Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, iluxxxa כתב:

שוב, כל מי שמוותר מפנה את מקומו להבא בתור. הסיכוי שלו להגיע לדירה לא נפגע.

זה לא נכון. השתתפות אלו שלא יכולים/רוצים משפיע על מיקום הזכיה, כך שגם אחרי שכל אלו ויתרו על הזכיה פלוני יהיה מחוץ למכסה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

זה מזכיר את אלה שנכנסים לצומת פקוק שאין להם שום סיכוי לעבור בירוק וחוסמים את המעבר לבאים מימינם שכן יכולים לעבור

למה להכנס? ככה, היה ירוק מותר לי נכנסתי

להמתין לא עולה כסף

לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

להמתין לא עולה כסף.

בטח שעולה.

למה אנשים צריכים להמתין כשאתה והבנק יודעים שאין שום סיכוי שתקבל משכנתא?

אם אתה לא יכול לקנות שיפסלו אותך 48 שעות אחרי הזכיה  ויגיעו לבא בתור, אז הכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להמתין עולה הרבה כסף.

בפרויקט שאני זכיתי, ההגרלה הייתה ב-2017 והמסירה תהיה ב-2023.

אם אנשים שהיה להם כסף כבר ב-2017 ידעו שהם הולכים להמתין 6 שנים לכניסה, היה יותר משתלם להם לקנות דירה אחרת במחירי 2017 מאשר לחכות 6 שנים בשכירות + לספוג עליות של מדדים וכו'.

רק השכירות זה 300-400 אלף שקל, על לשבת ולחכות.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

ובזמן הזה הוא לא יכול לקפוץ על שום מציאה, כי הוא "ממתין" שזה שלפניו שאין לו שום סיכוי לקבל משכנתא יחכה שיקראו לו לבחור דירה, ישריין דירה ויחכה עוד חודש ימים עד שיצטרך להעביר את הכסף שהוא יודע מראש שאין לו.

לא יודע אם כולם כאן מודעים לזה שיש אנשים שזכו בדירה וחיכו שנתיים שלוש עד שהזמינו אותם לבחור

מה עושה הבא בתור שיודע שעם הריביות היום אין כל כך סיכוי שכל ה 50 איש לפניו באמת יקנו?

יושב בחיבוק ידיים וממתין עד שיקראו להם והם יבינו שאין להם סיכוי ?

אם יש לו כסף ומצא מציאה, שיקנה. זה שהוא מחכה לקבל את ההנחה הזאת (קרי, "מציאה") מהמדינה זאת בעיה שלו.

יש אנשים שחיכו שנתיים שלוש חסכו וקנו, גם אם ברגע הזכייה לא היה להם את הכסף.

לפני 2 דקות, Transporter כתב:

אני חושב שזאת תוכנית טובה ומכיר אנשים שקנו שם והרוויחו הנחה מטורפת באיזורים שווים.

הסברתי את החסרונות של התוכנית

"כסף לעשירים, עניים הביתה".

או שאתה עושה ונותן לכולם הזדמנות, או שלא.
הדרישה שלך היא כמו שמישהו ימציא תוכנית "בואו למשרד השיכון עם 300 אלף הון עצמי, אם יש לכם קחו מתנה 400 אלף. מי שאין לו שיישאר בבית".

Just now, yuvalganim כתב:

להמתין עולה הרבה כסף.

בפרויקט שאני זכיתי, ההגרלה הייתה ב-2017 והמסירה תהיה ב-2023.

אם אנשים שהיה להם כסף כבר ב-2017 ידעו שהם הולכים להמתין 6 שנים לכניסה, היה יותר משתלם להם לקנות דירה אחרת במחירי 2017 מאשר לחכות 6 שנים בשכירות + לספוג עליות של מדדים וכו'.

רק השכירות זה 300-400 אלף שקל, על לשבת ולחכות.

תמיד עדיף לקנות ולהכנס ישיר.
הכוונה היא שאם אני מקום 3 בתור, לא עולה לי כסף להשאר בתור הזה.
אם יתפנה - זכיתי, אם לא אני רשאי לחפש דירה בשוק החופשי, אף אחד לא עוצר אותי.

כולם יודעים שזכייה היום שווה כניסה לדירה בעוד 5-6 שנים, ועדיין על כל פרויקט של 100 דירות יש 20 אלף נרשמים.

הבכי הזה של ההמתנה שקול מבחינתי לבכי של טרנספורטר שהעשירים צריכים להמתין באותו תור כמו העניים.

לפני 4 דקות, Transporter כתב:

בטח שעולה.

למה אנשים צריכים להמתין כשאתה והבנק יודעים שאין שום סיכוי שתקבל משכנתא?

אם אתה לא יכול לקנות שיפסלו אותך 48 שעות אחרי הזכיה  ויגיעו לבא בתור, אז הכל בסדר.

מכיר את המדבקה "טרנטה טרנטה אבל לפנייך"? אז תמתין בתור.

אם אני עם 350 אלף שקל וזכיתי בדירה שדורשת 500 אלף, אני יודע שיש שנתיים עד חתימת החוזה, מה כואב לך בלב שאני אשלים את ההון העצמי במשך השנתיים האלה?

אם החתימה תהיה חודש מהזכייה תוך חודשיים יתקשרו אלייך ויגידו לך לבוא לחתום.

לפני רגע רשמת שאתה יושב עם קבלנים על פנטאהוזים של מיליונים, תן לפשוטי העם לקנות את הדירת 4 חדרים של ביטוח לאומי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

תמיד עדיף לקנות ולהכנס ישיר.
הכוונה היא שאם אני מקום 3 בתור, לא עולה לי כסף להשאר בתור הזה.
אם יתפנה - זכיתי, אם לא אני רשאי לחפש דירה בשוק החופשי, אף אחד לא עוצר אותי.

כולם יודעים שזכייה היום שווה כניסה לדירה בעוד 5-6 שנים, ועדיין על כל פרויקט של 100 דירות יש 20 אלף נרשמים.

הבכי הזה של ההמתנה שקול מבחינתי לבכי של טרנספורטר שהעשירים צריכים להמתין באותו תור כמו העניים.

זה לא נכון.

בפירוש כשתכנית מחיר למשתכן התחילה אף אחד לא ידע שכניסה תיקח 5-6 שנים, לכן הרבה המתינו.

אגב היום שינו את זה, ולא עושים הגרלות לפני היתר והזמן יתקצר בחצי (שזה יותר סביר)

אישית זכיתי בהגרלת המשך אז יוצא לי שנתיים מחתימה עד איכלוס (ככה זה צריך להיות בלי קשר לדעתי)

לפני 2 דקות, iluxxxa כתב:

מחוץ לאיזה מכסה?

יש רשימת זכייה + רשימת המתנה.

אם יש יותר מדי אז גם רשימת ההמתנה מתמלאת ואז אתה בחוץ

תיאורטית, יכול להיות שכולם יוותרו ועדיין הפסדת כי לא נכנסת אפילו לא להמתנה

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 2 דקות, yuvalganim כתב:

יש רשימת זכייה + רשימת המתנה.

אם יש יותר מדי אז גם רשימת ההמתנה מתמלאת ואז אתה בחוץ

תיאורטית, יכול להיות שכולם יוותרו ועדיין הפסדת כי לא נכנסת אפילו לא להמתנה

מה האורך של רשימת המתנה?

זה משתנה פר פריייקט? לפי מה זה נקבע? 

פורסם
לפני 1 דקה, iluxxxa כתב:

מחוץ לאיזה מכסה?

מכסת הזוכים, קרי מספר הדירות המוגרלות.

מעבר להשפעה על ההגרלה עצמה קרי הקטנת הסיכוי לזכייה בסיבוב הראשון יש גם היבט נוסף בו פלוני יכל להיות במקום גבוה יותר ברשימת המתנה בלי חלק מאלו שלא יכולים/רוצים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 22 שעות, פינדר כתב:

הפופוליסטים חזרו לשלטון.

שיהיה לנו בהצלחה.

image.thumb.png.76aa9ada6741b652545506771210e930.png

שמישהו מהממשל הבריטי יעדכן את גפני 

לגבי הצעות פופוליסטיות בתקופה כזו.

פורסם
לפני 8 דקות, yuvalganim כתב:

זה לא נכון.

בפירוש כשתכנית מחיר למשתכן התחילה אף אחד לא ידע שכניסה תיקח 5-6 שנים, לכן הרבה המתינו.

אגב היום שינו את זה, ולא עושים הגרלות לפני היתר והזמן יתקצר בחצי (שזה יותר סביר)

אישית זכיתי בהגרלת המשך אז יוצא לי שנתיים מחתימה עד איכלוס (ככה זה צריך להיות בלי קשר לדעתי)

כשהתוכנית התחילה היו 22 אלף נרשמים על כמעט 6 אלף דירות:

מחיר למשתכן – הגרלה שביעית בדצמבר; כ-22 אלף איש התמודדו בהגרלה השישית (hon.co.il)

ככה שגם מאותגרי ביטוח לאומי וגם עשירים שעושים חתונה במיליון שקל היו עם סיכוי טוב לזכות.

היום אין הגרלות לפני היתר? מאיפה הבאת את זה?

קח דוגמאות מההגרלה האחרונה:

אתר ההרשמה להגרלות "דירה בהנחה" (moch.gov.il)

כל ההגרלות הן ללא היתר, אפילו מחפשים איך להגדיל את הפרויקטים כדי להגיד לאנשים "הנה זכיתם".

תראה את הקבוצות בפייסבוק, כולם כולל כולם מבינים שזכייה היום תביא דירה בעוד 5-6 שנים, ועדיין הביקושים בקרב הזכאים בשיא. 

עם כל הבלאגן של להשיג הון עצמי, שכירות בהתאם לתשלום משכנתא ולא יודע מה.

לפני 10 דקות, iluxxxa כתב:

מה האורך של רשימת המתנה?

זה משתנה פר פריייקט? לפי מה זה נקבע? 

קראתי איפשהו שרשימת ההמתנה היא בערך כמה פעמים מספר הדירות, כלומר אם יש 30 דירות בהגרלה הרשימת המתנה היא 90/120/150 (לא זוכר את המספר המדויק, אם זה פי 3 או פי 5).

יש גם איזה קומבינה באמצע שהם שולחים מייל אם רוצים להישאר ברשימת המתנה או לא.

פורסם
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

היום אין הגרלות לפני היתר? מאיפה הבאת את זה?

קח דוגמאות מההגרלה האחרונה:

כל ההגרלות הן ללא היתר, אפילו מחפשים איך להגדיל את הפרויקטים כדי להגיד לאנשים "הנה זכיתם".

תראה את הקבוצות בפייסבוק, כולם כולל כולם מבינים שזכייה היום תביא דירה בעוד 5-6 שנים, ועדיין הביקושים בקרב הזכאים בשיא. 

עם כל הבלאגן של להשיג הון עצמי, שכירות בהתאם לתשלום משכנתא ולא יודע מה.

אני מדבר על מחיר למשתכן.

מה עשה אלקין הגאון עכשיו במחיר מטרה? החזיר את העוולות הישנות כביכול כדי להציג "היצע" ולעשות הגרלות גדולות.

במחיר למשתכן שינו גם את שיטת ההצמדה, כך שמי שזכה אחרי 2018 לא היה מוצמד כל התקופה אלא רק שנתיים (הכניסו מקלות לקבלנים כדי שלא ימשכו זמן וכו').

כשככה דברים מתנהלים, לא פלא שיש כאן את בועת הנדלן הכי גדולה בעולם

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

מחיר למשתכן =מחיר מטרה = דירה בהנחה.

הכל אותו דבר וכל שינוי עובר בירושה לשם הבא.

שים לב שכתבת "אגב היום שינו את זה, ולא עושים הגרלות לפני היתר והזמן יתקצר בחצי (שזה יותר סביר)", ולזה התייחסתי.

מה היה בעבר לא רלוונטי, כולם פופוליסטים וכולם מחפשים לגזור קופון.

התפרסם ריאיון של אלקין שאמר שכשיוגרלו 30-40 אלף דירות בשנה יצמצמו את הרשימת המתנה וכולם יקנו דירה, מה זה עוזר כשכל הדירות כמעט באיזורים שאין בהם יותר מדי אפשרויות תעסוקה וכולם רוצים להשאר רק בגבולות גדרה-חדרה?

בלי לדבר על זה שמאיפה בדיוק יביאו את אותן 40 אלף דירות.

אף אחד לא חושב על תוכנית ארוכת טווח לפתור את הבעיה הזאת, הכל שליפות מהמותן.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אם יש לו כסף ומצא מציאה, שיקנה. זה שהוא מחכה לקבל את ההנחה הזאת (קרי, "מציאה") מהמדינה זאת בעיה שלו.

יש אנשים שחיכו שנתיים שלוש חסכו וקנו, גם אם ברגע הזכייה לא היה להם את הכסף.

"בעיה שלו"

למה לא לתקן את התוכנית הזאת ככה שאנשים לא יצטרכו להמתין סתם בזמן שכאלה שאין להם יכולת תופסים את המקום ?

פורסם

"למה לא לתקן את התוכנית ככה שניתן כסף ועזרה לאלה שיש להם".

לא מהתומכים הגדולים של התוכנית הסוציאליסטית הזאת, אבל פספסת את המטרה שלה בקילומטר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

"כסף לעשירים, עניים הביתה".

או שאתה עושה ונותן לכולם הזדמנות, או שלא.
הדרישה שלך היא כמו שמישהו ימציא תוכנית "בואו למשרד השיכון עם 300 אלף הון עצמי, אם יש לכם קחו מתנה 400 אלף. מי שאין לו שיישאר בבית".

לא הבנתי למה צריך לתת הזדמנות למי שאין לו יכולת לקנות?

זה קזינו או תוכנית לרכישת דירה?

התנאים למשכנתא מאוד ברורים

ההון עצמי הנדרש מאוד ברור ולא ניתן למיקוח

זה לא שהוא יגיע עכשיו לקבלן ואחרי מו"מ יצליח לשכנע אותו לקנות בלי הון עצמי אז על מה כל החפירה?

אין הון עצמי הקבלן בעצמו יגיד לו אני מצטער יש לי פה אנשים בחוץ שמחכים לבחור דירה תשב תשתה קפה בלובי.

אז למה סתם לשגע את כולם?

אתה מדבר שטויות והסבירו לך את זה כבר כמה פעמים כאן

קודם כל לא כל דירה לוקחת 5 6 שנים

דבר שני

העשירים והעניים לא שווים במקרה הזה כי העניים לא יכולים לקנות דירה והם סתם מבזבזים את הזמן של הקבלן , של הבנקים ושל אלה שכן יכולים להרשות לעצמם

אם אני עם 350 אלף שקל וזכיתי בדירה שדורשת 500 אלף, אני יודע שיש שנתיים עד חתימת החוזה, מה כואב לך בלב שאני אשלים את ההון העצמי במשך השנתיים האלה?

כי רוב האנשים שמתחרים שם ממש לא מגיעים עם 350 אלף

או שהם מגיעים עם הון עצמי באמת מכובד וקונים בלי לבלבל את המוח

או שהם מגיעים עם 100 אלף וגם זה במקרה הטוב.

אני לא מדבר בכלל על אלה ששמעו שבנהריה יש הטברה של 40 אלף הנחה, אבל הם הבינו שזה תקף גם בבאר יעקב

והם התעלמו מהאותיות הקטנות אז הם הבינו שאפשר לבוא עם 100 אלף ולקנות דירה של 2 מליון למרות שכתוב שחור על גבי לבן שמ 1.8 התנאים משתנים

אבל הם "הבינו"

אז עם 60-70 אלף הם באים לקנות דירה שדורשת 400 אלף און עצמי

אני מצטער להגיד לך אין להם שום סיכוי

וכנראה שאין להם שום יכולת להחזיר את המשכנתא הזאת ממילא

אז כן, הם סתם מעמיסים על המערכת ועל התור בלי שום סיבה. אלא אם הם ישדדו בנק בדרך

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • תוכן חדש...