Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי את הביטחון...
בינתיים אני רואה פתית שלג לא יותר.
הרמתי טלפון לקבלן לבדוק מחירים בפרוייקט שעוד מעט עולה על הקרקע. לפי התשובה שקיבלתי מצבנו רע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yuvalganim כתב:

בקיצר זה רק ילך ויחריף 

אני נשרתי בגיבוש של הקורס נביאים שאליו התקבלנו יחד, שמח לשמוע שסיימת מסלול בהצלחה ואתה אף עוסק בתחום

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • מצחיק 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 23 דקות, yuvalganim כתב:

זה רק ילך ויחריף

בהחלט. מהמחירים שאותו קבלן מסר לי המצב מחריף.

פורסם
לפני 7 שעות, BeBest כתב:

כתבה ששודרה בכאן 11 - "מהמרים על המשכנתא"

https://fb.watch/h-Z3RZl-yc

זה מצב שוק הדיור בארץ היום. להמשיך ככה זה לא יכול ולכן גם הנתונים של כלכלנית בנק ישראל מראים על היפוך מגמה.

זה עדיין לא מתבטא במחירים

פורסם

כמות הדירות החדשות שנמכרו בנובמבר עמדה על 2,902 יח"ד, בהשוואה ל- 1,955 באוקטובר, 2,797 בספטמבר ו- 2,859 באוגוסט. מדובר בהאטה ביחס לקצב במחצית הראשונה של 2022 (כ- 4,000 יח"ד בחודש) אבל אין שינוי ביחס לכמות שנמכרת מאז החלו העלאות הריבית. ההשוואה לנובמבר 2021 חסרת משמעות לחלוטין, באותו חודש נמכרו 7,100 יח"ד חדשות בגלל שזה היה החודש האחרון עם מס רכישה מופחת (לשם השוואה, הקצב הממוצע ב- 2021 בלי נובמבר הוא 4,600 יח"ד לחודש). כמו כן, זה שהיו שתי העלאות ריבית מאז נובמבר כנראה לא אומר הרבה כי מי שקנה בדצמבר כבר הבין שהריבית הולכת למעלה.

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון, בגלל היקף המכירות הגבוה ב- 2021 ותחילת 2022, ליזמים נותר מלאי רלוונטי (כזה שהקמתו מסתיימת תוך כשנתיים) מאוד נמוך למכור, וכרגע אין לרובם לחץ ממשי להגדיל את קצב המכירה. אם תסתכלו בנתוני החברות הציבוריות על מצב הפרויקטים שמסתיימים ב- 2023 תראו ששיעור המכירות גבוה מאוד. 

• אהבתי 2
פורסם

https://fb.watch/i1pUkO_7L6/

כל הכותרות והדיבורים על ההייטק והם מהווים לדברי היזמים רק 15-20 אחוז מהרוכשים.

גם הטענות על גיוסים נמוכים של חברות ההייטק נראות שטויות, פשוט חזרו לרמות נורמליות של לפני משבר הקורונה.

השנתיים האחרונות היו חריגות בכל מובן פשוט איכשהו מבחינת אנשים הן הנורמה.

פורסם
בתאריך 1.1.2023 בשעה 22:16, Pika007 כתב:

אז אני, מחוסר דירה צעיר ואחראי שלא רץ לקנות דירה בכל מחיר כי ידע שזה עוד עלול להתנקם בו, אמור מעכשיו בנוסף לכל לממן עם המיסים שאני משלם זוגות שרכשו דירה גם אם היכולת שלהם הייתה גבולית.

המדינה הזו הופכת לבדיחה גרועה יותר ויותר, נראה שמי שלא נשוי פה הוא כזה אזרח סוג ב' שזה הזוי.

ארץ אוכלת יושביה. תשקיעו כל זמן חופשי שיש לכם בהכנות להגירה.

בתאריך 9.1.2023 בשעה 18:31, Gosser1860 כתב:

איתות להעלאה הבאה(?):

https://www.ynet.co.il/economy/article/s1cd2fy5j

יש הימורים? מה הדיבור בארה"ב? עוד חצי אחוז?

בארץ כנראה נעצור בריבית 4.5-5 אחוז. לצערי, סביר שאחרי מרץ-אפריל הריבית כבר לא תעלה.

פורסם

לא חושב שאפשרי "לעצור".

אנחנו נעצור רק כשהפד יעצור.

אם הפד ימשיך להרים את הריבית גם פה יהיו חייבים.

העלאה שם בלי העלאה פה תגרום לפיחות בשקל שתביא לאינפלציה מטורפת (דולר יקר) ולכן צריך לשמור על איזה שהוא מרווח קבוע מול האמריקאים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 13.1.2023 בשעה 02:23, Transporter כתב:

זה עדיין לא מתבטא במחירים

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkrudoejj

רמ"י טוענים שהקבלנים שמתמודדים במכרזים, בעיקר צופים שזה יתבטא במחירים בשנה וחצי-שתיים הקרובות.

למה הוא מתראיין ולמה עכשיו - קטונתי.

פורסם

"אנחנו רואים שקבלנים מציעים הצעות פחות גבוהות משמעותית במכרזי רשות מקרקעי ישראל. זה לא נקודתי - זו תופעה רחבת היקף. הרבה קבלנים, שמתמודדים על המכרזים, מעריכים שהדירות שהם ימכרו בעוד שנה וחצי-שנתיים יהיו במחירים נמוכים יותר מרמת המחירים כיום. זה בהחלט שינוי שחל לאחרונה, וניתן להבין ממנו שבסופו של דבר זה יבוא לידי ביטוי גם במדד מחירי הדיור".

זה העיקר וזה מה שכתבנו פה לפני כמה עמודים.
כדי לקבל ירידת מחירים צריך שקבלנים יציעו פחות על קרקעות ובנוסף יספיקו לבנות את הדירות באווירת "מחירים יורדים". אף קבלן לא יוריד מחירים על דירה שעלתה לו X מעבר לאותו X.
חלק אחד של זה לדברי מנהל רמ"י כבר קורה.
בשביל החלק השני צריך לחכות מינימום שנתיים...
אם מסיבה כלשהי השוק התהפך וקונים שוב ירוצו לקנות בכל מחיר הקבלנים שקנו את הקרקע בזול יעלו מחירים וישאירו את הרווח בכיס.
לא הייתי רץ לשמוח, ועדיין, אם מישהו רוצה להמר זה אולי זמן לשבת על הגדר.

• תוכן חדש...