Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מה שמתחיל ב"לכפות" "להפקיע" "להכריח" נראה לי תמיד רעיון גרוע.

בכל תחום שהוא, אגב.

לעומת זאת, לייצר אלטרנטיבה ראוייה, שתוביל לירידת הלחץ זה כן רעיון ולידי.

כאן נכנסת השאלה, האם במדינה שכולה בגודל של מטורפולין ממוצע, יש מקום ליותר מ"נקודת ציר" אחת, או שמא זה יגרום לקניבליזציה בין שני המרכזים- זו כבר שאלה לדיון אקדמי.

(תשובה טובה, אגב, אין לי)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, CX25GTI כתב:

מה שיכול ולעזור לעצור את הפיכת המדינה למדינת תל אביב הם הטבות בסדרי גודל לצפון ולדרום.

מה תקבל?

קבוצה של אנשים שינהרו לצפון והדרום בשביל ההטבות תוך שהם מסוגלים לעבוד מהבית בשל אופי התעסוקה, מה שבתורו יעלה את מחירי הנדל"ן בפריפריה כך שתושבי הפריפריה לא יוכלו להרשות לעצמם לגור בה.

אה, זה כבר קורה היום. בלי קשר להטבות. כנראה שאופציה לצמוד קרקע זו הטבה מספיק משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני כשעה, natco כתב:

אם במדינה שכולה בגודל של מטורפולין ממוצע, יש מקום ליותר מ"נקודת ציר" אחת

לא צריך להילחם בזה שת"א היא המרכז אלה פשוט להשלים עם זה, זה גם מאוד הגיוני בטח בשטח הקטן שלנו.
כמה אנשים נוסעים בכל יום לטוקיו רבתי? תסתכלו על המספרים תקבלו שבץ לא חום.
איך אין רכבת מבאר שבע לת"א שלוקחת חצי שעה עם תדירות של 4-5 רכבות בשעה? כולה להניח זוג מסילות חשמליות על תוואי שהוא די שטוח באורך 100 ק"מ.

פשוט מדינה מפגרת.

לגבי "בכוח" יש הרבה דברים שעושים בכוח במדינה הזו. גם את מפוני גוש קטיף פינו בכוח, לך לכל אחד מהם עכשיו תשאל אותו אם הוא רוצה לחזור...
יקבלו פיצוי הולם ואת הסרבנים יפנו בכוח, בדיוק כמו בפרוייקטי פינוי בינוי או בפינוי התנחלויות אם בא למישהו להיות ממש דמגוג.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

יפקיעו בשביל מבנה ציבור ואז ״הופ״ יעבור שינוי יעוד.

זה לא כזה פשוט, לעשות שינוי יעוד לשטח ציבורי ואחרי זה להפוך אותו למגורים זה להעמיס על המערכת דיירים ובמקביל להקטין את היכולת שלה לספק שירות לדיירים האלה. הרי עוד דירות = עוד גינות ציבוריות ובתי ספר/גני ילדים.

לא ריאלי לדעתי.

חוץ מזה, לא חושב שדיור ציבורי עונה על הגדרה של שטחי ציבור, בסופו של דבר זה מגורים וזה משרת רק את הדיירים. 

בכל אופן הגישה של הפקעה בכפיה צריכה לבוא במצבים של אין ברירה קיצוניים כמו מלחמה או אסון לאומי. עם כל האהבה לדרמות פה, אנחנו רחוקים משם.  בוכים שקשה לקנות דירות ובמקביל מרימים מגדלים בכל חור ואנשים מעיפים עסקאות כמו לא יודע מה.

לדעתי הבעיה האמיתית פה זה ההזנחה של התחבורה הציבורית. עדיין לא פיצחו את הנוסחה "איך עושים תל אביב במקום אחר" אבל יודעים טוב מאד בכל העולם איך מקצרים ומייעלים זמני נסיעה, ואנחנו החלטנו שיותר חשוב לפרסם ולהתלהב על נתונים של דירות חדשות שנבנות כל שנה ולהתעלם מהבעיות שזה יוצר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אתם הולכים רחוק מדי. הפתרון הוא פשוט יחסית : כמו שמיסוי דלק אגרסיבי מוריד נסועה פרטית ופקקים (נבדק בעולם המערבי). 

מיסוי מגורים יפחית לחץ במרכז העיר. תכפיל או תשלש את הארנונה בתל אביב. תראה נהירה החוצה. פשוט. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

צרכי ציבור הכוונה לדרכים, מבנים ציבוריים, גינות וכו'. לא יודע אם דיור ציבורי נכנס בהגדרה הזאת.

לא אמרתי שאני יודע אבל זה בטח פירוש סביר, והיתר בידי שופטי ישראל ... שרק יודעים איך נכנסים אצלהם לא איך יוצאים. ושוב, כשיש רצון ]וליטי והדבר נעשה למטרה ראויה (ולא למילוי כיסי עסקנים, מקורבים ומושחתים) אני בהחלט רואה את היועמ"ש נותן לזה גב.

לפני 8 דקות, save כתב:

אתם הולכים רחוק מדי. הפתרון הוא פשוט יחסית : כמו שמיסוי דלק אגרסיבי מוריד נסועה פרטית ופקקים (נבדק בעולם המערבי). 

מיסוי מגורים יפחית לחץ במרכז העיר. תכפיל או תשלש את הארנונה בתל אביב. תראה נהירה החוצה. פשוט. 

לא יעבוד כי לאוכלוסיות רבות יש הנחות משמעותיות בארנונה, ובעיקר אלו שגם ככה לא יכולות להתפנות בקלות. בקליפורניה יש אותה בעיה כאשר המבוגרים שכבר לא עובדים לא מסוגלים לעמוד בתשלומי מס הרכוש שם ....

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

ונכון להערב, הכותרת העיקרית היא שהיקף המכירות ירד, היקף המשכנתאות ירד, אבל מחירי הדיור עלו ב-2%.

למה? השערה שלי, כי יש מי שיכול, או מסכים לשלם.

פורסם

רוב הבעיה היא התחבצ העלובה שיש פה, אני גר בצפון (ליד חיפה, לא שלומי או קריית שמונה), שעתיים ורבע כל כיוון להגיע לעבודה. למזלי עובד מהבית רוב הזמן, אבל אם יחייבו אותי להגיע, מה האופציות שלי? 

ואפרופו הייטק שמייטק, כל אדם שמבוגר ממני בעשר שנים עושה עכשיו ממכירת דירה יותר ממה שאני מרוויח בחמש שנים. משהו מפגר בכמות המשכורות שדרושות לדירה בזמן הנוכחי ואני מדגיש, בפריפריה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 דקות, MZN כתב:

רוב הבעיה היא התחבצ העלובה שיש פה, אני גר בצפון (ליד חיפה, לא שלומי או קריית שמונה), שעתיים ורבע כל כיוון להגיע לעבודה. למזלי עובד מהבית רוב הזמן, אבל אם יחייבו אותי להגיע, מה האופציות שלי? 

ואפרופו הייטק שמייטק, כל אדם שמבוגר ממני בעשר שנים עושה עכשיו ממכירת דירה יותר ממה שאני מרוויח בחמש שנים. משהו מפגר בכמות המשכורות שדרושות לדירה בזמן הנוכחי ואני מדגיש, בפריפריה.

גם להתנייד בחיפה עצמה קשה ממה שזכור לי משנות ילדותי ... וללא ספק כמות העושר שקבורה בקירות אצל הדורות הקודמים והמצב של הצעירים לא מבשר טובות

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה לא כזה פשוט, לעשות שינוי יעוד לשטח ציבורי ואחרי זה להפוך אותו למגורים זה להעמיס על המערכת דיירים ובמקביל להקטין את היכולת שלה לספק שירות לדיירים האלה. הרי עוד דירות = עוד גינות ציבוריות ובתי ספר/גני ילדים.

לא ריאלי לדעתי.

ברור שזה לא פשוט (לא הקטע המשפטי, בזה עושים מה שרוצים כשרוצים), אבל איך אומר משתמש כלשהו בפורום אוף טופיק "גישה של לוזרים" זו פחות היותר הגישה שלך מבלי להעליב.
תחליף תקליט. התשתיות והמערכת לא מעניינים. התשתיות והמערכת פה לא מתאימים לקצב גידול אוכלוסיה פה. אם הם יכתיבו לך איך אתה בונה וכמה אפשר לבנות כדאי שתארגן לבן שלך דרכון מעכשיו שיהיה לו לאן ללכת או שתקנה לו שטח בעזוז לפני שהמחירים ימריאו.
מה שאתה צריך להגיד זה "אתה צודק, וגם את כל התשתיות הדפוקות פה צריך לשדרג כדי שיתמכו במפלצות של 70 קומות".
צאו מהסרט הזה של "התשתיות לא תומכות"/"אין מספיק גנים" או כל שטות אחרת. מדובר על שינוי מציאות הכרחי הוא חייב לקרות וכן לשדרג תשתיות זה חלק מזה לבנות עוד 2 קומות עם בוטוקס על בניין בן 4 קומות במרכז תא/רמת גן/גבעתיים/... זה לא חלק מזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

ברור שזה לא פשוט (לא הקטע המשפטי, בזה עושים מה שרוצים כשרוצים), אבל איך אומר משתמש כלשהו בפורום אוף טופיק "גישה של לוזרים" זו פחות היותר הגישה שלך מבלי להעליב.
תחליף תקליט. התשתיות והמערכת לא מעניינים. התשתיות והמערכת פה לא מתאימים לקצב גידול אוכלוסיה פה. אם הם יכתיבו לך איך אתה בונה וכמה אפשר לבנות כדאי שתארגן לבן שלך דרכון מעכשיו שיהיה לו לאן ללכת או שתקנה לו שטח בעזוז לפני שהמחירים ימריאו.
מה שאתה צריך להגיד זה "אתה צודק, וגם את כל התשתיות הדפוקות פה צריך לשדרג כדי שיתמכו במפלצות של 70 קומות".
צאו מהסרט הזה של "התשתיות לא תומכות"/"אין מספיק גנים" או כל שטות אחרת. מדובר על שינוי מציאות הכרחי הוא חייב לקרות וכן לשדרג תשתיות זה חלק מזה לבנות עוד 2 קומות עם בוטוקס על בניין בן 4 קומות במרכז תא/רמת גן/גבעתיים/... זה לא חלק מזה.

בשכונה שלי במקום טוב מצוד לת"א יש עדיין לא מעט בתים פרטיים או דו-משפחתיים עם קיר משותף, ותמ"א בונים באמת 5-6 קומות במקום בנין של 3, אבל זה הגיוני כאשר אין תכנון מרכזי - התשתית אכן לא תומכת בכלום - כאשר הרחובות כה צרים שבקושי אפשר לצאת מהחניון ויש פקקים של 20 דקות לצאת מהרחוב ... זה מסתכל שכל המיסים שלנו לא מצליחים לתת מענה לדבר כה פשוט שיש לו פתרונות טובים בעולם 

פורסם

קטני אמונה

פעם בשלטון מפא"י הקימו עיירות פיתוח

מקורות תעסוקה עם הטבות למשקיעים פלוס מקומות דיור במחירים זולים . הטבות מס למתגוררים 

עבד.

יכול בקלות לעבוד גם היום

דוגמה

הייטק באזור יוקנעם מושכת מועסקים מהמרכז על פי הפקקים כל בוקר 

וגם היישוב עצמו בניה אדירת מימדים

חברים עם כל הכבוד למדינת תל אביב יש עוד מחצית אוכלוסיה שגרה בפריפריה ולא חיה ברמה של חיי ימי הביניים.

כן לבנות על דונם 100 יחידות דיור ( דוגמה ) או 7 -9 יח"ד לדונם עדיף הראשון תוך תכנון שכונתי עירוני.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...