Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון.

מצד שני אני מאוד סקפטי אם האינפלציה בישראל עומדת על 4.4% בלבד.

נראה שבישראל מבשלים טוב טוב את הנתונים לפני הפרסום

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

נכון.

מצד שני אני מאוד סקפטי אם האינפלציה בישראל עומדת על 4.4% בלבד.

נראה שבישראל מבשלים טוב טוב את הנתונים לפני הפרסום

ממש ככה, כשכל העולם מגרד את ה 10% מלמטה רק פה איכשהו 4.4, בדיחה. 

עכשיו העלו את החשמל ב 9.6% מה שבוודאות יוביל לעליית כל המוצרים במשק כולל המים שזורמים בברז. 

נראה מה יהיה הנתון בחודש הבא. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 דקות, rev-Match כתב:

נראה מה יהיה הנתון בחודש הבא. 

Too The Moon GIFs - Get the best GIF on GIPHY

לפני 4 שעות, ישה כתב:

בעשר השנים האחרונות לא הריבית גרמה לעליית המחירים המטורפת כי הפערים כפי שהבאתי את הנתונים לא היו דרמטיים כפי שאנשים כאן ובמדיות אחרות נוטים לחשוב

הריבית לא עומדת לבדה, ההון הראשוני הדרוש הוא לא פחות קריטי.

בטח היום, כשנדרש הון ראשוני עצום ואנשים לוקחים הלוואות נוספות (חוץ בנקאיות, כנגד קרן פנסיה, כנגד קרן השתלמות וכו') כדי להגיע אל הרף המיניאלי. והרי שכל ההלוואות האלו גם הן צמודות פריים ובד"כ גם יקרות יותר.

לפני 4 שעות, ישה כתב:

אם הריבית תעלה באחוז או שניים לא הם שיורידו את המחירים

כמובן שאם הריבית תזנק בחמישה אחוז ויותר אז יהיה לכך השפעה על הביקושים 

אאל"ט כבר עכשיו יש ירידה בנוטלי המשכנתאות ביחס לעבר, והריבית רק החלה לטפס לאט לאט.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

ולמרות הירידה במספר נוטלי המשכנתאות, הסכום הכולל גבוה מאוד, אפילו יותר מבעבר.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש מגדת עתידות בקהל?

סתם, האמת שאני מחפש דירה ראשונה באזור הקריות והמחירים הזויים בעיני, אנחנו משתכרים יפה ויכולים לעמוד בהחזר אבל ממש לא מעוניין למנף לעצמי את החיים על דירה ראשונה. יש למישהו הערכה אם יהיו ירידות מחירים? האם יש היגיון בלחכות עד ינואר לראות לאן נושבת הרוח?

תודה

פורסם

לא יודע לגבי העתיד, אבל אם מסתכלים על העבר אז אתה צריך לקנות אכשיו.

האם זה נכון, לדעתי כל הכתבות הללו רק מציגות כמה אנשים מתאבדים על ביתים עם מינופים חסרי פרופורציות.

הכל בסדר אם מתעלמים מהמילה "מתאבדים".

טסלה 3 2022

פורסם

אם אתה יכול לקנות ולקחת משכנתא סולידית (שלא נתונה לשינויי ריבית/מדד וכו) עם החזר סביר - כדאי לקנות ולא לחכות למשיח.

אם קניה כרוכה במינוף גדול ומסוכן עם יחס החזר רע - לא לקנות.

בסוף זה המבחן.

ואני ידוע בתור אחד שמאמין שהמחירים עוד שניה נופלים

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני יכול לקנות עם משכנתא סולידית, הבעיה שמה שאני יכול לקנות בתקציב הזה היום זה ממש עלוב לעומת מה שהיה אפשר לפני שנתיים.
יש איזו שכונה שמעניינת אותנו, היה אפשר להשיג שם בתים ב1.5 עד לא מזמן. בשביל 1.5 היינו יכולים לקחת משכנתא של פחות ממיליון וגם לתקתק אותה מהר מאוד.
עכשיו מפרסמים שם מודעות שמתחילות ב1.7 ועפות עד 2 מיליון.. מה שמשמח אותי זה שבעסקאות שבוצעו אני לא רואה אף ׳פראייר׳ ששילם בשכונה הזאת 1.7 ומעלה, אבל זה מבאס.

לכן רציתי לחכות, אני רואה שיש כמה מודעות שלא הולך להן הרבה זמן וחשבתי שעד ינואר אולי ירד להם האסימון, אבל זה בהחלט הימור. גם הריביות יכולות לעלות.

המחירים לא הכי מדוייקים, ובטח יש פה חבר׳ה מהמרכז שאומרים מי זה הבכיין הזה, אבל הכל יחסי 😅

פורסם

@MZN - @yuvalganim נתן לך עצה טובה לדעתי. דירה למגורים היא שיקול מורכב ולא רק כלכלי אז אם יש שכונה שאתה רואה את עצמך גר בה לאורך זמן ומגדל שם ומחנך שם את ילדיך ואתה יכול לקחת משכנתא סבירה וסולידית, בצע ותמשיך הלאה כי החיים קצרים ויש מחירים אחרים שאתה משלם כשאתה בשכירות.

מחירי שיווק זה דבר אחד ומחירים שמכרו זה דבר אחר, תראה דרך מדלן/רשות המיסים עסקאות אמת שבוצעו ותבין מחירים וכו'.

להבנתי יש לא מעט דירות מחיר למשתכן באזור ורבות שלא נמכרו אז אם אתה זכאי יתכן שתוכל לרכוש כזאת בלי בעיה מיוחדת, אבל אני מהמרכז אז זה רק ממה שחברים אמרו לי (וגם זה לפני שנה+ בטח השתנה כבר).

בהצלחה!

• אהבתי 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני שעתיים, MZN כתב:

אני יכול לקנות עם משכנתא סולידית, הבעיה שמה שאני יכול לקנות בתקציב הזה היום זה ממש עלוב לעומת מה שהיה אפשר לפני שנתיים.
יש איזו שכונה שמעניינת אותנו, היה אפשר להשיג שם בתים ב1.5 עד לא מזמן. בשביל 1.5 היינו יכולים לקחת משכנתא של פחות ממיליון וגם לתקתק אותה מהר מאוד.
עכשיו מפרסמים שם מודעות שמתחילות ב1.7 ועפות עד 2 מיליון.. מה שמשמח אותי זה שבעסקאות שבוצעו אני לא רואה אף ׳פראייר׳ ששילם בשכונה הזאת 1.7 ומעלה, אבל זה מבאס.

לכן רציתי לחכות, אני רואה שיש כמה מודעות שלא הולך להן הרבה זמן וחשבתי שעד ינואר אולי ירד להם האסימון, אבל זה בהחלט הימור. גם הריביות יכולות לעלות.

המחירים לא הכי מדוייקים, ובטח יש פה חבר׳ה מהמרכז שאומרים מי זה הבכיין הזה, אבל הכל יחסי 😅

כל עוד אין לך אפשרות לחזור אחורה בזמן הנתון של מחירי הפרסום לפני שנתיים לא רלוונטי עבורך.

ולמה עצרת בשנתיים דווקא? לפני 50 שנה דירות עלו שם 100 לירות.

• רעיון טוב! 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לך, תראה דירה שאתה רוצה, *ותן הצעה*

אל תבקש "הנחה" או "לבוא לקראת" וכל מיני כאלה

פשוט להגיש הצעה עם מספר מדוייק

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 10 שעות, MZN כתב:

אני יכול לקנות עם משכנתא סולידית, הבעיה שמה שאני יכול לקנות בתקציב הזה היום זה [1]ממש עלוב לעומת מה שהיה אפשר לפני שנתיים.
עכשיו מפרסמים שם מודעות שמתחילות ב1.7 ועפות עד 2 מיליון.. מה שמשמח אותי זה שבעסקאות שבוצעו אני לא רואה אף [2]׳פראייר׳ ששילם בשכונה הזאת 1.7 ומעלה, אבל זה מבאס.

[3]לכן רציתי לחכות, אני רואה שיש כמה מודעות שלא הולך להן הרבה זמן וחשבתי שעד ינואר אולי ירד להם האסימון, אבל זה בהחלט הימור. גם הריביות יכולות לעלות.

1. בלי שיש מכונת זמן, מעבר לבאסה אין מה לעשות עם ההצהרה. ליבי איתך (באמת)

2. תמיד תהיתי איך אנשים מחליטים מי פראייר, שמתי לב שזה בד״כ קו שרירותי מעבר למחיר שרירותי עליו הם החליטו באופן, איך לא, שרירותי. הפראייר של היום הוא לא פעם ולא פעמיים הגאון של מחר, לך תבין.

3. כפי שאמרת - הימור. הנה סיפור בשבילך: לקוח שלי מחפש נכס, אמרתי לו להנזיל את ההון שהוא צריך עבור המקדמה אבל לא בא לו כי חבל, שוק ההון לבינתיים עושה לו תשואות. מפה לשם הנה אנחנו היום והתיק נחתך ב50% +/-, ועכשיו הוא תקוע עם החלטות מעצבנות. מוסר השכל: אם אתה יודע לתזמן את השוק אל תגיב בקארספורום, לך תעשה מליונים איפשהו. אם אתה לא יודע לתזמן את השוק אז תתמקד במה טוב עבורך, כמה זה שווה לך, ותקבל החלטה. אולי ההחלטה היא להמתין לינואר, אולי היא לרכוש, לא יודע, תלוי כמה אתה פראייר (לא באמת:)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בית פרטי (קוטג') בחדרה בשלבי בנייה. עלייה של 50% תוך כשנה.

זה אומנם רק המחיר שמבקשים, אבל לא אתפלא אם יהיה גם מי שישלם את זה.

אז על איזו התקררות מדברים?

Hadera.JPG

פורסם

שאלה:

כיצד התקדמה הבנייה בשנה?

האם יתכן שב-2021 רק נוצקו היסודות ואילו עתה מדובר בבית גמור?

השוואה חייבת לקחת בחשבון את מרכיב השבחת הנכס.

סביר לדעתי שמתוך אותם 50% שציינת, 20% משוייכים לעליית מחירים וה-30% הנותרים - להשבחה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

לפי המודעה הקוטג'ים עוד בבנייה. ובכל מקרה, 30% השבחה תוך שנה?

ראיתי כבר מספר פרויקטים של בתים פרטיים במהלך ולקראת סיום תהליך הבנייה. באף אחד מהם לא ראיתי השבחה של 30% (ממה שזכור לי, רוב הזמן השינוי היה באזור ה-200 אלף שקל לקראת סיום הבנייה, תלוי בביקוש).

באופן כללי נראה שמחירי הבתים הפרטיים באזור חדרה (וכנראה גם באזורים אחרים שקרובים יחסית למרכז) עלו בצורה חדה וגורפת בשנה האחרונה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...