Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

הי, אל תתלו את השליח (אלא אם זה השליח שהיה צריך להגיע אלי כבר לפני שעתיים :-) ).

לא אמרתי שזה נכון. אמרתי שמנסיון, אם המצב יהיה קריטי, זה יקרה.

מדובר פה על פרויקטים בסד"ג שהם לא "מכה קטנה בכנף", למשק כולו. גם הפנסיות שלכם מושקעות שם בשדה דב.

יובל - היא לא נותנת ליזם "כסף מזומן" משום תקציב. היא בעצם "מייצרת כסף" מאוויר.

אם לפי התב"ע החלה היה מותר לו לבנות 257 דירות, נותנים לו להגיש שינוי תב"ע נקודתי, שמאפשר לו לבנות עוד 50 דירות.

והופ - המאזן שלו מתהפך חזרה, כי יש לו עוד 50 (25) דירות למכור.

הוא לא קיבל כסף על חשבון אף מקופח - להיפך - הוא עוד משלם על זה השבחה למדינה (חצי מהרווח על הדירות הנוספות).

אם זה נכון מבחינת השכונה/סביבה ושאר שיקולים תכנוניים שמקובלים במדינות שיש בהן שווקי כריסטמס? זו כבר שאלה לדיון אחר.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001433025

זה לא מתנגש עם זה ? 

פורסם
לפני 37 דקות, natco כתב:

עד לפני כמה ימים היה אפשר לבקש הקלות (שבס, שיפורי תכנון וכו') או ללכת על שינוי תב"ע, שזה הליך קצת יותר ארוך, אבל מאפשר לבקש שינויים מרחיקי לכת.

לפני 37 דקות, natco כתב:

את ההקלות ביטלו החל מתחילת השנה (בתבעו"ת חדשות בלבד בינתים). 

כתבתי על כך הודעה אחת לפני.

זה כנראה כן רלוונטי לפרויקט הספציפי של שדה דב, אבל עדיין, אפשר לבקש שם תב"ע נקודתית וללכת למחוזית לאיזה שנתיים של דיונים.

בתב"עות ישנות אפשר עדיין לבקש הקלות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 47 דקות, farkash7 כתב:

מה שכן אם הם יגיעו למצב שהם על סף פשיטת רגל והמדינה תבוא ותגיד להם ״קחו עוד זכויות״ באיזה הליך קומבינה שהוא לא חלק מהכלים והחוקים הרגילים בטח שזה יעצבן אותי ובטח שאני אקרא לזה בזיון וחבל שהפ לא פשטו רגל.

זה קורה כל הזמן גם בלי הדרמה של פשיטת רגל.

עכשיו בונים בניין שצמוד לבניין שלי. הקבלן בנה את 17 הקומות שהיו בתוכנית המקורית (כמו בבניין שלי) ותוך כדי כך הגיש בקשה להגדלת זכויות.

היו התנגדויות של תושבים בשכונה, אבל בסוף אישרו לו עוד 2 קומות. בלי איומים בפשיטת רגל.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

היו התנגדויות של תושבים בשכונה, אבל בסוף אישרו לו עוד 2 קומות. בלי איומים בפשיטת רגל.

אף אחד לא בדק אם מישהו בעירייה שידרג את הרכב במקרה?

• מצחיק 1
פורסם

😆😆על שתי קומות תוספת אפשר לצפות לשדרוג מסובארו b3 לטסלה מודל s.

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

זה כנראה כן רלוונטי לפרויקט הספציפי של שדה דב, אבל עדיין, אפשר לבקש שם תב"ע נקודתית וללכת למחוזית לאיזה שנתיים של דיונים

אין בעיה. שיעשו את זה. יחכו שנתיים. ישלמו ריביות. הכל טוב. חוקי למהדרין.
להיות על סף פשיטת רגל ולקבל בקומבינה חבל הצלה בלי לעבור מסלול משפטי/וועדות/התנגדויות/כל השיט הזה - לא!

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
בתאריך 1.1.2023 בשעה 09:02, Ziv כתב:

טענה שקראתי היום, והאמת נשמעת לי די הגיונית.

הטענה היא שה"משבר הכלכלי" הנוכחי הוא משבר מומצא, לראייה תנסו להשוות אותו למשברים קודמים כמו הדוט.קום (2000) הסאבפריים (2008) והקורונה (2020).

כלומר, המשבר הזה נגרם כולו ע"י הבנקים המרכזיים במטרה לאסוף כסף לקראת המשבר האמיתי הבא.

מה שבפועל יביא לעצירה זמנית בלבד, ולאחריה המשך התנופה בפול גז כמו בשנים האחרונות.

זהו, מחשבה מעניינת. מכאן תסיקו את המסקנות המתבקשות לשוק הנדל"ן.

קראתי פעם שאין באמת דבר כזה קורונה וזה המצאה של השלטון כדי לשלוט באזרחים 

תודה על המידע עזרת לי מאוד

לפני 16 שעות, shimta כתב:

תוצאות מכרזי רמ"י למחיר מטרה פרסומו אתמול , נראה שהקבלנים נרגעו קצת ומציעים מחירים סבירים :

דירות ברובע סירקין בפתח תקווה ימכור החל ממחיר של החל מ-1.29 מיליון שקל - יבנו 1,501 יחידות דיור. 

דירות בשכונת חצבים בעיר ראשון לציון ימכרו החל מ1.59 מיליון שקל - במכרז זה שווקו 367 יח"ד 

מקור

יבנה דירת 3 חדרים (85 מ"ר) בפרויקט דיור מוזל תעלה החל מכמיליון שקל וכך גם בנוף הגליל. בחיפה דירה דומה תעלה החל מכ-1.2 מיליון שקל, בבאר יעקב החל מכ-1.3 מיליון שקל ובאשדוד החל מכ-1.4 מיליון שקל

מקור 2

בוא נראה מתי זה יקרה

בינתיים קראו לי בהתלהבות לפגישה עם הצעה מפתה לקנות דירה ב"שדרות חן". איזור שבור ומגעיל בלי חניה, שמעזים למכור דירות במחירים דומים לצהלה, רמת אביב ולשכונה שלי

כן מודה שזה היה טעות ללכת מהתחלה, גם בחצי מליון פחות אין טעם לקנות באיזור מגעיל כזה אלא אם בא לי לנסוע בקורקינט לסידורים בדירה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • מצחיק 1
פורסם

גם לא בקורקינט של מרצדס?

יש כאן מישהו שבחתימה שלו כתוב שמדינה מתוקנת אינה זו שבה לכל אחד מכונית אלא זו שבה גם השרים נוסעים בתחב"צ. אני לא יודע איפה זה "שדרות חן", מי גר שם ואיך נראות הדירות, אבל אם אתה יכול לעשות עסקים בטווח רכיבה בקורקינט או באופניים זה ממש לא פסול. כמובן שאם אתה מתרוצץ כל יום ב-5 מקומות ושורף 200 ק"מ זה לא מתאים לך, אלא אם יש נהג שבא לאסוף אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 שעות, natco כתב:

ושוב - אל תייחלו לקריסה של חברות מהסד"ג הזה. זה לא טוב לאף אחד, גם אם אתם בהייטק ולא בענף הבניה.

דווקא קריסה של חברות בסד"ג כזה משמשת בדרך כלל זרז לפיקוח הדוק ורגולציה טובה יותר, ע"ע חפציבה.

היזמים בשדה דב יכולים (ויכלו מההתחלה) להגיש כמה בקשות להקלות שהם רוצים, אבל המצב התזרימי שלהם לא צריך לעניין את הועדה. יפשטו רגל אם לא יקבלו את ההקלות? אוי לא, הנה הכינור הקטן בעולם שמנגן בשביל חנן מור והמינוף המטורף שהוא לקח שם.

פורסם

חפציבה לשיכון ובינוי זה כמו פיאט 500 לסמיטריילר.

רשמית, כמובן שהבקשה לתב"ע נקודתית נשפטת בכלים תכנוניים בלבד, וללא קשר למצב החברה.

לא טענתי אחרת. 

פורסם

עפ"י מדלן יש ירידה במחירי הדירות בחלק מערי הארץ

לדוג' עיר ימים בנתניה רואים את זה חזק, מחירי הדירות חזרו שנה אחורה. האם זאת המציאות בשטח אולי @Transporter יוכל לענות

image.png.1c3e32280c4af5e50de5ebb077704d22.png

.

פורסם

זו מודעה של בית באיזור שאני מעוניין בו. זה מישהו שחייב למכור כי כנראה יש לו התחייבות אחרת.

ב 6.27 מ׳ לא חלמתי ללכת לראות. עכשיו זה כבר מתחיל להיות מעניין.

אבל עדיין, זה גבוה ביותר מחצי מליון מהעסקה האחרונה שהיתה בשכונה, לפני יותר מחצי שנה.

גם בפורומים של המשכנתאות בפייסבוק, רואים משפרי דיור שרכשו דירה ועכשיו מתקשים למכור את הדירה הישנה.

מאנשים כאלו מתחילות ירידות מחירים. כמה זמן זה יימשך ועד לאן הם ירדו? אף אחד לא יודע.

נזכור שגם בתחילת הקורונה היתה תקופה קצרה של ירידות, שהפכה לעלייה מטורפת.

image.png.822182fa14b5342cf96539864bbfde3a.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אצלנו במשקים תנודות כאלה בדרכ אומרות הרבה יורשים שמנסים למקסם רווח פר יורש

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 35 דקות, פינדר כתב:

זה גבוה ביותר מחצי מליון מהעסקה האחרונה שהיתה בשכונה, לפני יותר מחצי שנה.

מה שמוכיח שמדובר בדייג, ולא במוכר רציני.

זרק חכה ויש לו זמן להמתין, אה-ממה, יש עכשיו הרבה פחות דגים, וגם הם כבר לא אוכלים כל דבר.

מניח שמדובר בנכס יחודי יחסית, אז הוא בכלל בטוח שהוא מחזיק את כולם בוובוס.

בינתיים, הוא "שורף" את הנכס, וכשהוא כבר יהיה חייב למכור, יקחו אותו לשוחט.

אבל לחבר'ה הוא מספר איזה כריש נדל"ן הוא, ומי בכלל צריך סוכן נדל"ן, הוא הרי מומחה במכירות.

• רעיון טוב! 2

פורסם

לפי זה שיש מועד כניסהבמודעה, אני בטוח שהוא לא סתם דייג, אלא מישהו שחייב למכור.

אבל אין ספק שהתחיל במחיר מופרך ושרף את הנכס.

מדובר בשכונה קטנה של דו משפחתיים בני כעשר שנים, שכולם נבנו באותו שטאנץ על ידי קבלן אחד.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...