Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

הוא בודאות יודע מה המצב שלו בבנק, כמה הון עצמי יש לו ומה  המחיר של הדירות שיש בפרוייקט

רוב האנשים יודעים בדיוק מה הסיכוי שלהם לקבל משכנתא  וכמה משכנתא הם יכולים לקבל. 

אתה מדבר פה כאילו דירות בנתניה עולות 800 אלף אז אם יתמזל מזלי תשאר לי אחת כזאת פנויה. זה לא המצב וזה לא קרוב להיות המצב.

אז לא, עם 100 אלף הון עצמי אין לי מה להתחרות בנתניה.

ועזוב את ההון העצמי

נגיד וזכה ונגיד שיש לו 100 אלף וזה מספיק על הנייר. מי אמר שיקבל 1.6  משכנתא?

הוא יודע כמה הוא מרוויח ומה הנטו שלו. לרוב האנשים שלא מצליחים לחסוך כסף אין באמת סיכוי להחזיר משכנתא כזאת אז למה

שיתחרו על נהריה וערד  וכל מה שהם כן יכולים לקנות

בדיוק כמו שאני לא הולך לשריין פנטאוז בכיכר המדינה ולחפש מאיפה להביא 20 מליון.

אין לי את היכולת, אין טעם ללכת בכלל לבזבז לקבלן את הזמן ואין טעם לתפוס מקום של מישהו שיכול להביא את הכסף הזה מחר.

רגע אבל זכותי לנסות

אז אולי נלך?

אתה לא מבין אבל שהדירות במחיר למשתכן לא אמורות להיות דירות יוקרה מטורפות.

הדירות אמורות להיות דירות במחירים שהם יותר שפויים, קרי איזור ה-1.3 עד 1.6, אז אם למישהו יש הון עצמי של 100 אלף מרגע הזכייה עד החתימת חוזה הוא צריך לחסוך עוד 50-100 אלף שקל בשביל להיות מסוגל לקחת משכנתא (נשים בצד תשומות בנייה שקפצו בשנתיים אחרונות, בדרך כלל העלייה מינורית).

אנשים צריכים מטרה בחיים - כמו שמישהו בעודף משקל כל החיים שלו ולא מצליח לרדת, ברגע שהוא קובע תאריך לחתונה הוא נלחם על זה כמו אריה במלחמת השרדות ויורד.

אותו דבר קורה במשתכן - ברגע שאנשים רואים מה היעד הם חוסכים לזה (מידיעה של מספר אנשים קרובים אלי שזכו), זאת אומרת אין טיסות מיותרות, אפילו חוזרים להורים עד החתימה.

"שיתחרו על נהריה", עוד משהו? רוצה להעביר למשרד השיכון רשימת תנאים שמתאימים לפי דעתך לתוכנית?

קהל היעד של התוכנית הוא לא אנשים שאוכלים ואגיו במיקונוס או במגדל קומה 35.

• אהבתי 2
פורסם

נו אתה לא מבין. סתם אנשים זבלות שחולמים שאולי יתפסו דירת 3 חדרים ובסוף יש רק 5-6. שילכו לגור בפבלות של ריו עם הביטול לאומי שלהם. 

• מצחיק 2
פורסם

@Transporter

את התוסף העממי handz אתה מכיר? 

בדקתי כמה דק' איך נראה שוק יד 2 באזור השרון ובאזור אשדוד אשקלון עבור דירות 4-5 חדרים ללא הגבלת מחיר. 

אם עד לא מזמן כל המודעות היו במגמת עליה( עשרות אלפים) היום הרוב במגמת ירידה אבל בקטנה, 5-20 אלף, אנשים משחקים סביב המאות בתקווה לקלוע לחיפוש של אנשים שמגבילים את התקציב. 

2,305 מול 2,290 לצורך הדוגמא. 

נראה שחגיגת העליות הסתיימה לבינתיים, עוד חודש, חודשיים נראה ירידות גדולות יותר, בינתיים כולם שורדים, אוכלים את החסכונות כך גם הקבלנים. 

• אהבתי 5
  • מעניין 1

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה לא מבין אבל שהדירות במחיר למשתכן לא אמורות להיות דירות יוקרה מטורפות.

הדירות אמורות להיות דירות במחירים שהם יותר שפויים, קרי איזור ה-1.3 עד 1.6, אז אם למישהו יש הון עצמי של 100 אלף מרגע הזכייה עד החתימת חוזה הוא צריך לחסוך עוד 50-100 אלף שקל בשביל להיות מסוגל לקחת משכנתא (נשים בצד תשומות בנייה שקפצו בשנתיים אחרונות, בדרך כלל העלייה מינורית).

אנשים צריכים מטרה בחיים - כמו שמישהו בעודף משקל כל החיים שלו ולא מצליח לרדת, ברגע שהוא קובע תאריך לחתונה הוא נלחם על זה כמו אריה במלחמת השרדות ויורד.

אותו דבר קורה במשתכן - ברגע שאנשים רואים מה היעד הם חוסכים לזה (מידיעה של מספר אנשים קרובים אלי שזכו), זאת אומרת אין טיסות מיותרות, אפילו חוזרים להורים עד החתימה.

"שיתחרו על נהריה", עוד משהו? רוצה להעביר למשרד השיכון רשימת תנאים שמתאימים לפי דעתך לתוכנית?

קהל היעד של התוכנית הוא לא אנשים שאוכלים ואגיו במיקונוס או במגדל קומה 35.

מה זה "לא אמורות"? 

מי דיבר על יוקרה?

יש מחיר למטר 

ודירת 4 חדרים כרגע באיזור המרכז רחוקה שנות אור מ 1.5

אולי ב 2016 התמחור היה שונה

כרגע 2022-2023 מי שחושב שאפשר לקנות דירת 4 חדרים ב 1.6 בגוש דן חי בסרט.

דיברתם פה על פרוייקט בתל השומר, ממש לא יוקרה אבל כן מחיר למשתכן

5 חדרים שם עלתה החל מ 2.5

6 חדרים 2.7 2.8

לא היה בכלל 4 חדרים בפרוייקט

זה יפה לזרןק נתונים כמו"איזור ה 1.3" אבל זה לא קיים. באסה

מי שעד היום לא חסך יותר מ 100

כנראה לא יצליח תוך שנה לחסוך עוד 150 200.

ודברנו פה בכלל על סכומים שונים לגמרי כמו עוד 300 400.

זה דמיוני

ולפי התגובות של "הזוכים" אתה מבין כמה הם רחוקים מזה

אנשים שם לא יודעים להתמודד עם המדד שעלה ב 10 15 אלף

אתה מדבר איתי על לחסוך 200 אלף

מצחיק

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הדירות אמורות להיות דירות במחירים שהם יותר שפויים, קרי איזור ה-1.3 עד 1.6,

כאשר המדינה מספסרת בקרקע ורכיב הקרקע לדירה בגוש דן (לא חלילה בלב אורי הביקוש) כבר עבר מזמן את המספרים שאתה כתבת - הנה לפני 15 חודש קרקעות בנווה גן עלו 1.9 מיליון ליח"ד לפני מע"מ קרי 2.25 בערך עם מע"מ (שכמובן שהקבלן משית על הרוכש):

פחד גבהים: שוק הדיור מטפס לשיאים חדשים (israelhayom.co.il)

אז זה בכלל לא רלוונטי כמה החברה שנרשמו ו"זכו" מתאמצים - כאשר הפער הוא מאות אלפים ומדובר בזוג שחסך 100 אלף ויכולת החסכון שלו 5,000 ש"ח בחודש אין להם שום סיכוי כי מחיר הדירה, גם אם הוא היה נניח 1.3 (ותסתכל שאני הלכתי לפי 850 אלף בדוגמא שלי), בין עליית המחירים וההצמדה למדד תשומות הבניה החסכון הזה נעלם - זה בדיוק כמו מי שלקחו משכנתאות צמודות וגילו שאחרי 20 שנה הם חייבים יותר מאשר בתחילת הדרך .... 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

רציתי להוכיח שניתן לקנות דירה בישראל בקלות יחסית כי ראיתי חברה מסוימת שנותנת הלוואות ללא ריבית אבל קפצתי טיפה קדימה עם החיפוש והגעתי לדבר ההזוי הבא

https://www.yad2.co.il/s/c/wm50cl12

חדר מדרגות עם חתימת כל השכנים שה"דירה" שייכת למי שמוכר אותה, ללא טאבו..

• מבאס 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, G. P. Magnus כתב:

כאשר המדינה מספסרת בקרקע ורכיב הקרקע לדירה בגוש דן (לא חלילה בלב אורי הביקוש) כבר עבר מזמן את המספרים שאתה כתבת - הנה לפני 15 חודש קרקעות בנווה גן עלו 1.9 מיליון ליח"ד לפני מע"מ קרי 2.25 בערך עם מע"מ (שכמובן שהקבלן משית על הרוכש):

פחד גבהים: שוק הדיור מטפס לשיאים חדשים (israelhayom.co.il)

אז זה בכלל לא רלוונטי כמה החברה שנרשמו ו"זכו" מתאמצים - כאשר הפער הוא מאות אלפים ומדובר בזוג שחסך 100 אלף ויכולת החסכון שלו 5,000 ש"ח בחודש אין להם שום סיכוי כי מחיר הדירה, גם אם הוא היה נניח 1.3 (ותסתכל שאני הלכתי לפי 850 אלף בדוגמא שלי), בין עליית המחירים וההצמדה למדד תשומות הבניה החסכון הזה נעלם - זה בדיוק כמו מי שלקחו משכנתאות צמודות וגילו שאחרי 20 שנה הם חייבים יותר מאשר בתחילת הדרך .... 

תודה רבה

מת על המילה הזאת "מתאמצים"

אנשים לא מסוגלים לספוג עליה של שקל בדלק ו 12% בחשמל כי הם על סף קריסה, אבל "להתאמץ" לארגן 200 אלף  הם בלי בעיה יארגנו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

מדהים מה שעושה אותו קבלן מדובר, לכאורה.

סוגר איתך דירת 3 חדרים במחיר של 999 אלף שקל בתמורה ל50 אלף מיידי.

אין היתר אין כלום עדיין. רק זכות עתידית.

מעניין אם זו הדרך שלו להתמודד עם זה שהריביות עלו ועכשיו ההלוואות שלו עולות יותר כסף שאולי יש או אולי אין לו

פורסם
לפני שעה, stum כתב:

מדהים מה שעושה אותו קבלן מדובר, לכאורה.

סוגר איתך דירת 3 חדרים במחיר של 999 אלף שקל בתמורה ל50 אלף מיידי.

אין היתר אין כלום עדיין. רק זכות עתידית.

מעניין אם זו הדרך שלו להתמודד עם זה שהריביות עלו ועכשיו ההלוואות שלו עולות יותר כסף שאולי יש או אולי אין לו

לפי טרנספורטר זה הכל שקר וכל הדירות נמכרות וזה בכלל באר שבע שמה כולם פריפריה מסכנים ביטוח לאומי.

פורסם

למי שרוצה לקנות דירה, יש בשורות. ממשלת הימין על מלא הולכת לתקן את המצב.

כלומר, אחרי שמישהו יעדכן את שר השיכון המיועד שיש משבר דיור בישראל.

image.thumb.png.5457d6b1442cb5f8fd7d10b467afae72.png 

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אחד הגורמים לעליית הנדלן בישראל היה נתניהו וממשלות הליכוד שדאגו לנפח ולנפח.

אני בטוח שעכשיו הם יעשו הכל כדי שהמחירים ישארו גבוהים, הם כבר הצהירו הצהרות הזויות כמו הקפאת משכנתא (שתוקנה לארנונה) וכו'.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...