Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש ירידה של 60-70 אחוז בעסקאות, זה אומר שיש יותר עסקאות מסוג מסויים (יקרות) שמעיפות את הממוצע למעלה.

הייתי מצפה שמישהו שם יתן את הדעת על זה.

זה בדיוק כמו שהשכר הממוצע עלה בעיצומו של סגר הקורונה הראשון כאשר הוציאו 50% מהאוכלוסיה לחופשה ללא תשלום.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

יש נתונים חסרים בסקירות של הלמ"ס שבהחלט מעלות תהיות למה לא לפרסם נתון כל כך פשוט שבכל מקרה יש לכם, לדוגמה חציון.

הם כן מבצעים נרמול של הנתונים לפי כל מיני משקולות, כך לפחות מצויין בקובץ שהם מפרסמים מידי חודש.

החל מדד דצמבר2021-ינואר2022,עודכנו משקלות על סמך ערך מצבת הדירות בישראל לשנת2021

בנוסף, הרבה פעמים הם מבצעים תיקון אחורה במדד כי הוא מוגדר "מדד ארעי" ולא תמיד כל הנתונים מגיעים אליהם בזמן.

בכל מקרה, אני אוהב יותר את הסקירות של האוצר. הן מפורטות ומכילות הרבה יותר נתונים מהפרסומים של הלמ"ס (לפחות בעניין הדיור).

משהו מעניין, מדד מחירי הדירות החדשות ירד ב0.4%, אבל זה מדד לא מנורמל (כל דירה שנמכרת בעלת משקל זהה).

אולי אפשר להסיק מזה מי יותר לחוץ כרגע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

זה אומר ש3.7 אתה מביא מהבית...

ממש לא..

זה אומר שהקבלן יקח על עצמו ריביות של מיליון ש”ח לשלוש שנים,

או יותר פשוט ישאיר לך מליון ש”ח עד לסיום הבנייה כהלוואה ללא ריבית.

זו הטבה ששווה כמה עשרות אלפים.

_______

בעשור האחרון תמיד ריביות של מסלול מל”צ (משתנה לא צמודה) היו נמוכות יותר מ קל”צ (קבועה לא צמודה), הסיבה היא - כשהבנק נותן ריבית קבועה לתקופה ארוכה הוא חשוף להפסדים בשל עליית ריבית..

הבנתי שבחודש האחרון הבנקים נותנים ריבית נמוכה יותר על קל”צ, וגבוהה על מל”צ, מה זה אומר, הבנקים מריחים הורדות ריבית באופק?

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

ממש לא..

זה אומר שהקבלן יקח על עצמו ריביות של מיליון ש”ח לשלוש שנים,

או יותר פשוט ישאיר לך מליון ש”ח עד לסיום הבנייה כהלוואה ללא ריבית.

זו הטבה ששווה כמה עשרות אלפים.

_______

בעשור האחרון תמיד ריביות של מסלול מל”צ (משתנה לא צמודה) היו נמוכות יותר מ קל”צ (קבועה לא צמודה), הסיבה היא - כשהבנק נותן ריבית קבועה לתקופה ארוכה הוא חשוף להפסדים בשל עליית ריבית..

הבנתי שבחודש האחרון הבנקים נותנים ריבית נמוכה יותר על קל”צ, וגבוהה על מל”צ, מה זה אומר, הבנקים מריחים הורדות ריבית באופק?

אני מקבל המון תמהילים של משכנתאות מזוכי משתכן שמתייעצים איתי.

טרם ראיתי תמהיל שבו המל"צ גבוה מהקל"צ.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ככה אמר לי יועץ משכנתאות שרואה הרבה מול העיניים, אבל אולי הוא טועה...

לפני 36 דקות, BeBest כתב:

איפה ראית שזה מוגבל ל3 שנים?

לא ראיתי, אבל אף קבלן לא יתן לך הנחת ריבית של 30 שנה קדימה, זה בד”כ לזמן הבנייה שזה 3 שנים + -

אפשר להתקשר מחר ולבדוק.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

מצפייה במודעות יד 2/דירות חדשות לא נראה שהחדשות על "התקררות" הגיעו לכולם.

דירות 4 חדרים חדשות בחדרה מעל ל-2 מיליון שקלים (וגם באור עקיבא).

בחריש דורשים מעל 1.5 מיליון על דירות 4 חדרים.

והשיא - קוטג' של 135 מטר בחריש ב-2.7 מיליון.

אפילו לא דו-משפחתי - קוטג' עם 2 שכנים צמודים, שנמכר לפני 3 שנים בפחות מ-1.5 מיליון.

פורסם
לפני 15 שעות, - XM - כתב:

ככה אמר לי יועץ משכנתאות שרואה הרבה מול העיניים, אבל אולי הוא טועה...

לא ראיתי, אבל אף קבלן לא יתן לך הנחת ריבית של 30 שנה קדימה, זה בד”כ לזמן הבנייה שזה 3 שנים + -

אפשר להתקשר מחר ולבדוק.

למה לא?

מדובר על דירות בסדרי גודל של 5 מליון ש"ח

הגיוני שיתן הנחה של 500K במצב השוק היום.

פורסם
לפני 17 שעות, - XM - כתב:

כל השוק צופה את זה רק הבנק?

הרי הבנק נותן לך משכנת״א ל-20-30 שנה הוא מחשב בזה תחזיות לעשרות שנים ולא תחזיות לחודש הבא.

נניח והריבית תמשיך לעלות ואז עוד שנתיים תרד כנראה שלאורך 30 שנה היה משתלם לי לנעול אותך בריבית קל״צ המעט נמוכה יותר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...