Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

Ziv

לא התעמקתי יתר על המידה, אבל הם גם תיכננו את הרכב כך שמרכז הכובד יהיה נמוך, שזה טוב ליציבות הרכב כמובן ושלא תהיה פגיעה בתא המטען. כמו כן גימור הפנים הוא מחומרים ידידותיים לסביבה. לפי מה שקראתי למנוע יש נצילות של 40% כמו בפריוס. מקדם גרר 0.24(יותר טוב מפריוס אם אינני טועה)

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב נראה שהחלוקה מאוד ברורה. איוניק לליסינג, נירו לפרטיים.

עניין גודל החישוקים מאוד מעצבן.

שני רכבים מאוד מעניינים שנקווה שיעשו שינוי בשוק ההיברידיות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בשביל לדעת שזה לא השילוב המיטבי לא צריך לנהוג...

לא הצלחתי למצוא את המידע המלא...

אבל יש לי תחושה...

"טרול טויוטה" זה כינוי יפה למי שמנסה להעלות את הדיון לרמה יותר גבוהה..

גובה?

אולי גובה של דשא קצוץ!

טרול זה כינוי מצוין למי שכותב דעה נחרצת שמגובה בזיבולי פייסבוק בסגנון "לא צריך לנהוג בשביל לדעת", "לא בדקתי", "יש לי תחושה"... וזה לפני שמדברים על ההסבר חסר האחיזה במציאות על הגיר הרובוטי מול הרציף.

בטח לא "גובהה" שקארספורום מכוון אליו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira +1, לא היה לי כוח לכתוב לו פוסט על זה גם. תגיד, יהיה היום מפרט מלא? אולי תוכל להביע בפניהם אי שביעות רצון של חלק מאנשים מגודל החישוקים? או שזה כבר חסר טעם..

פורסם

לא הצלחתי למצוא את המידע המלא, אבל יש לי תחושה שהם עושים שימוש במנוע 1.6 מהאלנטרה ובגיר הכפול הסטנדרטי שלהם. הוסיפו לו מנוע חשמלי וקראו לזה הייבריד. אפילו הונדה עשו יותר מזה עם השיווק של הסיוויק הייבריד הקודמת.

גיר ידני אינו מנצל את מנוע הבנזין כמו גיר רציף.

גיר רציף ממקם את המנוע בסל"ד האידיאלי עבור קצב ההתקדמות הנדרש.

בגיר ידני, המנוע נע ברחבי טווח הסל"ד, בין אזורים פחות יעילים ויותר יעילים.

.

כמה נקודות קטנות.

בבסיסו המנוע הוא אכן מנוע הקאפה שמשמש במגוון נפחים ביונדאי. אבל יש בו לא מעט שינויים על מנת לשפר את הנצילות שלו, בעיקר בהיבטים של יעילות וניהול החום שלו.

תיבת ההילוכים הרובוטית היא לא התיבה הרגילה של יונדאי, זו תיבת שישה הילוכים ולא שבעה וגם היא מכוילת שונה.

עכשיו לעניין הנצילות בשילוב התיבה, המספרים מראים שגם עם התיבה הזו, הנצילות טובה עם 25.6 ק״מ לליטר מוצהרים, אמת, פחות טוב מ-27.7 מוצהרים של פריוס, אבל וזה אבל חשוב - לי באופן אישי וגם להרבה מאוד אנשים אחרים אופי הפעולה של תיבה רציפה הוא מאוד לא נעים.

אני הייתי מוכן לשלם בצריכה הקצת פחות טובה ובתמורה לקבל את התיבה הרובוטית.

לגבי הסיוויק הייבריד הקודמת, אם אנחנו מדברים על אותו הדבר אז להגיד שהונדה עשתה יותר בגרסאות ההיברידיות שלה זו פשוט טעות. המערכת ההיברידית של הונדה הייתה לא יותר ממנוע בנזין ועליו מכונת גילוח בדמות מנוע עזר חשמלי. כלומר שבכלל לא הייתה אפשרות לנסוע על מנוע חשמלי בלבד - אחת מנקודות המפתח של היברידיות בעיקר בעיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אכן על הונדה זה היה טיעון ממש מגוחך, הרכבים ההברידיים שלהם היו מאוד נחותים ביחס לטויוטה. לא הייתי שוקל אפילו רכב הברידי של הונדה כאופציה לרכישה. סתם גימיק ללא כיסוי.

פורסם

נראה כמו רכב חמוד, מצד אחד אני שמח שיש לאט לאט יותר רכבים היברידים, גם מבחינת הסביבה וגם מבחינת צריכת הדלק.

הבעיה של האיוניק זה שהוא הרבה יותר רכב פרטי מאשר גיפון ופה לדעתי תהיה הבעיה שלו בתחרות עם הנירו, לגיפונים יש קהל גדול יותר מאשר רכבים פרטיים,

בכל מקרה תהיה כאן תחרות יפה וחשובה, כיף שיש עוד ועוד רכבים טובים לסביבה.

פורסם
bagira +1, לא היה לי כוח לכתוב לו פוסט על זה גם. תגיד, יהיה היום מפרט מלא? אולי תוכל להביע בפניהם אי שביעות רצון של חלק מאנשים מגודל החישוקים? או שזה כבר חסר טעם..

יש מפרט מלא מרגע ההשקה.

הערכתי היא שאם הדגם יצליח יתכן שתגיע גירסה נוספת עם אבזור משונמך וגלגלי 15"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
גובה?

אולי גובה של דשא קצוץ!

טרול זה כינוי מצוין למי שכותב דעה נחרצת שמגובה בזיבולי פייסבוק בסגנון "לא צריך לנהוג בשביל לדעת", "לא בדקתי", "יש לי תחושה"... וזה לפני שמדברים על ההסבר חסר האחיזה במציאות על הגיר הרובוטי מול הרציף.

בטח לא "גובהה" שקארספורום מכוון אליו.

נכון, אני טרול.

רשמתי שיח' ההנעה והעברת הכח של היונדאי פחות טובה מהטויוטה (לא בתחושה, מבחינה הנדסית) ואתה מנכס לי

"דעות נחרצות על היונדאי עוד לפני שנהגתי".

מצחיק שקיבלתי התראה על מידע לא מבוסס, על אף שהסברתי בדיוק למה CVT מאפשרת נצילות טובה יותר.

אם אתה רוצה מידע יותר מבוסס מזה, כולל הסברים מפורטים, אשמח להפנות אותך לספרות מקצועית רלוונטית.

והנה ציטוט מתוך כתבה ממגזין מאוד מכובד, כך שאולי איתו אתה תסכים יותר:

Yet this is the same transmission that was banned from Formula One before the first car so equipped, a 1993 prototype by Williams, turned a single lap in competition. It's easy to see why: when tuned for competition purposes, a CVT allows the engine to produce maximum power at all times. This is an advantage far more significant than the friction losses suffered by a CVT in comparison to a traditional gearbox.

פורסם

אם החלוקה של קונצרן יונדאי-קיה מכוון את היונדאי לליסינג ואת את הקיה ללקוח הפרטי, למה הלקוח הפרטי זוכה לפחות אחריות על מערכת חדשה שאמינותה תחת סימן שאלה (כל עוד לא הוכח אחרת ) ?

פורסם

המפרט סופי? נראה חסר משהו.. אין חלונות חשמל אפילו. אני הייתי בשמחה מחליף כניסה והתנעה ללא מפתח וחישוקי 17 במראות מחוממות, מראה מתכהה וחישוקי 15. מפרט מעט מאכזב.

• תוכן חדש...