Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

חסר מאיפה? 

ירושה מההורים, עצמאים שמרוויחים הרבה ותיק השקעות שמנוהל טוב, סטארטאפיסטים שהצליחו למכור את המניות שלהן ב-2021 לפני שהכל קרס, לא סטארטאפיסטים אבל הייטקיסטים שקיבלו מניות בשווי מאות אלפים בשנה.

יש המון אנשים עשירים בארץ. 

אני לא מבין מה ההלם ולמה כל אלה שהגיבו ככה חושבים שמדובר בילד בן 18 שהרגע השתחרר מהצבא עם 2.5 מליון

לא יכול להיות שמדובר בעצמאי שעבד כל החיים שלו, קנה דירה, מכר, קנה יותר גדולה, מכר, קנה יותר גדולה והתקדם ?

מה, כל מי שקנה דירות בעשור האחרון חייב להיות בן 25 סטודנט בלי שקל על התחת ?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Transporter כתב:

אתה מכניס 150 אלף או מרוויח 150 אלף?

רשמתי נטו.

לפני 26 דקות, Transporter כתב:

אבל אם יש לי עכשיו 2.5 מליון ואין לי דירה אני בכיף קונה במחיר למשתכן. אפילו אם יש לי רק 600 אלף אני קונה במחיר למשתכן.

מה אכפת לי לקבל הנחה של 500 אלף על דירה ואת העודף להשקיע איפשהו?

כי כדי לזכות אתה צריך להיות חסר דירה, אחר כך להתפלל לזכות במקום גבוה, אחר כך לחכות שנתיים עד היתר, משם עוד שנה עד חתימת חוזה, ואם אתה לא במקום טוב אתה יכול להתקע עם דירת 3 חדרים חנוקה.

אם אתה ביטוח לאומי - קטלני. אם אתה כריש כמו שאתה אומר שאתה, וכמו שרשמת בכל חור אפשרי "יודעים מי אתה לפי הלבוש והתנהגות", אתה לא תחכה את כל זה בשביל דירה "מסריחה" שאתה צריך להילחם עם הקבלן בשביל להזיז שקע. אתה תהיה מזה שבא לשפוך כסף.

אתה תיקח את ה-2.5 מיליון שקל שלך ותקנה פנטאהוז במקום שמתאים לך. 

וההנחה עכשיו מוגבלת ל-300 אלף.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
פורסם

איתות להעלאה הבאה(?):

https://www.ynet.co.il/economy/article/s1cd2fy5j

יש הימורים? מה הדיבור בארה"ב? עוד חצי אחוז?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

נתקלתי בזה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

צפיתי בסרטון,  והדבר הראשון שעלה לי בראש הוא מערכת חיווי האשראי שנוצרה לפני 3-4 שנים. אם מצליחים לקמבן הלוואות, אז מרגיש לי שהיא דיי מפספסת את המטרה שלשמה היא קמה. 

אם הייתי יועץ משכנתאות, הייתי רועד מפחד ועם מצפון מטורף אם הייתי פתאום מגלה שבניתי מסלול לא נכון והמשפחה עכשיו נמצאת בקריסה. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

לפי הראלי במניות בארה״ב בימים האחרונים, יש עוד דרך ארוכה עד לשיא הריבית שם..

איזה ראלי.

עולה ב-10% ואז נופל ב-20%.

כבר מיואש. הפסקתי להסתכל.

נקווה שיעלה קצת החודש ויחזיק לאיזה שבוע בפברואר. יש קניית ESPP אולי נרוויח ארוחה במקדונלדס, מה שקורה בכנסת עשה לי חשק לג׳אנק.

• מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

התנודתיות הזו מראה שיש עוד הרבה כסף נזיל שמחכה להזדמנויות בבורסה.

בדיוק מה שהעלאת הריבית אמורה למנוע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

כי כדי לזכות אתה צריך להיות חסר דירה, אחר כך להתפלל לזכות במקום גבוה, אחר כך לחכות שנתיים עד היתר, משם עוד שנה עד חתימת חוזה, ואם אתה לא במקום טוב אתה יכול להתקע עם דירת 3 חדרים חנוקה.

אם אתה ביטוח לאומי - קטלני. אם אתה כריש כמו שאתה אומר שאתה, וכמו שרשמת בכל חור אפשרי "יודעים מי אתה לפי הלבוש והתנהגות", אתה לא תחכה את כל זה בשביל דירה "מסריחה" שאתה צריך להילחם עם הקבלן בשביל להזיז שקע. אתה תהיה מזה שבא לשפוך כסף.

אתה תיקח את ה-2.5 מיליון שקל שלך ותקנה פנטאהוז במקום שמתאים לך. 

וההנחה עכשיו מוגבלת ל-300 אלף.

אני מכיר את התוכנית מעולה ומכיר אנשים שקונים שם גם היום וגם לפני 10 שנים כשזה היה הרבה יותר אטרקטיבי

אני יכול להגיד לך שעוד לפני הקרונה ולפני העליות של המחירים, כשדירה בנתניה עלתה 1.8 לאנשים לא היה כסף לקנות אותה והיו המון הגרלות המשך או שאפילו הייתה אפשרות לקנות ללא הגרלה דירות שפשוט היו יקרות מדי

היום 1.8 נראה  כלום כסף

אז במקום 1.8 היום מסתכלים ככה על דירות של 2.6

מי שיש לו 500 אלף יכול לכוון לדירות האלה וגם לקנות אותן בסוף. כי רוב הזוכים לא באמת יקנו 

אז כן

אם אני היום מתחרה שם ויש לי 500 אלף אני בכיף קונה דירה כזאת

הפנטאוז והוילה יחכו.

וכן

אין לי בעיה שתהיה "דירה פשוטה"

בשביל להרוויח 500 600 700 אלף אין לי בעיה

פורסם
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

חסר מאיפה? 

ירושה מההורים, עצמאים שמרוויחים הרבה ותיק השקעות שמנוהל טוב, סטארטאפיסטים שהצליחו למכור את המניות שלהן ב-2021 לפני שהכל קרס, לא סטארטאפיסטים אבל הייטקיסטים שקיבלו מניות בשווי מאות אלפים בשנה.

יש המון אנשים עשירים בארץ. 

הבנתי🥶

---

אני חושב שאני מרוויח בסדר והסכומים האלה פשוט נראים לי בלתי מושגים.

אולי עוד 6-12 שנים ששתי קרנות השתלמויות יסתיימו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אם הייתי יועץ משכנתאות, הייתי רועד מפחד ועם מצפון מטורף אם הייתי פתאום מגלה שבניתי מסלול לא נכון והמשפחה עכשיו נמצאת בקריסה. 

מי שמראים בסרטון לקח הביתה 100 אלף שקל מכל ייעוץ, הדבר האחרון שאכפת לו זה מה המצב של המשפחות.

יועצים רציניים לא יעשו דבר כזה.

פורסם
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

בשביל להרוויח 500 600 700 אלף אין לי בעיה

אתה מנוע מלמכור את הדירה לתקופה של 5 שנים. גם אם תשכיר אותה בתקופה הזו ולאחר מכן תמכור, רוב הסיכויים שהשוק כבר יעלה מחירים וכך יצא שלא באמת "תרוויח" כלום. (כלומר, כן תרוויח במספרים, אבל לעומת האינפלציה לא תרוויח כלום כי במחיר המכירה תוכל לרכוש דירה זהה).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Lior_Django כתב:

אני חושב שאני מרוויח בסדר והסכומים האלה פשוט נראים לי בלתי מושגים.

הפערים בארץ הם קיצוניים ולפעמים קשה לעכל את זה או בכלל להבין שזה קיים.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 36 דקות, omricn כתב:

אתה מנוע מלמכור את הדירה לתקופה של 5 שנים. גם אם תשכיר אותה בתקופה הזו ולאחר מכן תמכור, רוב הסיכויים שהשוק כבר יעלה מחירים וכך יצא שלא באמת "תרוויח" כלום. (כלומר, כן תרוויח במספרים, אבל לעומת האינפלציה לא תרוויח כלום כי במחיר המכירה תוכל לרכוש דירה זהה).

אבל אם אתה מוכר בשביל כסף, ישאר לך לא מעט עודף אחרי כיסוי המשכנתא.

את אותו עודף אפשר למנף למשכנתא וקניית דירה במתאימה לך במיקום שמתאים לך במקום "מה שנותנים" במחיר למשתכן.

• תוכן חדש...