Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההגיון מובן -ללקוח פרטי אין טעם לרכוש את רמת הגימור הפשוטה יותר כי בזמן המכירה ,ללקוח ליסינג או ללקוח שמוכן להתפשר על אבזור ישנם תנאים עדיפים בחברות ליסינג למינהן .

למה היבואן לא מבדיל בין רמות גימור ,אם יבדיל יוכל הרי להגדיל את שוק הלקוחות הפרטיים .

אז נכון שהיקף שוק לקוחות הליסינג רחב יותר מאשר שוק הלקוחות הפרטיים אך כעט ליונדאי ישנם רכבים עם המוןו פוטנציאל שעשוים לקסום ללקוחות הפרטיים שפשוט רוצים לקבל יותר-יותר אבזור, יותר אחריות ואולי (ימים יגידו) אף אמינות גבוהה למדי .

פורסם

כי בכדי לקיים את "קומבינת הליסינג" הרכב שלו מתומחר גם ככה גבוהה בגירסת האין כלום חוץ מהגה.

מזדה 3 עם רמת איבזור גבוהה תימכר ב 140K ש"ח?

כשיד 1 0 ק"מ מוצעות ב 112K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הפניה לשוק הליסינג מעניינת וכנראה אפילו מתבקשת מצד כלמוביל עם הרכב הזה.

נראה שהם קצת רדומים לאחרונה בשוק המשפחתיות. ה-I30 כבר ותיקה, אין לה מנוע טורבו, אין לה אבזור נוחות מיוחד ואין לה בכלל אבזור בטיחות מתקדם.

האלנטרה "טריה" יותר אבל סובלת מאותם סימפטומים ואפילו את הגיר הרובוטי שקיבלה ה-I30 במתיחת הפנים אין לה.

אני לא בקיא בחישובי עלות ליסינג ושווי מס של רכב היברידי אבל אני מניח שבכלמוביל כן והרכב תומחר כדי שהעלות תהיה דומה אם לא זהה ל-I30/אלנטרה ואז באותו מחיר מקבלים רכב היברידי חסכוני יותר, מאובזר וקצת יותר מעניין מהסטנדרט.

מהלך מעניין, להתמודד עם הנירו ושאר הג'יפונים בשוק הפרטי לא יהיה פשוט ואני מתאר לעצמי שהביקוש שלו הוא יזכה מהקהל הפרטי לא ישאיר הרבה מכוניות להעביר לחברות הליסינג והאיוניק תהיה אלטרנטיבה מעניינת.

פורסם

היברידית עם גיר רובוטי?

אי אפשר "לכסח" את הפריוס עם גיר שבבסיסו מאפשר נצילות נמוכה יותר ואינו מתאים לאופי המנוע החשמלי.

לקחו יחידת הנעה מהמחסן ביחד עם גיר מהמחסן, וחיברו להם מנוע חשמלי.

יצרניות אחרות עשו את זה לפני עשור, וכנראה בצורה טובה מיונדאי.

על מה הרעש?

פורסם

האלנטרה החדשה לא כ"כ אטרקטיבית בליסינג וזה מתבטא בנתוני המכירות שלא מצליחים לשחזר את ההצלחה ההיסטרית של פעם, חוסר במנוע מוגדש/איבזור בטיחות מקורי עושה את שלו.

פורסם
כאחד הבודדים כאן עם פריוס דור 4 (גם הורים נחשב) וכאחד משועלי הפורום, יש מצב שתיתן סקירה על הרכב ? סקירות מקצועיות קראנו אבל רוצים סקירה של אחד משלנו.

צר לי לאכזב אותך אבל ב-2 הרכבים בקושי יוצא לי לנהוג.

מבחינת עיצוב פנימי וחיצוני זה בעיקר עניין של טעם.

אני אוהב את המראה העתידני. גם כשהדור 3 הוצגה הדעות היו חלוקות לגבי העיצוב.

מבחינת אבזור אין מה להשוות, הדור 4 מגיעה כמעט עם כל האופציות האפשריות.

מבחינת קו הינע דווקא יש הפתעה. למרות שמדובר באותו קו הינע בדור 3 ניתן לנסוע עד 50 קמ"ש במצב חשמל בלבד לעומת 80 קמ"ש בדור 4.

מבחינת צריכת דלק דור 4 טובה משמעותית. הם כל כך ירדו לפרטים הקטנים שאפילו ניתן לכבות את המזגן בצד של הנוסע כדי לחסוך בדלק.

בדור 4 יותר קל להשיג ציונים טובים על שימוש נכון (חסכוני) ברכב. שולחים לי צילומי מסך של צריכה ממוצעת של 30+ ק"מ ויותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

האם נהגתם על הרכב בהשקה? אותי מדאיג שהמערכת בהתקנה מקומית, הייתי מעדיף שלא יתעסקו במיוחד ברכב הברידי עם התקנות מקומיות.. אבל אם כבר שמו, מעניין איך היא מתפקדת?

אני אישית מקוה שימכרו כמה שיותר לליסינג, כדי לקבל אחת בעוד 3 שנים במחיר אטרקטיבי. :roll:

חבל שאין בגרסת הבסיס את המערכת לזיהוי שטחים מתים, אבל לפחות הביאו את השלישיה - בלימה אוטומטית, בקרת שיוט אדפטיבית ושמירה על הנתיב.

עוד נקודה שיותר טוב לבדוק בנסיעת מבחן, אבל על הנייר הייתי מעדיף חישוקי 15 על 17, מעניין מה יש בגרסה הבסיסית. עכשיו יש לי 15 על פוקוס סטיישן וזה בהחלט מספיק. אולי על ה-17 איוניק יותר סקסית, אבל נוחות לטעמי עדיפה על סקסאפיל..

ולמה שלקוחות פרטיים לא יקנו? הבנתי שיש אחריות מלאה ל-5 שנים ו-7 ליחידה הברידית, לא?

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם
היברידית עם גיר רובוטי?

אי אפשר "לכסח" את הפריוס עם גיר שבבסיסו מאפשר נצילות נמוכה יותר ואינו מתאים לאופי המנוע החשמלי.

למה רובוטי (שהוא בעצם ידני עם גמד קטן בפנים) הוא בעל נצילות נמוכה?

לקחו יחידת הנעה מהמחסן ביחד עם גיר מהמחסן, וחיברו להם מנוע חשמלי.

איזה מחסן? הרובוטי דו מצמדי די חדש.

ומנסיון עם הנירו, השילוב עובד מעולה...וחסכוני!

יצרניות אחרות עשו את זה לפני עשור, וכנראה בצורה טובה מיונדאי.

איזה יצרניות הציעו לפני עשור היברידי עם רובוטי דו מצמדי?

על מה הרעש?

איפה ראית רעש?

מדווחים על רכב חדש וזה הכל.

מה, נהיית טרול-טויוטה שאתה ישר מלכלך על רכב שבחיים אפילו לא נהגת בו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חיפשתי באינטרנט ומצאתי לעצמי תשובה לגבי החישוקים ועוד קצת פרטים על איבזור:

"רמת הגימור Premium הבסיסית של הדגם כוללת, בין היתר: משטח טעינה אלחוטי לסלולרי, בקרת אקלים מפוצלת עם יציאות לאחור, כניסה והתנעה ללא מפתח, בקרת שיוט, מולטימדיה "8 (קונקטד-קאר של כלמוביל - דור חדש), דיבורית BT, חיישן תאורה, חישוקי סגסוגת "17 ועוד"

פורסם

עוד נקודה שיותר טוב לבדוק בנסיעת מבחן, אבל על הנייר הייתי מעדיף חישוקי 15 על 17, מעניין מה יש בגרסה הבסיסית. עכשיו יש לי 15 על פוקוס סטיישן וזה בהחלט מספיק. אולי על ה-17 איוניק יותר סקסית, אבל נוחות לטעמי עדיפה על סקסאפיל..

החלטה תמוהה/לא מוצלחת של כלמוביל (ונכונה של קיה עם הנירו). זו לא רק הנוחות אלא הפרש משמעותי בצריכת הדלק: 3.4 ליטר/100 ק"מ לעומת 3.9 ליטר עם חישוקי "17. גם אם ההפרש במציאות הוא רק 5% ולא 14%, אם הייתי מנהל צי רכב הייתי אומר לכלמוביל תשנו ותחזרו אלי אחר כך.

פורסם

^

תודה, עכשיו ברור לי למה זכרתי שהם הכריזו על 30 ק"ם לליטר ופתאום אני אני רואה 25.5... מעניין האם ניתן לשנמך את החישוקים. :-D

פורסם
איפה ראית רעש?

מדווחים על רכב חדש וזה הכל.

מה, נהיית טרול-טויוטה שאתה ישר מלכלך על רכב שבחיים אפילו לא נהגת בו?

ראית שרשמתי משהו על הנהיגה בה? על הפלסטיקה? התנהגות? נוחות?

דיברתי על השילוב של גיר-מנוע בנזין-מנוע חשמלי. ובשביל לדעת שזה לא השילוב המיטבי לא צריך לנהוג (אם הנצילות טובה זה לא שאלה של תחושה, זה מדע והנדסה).

לא הצלחתי למצוא את המידע המלא, אבל יש לי תחושה שהם עושים שימוש במנוע 1.6 מהאלנטרה ובגיר הכפול הסטנדרטי שלהם. הוסיפו לו מנוע חשמלי וקראו לזה הייבריד. אפילו הונדה עשו יותר מזה עם השיווק של הסיוויק הייבריד הקודמת.

גיר ידני אינו מנצל את מנוע הבנזין כמו גיר רציף.

גיר רציף ממקם את המנוע בסל"ד האידיאלי עבור קצב ההתקדמות הנדרש.

בגיר ידני, המנוע נע ברחבי טווח הסל"ד, בין אזורים פחות יעילים ויותר יעילים.

"טרול טויוטה" זה כינוי יפה למי שמנסה להעלות את הדיון לרמה יותר גבוהה.

צודק, אני לא אפריע לפתח דיון על האם היא מגיעה עם חישוקי 15" או 17" והאם ובכמה תימכר לליסינג.

• תוכן חדש...