Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, iluxxxa כתב:

מה אכפת לך שהם מתחרים?

הוא לא מסתכל מבחינת קיום הדירה אלא מצד המשתתף.
הבעיה העקרית בריבוי משתתפים שלא יכולים/רוצים לרכוש היא השפעה על מיקום הזכיה וזכיה בלי רשימת המתנה עבור אלו שיכולים/רוצים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 6 דקות, iluxxxa כתב:

מה אכפת לך שהם מתחרים? כל מי שלא מצליח\רוצה לקנות את מה שהוא זכה בו, מוותר על הזכיה שלו והיא עוברת להבא בתור ברשימת הזוכים. כשזו נגמרת, עוברים לרשימת ״הממתינים״. הדירה הזו לא נעלמת ולא מתאדה. 

אנשים מראש מוותרים על התחרות הזאת  כי לא מתאים להם לחכות שנה עד שההוא עם ה 100 אלף ילך לבחור דירה ויגלה שאין לו כסף, ואז הוא יקח את החודש שנשאר לו כדי לבדוק אם בכל זאת אין דרך לקנות דירה כזאת ב 100 אלף, ויבין שלא, יבטל את הזכיה, זה יעבור לבא או להגרלת המשך שתהיה מתישהו והנה עברה חצי שנה-שנה

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

הפופוליסטים חזרו לשלטון.

שיהיה לנו בהצלחה.

image.thumb.png.76aa9ada6741b652545506771210e930.png

אם גפני מריח בחירות, אז מי אנחנו.

להתראות בקלפי בקיץ.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאילו מה ביקשו ממך, לשים פתק בתיבה ויום חופש על חשבון הברון. אם אתה לא מצביע אל תופתע שאתה לא מיוצג

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 26 דקות, Transporter כתב:

אנשים מראש מוותרים על התחרות הזאת  כי לא מתאים להם לחכות שנה עד שההוא עם ה 100 אלף ילך לבחור דירה ויגלה שאין לו כסף, ואז הוא יקח את החודש שנשאר לו כדי לבדוק אם בכל זאת אין דרך לקנות דירה כזאת ב 100 אלף, ויבין שלא, יבטל את הזכיה, זה יעבור לבא או להגרלת המשך שתהיה מתישהו והנה עברה חצי שנה-שנה

א. זה לא באמת לוקח חודש לכל משתתף. יותר לכיוון של עשרות ביטולים בחודש (וזה מניסיון).

ב. בכל הזמן הזה הבניה מתקדמת, זה לא שהקבלן יושב ומחכה עד שכל אחד יתאפס על עצמו.

ג. מי שנמצא במצב של לוותר על ההזדמנות מבחירה וללכת לשוק החופשי, כנראה שמראש התוכנית הזו לא היתה מיועדת לו.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, iluxxxa כתב:

א. זה לא באמת לוקח חודש לכל משתתף. יותר לכיוון של עשרות ביטולים בחודש (וזה מניסיון).

לא רק שזה לוקח חודש

זה יכול לקחת הרבה יותר

קודם כל  יש פרק זמן עד שיזמינו אותך לבחור דירה. שבוע \ שבועיים \ חודש \ תלוי אם בכלל יש היתר.

רק כשתגיע לבחור דירה תבין שכל החישובים המקלים שעשית (הנחה על הנחה על הנחה ועוד חוקים שאנשים ממציאים לעצמם שם כדי לשכנע את עצמם) לא באמת רלוונטים ואין לך את הכסף

אבל גם בשלב הזה, אתה יכול לבחור דירה ולשריין אותה ואז אתה מקבל משהו כמו חודש בשביל להתארגן על הכסף

וכמובן מי לא יעשה הכל כדי לקנות דירה נניח בנתניה? אמרנו זכותי נכון ?

אז הוא ילך יהפוך את כל העולם וידבר עם 328493248 יועצי משכנתא כדי למצוא אחד שיגיד לו שעם 100 אלף אפשר לקנות דירה שדורשת 500 אלף הון עצמי

אחרי שיעבור החודש שנתנו לו הוא הוא יהיה חייב לוותר על הדירה

התקופה הזאת יכולה לקחת גם הרבה יותר מחודש

ב. בכל הזמן הזה הבניה מתקדמת, זה לא שהקבלן יושב ומחכה עד שכל אחד יתאפס על עצמו.

לא הבנתי מה זה קשור לקבלן?

יש אנשים בהמשך הרשימה שמבחינתם אתה זכית ומחכים עד שתוותר על הדירה. זה יכול לקרות עוד חודש ויכול לקרות עוד 3 חודשים

הם לא באמת בקשר טלפוני איתך ומודעים לזה שאין לך בכלל כסף.

בינתיים הם לא ירשמו להגרלות, לא יקנו דירה בכל מיני הזדמנויות שיצוצו כי הם במקום טוב בהגרלה.

ואם אין היתר אז הם בכלל אכלו אותה

ג. מי שנמצא במצב של לוותר על ההזדמנות מבחירה וללכת לשוק החופשי, כנראה שמראש התוכנית הזו לא היתה מיועדת לו.

לא הבנתי את המשפט הטיפשי הזה

אתה מכיר מישהו שמוכן לוותר על 400-700 אלף שקל "כי הוא יכול לגייס אותם ולקנות בשוק חופשי" ?

חוץ מזה

לא מחייב שההחלפה תהיה ראש בראש

יכול להיות שרציתי לקנות דירה בנתניה אבל לא זכיתי ויש איזה מישהו שמתעקש לנסות בכל דרך לקנות אפילו שברור שלא יקנה

בינתיים צצה לי אפשרות לקנות דירה במחיר זנות באיזה פרוייקט בבנימינה או באשקלון או לא משנה מה.

אני לא יכול לקנות שום דבר כי אני במצב טוב בהגרלה בנתניה.

ורק בשביל הפרטוקול

אני פוגש אנשים שעושים אירועים במעל מלין שקל ובסגירת חשבון מתווכחים של 2000-3000 שקל של מנות ש"חייבו אותם סתם"

אז כן

הם לא צריכים את מחיר למשתכן אבל גם בשבילם חצי מליון זה כסף לריב עליו.

זה לא שהם הולכים עכשיו לעמוד שעות  בתור בשמש של יולי אוגוסט כדי  להרשם להגרלה...כולה 2 לחיצות ואם זכה זכה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

הפופוליסטים חזרו לשלטון.

שיהיה לנו בהצלחה.

image.thumb.png.76aa9ada6741b652545506771210e930.png

מסר מעולה לכל אלה כאן שמתלבטים אם ירד או יעלה, אם יעמדו בהחזריפ או לא… פשוט תקנו, מדינת הרווחה תדאג לכם, יהיה בסדר… ימין חזק עלק 

• אהבתי 1
פורסם

למי שרוצה להבין מה ריבית עשויה [או עלולה, תלוי בגישה שלכם] לעשות למחירי הדירות, הרצתי חישוב שטחי מאוד:

בהינתן כושר החזר של 5,800 ש"ח ובהינתן שאורך המשכנתא היא 30 שנה, והתמהיל הוא חצי קל"צ שליש פריים והיתר מ"צ

בתנאי הריבית של היום הזוג החביב יקבל 1.1M ש"ח

בתנאי הריבית של מרץ 2022 הזוג החביב יקבל 1.5M ש"ח

במילים אחרות, יהיו להם 400,000 ש"ח פחות לתת לקבלן

מה זה יעשה לשוק?

האם כשרוכשים פוטנציאליים מגיעים למוכרים פוטנציאליים עם חור תקציבי של 400 אש"ח, בהכרח המוכר הוא זה שישלם את המחיר [כי פשוט לא יהיו לו קונים] והמחיר יוזל בשיעור האמור?

האם אותם רוכשים פשוט יפנו לדירות זולות יותר [גודל, מיקום, וכו'], אבל בכלליות המחירים ישארו דומים?

כמובן שזה תלוי במשתנים נוספים שאין לי את הערכים המדויקים שלהם, בעיקר בעקומת ההיצע והביקוש [אם כיום יש 10 רוכשים על כל דירה, לא משנה אם 8 מהם ימחקו מהביקוש בכלל או יפזלו לדירות בקטגוריה מתחת. עדיין המחיר של הדירה הספציפית ישאר זהה כי יש עליה די תחרות]

הולך להיות מעניין, זה בטוח

* לא הכנסתי לתחשיב בעלי דירות שיאלצו למכור דירות אם המשכנתא חונקת אותם בעקבות העליות, כי שם אני כבר מאמין ש-א. הפגיעה במשכנתאות קיימות הרבה פחות קשה מאשר משכנתאות חדשות, כי יש קל"צ זול מאוד, ויש כבר פרעון חלקי בכל המסלולים.     ב. אנשים יעשו הכל לפני שימכרו את הדירה שלהם, בשונה ממערכת השיקולים של רוכשים חדשים] 

• רעיון טוב! 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

לא רק שזה לוקח חודש

זה יכול לקחת הרבה יותר

קודם כל  יש פרק זמן עד שיזמינו אותך לבחור דירה. שבוע \ שבועיים \ חודש \ תלוי אם בכלל יש היתר.

רק כשתגיע לבחור דירה תבין שכל החישובים המקלים שעשית (הנחה על הנחה על הנחה ועוד חוקים שאנשים ממציאים לעצמם שם כדי לשכנע את עצמם) לא באמת רלוונטים ואין לך את הכסף

אבל גם בשלב הזה, אתה יכול לבחור דירה ולשריין אותה ואז אתה מקבל משהו כמו חודש בשביל להתארגן על הכסף

וכמובן מי לא יעשה הכל כדי לקנות דירה נניח בנתניה? אמרנו זכותי נכון ?

אז הוא ילך יהפוך את כל העולם וידבר עם 328493248 יועצי משכנתא כדי למצוא אחד שיגיד לו שעם 100 אלף אפשר לקנות דירה שדורשת 500 אלף הון עצמי

אחרי שיעבור החודש שנתנו לו הוא הוא יהיה חייב לוותר על הדירה

התקופה הזאת יכולה לקחת גם הרבה יותר מחודש

לא הבנתי מה זה קשור לקבלן?

יש אנשים בהמשך הרשימה שמבחינתם אתה זכית ומחכים עד שתוותר על הדירה. זה יכול לקרות עוד חודש ויכול לקרות עוד 3 חודשים

הם לא באמת בקשר טלפוני איתך ומודעים לזה שאין לך בכלל כסף.

בינתיים הם לא ירשמו להגרלות, לא יקנו דירה בכל מיני הזדמנויות שיצוצו כי הם במקום טוב בהגרלה.

ואם אין היתר אז הם בכלל אכלו אותה

לא הבנתי את המשפט הטיפשי הזה

אתה מכיר מישהו שמוכן לוותר על 400-700 אלף שקל "כי הוא יכול לגייס אותם ולקנות בשוק חופשי" ?

חוץ מזה

לא מחייב שההחלפה תהיה ראש בראש

יכול להיות שרציתי לקנות דירה בנתניה אבל לא זכיתי ויש איזה מישהו שמתעקש לנסות בכל דרך לקנות אפילו שברור שלא יקנה

בינתיים צצה לי אפשרות לקנות דירה במחיר זנות באיזה פרוייקט בבנימינה או באשקלון או לא משנה מה.

אני לא יכול לקנות שום דבר כי אני במצב טוב בהגרלה בנתניה.

ורק בשביל הפרטוקול

אני פוגש אנשים שעושים אירועים במעל מלין שקל ובסגירת חשבון מתווכחים של 2000-3000 שקל של מנות ש"חייבו אותם סתם"

אז כן

הם לא צריכים את מחיר למשתכן אבל גם בשבילם חצי מליון זה כסף לריב עליו.

זה לא שהם הולכים עכשיו לעמוד שעות  בתור בשמש של יולי אוגוסט כדי  להרשם להגרלה...כולה 2 לחיצות ואם זכה זכה

1. אם מישהו עשה אירוע במיליון ונלחם על 2000 שקל הוא קמצן.

2.מה אכפת לך מה אני עושה כדי לקנות את הדירה? זכיתי, יש לי את הזכות לעשות שמיניות באוויר כדי לקנות, כולל השלמת הון עצמי דרך שוק אפור או להתחיל להשקיע באופציות בינאריות. 

המחשבה שלך של "מי שעני שיישב בצד כדי שמי שיש לו כסף ירוויח עוד" לא ממש הגיונית.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אכן יש לו קו מחשבה קצת הזוי.

אני עשיתי שמיניות באוויר על מנת לגייס הון עצמי כדי לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ברמת גן, עלתה 2.66 לדירה של כמעט 140 מטר. איך avargel אמר לי בטלפון? הייתי קונה מיליון שקל בהלוואה של 250 אלף שקל (או משהו בסגנון הזה)...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אם מישהו עשה אירוע במיליון ונלחם על 2000 שקל הוא קמצן.

אנשים שיכולים לקנות את בעל האולם מתווכחים על 2000 שקל

אני לא יודע למה מישהו כאן חושב שמי שיכול לנהוג על פורש  ולגור בוילה בפיתוח נהנה לזרוק 2000 3000 שקל סתם ככה מתנה.

בתקופה שהייתה לי E350 בעל הנכס של המשרדים שלנו היה מתווכח עם המנהל משרד שלי שהיה מטעין אותה בחניון "על חשבון בעל הבית", כשהדיל שלנו כולל חשמל. עלות הטעינה בהיקף חודשי סביב 40-50 שקל, ואני החזקתי לו שם קומה וחצי של משרדים כשרובם עובדים רק חצי יום או יומיים שלוש בשבוע (כלומר לא מבזבז לו מיזוג, שזה הרבה יותר כבד מטעינה של רכב פלאג אין)

אותו אחד שהתווכח איתנו מחזיק כמה בנייני משרדים בעיר. 40-50 שקל בחודש כן?

אז כן

ברור שמי שיכול לחסוך חצי מליון (ואפילו הרבה יותר..יש איזורים שגם 700-800 אלף הפרש), למה שלא יחסוך? ולמה אנשים כאן מדברים כאילו מאות אלפי שקלים זה סכום שאפשר לוותר עליו כאילו כלום ?

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

2.מה אכפת לך מה אני עושה כדי לקנות את הדירה? זכיתי, יש לי את הזכות לעשות שמיניות באוויר כדי לקנות, כולל השלמת הון עצמי דרך שוק אפור או להתחיל להשקיע באופציות בינאריות. 

המחשבה שלך של "מי שעני שיישב בצד כדי שמי שיש לו כסף ירוויח עוד" לא ממש הגיונית.

מי שיש לו 100 אלף לא יכול להשיג עוד 400 ואפילו לא עוד 250

זה לא רק שהוא לא יכול

הוא לא משיג נקודה.

הרי אם הוא היה יכול להשיג הוא לא היה משתין במיטה מ 30 אלף שצריך לשלם על מיזוג או מהמדד שמקפיץ לו 10-15 אלף בעלויות

"זכותי להתחרות" זה סבבה, זאת הגישה של רוב הישראלים בגלל זה המדינה הזאת נראית כמו שהיא.

צודק

תתחרה, תרוץ תשגע את הקבלן, את אישתך, תתקשר למליון יועצי משכנתא כשאתה יודע שאין לך מאיפה להביא כמה מאות אלפים מהיום למחר

העיקר שתרגיש גבר שזכית במשהו שאין לך שום סיכוי לקנות ומנעת ממישהו אחר לזכות.

לפני שעתיים, BloodFist כתב:

אני עשיתי שמיניות באוויר על מנת לגייס הון עצמי כדי לקנות דירה במסגרת מחיר למשתכן ברמת גן, עלתה 2.66 לדירה של כמעט 140 מטר. איך avargel אמר לי בטלפון? הייתי קונה מיליון שקל בהלוואה של 250 אלף שקל (או משהו בסגנון הזה)...

יש רצוי ויש מצוי

יש סכומים שאפשר לגייס בדרך לא דרך. אם נדרש הון עצמי 200 אלף ויש לך 100 הייתי אומר סבבה. קצת מפה קצת משם, קצת הלוואה קטנה חוץ בנקאית בשביל עסקה טובה, סבבה...

אבל לגייס 300-400 אלף?  נו באמת. מי שלא הצליח לחסוך את זה עד היום, לא באמת יכול לגייס ולהחזיר את זה וכנראה גם לא יכול לעמוד בהחזרי משכנתא של מליון וחצי שח

אתם טוחנים פה כבר כמה חודשים את התאוריה הזאת שאנשים לא יקנו דירות כי ההחזר עלה ב 1000 שח לחודש וזהו שוק הולך להתפוצץ

אבל "להשיג" 300-400 אלף ובנוסף גם לקחת משכנתא, "יעשו שמיניות באוויר" וישיגו

הגיוני בסך הכל

כבר מזמן הייתי צריך ללכת על הפנטאוז בכיכר המדינה אם ככה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

אנסה לחדד את מה שטרנספורטר טוען:

1. גם בתחילת הדרך של מחיר למשתכן ב-2016 רבים מהרושכים היו "על הקשקש" (ולראיה מימון 90% וכו', תביא רק 100 אלף ותקנה דירה);

2. יכולת ההחזר של כלל אנשים, ודי בטוח של מי שהיו מקודם על הקשקש, לא ממש עלתה בשנתיים האחרונות אבל:

א. מחירי הדירות עלו בכ-25% (ואולי אף יותר); ו-

ב. הריבית התייקרה משמעותית וכך גם גודל ההלוואה בהינתן יכולת החזר מסויימת (שכאמור לא השתנתה משמעותית לטובה ואולי אפילו לרעה); ו-

ג. הבנקים הרבה יותר זהירים לגבי מתן משכנתאות מעבר ל-33% יכולת החזר.
3. לאור 1+2, אפילו אם ניקח דירה שעלתה לפני שנתיים 850 אלף שקל (נניח דירת 4 חדרים בקריות במחיר למשתכן) וכעת עולה מיליון ש"ח, למי שגרד 100 אלף מפה ומשם אין דרך להביא עוד הון עצמי של 112.5 אלף ש"ח (75% מ-150 אלף) ו/או יכולת לקבל משכנתא עם החזר של עוד כמה מאות שקלים ל-30 שנה. ולקחתי מקרה קיצוני לטובה מבחינת המחירים.

4. בנוסף, יש את נושא ההצמדה למדד שרק אצלי עלה במעל 12% מאז ש"זכיתי" וזה משהו שאי אפשר לקבל עליו פר ההגדרה משכנתא, אז הנה הזוג המסכן עם 100 אלף היה צריך למצוא עוד 120 אלף ש"ח לנושא הזה .... אז ה-100 הופכים להיות שליש מיליון ש"ח. וזה קשה מאוד להאמין שלא יפיל את מי שעל הקשקש.

לפני שעתיים, BloodFist כתב:

אני עשיתי שמיניות באוויר

אתה זכית בלוטו ובפיס יחד, ידידי, לא נתון לספק. קיבלת לא 400-700 אלף מתנה אלא משהו כמו 1.5-2 מיליון. ויותר מזה, לא המתנת שנים אלא קיבלת ברגע האחרון. 

למה אני מדגיש? כי במחיר למשתכן ממתינים 5 שנים לפחות מרגע הזכיה לקבלת מפתח ובזמן הזה צריך לשלם שכ"ד ולפעמים גם משכנתא ...

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
תוספת
  • אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, BloodFist כתב:

מפרגן לך באמת, אבל אתה לא דוגמא לכלום.
זוכים בלוטו הם לא מדד לכלום.

טרנספורטר אומנם קצת בוטה כרגיל אבל הנקודה שלו נכונה.
הרבה אנשים נרשמים סתם בלי יכולת אמיתית לקנות וזה פוגע בסיכויים של אנשים עם יכולת אמיתית לקנות.
לצורך העניין כשאתה ניגש למכרז של רמ"י אתה צריך לשים מקדמה יפה מאוד שאתה יכול לאבד... לא רואה סיבה למה אין מבחן יכולת גם במקרה של מחיר למשתכן. בעצם אני כן רואה, זה לא פופוליסטי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...