Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת הייתה השאלה הבאה שלי.

וגם, מביאים שמאי כל שנה? מותר לקזז פחת?

אם יש לי בת חיילת שהכתובת שלה שם והיא יוצאת הביתה פעם בשבועיים זה פוטר מהמס?

הביורוקרטיה פה אינסופית.

פורסם
לפני 55 דקות, MZN כתב:

אם מישהו קנה משהו, מה אכפת לך מה הוא עושה איתו? מסיבות\מועדון קריאה\ נופש פעם בשנתיים? (לא שאני מבין איזה נופש יש במדינה הזאת אבל בסדר..)

הוא משלם ארנונה, מיסים כמו כולם, מה אכפת לך מה הוא עושה עם זה?

אפשר להגיד שיש מחסור בדירות ואתה רוצה להעלות נגיד את מס הרכישה של דירה שניה ויותר, אבל מרגע שמישהו קנה - מה אכפת לי מה הוא עושה עם זה?

המדינה מתכננת מספר מסויים של יחידות דיור בכל שנה למגורים, זאת על מנת לעמוד על הביקוש ולתת היצע הולם.

ברגע שלוקחים חלק מהתכנון הזה והופכים אותו למשהו אחר (מלון או בית הארחה או דירת נופש) אז כל התכנון הזה הולך פייפן.

אם מחר אני אקנה לי דירה ואהפוך אותה למסעדה? זה שינוי ייעוד וזה אסור.

אז אותו דבר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

חושב שיש כבר משהו כזה בתל אביב, שאם רואים שזו דירת רפאים, אז מחייבים אותך בארנונה גבוהה.

או שזה לא עבר בסוף. לא בטוח.

בעל דירת רפאים מזיקה ליישוב שבו היא נמצאת, כי במקום דייר שיצרוך מהמכולת השכונתית, יש לכאורה פוטנציאל לא ממומש, אז יש כאן עוד סיבה מעבר לאי שימוש בקרקע פר סי.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)

אתה נותן למישהו לקנות רכב,  במחיר שוק, ואז בא ואומר לו, שהוא חייב לסוע בו לפחות פעם בשבוע.

לא ריאלי.

אם רוצים לפגוע במשקיעים עושים זאת ישירות לא בדרכים עקלקלות. יש מספיק דרכים.

אבל הנקודה היא שאין רצון לפגוע במשקיעים כי אין רצון שהמחירים יירדו.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 שעות, Lior_Django כתב:

האם היא משלמת אותם אחוזים מהכנסתה כמו עצמאי ?

לצורך העניין זה לא משנה אם היא משלמת כמו עצמאי או שכיר, היא משלמת יותר ממני וממך ומעוד כמה משתמשים פה ביחד. אין למדינה שום היגיון להרחיק מפה אנשים כאלה. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

לצורך העניין זה לא משנה אם היא משלמת כמו עצמאי או שכיר, היא משלמת יותר ממני וממך ומעוד כמה משתמשים פה ביחד. אין למדינה שום היגיון להרחיק מפה אנשים כאלה. 

אין גם שום היגיון בלתת להם הנחה במיסים.

הם גרים פה בדיוק כמוך.

לפי הטיעון שלך זה בסדר לגבות פחות מיסים מאנשים שמרוויחים יותר, אולי צריך להפוך את מס ההכנסה הדיפרנציאלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה כל העניין, הם לא משלמים פחות. הם מממנים לנו את השירותים שהמדינה נותנת, והמדינה צריכה לעודד אנשים להיות עשירים, אתה לא חושב? במקום לעודד אותם להיות עניים שתלויים במדינה שתספק להם הכל.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני שעה, stum כתב:

אתה נותן למישהו לקנות רכב,  במחיר שוק, ואז בא ואומר לו, שהוא חייב לסוע בו לפחות פעם בשבוע.

לא ריאלי.

ממש לא הבנת וההשוואה לא הגיונית.

רכב זה מוצר צריכה. כמו טלויזיה.

קרקע שהייעוד שלה מגורים - לא. 

בגדול יכול להגיע איש עשיר ורשע, לקנות הרבה מאוד מזון ולתת לו להירקב או להשתמש בו כקישוט.

בתקופות שפע, יזרמו עם זה.

בתקופות שפל מדינה אחראית תדע להגביל צריכה של מוצר חיוני.

אנחנו ממש לא שם. רחוקים מאוד. אבל צריך להיזהר לא לתת לקומץ אנשים ליצור מעמד של בעלי קרקעות על חשבון כלל הציבור. זה לא רעיון מוצלח.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אבל זה כל העניין, הם לא משלמים פחות. הם מממנים לנו את השירותים שהמדינה נותנת, והמדינה צריכה לעודד אנשים להיות עשירים, אתה לא חושב? במקום לעודד אותם להיות עניים שתלויים במדינה שתספק להם הכל.

הם משלמים פחות אחוזים.

אז למה המדינה לוקחת יותר מיסים משכירים שמרוויחים יותר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי, אתה משלם יותר מס משרי אריסון וחברים שלה?

פורסם (נערך)

שים לב שאני מדבר באחוזים.

אם החברה מנפיקה לי מניות שעליהן אני משלם 25% (לזכרוני), אז זה פחות ממי שמרוויח 15,000 ומשלם 31%.

אני בכלל בדעה שמס על רווחי הון צריך להיות גם דיפרנציאלי.

אבל עזוב, זה קטנוני ואני רוצה לפרוש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

באחוזים הפלנטה הזאת נשלטת ע"י מקקים ולא בני אדם, אז? אין לזה משמעות כי בסוף מה שחשוב זה הכמות ולא היחס.

מה אתה מעדיף, 20% מ100 שקל או 10% מ10000 שקל?

תראה, כמדינה יש לך מקור כזה שמן למציצת מיסים שגם מייצר לך מקומות עבודה ומזיז את הכלכלה, אתה תרצה לשמור אותו אצלך לטובת כל העניים כמונו שצריכים סבסוד מהמדינה ולא תציק לו יותר מדי כי מדינה אחרת תשמח לקבל אותו. אנשים כמו שרי אריסון לא צריכים את מדינת ישראל כמו שהמדינה צריכה אותם. זו בכל אופן דעתי בנושא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

20% מ10000 שקל.

אתה שוכח שמרבית ההון שלהם נלקח ממקורות ישראליים.

אני לא אומר שצריך לרדוף אחריהם עם לפידים והם גם ככה מתנהלים במדינה די נוחה להשקעות שבה הם אפילו יכולים לגייס הון ממני וממך, להכשל, לחתוך לך ולי מהפנסיות ולהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.

אי-שוויון בישראל:
BkOI60jdF_0_0_590_1937_0_x-large.jpg

אגב,
למה שמס רווחי הון לא יהיה דיפרנציאלי כמו מס הכנסה ?

אגב אגב,
איפה אתה היית מעדיף לחיות ?
בששת המדינות שלמעלה או בששת המדינות שלמטה ?

• תוכן חדש...