רץ לקנות דירה בכל מחיר כי ידע שזה עוד עלול להתנקם בו

אם אתה ממש אבל ממש צריך דירה אז אפשר לקנות בכל מיני מקומות דירה בחצי מיליון שקל.

אומנם לא מדובר על דירה למגורים אבל בהחלט דירה, עם הזמן יהיה אפשר למכור ולקנות דירה יותר טובה או בכלל לקנות דירה נוספת.

כמובן שאני אוטומטית מוציא כל מיני השקעות מפוקפקות למיניהן כמו שטחי חקלאות או דירות שנבנו בצורה לא חוקית (גרם מדרגות שהפך לדירה בבני ברק - השוס האחרון שראיתי - פרופר לא חוקי - לגבי חלוקת דירה לא חוקית זה כבר נושא אחר שאפשר לצלול אליו). 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

זו הנקודה, אני לא ממש אבל ממש צריך דירה- זה פשוט שבמדינת ישראל זו כמעט התאבדות כלכלית לא לקנות אחת כדי לפחות להישאר עוד 20-30 שנה עם נכס כלשהו ביד שיהיה אפשר להתקדם ממנו הלאה (אחרת אתה ממשיך לחסוך לדירה הראשונה לנצח. בשווקים יותר שפויים זה אפשרי, בשוק שבו המחיר מזנק ב 20% בשנה- לא משנה כמה תחסוך, אתה לא תשפר את הפוזיציה שלך. לעולם לא תוכל להדביק את שוק הדיור.)

לקנות באיזה פיזדלוך בקצה השני של המדינה זו לא אופציה כי אתה לא יכול לנהל את זה. תרצה להשכיר את הדירה? אתה צריך קודם כל להיפגש בכלל עם השוכרים, פעם בתקופה לעשות ביקורת, תחזוקה וכו' וכו'.

אני ממש לא גר במרכז תל אביב, ועדיין, מחירי הדירות ה -סבירות- פה (חס וחלילה לא "טובות") באיזורים הכי זולים רחוקים מלהיות זולים.

אבל בלי שום קשר לכל זה- כמו שאני לא רוצה לממן אחרים על החלטה בלתי אחראית, לא הוגן שאחרים "יממנו אותי" בצורה הזו. זו פשוט החלטה מפגרת ברמה מדינית, וזריקת מרץ להשארת מחירי הדירות גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

זו פשוט החלטה מפגרת ברמה מדינית, וזריקת מרץ להשארת מחירי הדירות גבוהים.

אנחנו בסך הכל רוצים קורת גג, אם התעסקות עם דיירים היא בעייתית עבורך אז כנראה שתצטרך להמשיך לחסוך חזק.

רק אל תשכח שכוח הקנייה שלך בעצם דומה לאותו מצב כל הזמן.

דירה שהיום עולה לך 500K, יכולה מחר להימכר ב100K כאשר השוק נופל. 

הייתי שמח אם היית רוצה להצטרף לחגיגה ולמצוא נכס מתאים ובעצם להיות בעל בית בישראל. וכן, נראה לי שאתה יכול לקנות דירה טובה במקומות אסטרטגיים, שיכולים בהחלט להניב לך תשואות טובות. פשוט זה פאקינג דורש המון זמן והשקעה בכל המסביב מאשר הקנייה בסוף אבל זה משתלם.

לגבי אחריות של המדינה, זה לא משנה מה תעשה, הממשלות האחרונות היו גם כמו ב2017, תחת אותה מנטרה כמו היום. מחירי נדלן גבוהים.

עד שנגיע למצב שמחירי הנדלן יהיו שפויים יותר, סביר להניח שיקחו כמה וכמה שנים ובדרך נצטרך להתעלות על כמה מכשולים כאלו ואחרים.

עוד משהו, יכול להיות מאוד שהמוג'ו שלך הוא בכלל לא נדלן ואתה צריך להתעסק במשהו אחר בענייני השקעות. מקריפטו וNFT עד ליצירות אומנות וכרטיסי פוקימון. על מנת שתוכל לרכוש דירה מבלי להיות תלוי במשכנתא אגרסיבית. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

רק בישראל אזרחים מקבלים פרס על התנהלות כלכלית כושלת, ומי שהיה "אחראי" ולא קנה דירה - אכל אותה 

בקורונה זה היה קדימון. עכשיו אנחנו בסרט האמיתי.

בישראל עדיף להיות עם משכנתא, זה מה שהמדינה אומרת בפה מלא.

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

נקודת זכות זה 200 שח לא?

על מה כל הרעש?

מאיפה אתם יודעים כמה נקודות זכות יקבל כל אחד

אז יתנו נקודה

יתנו 2 נקודות

תעשו שיכלול של משכנתא, דלק, חשמל, קניות

ההוצאה החודשית התייקרה במעל 1000 שח

יקבלו החזר 400 שקל

נו ו ?

זה לא באמת ימנע מהם לקרוס

פורסם

זה פשוט מעצבן שנותנים עזרה לאנשים לא אחראיים שלקחו התחייבויות שהם לא יכולים לעמוד בהן, ואם מישהו שוכר משיקול כלכלי ואחראי בלי לקפוץ מעל הפופיק - הוא לא זכאי להטבות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, תחבצ כתב:

זה פשוט מעצבן שנותנים עזרה לאנשים לא אחראיים שלקחו התחייבויות שהם לא יכולים לעמוד בהן, ואם מישהו שוכר משיקול כלכלי ואחראי בלי לקפוץ מעל הפופיק - הוא לא זכאי להטבות.

כל מערכת התמריצים בארץ בנויה באופן שגוי ולכן עלתה ממשלה שדוגלת במה שהיה בממשלות ביבי (עד ל2018/19). זה רצון העם ואי אפשר לשנות את זה.

מה שאפשר לשנות זה הגישה שלך לעניין הזה ולבצע את השינויים הנדרשים בשביל למקסם כזה מצב. (לאו דווקא אומר להביא הרבה ילדים אלא הכוונה היא למקסם את המצב הנוכחי שלך מבחינה פיננסית)

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 46 דקות, תחבצ כתב:

קודם כל אם באמת יתנו נקודות זכות

זה לא יהיה רק לאלה שקנו דירות

אלא גם לשכבות חלשות וכו

דבר שני אף אחד בכלל לא מבטיח שיתנו

ודבר אחרון כמו שכתבתי נקודה זה 200 שח

מי שההוצאה החודשית שלו גדלה מ 1000 ל 2000 ויותר, ה 200-400 שח האלה לא באמת מה שיעצור אותו מלקרוס

• תוכן חדש...