Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, תחבצ כתב:

גינדי הצהירו היום על ״קונים דירה במחיר של פעם״ - הנחה של 20% על דירה ברמת אפעל.
מישהו בדק ויודע להגיד מה המחירים?

/cdn-cgi/mirage/671597895a46bb2bbd1b552e73e0721d0a30d2e1bfb3c8386552a4001139002e/1280/https://carsforum.co.il/uploads/monthly_2023_01/416186342_Screenshot2023-01-29at11_24_25.thumb.png.7625274c2e3ddefd87c053c50336ccc9.png

כן

3 חדרים 2.8

4 חדרים 3.6 או 3.7

פעם אחת הלכתי לפגישה בגינדי

1. המחיר היה רחוק שנות אור ממה שפורסם

2. באתי בתור קונה רציני שמעוניין לקנות ולשמוע, הנציג לא השקיע יותר מ2 דקות ברגע שראה שאני מתמקח ולא אומר אמן למחיר שנתן לי

3. ראינו את המחירי "פעם בחיים" שלהם כשמכרו 4 חדרים בנתיבות ב 1.500.000 פחח..

יאמר לזכותם שיש חברות שבונות באותו איזור ברמת אפעל במחירים הרבה יותר גבוהים אז זה הופך אותם יחסית לאטרקטיבים

לפני 12 שעות, yuvalganim כתב:

הם כבר לא מסתירים שהמחירים יורדים (הנחה שעד לפני חצי שנה אנשים הפריכו לחלוטין).

עכשיו השאלה היא כמה המחירים יירדו.

ההנחות האלה זה בדיחה

זה כמו הנחות בסופר

ממציאים מחיר ואז כותבים הנחה

תנו הנחה על מחיר אמיתי שפרסמתם ושיווקתם בעבר

לא הנחה על מחיר כלשהו שהאיש מכירות זורק לכם בפגישה.

ממה שאני יודע בשכונה הזאת ספציפית היו יזמים שקנו את הקרקע במחיר יותר זול מאחרים

ולכן יש אפשרות לגמישות

מעבר לזה

כל הפרסומים של "דירה במבצע" לא רלוונטים, אלא מה המחיר שאותו מוזילים

רק דברנו, קפץ לי עוד פרסום הזוי

נוף לכיפת ברזל

3.2 מליון

אולי עכשיו כשיתחילו אזעקות אנשים ינחתו לקרקע

Screenshot_20230130-004152_Facebook.thumb.jpg.d1288f6baa8de5d3d973b799ceaa74dc.jpg

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
פורסם

תסתכל בכמה מכרו בפועל ברמת אפעל לפני חצי שנה ותראה שאכן מדובר בהנחה.

חוצמזה, אם חלק מהיזמים קנו בזול את הקרקע (נניח) ומורידים מחיר, מה נראה לך שהאחרים יעשו? יחכו על הגדרות?

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מתוך כלכליסט.

האוצר מציע: פי שלושה יותר דירות בפרויקטים לשכירות ארוכה | כלכליסט (calcalist.co.il)

האוצר מציע: פי שלושה יותר דירות בפרויקטים לשכירות ארוכה

דירות קומפקטיות, עם מעט חנייה, אבל במספרים גדולים: האוצר מאפשר בחוק ההסדרים ליזמים להגדיל את מספר יחידות הדיור תמורת ייעודן לשכירות לצמיתות בלי אפשרות למוכרן לאחר 20 שנה כמו היום, ובעלות אחודה על הקומפלקס.

• אהבתי 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

סוף סוף איזה פתרון מעניין ולא עוד הגרלה מטופשת שמעלה מחירים. מקווה שזה יקרה בכמויות אדירות ולא סתם ככתבה שיצא ממנה איזה בניין אחד בשכירות של 7000 לסטודיו. רק חבל שהם בכוונה מתקמצנים בחניה כדי שכאילו אנשים לא יסעו ברכב. במקום זה מה שיקרה זה שהרחוב יהיה סתום לגמרי מבחינת חניה ויהיה בעיה להחזיק רכבים חשמליים. 

מעניין אם הדירות הקטנות האלה יהיו עם מרפסת.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 28 דקות, yor2 כתב:

דירות קומפקטיות, עם מעט חנייה, אבל במספרים גדולים: האוצר מאפשר בחוק ההסדרים ליזמים להגדיל את מספר יחידות הדיור תמורת ייעודן לשכירות לצמיתות בלי אפשרות למוכרן לאחר 20 שנה כמו היום, ובעלות אחודה על הקומפלקס.

למה אבל רק לחברות? למה לא למכור בשוק? הרי תמיד חברות ידרשו יותר כסף מאשר משכירים פרטיים. זה הגיון כלכלי פשוט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"עיר היין" איזה שם מטומטם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

למה אבל רק לחברות? למה לא למכור בשוק? הרי תמיד חברות ידרשו יותר כסף מאשר משכירים פרטיים. זה הגיון כלכלי פשוט.

מפני שדירות להשכרה זה עסק ורק חברה יכולה לתת שירות כמו שצריך (וגם ניתן לפקח על זה).

כשזה פרטי זה ג'ונגל (תראה מה קורה עכשיו).

אם אתה רוצה להקים עסק של דיור להשכרה, תתאגד כחברה ותרכוש מספר גדול של דירות ותתחיל להשכיר

• אהבתי 1

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעה, yuvalganim כתב:

מפני שדירות להשכרה זה עסק ורק חברה יכולה לתת שירות כמו שצריך (וגם ניתן לפקח על זה).

כשזה פרטי זה ג'ונגל (תראה מה קורה עכשיו).

אם אתה רוצה להקים עסק של דיור להשכרה, תתאגד כחברה ותרכוש מספר גדול של דירות ותתחיל להשכיר

דירות להשכרה זה לא עסק (אם יש לך רק דירה או שתיים). זאת הכנסה פאסיבית. דומה להכנסה על השכרת מספר ציבורי או שימוש בדירה שלך לאנטנה של פרטנר.

עסק של דיור לעשה רק יעלה הרבה יותר יקר לשוכר בסופו של דבר. חברה צריכה תשואה הרבה יותר גבוהה על ההשקעה כדי שזה יהיה משתלם לה משוכר רגיל. כשזה פרטי ויש לך הרבה מאוד שוכרים ומשכירים זה המצב הטוב ביותר כי כוחות השוק עובדים כמו שצריך. 

האמת שמצאתי את זה אחרי שכתבתי למעלה. קראתי את זה, ונכון, זה פורום קהלת הידועים לשמצה. אבל עדיין מעניין לקרוא בראש פתוח:

https://kohelet.org.il/wp-content/uploads/2022/12/שכירות-מוסדית-פתרון-יקר-לבעיה-לא-קיימת.pdf

גם עומר מואב (שוב, בעייתי בחלק מהדברים אבל עדיין אחד שמעניין לשמוע אותו) התייחס לזה בפודקאסט שלו.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, garicho כתב:

כי צריך גם תחזוקה למבנים כאלה. אף אדם פרטי לא יתחזק. 

גם אף בנאדם פרטי לא יחזיק בדירה לכל החיים.

המטרה לתמרץ תקבלנים לבנות הרבה דירות.

היה פעם דבר כזה בארץ. דמי מפתח. האייתה משלם סכום מסוים בהתחלה. ואחרי זה נגיד 200 שקל לחודש.

לכל החיים. של הדייר. ולא היו מעלים מחיר אני חושב. ולא האייתה יכול להוציא את הדייר. רק במקרה קיצון.

זה היו אנשים פרטים. לא חברות.

את הדירה האייתה יכול למכור. אבל לא יכול להוציא תדייר. מי שקנה נכנס במקום הבעלים הקודמים. נכנס במקום בעל הנכס הקודם.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 12 דקות, yor2 כתב:

כי צריך גם תחזוקה למבנים כאלה. אף אדם פרטי לא יתחזק. 

גם אף בנאדם פרטי לא יחזיק בדירה לכל החיים.

המטרה לתמרץ תקבלנים לבנות הרבה דירות.

היה פעם דבר כזה בארץ. דמי מפתח. האייתה משלם סכום מסוים בהתחלה. ואחרי זה נגיד 200 שקל לחודש.

לכל החיים. של הדייר. ולא היו מעלים מחיר אני חושב. ולא האייתה יכול להוציא את הדייר. רק במקרה קיצון.

זה היו אנשים פרטים. לא חברות.

את הדירה האייתה יכול למכור. אבל לא יכול להוציא תדייר. מי שקנה נכנס במקום הבעלים הקודמים. נכנס במקום בעל הנכס הקודם.

לא התכוונתי למה לא לתת לאנשים פרטיים להשכיר לצמיתות. התכוונתי למה לא לבנות דירות קטנות שאנשים פרטיים יכולים לקנות גם, ואז הם יחליטו מה לעשות איתם. לגור בהן או להשכיר אותן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, yor2 כתב:

פעם דבר כזה בארץ. דמי מפתח. האייתה משלם סכום מסוים בהתחלה. ואחרי זה נגיד 200 שקל לחודש.

זה היו אנשים פרטים. לא חברות

אם זה לא קיים יותר, כנראה לא משתלם לעשות את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, garicho כתב:

לא התכוונתי למה לא לתת לאנשים פרטיים להשכיר לצמיתות. התכוונתי למה לא לבנות דירות קטנות שאנשים פרטיים יכולים לקנות גם, ואז הם יחליטו מה לעשות איתם. לגור בהן או להשכיר אותן.

אף אחד לא אומר שאדם פרטי לא יכול, אדם פרטי יכול לקנות דירה בשוק ולהשכיר אותה.

פה מדובר על פרויקטים לבניה שמראש מיועדים להשכרה, וזה לא מהלך של אדם פרטי

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 16 דקות, yuvalganim כתב:

אף אחד לא אומר שאדם פרטי לא יכול, אדם פרטי יכול לקנות דירה בשוק ולהשכיר אותה.

פה מדובר על פרויקטים לבניה שמראש מיועדים להשכרה, וזה לא מהלך של אדם פרטי

בידיוק. למה צריך את זה? למה זה טוב? הסיבה היחידה שאני רואה זה כי אתה מקבל איזשהי וודאות בהשכרה מחברה שלא יבעטו אותך החוצה אחרי שנה. וואלה, אם זה חשוב לך גם את זה אפשר לתמחר בחוזה.

פורסם
לפני 28 דקות, garicho כתב:

התכוונתי למה לא לבנות דירות קטנות שאנשים פרטיים יכולים לקנות גם, ואז הם יחליטו מה לעשות איתם. לגור בהן או להשכיר אותן.

ארנונה קטנה. הרשיות מעדיפות דירות גדולות.  ואוכלוסיות חזקות. 

יש עוד בעיה לא חושבים במדינה על גרושים. אנשים בודדים. מדינה שמעודדת משפחות. 

• אהבתי 1

תודה🙂

• תוכן חדש...