Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא אמרתי שאתה צריך לוותר, אמרתי שהמדינה, צריכה להגביל את קהל היעד של התוכנית, מהכיוון ההפוך של מה שאתה מכוון בפוסטים שלך.

כי אם כבר החלטנו לממן השקעות לעשירונים 8-9-10 מכספי המיסים לי נראה שאם יש לך 100 א'שקל - צריך לעזור לך יותר מאשר מישהו שיש לו 700 אלף שקל.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 7 שעות, Transporter כתב:

בשורה התחתונה

לא הבנתי איך זה יפגע ברוכשי הדירות בסוף

אה, זה לא. זו סתם כותרת של כתב שעמד בתנאי המינימום של עשר שנות לימוד כדי להתקבל לעבודה. 

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, stum כתב:

כי אם כבר החלטנו לממן השקעות לעשירונים 8-9-10 מכספי המיסים לי נראה שאם יש לך 100 א'שקל - צריך לעזור לך יותר מאשר מישהו שיש לו 700 אלף שקל.

אתה לא מממן השקעות אתה ״מממן״ דירת מגורים ברוב רובם של המקרים.

חוץ מזה להסתכל על זה בפריזמה של ״אני ממן מכספי המיסים״ זה עקום, מאוד.

עקום בדיוק כמו להגיד ששיווק קרקעות כמו שהוא נעשה ע”י רמ״י זה טוב.

בסך הכל שינו את שיטת השיווק. כן היא אולי מכניסה פחות מיסים אבל זה לא אומר שהשיטה הקודמת לא עשתה יותר נזק.

לגבי לעזור יותר למי שיש 100 מאשר למי שיש 700 למה?

אם למי שיש 700 חסך עשור שקל אחר שקל ולמי שיש 100 ביזבז בלי הכרה?

כמה הון עצמי יש לבנאדם לא אומר שום דבר על כמה מגיע לו או לא מגיע לו.

סלח לי אבל זו דמגוגיה בגרוש, ושוב 700 הון עצמי בימינו זה כלום בפיתה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

700 הון עצמי זה באמת הרבה, אבל כשמסתכלים על מחירי הדירות והריביות - גם 700 אלף זה פשוט לא מספיק.

למה שמישהו ישים 700 אלף שקל הון עצמי רק כדי לקחת משכנתא של 1.5 ששווה היום סביב 11 אלף שקל בחודש החזר.

זה אומר לשים את כל הכסף שלך רק כדי להתאבד כלכלית.

מבחינת מחיר למשתכן - לצערי זו שיטה שמביאה המון משקיעים, בפרויקט שלי יש 25%-30% משקיעים (גם זוגות צעירים שזוכים הופכים למשקיעים כי הם לא באים לגור)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אם אתה משכיר ושוכר אתה לא משקיע מבחינתי.

אף אחד לא אמר שאתה חייב לגור בבית היחיד שבבעלותך.

בקיצור כשאתה קונה דירה ראשונה על שמך אתה לא משקיע.

אם אתה קונה דירה בשבילך על שם הבן שלך אז אתה אולי משקיע, אבל הבן שלך מפסיד מזה לא מעט אז אתה גם חרא אבא.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

נו אז בוא נלך למקרה ההפוך - אדם עובד במפעל מרוויח 8 ומחזיק משפחה הצליח לחסוך במשך שנים, ויש לו 100.

נעדיף אותו על פני רווק בתל אביב שגר אצל ההורים עובד בהייטק והצליח "לחסוך" 700.

כמו שאמרת זה לא כמה הון יש לך אלא קריטריונים אחרים.

בסין לדוגמא, יש דירוג סוציאלי. בוא תקבל נקודות ככל שתעשה דברים מועילים לחברה ותאבד נקודות ככל שלא.

אז ברור שזה סין,  דיקטטורה, נגד המפלגה, אתה בבעיה, וסין בתי כלא פוליטיים וכו' כו' וכו'. בסדר. שים את זה בצד.

אם נתעלם רגע מהדיקטטורה, וזה שהדירוג של אבא שלך ימנע ממך להיכנס לבית ספר יוקרתי, וזה שאם תגיע לפחות מ600 יפטרו אותך מהעבודה.

בוא נסתכל על הקונספט לא על פרטי מימוש הנוראיים של הממשלה הסינית.

אולי יהיה קל יותר לתת מספר - ועל פיו ניתן להתפלפל מה אתה כן זכאי ומה אתה לא זכאי

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, stum כתב:

נו אז בוא נלך למקרה ההפוך - אדם עובד במפעל מרוויח 8 ומחזיק משפחה הצליח לחסוך במשך שנים, ויש לו 100.

נעדיף אותו על פני רווק בתל אביב שגר אצל ההורים עובד בהייטק והצליח "לחסוך" 700.

כמו שאמרת זה לא כמה הון יש לך אלא קריטריונים אחרים.

מי אמר שמישהו עם הרבה ילדים מועיל יותר מרווק בלי ילדים.

הבחור עם הילדים משלם הרבה פחות מיסים מהרווק ובנוסף צורך הרבה יותר שירותים, אז כן אולי כדאי להעדיף את הרווק?

למה הרווק שדחה את הקמת המשפחה כדי לחסוך כסף צריך להיות מופלה בגלל שמישהו אחר לא חשב לפני שעשה ילדים?

חוץ מזה שבעלי משפחות כבר נהנים מעדיפות. הם יכולים להשתתף בהגרלות ורווקים לא (עד גיל 35), אז הדוגמא שלך גם לא טובה וגם לא רלוונטית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Transporter כתב:

אם יש לי אפילו מליון שח הון עצמי

אני צריך לוותר בשבילך על הנחה שהמדינה נותנת לי ?

למה אתה אזרח יותר טוב ממני במדינה הזאת ?

טרנספורטר זיקק במשפט את הבעיה בשיטה מהצד של האזרחים.

לא, זה שיש לך הון עצמי זו לא הסיבה שאתה צריך לוותר על ההנחה.

זה שיש לך דירה משלך ואתה מעוניין להיכנס לשוק כמשקיע זו הסיבה.

אבל האזרח לא יוותר על הטבה שמגיעה לו, ובצדק. גם אם הוא עשיר (ליתר דיוק, במיוחד אם הוא עשיר).

ואם היא לא מגיעה לו במישרין, ימצא כבר דרך להשיג אותה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם אתה משכיר ושוכר אתה לא משקיע מבחינתי.

אף אחד לא אמר שאתה חייב לגור בבית היחיד שבבעלותך.

בקיצור כשאתה קונה דירה ראשונה על שמך אתה לא משקיע.

אם אתה קונה דירה בשבילך על שם הבן שלך אז אתה אולי משקיע, אבל הבן שלך מפסיד מזה לא מעט אז אתה גם חרא אבא.

בסדר, אבל  הוא משקיע בפועל.

מישהו שגר וחי בנתניה, אבל קונה דירה בדימונה להשקעה - הוא משקיע.

כי פעולה כזאת מעוותת את השוק כשהיא קורת במסות גדולות (כמו במחיר למשתכן למשל)

בגלל מחירי הנדלן בישראל, כל אחד קונה דירה איפה שהוא רק יכול כדי שהמחיר לא יברח.

ברגע שיש לך נכס שאתה לא גר בו ולכן ניתן למימוש מהיר יחסית - אתה משקיע.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אם הוא משקיע גם אתה משקיע.
אין הבדל בין להיות בעלים של דירה אחת לקבל שכירות ולשלם שכירות לבין לשלם שכירות לעצמך.
ההבדל היחיד הוא שכשאתה משכיר ושוכר אתה אולי יכול להרשות לעצמך לגור במקום שאתה לא יכול לקנות, אבל מבחינת ההשפעה על השוק זו אותה השפעה.
לא מי שקונה בדימונה הוא ממש לא משקיע. הוא בסך הכל מינף את ההון העצמי שלו והצמיד אותו למחירי הנדל"ן בדיוק כמוך, ובוא דירה בדימונה זה לא בדיוק משהו שאתה מחר בבוקר הופך לכסף...

אתה סתם מנסה להצטדק מסיבה שלא ברורה לי, להאיר את ההנחה שקיבלת בצורה חיובית יותר משל אחרים.
הם לא משקיעים וגם אתה לא משקיע. שניכם זכיתם, לבריאות. דירה פה לא צריכה להיות 240 משכורות וזכותם לגור איפה שבא להם לא משנה איפה הם קנו.

הזכיה הזו הכניסה אותם לשוק? כן.
הם אולי לא היו קונים דירה שם בלעדיה? כן.
נו אז מה גם אתה.

פורסם

אני לא מנסה להצדיק כלום.

בתור זוכה אני חושב שהתכנית הזאת היא גרועה ורק מעכבת את ירידת המחירים.

אני זכיתי? אז? שני האחים שלי לא זכו, למה אני יותר טוב מהם? או מישהו אחר לצורך העניין? תכנית פח.

אתה יכול להגיד שאני מצטדק.

אבל מי שקנה דירה והוא לא גר בה ישלם מס על הרווח משכירות (בהתאם לחוקים), מי שגר בדירה שלו לא.

דירה שאתה רוכש ולא גר בה היא השקעה נקודה.

גם הזוכים בתכנית שאני זכיתי בה ולא מתגוררים בדירה אומרים "זו דירה להשקעה" (למרות שזו דירה ראשונה שלהם).

אלו ההגדרות.

תכנית מחיר למשתכן הפכה את כלל הזוגות הצעירים למשקיעים בעל כורחם (כי חייב דירה) והכניסה המון אנשים לשוק גם כשהם לא תיכננו.

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

התוכנית הזו לא הפכה אף אחד למשקיע.
היא הפכה אנשים לבעלים של דירות.
חלקם גרים בהם וחלקם לא.
היא לא גרמה לעליית מחירי הדירות. עסקה בדימונה ממש לא משפיעה על עסקה באשדוד (האמת שקשה לי להאמין שמישהו קנה בדימונה, "ביזבז את הזכויות של דירה ראשונה" בשביל הנחה של כמה שקלים כשהוא בכלל רוצה לגור באשדוד), ואם רמ"י היו משווקים את המגרשים של הבניינים של הפרוייקט שלך בשוק הפרטי המחירים היו גבוהים בהרבה ואתה היית ממשיך לגור בשכירות.
היא אפילו גרמה לקפאון במחירי הדירות כי היא שמה אנשים על הגדר. ראינו מה קרה שהתוכנית הופסקה ואנשים קפצו חזרה לשוק...

דירה ראשונה לא יכולה להיחשב להשקעה צר לי, זה לא ממש משנה אם אתה גר בה או לא.
רק בתסריט אחד היא כן תיחשב להשקעה - אם יש לך איפה לגור וזה לא עולה לך כסף, אז סבבה תעבור על ה"המשקיעים" בבניין שלך ותבדוק מי גר אצל אמא בחצר.

אתה לא יותר טוב מהאחים שלך. זה הפורמט. פורמט די גרוע כן. הפורמט השני גם לא מדהים...
בלי הפורמט הזה גם אתה וגם האחים שלך הייתם נשארים מחוסרי דיור. עם הפורמט הזה לפחות אחד ממכם הוא בעלים של דירה יחד עם הבנק.
אם אתה מתייחס אליכם כגוף אחד, משפחה, אז זה אומר שהמשפחה שלכם צריכה לדאוג לבנאדם אחד פחות לדירה, זה גם משהו ועדיף מכלום.
מאחל להם שיזכו גם בהגרלה כי כרגע זה הדבר הכי טוב שהמדינה הצליחה להפיק עם כל הצער שבדבר.

פורסם

אני לא חושב שהתכנית גרמה לעליית המחירים. 

אני חושב שהתכנית גרמה לכך שהמחירים לא יירדו (שים לב להבדל).

ישראל היא מדינה קטנה ובהכרח שינוי במעגל מסויים ישפיע על המעגל שלידו.

לדוגמא: אם המחירים בתל אביב יירדו (מסיבה כלשהי) כמובן שגם המחירים במעגלים הרחוקים יותר (ראשלצ וחולון) יירדו וכן הלאה.

אם המחירים במעגלים הרחוקים עולים (למשל בדימונה) אז גם המחירים באשדוד, ראשלצ ותל אביב יעלו בהתאמה.

אני מכיר לא מעט אנשים שקנו דירה במחיר למשתכן באמצעות הילדים שלהם (ושילמו עליה בלי משכנתא).

הרי השיטה פשוטה מאוד, קונים את הדירה במחיר למשתכן ומיד לאחר מכן אפשר לקנות עוד דירות ללא הגבלה (אין סנקציות אחרי חתימה על חוזה למשתכן) על אותו שם של בן אדם.

ברגע שהייטקיסט תל אביבי שמרוויח מעולה וגר בשכירות מחפש איפה להשקיע את הכסף שלו והוא הולך לנדלן (כי יש למשתכן למשל) אז הוא משקיע.

ברגע שתכנית מכניסה אנשים לשוק הנדלן (על חשבון שוק ההון למשל) אז בהכרח מגדילים את כמות המשקיעים בשוק.

זהו עיוות מלאכותי של הביקושים הכל כדי לממן את האינטרסנטים (ותודה לכחלון).

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 19 שעות, BeBest כתב:

בהלוואת מימון לרכב חדש הבנק נותן ריבית מועדפת כי יש להם "בטוחה" - הרכב משועבד.

תברר על אותו סכום הלוואה "לכל מטרה" ותראה שתגיע לפריים +3% במקרה הטוב.

החשבון שלי מקושר להייטקזון אם זה משנה, בדקתי הלוואה לכל מטרה עם דגש על צריכה פרטית - פריים+0.25 עד פריים+1.

אם מישהו מקבל הצעה מוגזמת זה סימן מאלוהים/שר האוצר/חשבון הבנק שהוא לא צריך לקחת את ההלוואה הזאת בשביל רכב.

זהו.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, yuvalganim כתב:

אני לא חושב שהתכנית גרמה לעליית המחירים. 

אני חושב שהתכנית גרמה לכך שהמחירים לא יירדו (שים לב להבדל).

למה שהמחירים יירדו? שמת לב לירידה בביקושים? שמת לב לשינוי בריביות? שמת לב למשבר כלכלי ואבטלה? למה שהמחירים ירדו.
כשהיה אמור להיות קטסטרופה כלכלית (קורונה) מי שמנע את זה זה הממשלה ובנק ישראל עם הקפאת משכנתאות.
הריבית עד לשנה האחרונה הייתה בתחתית.
הילדוה פה רק גדלה, כנ"ל הגירושין, כנ"ל עליה או יהודים טובים שקונים לעצמם Plan B.
מה הקשר לתוכנית?

עד לשנה האחרונה לא הייתה שום סיבה שהם יירדו, וזה לא בגלל התוכנית. בזכות התוכנית הם אולי לא עלו בשנים מסויימות.
כשתוכנית עבדה ברצף היא הובילה ממצב של עליה של 5-10% שנתית לקיפאון ואף ירידות.
אתה חושב שבלי התוכנית הייתה ירידה גדולה יותר באותן שנים? מאיפה אתה ממציא את הדברים האלה, הקיפאון קרה אך ורק בגלל התוכנית.
אם אני מוכר דירות בהנחה ממחיר השוק איך בדיוק אני גורם לעליות מחירים? לא שמעתי על ממוצע שגדל כשהגורמים שמרכיבים אותו הולכים וקטנים.

ברגע שהייטקיסט תל אביבי שמרוויח מעולה וגר בשכירות מחפש איפה להשקיע את הכסף שלו והוא הולך לנדלן (כי יש למשתכן למשל) אז הוא משקיע.

אם זו דירה ראשונה הוא לא משקיע יותר ממך, ובגלל זה התוכנית לא "הפכה" אותו למשקיע.
היא גרמה לו לפזול לנדל"ן ולקנות בית? אולי.
אפשר לומר שגם לך היא גרמה לפזול לנדל"ן ולקנות בית כי בלעדיה לא היית יכול לקנות לדבריך.

אני מכיר לא מעט אנשים שקנו דירה במחיר למשתכן באמצעות הילדים שלהם (ושילמו עליה בלי משכנתא).

אז הילדים שלהם הפסידו את התנאים של דירה ראשונה+את ההנחה בשביל אבא.
בלי קשר אתה מכיר "לא מעט" כאלה? מספרם כנראה שולי מאוד.

• תוכן חדש...