Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, Ron Poh כתב:

ניתן היה לעשות זאת, בגלל שפעם אנשים הסתפקו במועט, ללא עיניים גדולות.

לא מקבל את הטענה הזו. 

ההבדל בין דירת 4 חדרים ל-5 חדרים בחדרה למשל זה 150k בערך.

מה זה עוזר לפלוני לקנות דירת 4 חדרים ולצופף שני ילדים בחדר אם גם הדירה הקטנה עולה לו 2.1?

אתה יודע כמה דירה כזו עלתה ב2014? 900k.

פעם הסתדרו כי היה אפשר לקחת משכנתא 90% והדירות עלו הרבה פחות.

היום מרוויחים יותר אומנם אבל כפי שהסבירו לך בתגובות האחרונות קצב עליית המחירים גבוה בהרבה מקצב עליית השכר.

בדוק מה קרה לגרף של כמות משכורות לדירה, ואז תתלונן על ״דור המפונקים״.

זה כבר לא משנה כמה בנאדם יחסוך הוא לא ידביק את קצב עליית המחירים.

זה לא משנה על כמה חדרים הוא יוותר הוא עדיין יצטרך לקחת משכנתא מפלצתית אם במקרה עזרו לו ויש לו הון עצמי.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, MZN כתב:

דיי לזרוק סיסמאות על חול כאילו זה שווה ערך לקניית דירה או משהו, תחזור עשרים עמודים אחורה בשרשור ותראה עוד ויכוח סתמי כזה עם משתמש שחושב שהדור הזה מפונק או משהו. 

קח מחשבון ואת הדוגמא של נתנאל מכמה הודעות פה ותראה שגם בלי לצאת פיצירייה פעם בחודש זה לא אפשרי. היום יש טיסות לחול במחיר של מונית, יש airbnb במחיר של צימר מעופש בצפון. הנוכחות בנתבג היא לא אינדיקציה לכמה קשה או קל פה.

כמה טלויזות בחדרים זו אינדיקציה? יש במחיר של מכשיר סלולארי היום אפשר לקנות 3 טלויזיות.

במחיר של חודש שכר דירה אפשר גם לקנות 6.

פשוט תראה את מספר החודשים שצריך עם משכורת ממוצעת לקנות דירה ממוצעת, ותודה שהדור הזה פשוט מסכן..

לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

לא מקבל את הטענה הזו. 

ההבדל בין דירת 4 חדרים ל-5 חדרים בחדרה למשל זה 150k בערך.

מה זה עוזר לפלוני לקנות דירת 4 חדרים ולצופף שני ילדים בחדר אם גם הדירה הקטנה עולה לו 2.1?

אתה יודע כמה דירה כזו עלתה ב2014? 900k.

פעם הסתדרו כי היה אפשר לקחת משכנתא 90% והדירות עלו הרבה פחות.

היום מרוויחים יותר אומנם אבל כפי שהסבירו לך בתגובות האחרונות קצב עליית המחירים גבוה בהרבה מקצב עליית השכר.

בדוק מה קרה לגרף של כמות משכורות לדירה, ואז תתלונן על ״דור המפונקים״.

זה כבר לא משנה כמה בנאדם יחסוך הוא לא ידביק את קצב עליית המחירים.

זה לא משנה על כמה חדרים הוא יוותר הוא עדיין יצטרך לקחת משכנתא מפלצתית אם במקרה עזרו לו ויש לו הון עצמי.

לא כתבתי שאי נסיעה לחו"ל תביא לקניית דירה.

ההתיייסות הייתה, לאיך פעם אב המשפחה פרנס 10 נפשות.

אז פעם הצליחו בגלל שחיו חיים פשוטים יותר, אם קראתם מה שכתב אותו בחור, ארוחה חמה תמיד הייתה על השולחן.

ובהתייחס לאותו קו... אני נמצא בגינה ליד הבית כל יום, התיידדתי עם אישה בגיל של אימי שיש לה ילד בגילי.

אותה אישה גרה בדירה מזונת ושבורה לדבריה, ונמצאת בחובות. אבל מה כל יום היא ובנה שותים/אוכלים קפה ומאפה ב 15₪ לכל אחד בקונדטוריה השכונתית.

אימי ברוך השם חייה בדירה מסודרת. וגם יש חסכונות בצד, וזה לא מזה שהורי עבדו בצווארון לבן, הם עבדו בצווארון כחול בשכר זעום... ואנחנו לא שותים קפה ומאפה.

זאת הייתה כוונתי על התנהלות כלכלית ולא קישרתי דוווקא לקניית דירה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • אהבתי 2
פורסם

מה זה הסתפקו במועט? עיניים גדולות?

גדלתי בדירת 3.5 חדרים, קומה ג בלי מעלית ובלי טיולים לחול, לא בגלל שההורים שלי הסתפקו במועט, אלא בגלל שאבא שלי היה נהג סמיטריילר שתמיד נלחם בחובות ובמינוס.

זה לא אומר שזה צריך להיות הסטנדרט שבו חיים ב2022.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אותה דירת 3.5 חדרים בקומה ג' שלישית בלי מעלית תעלה בסביבות 4,200 לחודש בבת-ים, חולון או פ"ת - בהנחה והיא במצב סביר. תוסיף עוד 900 ש"ח ארנונה + חשמל + מים + גז + וועד. סה"כ כ- 5,100 ש"ח.

לרכישה בסביבות 1.75-2 מיליון. כלומר צריך בסביבות חצי מיליון ש"ח הון עצמי וכ- 8,700 ש"ח בחודש החזר משכנתא. בהצלחה לנהג הסמיטריילר ובן/בת זוגו.

פורסם

הדור הישן פשוט לא מבין שהיום התמונה התהפכה.

פעם מותרות (נסיעות לחו"ל, בילויים, טלוויזיות, בתי קפה, ביגוד) היו יקרות ולכן מי שנהנה מהן אלו היו אנשים עם כסף נזיל בכיסים.

מצד שני הוצאות המחיה היו זולות (קניות, דיור, תשלומים, גנים/בתי ספר) לכן משפחה ממעמד הביניים יכלה להתקיים ממפרנס אחד.

כיום התמונה התהפכה, המותרות זולות אבל הוצאות המחיה יקרות, לא משנה אם אני אקנה אייפון, אלך כל שבוע לאכול בארומה ב50 ש"ח, ואטוס לחו"ל כל שנה זה לא ישפיע על התמונה הסופית כי זה מתגמד אל מול הוצאות המחיה.

• אהבתי 8
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הנקודה שהיום גם מי שאין לו "עיניים גדולות" ולא טס לחול ומחליף אייפון כל שנה לא יכול לקנות דירה בלי הון בין דורי. אז למה לאנשים להתכלב סתם אם היעד לא ריאלי? חיים, נהנים ובצדק. זה לא אומר שהם חיים מכסף שאין להם אם הם לא קונים דירה ובמקום זה מוציאים על בילויים.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

הדור הישן פשוט לא מבין שהיום התמונה התהפכה.

פעם מותרות (נסיעות לחו"ל, בילויים, טלוויזיות, בתי קפה, ביגוד) היו יקרות ולכן מי שנהנה מהן אלו היו אנשים עם כסף נזיל בכיסים.

מצד שני הוצאות המחיה היו זולות (קניות, דיור, תשלומים, גנים/בתי ספר) לכן משפחה ממעמד הביניים יכלה להתקיים ממפרנס אחד.

כיום התמונה התהפכה, המותרות זולות אבל הוצאות המחיה יקרות, לא משנה אם אני אקנה אייפון, אלך כל שבוע לאכול בארומה ב50 ש"ח, ואטוס לחו"ל כל שנה זה לא ישפיע על התמונה הסופית כי זה מתגמד אל מול הוצאות המחיה.

מדוייק

גם בזה, ישראל התרחקה יותר מהקומיניזם והתקרבה לקפיטליזם

שמאל כלכלי שלט פה עד שנות ה70-80, ומאז היה כרסום משמעותי לטובת ימין כלכלי שהסמן המרכזי היה בקיצוץ הקצבאות ב2003 אצל ביבי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Ron Poh כתב:

שיחיו עם כסף שיש להם, ולא על התחייבות קדימה לכל החיים.

אפשר לחיות טוב, גם בלי לנסוע כל שנה לחו"ל.

הרשה לי להניח שגילך הוא מעל 60 ואין לך באמת הבנה של מה זה זוג צעיר והעלויות פה גם בלי לחיות מעל הפופיק.

כשכל דבר במדינה, החל מחלב, לחם ועד לרכבים עולה פי 2 מכל מדינה מתקדמת אחרת, אבל השכר כאן אינו פי 2.

אתה יכול להמשיך ולדבר על חיי סגפנות עלובים ככל שתרצה, זה לא מדד לשום דבר.

החיים פה לזוג צעיר הם פשוט בלתי אפשריים.

מחירי הדיור, והחיים בכלל פשוט לא מאפשרים שום גמישות לשום דבר, אנשים מצטמצמים בעל כורחם כי זה המצב.

זוג עם 2 ילדים מגיע ל-15-18 אלף שקל של הוצאות וחשבונות בלי להתאמץ בכלל וזה בלי לחיות מעל הפופיק.

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim
  • אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תראה - כל ההשוואות האלה לא רלוונטיות. אני שייך לקבוצת הגיל של ההורים שלך פלוס מינוס (65), ואני יכול להוציא את תלושי השכר שלי משנות ה-80 וה-90. מצד שני, אין לי חשבונות מאותן שנים.  מכל מקום - אני יכול לומר לך בוודאות שגם כזוג אקדמאים צעירים אבל עם קצב התקדמות יחסית מהיר ובעיקר שעות עבודה מטורפות, ועם חסכונות של אנשים צנועים מאוד שדאגו לחסכון (כדי לסבר את האוזן - רכב ראשון קניתי בגיל 29. ולחו"ל יצאתי פעמיים עד גיל 40) הרי שבערך עד גיל 55 רדפנו אחרי הזנב של עצמנו כדי להתאזן כלכלית - וזה כאשר אני רופא בכיר ואשתי מנהלת בית ספר, שנינו עם הרבה שנות ניסיון שמתבטאות גם בדירוג השכר.

אני ממש לא יודע לתרגם את השקלים של 1990 לשקלים של 2022, אני חושש שגם כלכלני למ"ס או בנק ישראל יתקשו בכך. אני יכול לספר לך על עליית מחירי הדירות בשנות ה-90, הדירה שקניתי ב-1990 ב-120,000 דולר נמכרה ב-1996 ב-200,000 דולר. עליה קטנה של 66% ב-6 שנים. המשכנתא היתה אחוז יותר קטן של מחיר הדירה, אבל הריבית - הייתי בר מזל ושימתי 5.25% (הריבית המקובלת היתה 7% - כמובן צמודת מדד - כי לא היה משהו אחר, אלא אם הימרת על הצמדה למט"ח).

מה שאני רוצה לומר שאם מקובל שהדור המבוגר מסתכל על הדור הצעיר בזלזול כאן אני רואה בדבריך בדיוק את ההפך. לכל דור הקשיים שלו. מבנה ההוצאות של משפחה ב-2022 שונה לחלוטין ממבנה ההוצאות ב-1992, המספרים בשקלים שונים לגמרי, הדבר היחיד שלא השתנה הוא שלמשפחה צעירה  הכנסות קטנות והוצאות גדולות.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 57 דקות, yuvalganim כתב:

הרשה לי להניח שגילך הוא מעל 60 ואין לך באמת הבנה של מה זה זוג צעיר והעלויות פה גם בלי לחיות מעל הפופיק.

כשכל דבר במדינה, החל מחלב, לחם ועד לרכבים עולה פי 2 מכל מדינה מתקדמת אחרת, אבל השכר כאן אינו פי 2.

אתה יכול להמשיך ולדבר על חיי סגפנות עלובים ככל שתרצה, זה לא מדד לשום דבר.

החיים פה לזוג צעיר הם פשוט בלתי אפשריים.

מחירי הדיור, והחיים בכלל פשוט לא מאפשרים שום גמישות לשום דבר, אנשים מצטמצמים בעל כורחם כי זה המצב.

זוג עם 2 ילדים מגיע ל-15-18 אלף שקל של הוצאות וחשבונות בלי להתאמץ בכלל וזה בלי לחיות מעל הפופיק.

מגיב לך, אבל גם לאחרים...

אתה כנראה חושב שבעבר אנשים פה ליקקו דבש.

אבא שלי ז"ל כבר נפטר, אם היה חי היה היום בן 87.

אחרי שנפטר ועברתי על מסמכים ישנים שלו, ראיתי כמה הוא היה מוכשר וחכם. אלה מה בגלל התקופה היה צריך לעזור בפרנסת המשפחה וכבר בגיל 14 יצא לעבוד.

מזמן ילדותי אני זוכר שהיה עובד תמיד במשרה וחצי. ואני מתכוון למשרה וחצי אמיתיים. לא כמו שאנשים היום אומרים שהם עובדים בשלושה משרות, אבל מתכווני לחלקיקי משרה. אבא היה יוצא לעבוד לפני 05:00 וחוזר הביתה אחרי 17:00.

כך שכל מה שהשיג בזיעת אפיו השיג.

גם אמא אחרי שגדלנו קצת, יצא לעבוד בחצי משרה.

גילי הוא 57,  במשך עשרים שנה, חוץ מ 42 שעות של משרה, הייתי עושה פעם בשבוע תורנות לילה של 12 שעות בנוסף על המשרה המלאה. ובנוסף עוד תורנות שבת אקסטרה פעם בחודש.

אז כן הגעתי למשהו, אבל בהרבה שעות עבודה.

אי שם גם עלה, שהדור הותיק מסודר ויש לו פנסיה.

אז לא גם פנסיה בקושי תהיה לי, וגם זה בזכות שבמשך שנים שמתי לי ובעצמי כסף בצד.

בכל אופן, מבטיח שאינני מגיב בנושא הזה יותר.

• אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל לא אומרים שלדור המבוגר היה הכל דבש ותותים. אומרים שהיום הוצאות המחיה הבסיסיות יקרות מאד, וזה לא משאיר להרבה משפחות אפשרות לחסוך בשביל דירה.

מי שנשאר עם 2000 שקל עודף בסוף החודש, יעדיף לשים אותם בצד במשך חצי שנה ולטוס לחו"ל, מאשר לשים אותם בצד במשך 20 שנה ובסוף לגלות שה480 אש"ח שהוא צבר בגיל 40 בקושי מספיק לו לדירת 3 חדרים בחדרה שהוא יסיים לשלם עליה את המשכנתא בגיל 70.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תסתכלו על מדד אחד בלבד. כמות משכורות.

הגרף הגא לקוח מויקיפדיה.

אנחנו ב-2022 ולפי מה שכתוב שם היום צריכים 203 משכורות.

*אני מתעלם לרגע מאחוז ההון העצמי הנדרש היום לעומת פעם.

מישהו עוד חושב שפעם היה קשה כמו היום לקנות דירה?

image.png.116760f55a07be3abba8961f4dd07e3d.png

ברור לי שאנשים פעם עבדו קשה לא פחות מהיום. כנראה שהם עבדו קשה יותר כי היו הרבה פחות משרות במשרד עם מזגן (והרבה פחות מזגנים).

אנשים עבדו כדי לחיות באמת, אבל היה להם יותר קל לקנות בית עם כמה שזה אבסורדי זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 55 דקות, Ron Poh כתב:

אבא שלי ז"ל כבר נפטר, אם היה חי היה היום בן 87.

אחרי שנפטר ועברתי על מסמכים ישנים שלו, ראיתי כמה הוא היה מוכשר וחכם. אלה מה בגלל התקופה היה צריך לעזור בפרנסת המשפחה וכבר בגיל 14 יצא לעבוד.

מזמן ילדותי אני זוכר שהיה עובד תמיד במשרה וחצי. ואני מתכוון למשרה וחצי אמיתיים. לא כמו שאנשים היום אומרים שהם עובדים בשלושה משרות, אבל מתכווני לחלקיקי משרה. אבא היה יוצא לעבוד לפני 05:00 וחוזר הביתה אחרי 17:00.

כך שכל מה שהשיג בזיעת אפיו השיג.

גם אמא אחרי שגדלנו קצת, יצא לעבוד בחצי משרה.

אז שני ההורים שלך עבדו בין משרה וחצי לשתי משרות בממוצע ביניהם.

לא הבנתי במה זה שונה?

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ואני יכול להוציא את תלושי השכר שלי משנות ה-80 וה-90. מצד שני, אין לי חשבונות מאותן שנים

לא יכול להיות

מי אתה, איפה ספריאל האמיתי, ומה עשית לו?

• מצחיק 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

מגיב לך, אבל גם לאחרים...

אתה כנראה חושב שבעבר אנשים פה ליקקו דבש.

אני ממש לא חושב שפעם ליקקו דבש, אבל הדור של הוריי, רבים מהם פה חושבים שהצעירים של היום "מפונקים" ו"לא אחראיים" כאילו אחריות זה משהו שלא קיים היום.

נו באמת.

יוקר המחיה *המרכזי* היום הוא דיור. כמות המשכורות הממוצעות לרכישת דירה ממוצעת הוא כפול ממה שהיה לפני 30 שנה.

לא 10%, לא 20%, כפול!

גם אז וגם היום עבדו ועובדים קשה.

אבא שלי מכר את הרכב ועם הכסף שם מקדמה על הבית, היום זה לא אפשרי.

היום זה פשוט *בלתי מושג* לקנות דירה.

ודירה זה יוקר המחיה האמיתית, לא חלב או לחם או לקנות מקרר וגם לא לנסוע לחו"ל

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...