Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בלי לקנות דירה יוקר המחיה גבוה מבעבר.

לדוג' את סבא שלי.

הוא עבד בעבודה פשוטה יחסית. כ8-9 שעות ביום. נגיד בשכר הממוצע במשק (אפילו פחות)

סבתי היתה עקרת בית, הם אומנם חיו בצמצום אבל הצליחו להוריש בית קרקע (לא גדול ונקנה בתשלומים מעמידר אבל בית קרקע) + סכום נחמד.

כל זה תוך כדי שהם מגדלים 5 ילדים.

במושגים של היום, לא רק שהם לא היו מצליחים להוריש משהו, אלא אולי חובות ועיקולים.

קרוב משפחה בגיל 70 בערך, התחתן מאוחר 35+

והצליח לקנות דירה במזומן לפני החתונה מכסף שחסך בעבודה מגיל 20.

ולא שעשה אקזיט או משהו,

עבד עבודת כפיים.

היום אפילו הייטקיסט לא מצליח לקנות דירה במזומן.

• אהבתי 1

.

פורסם

שאלה לגבי מספר המשכורות בחישוב: זה המחיר הקטלוגי או המחיר הריאלי, כולל עלויות נלוות, במיוחד ריביות משכנתא? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני ואשתי מרוויחים פי שתיים מההורים שלי יחד היום. 

אני לבד מרוויח פי 3 מההורים שלי בשנת 97' כשעלינו. 

הם קנו דירה עם 10K$ שהביאו ממכירת הדירה בבאלרוס ב427 אלף שח ושידרגו לפני כעשור עם משכנתא קטנה. 

את הדירה הפרפיאלית שלי שרכשתי רק לפני 5 שנים ב 1.3 עם הרבה עזרה מההורים היום לא הייתי מצליח לקנות כי המחיר שלה היום רק 2M וזה ב 5 שנים. 

לגבי רמת חיים(2 ילדים), אני חי באותה רמת חיים כמו ההורים שלי בשנת 97, נוסע ברכבים יד שניה, לא טס לחול  וכמו רוסי טוב( למזלי) חוסך במה שאפשר, כי אם הייתי צריך לשלם טיפולים / תיקונים לרכב במחירי מוסך, לטכנאי דודים על החלפת פלאנג', התקנת מזגנים וכו' לא הייתי סוגר את החודש ברמה השנתית. 

הדור שלנו מבין הרבה יותר טוב בכלכלה מההורים שלנו ועדיין אנחנו מצליחים לחסוך פחות. 

בשנות ה80-90 לא היו חזירים שלוקחים 200 מיליון ש"ח דבידנט ובאותה נשימה מעלים מחירים כי פשוט אין ברירה. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 6

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

שאלה לגבי מספר המשכורות בחישוב: זה המחיר הקטלוגי או המחיר הריאלי, כולל עלויות נלוות, במיוחד ריביות משכנתא? 

יכול להגיד לך, שבשביל פינוי בינוי של הדירה של ההורים שלי, הייתי צריך להעלות  מהאוב מגוון מסמכים ישנים שבניהם חוזה קניה וחוזה משכנתא.

הדירה שלהם בשנת 97 אחרי חישוב שער הדולר ומשכורת ממוצעת לאותה שנה, היית צריך 61 משכורות חודשיות בשביל לקנות את הדירה הזאת. ב 2022 הנתון הזה כבר עומד כבר על 110 משכורות ממוצעות לאותה דירה מיושנת ב 25 שנה נוספות.  

אין לי את הרצון לחשב משכנתא לפי השנים, אבל הם בזמנו לקחו משכנתא של 100 אלף שקל כשהיה להם הון עצמי של 170 אלף. היום עם הון עצמי כזה הם צריכים לקחת משכנתא של 730 אלף. 

פורסם

כמה שזה אבסורדי הדור הצעיר מחושב, מודע וחכם יותר מבחינה כלכלית מהדור המבוגר וזה רק דופק אותו.

כמעט כל צעיר ממוצע היום מבין דבר או שתיים בהשקעות וכולם רודפים אחרי נכסים כי יודעים שהכסף נשרף אם הוא יושב בבנק מה שיוצר תחרות עזה על הנכסים וגורר עלויות מחירים.

לפני 30 שנה בדור של ההורים שלנו מי ידע לעזאזל מה זה מניות, קריפטו, אג"ח, ריביט פריים וכו... ידעו אולי מה זה אינםלציה כי היא השתוללה אבל בשאר הנושאים שמרו בעיקר שקלים או מקסימום דולרים בבנק.

פורסם

ממש לא נכון. חוץ מקריפט, שלא היה קיים, בדיוק כמו היום היו אנשים שהבינו פחות או יותר בניהול הכספים שלהם. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Ron Poh כתב:

מגיב לך, אבל גם לאחרים...

אתה כנראה חושב שבעבר אנשים פה ליקקו דבש.

אבא שלי ז"ל כבר נפטר, אם היה חי היה היום בן 87.

אחרי שנפטר ועברתי על מסמכים ישנים שלו, ראיתי כמה הוא היה מוכשר וחכם. אלה מה בגלל התקופה היה צריך לעזור בפרנסת המשפחה וכבר בגיל 14 יצא לעבוד.

מזמן ילדותי אני זוכר שהיה עובד תמיד במשרה וחצי. ואני מתכוון למשרה וחצי אמיתיים. לא כמו שאנשים היום אומרים שהם עובדים בשלושה משרות, אבל מתכווני לחלקיקי משרה. אבא היה יוצא לעבוד לפני 05:00 וחוזר הביתה אחרי 17:00.

כך שכל מה שהשיג בזיעת אפיו השיג.

גם אמא אחרי שגדלנו קצת, יצא לעבוד בחצי משרה.

גילי הוא 57,  במשך עשרים שנה, חוץ מ 42 שעות של משרה, הייתי עושה פעם בשבוע תורנות לילה של 12 שעות בנוסף על המשרה המלאה. ובנוסף עוד תורנות שבת אקסטרה פעם בחודש.

אז כן הגעתי למשהו, אבל בהרבה שעות עבודה.

אי שם גם עלה, שהדור הותיק מסודר ויש לו פנסיה.

אז לא גם פנסיה בקושי תהיה לי, וגם זה בזכות שבמשך שנים שמתי לי ובעצמי כסף בצד.

בכל אופן, מבטיח שאינני מגיב בנושא הזה יותר.

אוי כמה אני לא אוהב כאלה תגובות.

1. גם אם יש x אנשים מפונקים (הקיימים), הרוב הגדול עובד קשה, חוסך כסף ועדיין לא יכול לקנות דירה.

2. בשביל לקנות דירה, אני גרתי אצל ההורים עד גיל 29. שנתיים אחרי החתונה חיינו אצל חמתי. נסעתי באוטובוס, בזבזנו בממוצע 3 אלף בחודש(וזה גם שאנחנו עוזרים הקניות הביתה).

עכשיו לגבי הדור שלך, לא שאני חושב שהיה פה דבש, אבל יש ניתוק בהבנה שלך למה קורה היום.

סבא וסבתא של אישתי חיו שנה(!!!) אצל ההורים וקנו דירה.

אתה יודע כמה אני צריך לחסוך כדי לקנות דירה אחרי שנה? 

https://m.ynet.co.il/Articles/62224090

לפי הנתון כאן, למחיר ממוצע של 1.8, צריך הון עצמי של 450 אלף. 37.5 אלף לחודש לחסכון.

אבל אנחנו מפונקים.

אז אחרי כל זה, מה נשאר לאנשים לעשות חוץ מלהתפנק על אייפון חדש? הרי את הקצב הזה הם לא ידביקו ככה או ככה.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

כמה שזה אבסורדי הדור הצעיר מחושב, מודע וחכם יותר מבחינה כלכלית מהדור המבוגר וזה רק דופק אותו.

כמעט כל צעיר ממוצע היום מבין דבר או שתיים בהשקעות וכולם רודפים אחרי נכסים כי יודעים שהכסף נשרף אם הוא יושב בבנק מה שיוצר תחרות עזה על הנכסים וגורר עלויות מחירים.

לפני 30 שנה בדור של ההורים שלנו מי ידע לעזאזל מה זה מניות, קריפטו, אג"ח, ריביט פריים וכו... ידעו אולי מה זה אינםלציה כי היא השתוללה אבל בשאר הנושאים שמרו בעיקר שקלים או מקסימום דולרים בבנק.

גם אז היו כאלה שהבינו, בעיקר עולים ממדינות מסוימות, והיום כל לוך אימפריה (מי שהבין אז והשקיע)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

נכנס לאתר של מחיר מטרה/משתכן וכו' וחשכו עיניי, האתר "לא מאובטח".

מה מסתבר? האתר משתמש בCA חינמי של Let's Encrypt שצריך לחדש כל 3 חודשים..1315444641_Screenshot_20221228-0904192.thumb.png.9060c528c2ec6b76f2ea63321f50026d.png

--

image.thumb.png.d00d696a5203a1674acec44cd0d82fc5.png

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • מצחיק 4
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

יש סיבה למה באדג' אני מקבל את ההערה של החיבור הזה ובכרום לא?

עריכה: לא משנה נראה לי הבחור עם ההרשאות התעורר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

יש סיבה למה באדג' אני מקבל את ההערה של החיבור הזה ובכרום לא?

עריכה: לא משנה נראה לי הבחור עם ההרשאות התעורר.

אולי בכרום הוא טען את האתר עם הCA החדש.

וכן, הם חידשו את הCA אבל עדיין עם Let's Encrypt לעוד 3 חודשים, מה שמבטיח שזה יקרה שוב..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, yaniv572 כתב:

לפי הנתון כאן, למחיר ממוצע של 1.8, צריך הון עצמי של 450 אלף. 37.5 אלף לחודש לחסכון.

אבל אנחנו מפונקים.

אז אחרי כל זה, מה נשאר לאנשים לעשות חוץ מלהתפנק על אייפון חדש? הרי את הקצב הזה הם לא ידביקו ככה או ככה.

צר לי אבל לדעתי "כאן קבור הכלב" אם אני לא יכול לחסוך לדירה אז בא נבזבז על איפון חדש כל שנתיים 5K ש"ח, ונצא לחו"ל רק פעם בשנה ונבזבז עוד  רק 10K ש"ח וכו'
בסוף זה מצטבר לסכומים, וכן אני מודע לכך שהיום הרבה יותר קשה לחסוך מפעם, והרבה יותר יקר אבל זה גם באשמתינו.
התרגלנו לחיות סביר+ ודברים שפעם היו מותרות היום הם בסיסים (אפילו במוצרי מזון).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא קבור שם שום כלב, אפילו לא צרצר.

זה לא מצטבר לשום דבר שהיה משנה את העובדה שאתה תמשיך לגור בשכירות.

יכולת במקום לגור בשכירות עם אייפון לגור עם אנדרואיד סיני זול.

יכולת במקום לגור בשכירות ולברוח שבוע ליוון להישאר בבית כל השנה.

אם זה גורם לך להרגיש שאתה נוהג באחריות וחוסך לא נעצור אותך…

בפועל המצב הוא שאו שההורים עזרו לך או שההורים של בת הזוג עזרו לך.

כל השאר סיפורי סבתא (או שסבתא עזרה לך).

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Gavrik כתב:

ממש לא חושב שהדור הצעיר כיום מחושב ולצעיר אני מתייחס לא רק לבני 20-30 אלא גם לבני 30-40. בקורונה ראינו איך כל הצעירים האלו פשוט קרסו כלכלית עם אפס כסף בצד. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

אני לא מבין איך כל פעם חוזרים לנהל את הויכוח על זה שאם רק כולם יחסכו יותר הם יצליחו לקנות דירה, כשהסטטיסטיקה שאני מכיר היא שמחירי הדיור עולים במונחים ריאלים בערך עשור. זה לא שאלה של כמה שעות עבדו בדורות הקודמים או כמה אייפונים הם קנו. הדירות יותר יקרות. 

מעבר לזה כמובן שאפשר לנהל ויכוח על "תראו איך פעם אכלו אבנים ושתו מהביוב". אבל אין לזה ערך. ברור שבכל דור יש בעיות שונות. וברור גם שרמת החיים עלתה בישראל. מה ההצעה הפרקטית שנגזרת מזה?

אפשר לכתוב עד מחר שכולם קונים אייפון חדש כל יומיים. אבל גם זה כנראה לא נכון. ובמציאות אנשים קונים טלפון סלולארי כלשהו, כי זה מוצר שאי אפשר להסתדר בלעדיו היום. ובמציאות מחליפים אותם כל 3-4 שנים כי, מה לעשות, אף יצרן לא מייצר משהו שחי יותר מזה. וזו רק דוגמא כן?

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...