Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בשביל הספורט הייתי מציע לך להתקשר לשאול אם הוא מוכר ב4.5 

לא מין הנמנע שזה גם יגיע לשם אם הוא לא ימכור בחודשיים הקרובים והוא באמת צריך למכור

.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

עפ"י מדלן יש ירידה במחירי הדירות בחלק מערי הארץ

לדוג' עיר ימים בנתניה רואים את זה חזק, מחירי הדירות חזרו שנה אחורה. האם זאת המציאות בשטח אולי @Transporter יוכל לענות

image.png.1c3e32280c4af5e50de5ebb077704d22.png

אני כבר תקופה לא כל כך מסתכל על נתניה למרות שאוהב את האיזור

לאחרונה מחפש יותר בתל אביב גבעתיים אבל המצב לא משהו

יש לי המון חברים שגרים באיזור נתניה-פולג-אבן יהודה

הם טוענים שהמחירים רק עולים

לפני 6 דקות, om2 כתב:

רק בשביל הספורט הייתי מציע לך להתקשר לשאול אם הוא מוכר ב4.5 

לא מין הנמנע שזה גם יגיע לשם אם הוא לא ימכור בחודשיים הקרובים והוא באמת צריך למכור

אולי

אבל הדוגמא הזאת לא משקפת כל כך את כל הארץ

למצוא קונים שישלמו 6 מליון בת"א יכול להיות הרבה יותר קשה מלמצוא פראייר שישלם 1.5 בדימונה

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

image.png.822182fa14b5342cf96539864bbfde3a.png

אם הדירה תהיה עדיין רלוונטית עוד חודשיים - אזי היא כבר נשרפה בשוק וגם המחיר שאפשר יהיה להוציא ממנו יהיה יותר טוב בהרבה.

כשתהיה ירידת מחירים לנכס הספציפי הזה כל כמה ימים, סביר להניח שהבעל בית הגיע לנקודת אל חזור מסוימת ויהיה אפשר בכיף להוריד בכמה מאות אלפים מהמחיר שהוא ירשום.

לפני 37 דקות, Transporter כתב:

אני כבר תקופה לא כל כך מסתכל על נתניה למרות שאוהב את האיזור

לאחרונה מחפש יותר בתל אביב גבעתיים אבל המצב לא משהו

יש לי המון חברים שגרים באיזור נתניה-פולג-אבן יהודה

רק אומר שאתה צריך לחשוב גם בכיוון של רמת השרון, אולי הוד השרון אלא אם אתה מוכן לסבול קצת באיכות כבישים נמוכה בעקבות הוספת נת"צ בכביש הראשי של העיר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 14 דקות, DareDevil כתב:

רק אומר שאתה צריך לחשוב גם בכיוון של רמת השרון, אולי הוד השרון אלא אם אתה מוכן לסבול קצת באיכות כבישים נמוכה בעקבות הוספת נת"צ בכביש הראשי של העיר.

אני גר בת"א כבר 20 שנה אתה יודע

פה ושם גרתי בהרצליה אבל בכללי אני יודע מה זה ת"א

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כדאי מאד לקרוא את כל הכתבה, לא רק את הכותרת.

מדובר על מכרזים לשכירות ארוכת טווח. המחירים שם היו תמיד נמוכים משמעותית מהמחירים במכרז רגיל.

בזמן האחרון (משום מה אחרי הקורונה) זה פתאום קפץ, בעיקר כי יזמים ניצלו פרצות שאפשרו לשחרר את הדירות לשוק אחרי 5 שנים (חוק עידוד השקעות הון) במקום אחרי 15 (במסלולים האחרים).

עכשיו, כשהריבית מזנקת וחוק עידוד השקעות הון תוקן, כדי שגם שם יהיה אפשר לשחרר רק אחרי 15 שנה, אז הכדאיות יורדת דרמטית, ואיתה המחיר שיזמים מוכנים להציע.

ושוב, כדאי לנסות לקרוא בין השורות את האג'נדה שמנסים "להאכיל" אתכם בה בכתבה

(משפטי מפתח: "המדינה צריכה להציע הגנה מפני הריבית העולה", "במדינות אחרות בהן רוצים לעודד שכירות לטווח ארוך מציעים סבסוד ריבית", "זה אינטרס של המדינה והיא צריכה לעודד את זה"...)

בכל מקרה - עם כל ההזדהות - אין לזה שום קשר למכרזי מכירה.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק מאמצע השנה נוכל באמת לראות אם יש מגמת ירידה. כל הכתבות האלה עכשיו סתם מנסות למכור אשליות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחלה כתבה.

גם פה כדאי לקרוא קצת קדימה.

לא צריך אפילו להכנס לכתבה, רק לכותרת המשנה:

Untitled-11.thumb.jpg.136e9c2c6f4f0796cea2fd4ede284df8.jpg

יש לי דוגמה אישית חמה לעוד מכרז כזה, עם עירייה שתוקעת את הפרויקט. והיזמים שיודעים זאת נמנעים מלגעת בו.  חבל שלא התייעצו איתי בתחקיר.

אחרי הכל, זה הביא 1.85 מלש"ח ערך קרקע ליח"ד בבנייה רוויה. וואלה, ממש מכירת חיסול.

מבינים שזה אומר מעל 3 מלש"ח עלות ליזם לדירה של 135 מ"ר? (בעלויות מימון של היום, עם מדד תשומות שגם הוא רק עף למעלה, ועם ההבנה שהיתרים שם יהיו איפהשהוא ב-2025)

מה עוד אפשר לקרוא שם?

יזמים לא רצים במצב השוק הנוכחי לבנות דירות ב"מחיר מטרה" ביבנה.  אכן חדשות מרעישות.

בבאר יעקב מתחילה עצירת מחירים. אולי אפילו ירידה קטנה. הגיוני מאד. בהנתן המשכות הסטטוס קוו, זה כנראה יגיע בהמשך לשאר השוק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

@natco קח ציטוט שרק עליו אמן שכולם שם יקרסו:

"המכרזים הראשונים למתחם זה, להקמת 897 דירות הסתיימו אתמול, ובהם זכו חברות פרשקובסקי, אשדר, בריגה, גינדי החזקות וורדים ניהול ואחזקות מבנים. ההצעות הזוכות היו גבוהות ב-50-60% מהערכות השמאות של רמ"י, ובסך-הכול עלות קרקע ופיתוח ליחידת דיור הגיעה לכ-1.85 מיליון שקל בממוצע."

נותנים 50 אחוז מעל ההערכת שמאי ואז בוכים שהם מפסידים. 

זה כמו שאני אקנה מחר טסלה יד 2 ב-30 אחוז מעל המחירון ואז אבכה שאף אחד לא רוצה לקנות אותה ממני ב-40 אחוז מעל.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

image.png.822182fa14b5342cf96539864bbfde3a.png

Bleach Eyes GIFs | Tenor

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

נותנים 50 אחוז מעל ההערכת שמאי ואז בוכים שהם מפסידים. 

זה כמו שאני אקנה מחר טסלה יד 2 ב-30 אחוז מעל המחירון ואז אבכה שאף אחד לא רוצה לקנות אותה ממני ב-40 אחוז מעל.

זה ממש לא אותו דבר. אתה חושב שהם מטומטמים ונותנים מחיר גבוה במכרז כי הם אוהבים לשרוף כסף? 

זה מכרז. אם אחד מהם ייתן מחיר נמוך הוא יפסיד בו כי האחרים ייתנו מחיר גבוה. לקבלן בודד אין שום שליטה על גובה ההצעות של המתחרים שלו, הוא חייב לשחק את המשחק, בין אם הוא רוצה ובין אם לאו, כי האלטרנטיבה של תיאום היא עבירה פלילית. 

זה תורת המשחקים 101.

פורסם (נערך)

אני חושב שהם קפצו מעל היכולת שלהם כי הסתמכו על זה שאנשים ימשיכו להרוויח טוב וכולם ימשיכו לתדלק את הבועה.

בדיוק כמו הבחור בכתבה לפני כמה עמודים שהצטלם עם חולצה של balenciaga והתלונן שהמשכנתא התייקרה.

אם אתה תומך בזה שייתנו להם לבנות עוד אז אתה אמור לתמוך בהצעה של גפני להקפאת הריביות, כי זאת לא אשמתם שהם לקחו משכנתא ב-2/3 פריים ועכשיו הפריים יותר מ-5 אחוז, נכון?

כל אדם צריך להיות אחראי למעשיו, הרצון הזה להציל את X על חשבון Y זאת מדיניות שרק תוביל פה לקריסה.

מי שלא יכול לעמוד במשכנתא שלו שימכור את הדירה ויחזור לשכירות/הורים או לא יודע מה.

עריכה:

ואז מה אם זה מכרז?

ניקח את הדוגמא של הטסלה, אם אני מציע אותה למכירה בצורת מכרז והמחירון 100 אלף, יש איזה גבול שבו אתה תגיד "שמע המחיר כבר יקר אני לא מציע עוד". יכול להיות ב-95 אלף, יכול להיות 100 אלף ויכול להיות 120 אלף, בכל מקרה אתה תהיה זה שייצטרך לקבל את ההחלטה ולהתמודד עם ההשלכות.

שילמדו לקרוא את השוק או לחילופין שייקחו מקדם בטיחות יותר יותר גדול.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...