Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי רכב פיגו 206 2004 116000 קילומטר ידני. לפני כשבועיים נסעתי לאילת מירושלים והכל היה בסדר, בנסיעה חזרה כאשר עליתי את העליות לקיבוץ עין גדי הרכב התחמם והגיע לטמפרטורה 100 וקצת יותר ואותו הדבר אף קרה בעליות לירושלים שבהם הרכב הגיע לטמפרטורה של 100 וקצת יותר. לא עצרתי את הרכב כי הרכב לא התחמם יותר מזה. בנוסף זה קרה לי בתוך ירושלים בנסיונות לעקוף אוטובוס חונה בכביש עמוס(אתה מתחיל להאיץ ומפסיק כי בא רכב) ההשערה שלי היא שהטרמוסטט תקוע חצי פתוח וזה כי בנסיעה לא מאומצת (כביש מהיר) הטמפרטורה נמצאת ממש ממש טיפה מתחת ל-90(המחוג מגרד את קו ה-90) ואני לא זוכר שזה היה כך בעבר ( לפי מה שאני יודע הטרמוסטט אמור להיפתח ב-92 ) ודבר אחר זה שעשיתי ניסוי - הדלקתי את הרכב והשארתי אותו לעמוד(לקח די הרבה זמן להתחמם) כאשר הטמפרטורה הגיעה ל-70 נגעתי בצינור שאחרי הטרמוסטט שמוביל לחלק העליון של הרדיאטור(מצורפת תמונה) וברדיאטור עצמו(בחלק העליון שלו ) והצינורות היו חמים. לכן אני חושב שזורמים שם מים גם כשכביכול בטרמוסטט אמור להיות סגור. זה הגיוני מה שאני אומר פה? או שיש לכם השערה אחרת או ניסוי אחר שאפשר לערוך.

דרך אגב. הטרמוסטט הוחלף לפני כחודשיים-שלושה כיוון שהטרמוסטט הקודם הלך ( נקרע לגמרי- קניתי את הרכב ככה ) אבל אני חושב שהטרמוסטט ששמו אינו מקורי/

תודה רבה לעוזרים

מנוע.jpg

פורסם

תקין ברכב הזה לראות 100 מעולות וגם מעט יותר (105-107) במאמץ ביום חם.

טרמוסטט מקורי נפתח ב 89 מעלות, לפני הטמפרטורה הזו הרדירטור לא אמור להיות חם אם אתה מתחיל בדיקה ממצב של מנוע קר.

• ספונסר פורום
פורסם

הצינורות שנגעת בהם המסומנים באדום אינם קשורים למערכת הקירור.

התקלה המתוארת היא תקלה בהולכת חום.

ראשית הייתי מחליף לטרמוסטט מקורי, ברכבים האלו טרמוסטט חליפי לא פועל טוב, מה עוד שמקורי זול.

בדוק כאשר המנוע חם האם יש חימום חזק לתא הנוסעים(העבר לחימום והפעל את המאוורר הפנימי על מהירות מקסימלית), במידה ולא, משאבת המים לא תקינה(די נדיר בדגם הזה)

לסיום, אני לא הייתי נוסע ככה לאילת אם הייתי במקומך, הייתי מתקן ראשית את מערכת הקירור ואז נוסע בביטחה.

אורן

פורסם

אורן, כתבתי שניה לפניך.

100 מעלות במאמץ ביום חם זה לא תקלה, זה אפילו לפני כניסת מהירות מאוורר שניה.

בלי קשר ממליץ גם להחליף לטרמוסטט מקורי ולנוזל קירור מקורי שגם הוא לא יקר.

פורסם (נערך)

תודה לכולם על התשובות.

אורן, החץ האדום אמור להצביע על מתחת לצינורות הכסופים ששם הטרמוסטט( ראיתי כאשר החליפו אותו לפני כמה חודשים) .אני עוד מעט אבצע את הבדיקה שאמרת וארשום את התוצאה. לגבי המאוורר-המאוורר עובד. השאלה היא האם זה שהצינורות שמסומנים בירוק חמים כאשר הרכב לא מגיע לטמפרטורה בה הטרמוסטט נפתח(הטמפרטורה היא 70 מעלות לדוגמה וגם זה אחרי מנוחה של הלילה) ועדיין אותם צינורות חמים. זה יכול לרמוז שהתרמוסטט לא תקין? כי הרי בצינורות האלה לא אמורים לנוע מים חמים שבאים מהמנוע עדיין בטמפרטורה של 70 מעלות.. הנוזל קירור ששמו לי במוסך כשהחלפתי טרמוסטט הוא lubfiner antifreeze

בכל מקרה זה הגיוני באמת שהרכב במאמץ יגיע לקצת מעל ל-100 מעלות ? זה לא יזיק לו ?

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי carscool
פורסם

לי יש פיגו 206 2006. אצלי טמפ העבודה היא בערך על 90. בימים חמים זה מטפס בסביבות 100 מעלות,במיוחד אחרי עליות קשות.

נשמע לי תקין.אלא אם גם אצלי יש משהו לא טוב.

לגבי צינורות חמים,אני אבדוק איך זה אצלי להשוואה.

פורסם

אז נשמע שזה באמת תקין וסתם נלחצתי מזה ... בכל מקרה אני אעקוב אחרי זה , ואשים לב למד החום במקרים של מאמץ כדי להבטיח שהכל תקין ...

osherc אם תוכל לבצע את הבדיקה זה יהיה מעולה... תודה רבה

פורסם

בכל רכב במאמץ טמפרטורת נטזל קירור עולה בכמה מעלות מעל טמפרטורה בשיוט.

מערכת קירור לא עובדת בטמפרטורה קבועה, יש תחום משחק של כ 15-20 מעלות בתלות בעומס על המנוע ובמזג אוויר.

בנושא השני, רדיאטור לא אמור להיות חם לפני טמפרטורת תחילת פתיחה של הטרמוסטט, 89 מעלות.

ממליץ שוב להרכיב טרמוסטט מקורי.

פורסם
בכל רכב במאמץ טמפרטורת נטזל קירור עולה בכמה מעלות מעל טמפרטורה בשיוט.

מערכת קירור לא עובדת בטמפרטורה קבועה, יש תחום משחק של כ 15-20 מעלות בתלות בעומס על המנוע ובמזג אוויר.

בנושא השני, רדיאטור לא אמור להיות חם לפני טמרטורת תחילת פתיחה של הטרמוסטט, 89 מעלות.

ממליץ שוב להרכיב טרמוסטט מקורי.

כן , אחליף את הטרמוסטט ואת נוזל הקירור למקורי בהקדם ... תודה רבה!

פורסם

שים לב רק שלא מתקרב יותר מידי לפס הראשון שמעל 100, ושברגע שאתה מוריד עומס או נוסע במישור הטמפ' מתייצבת בסביבות 90.

פורסם
אז נשמע שזה באמת תקין וסתם נלחצתי מזה ... בכל מקרה אני אעקוב אחרי זה , ואשים לב למד החום במקרים של מאמץ כדי להבטיח שהכל תקין ...

osherc אם תוכל לבצע את הבדיקה זה יהיה מעולה... תודה רבה

מחר בבוקר לפני הנסיעה אני אבדוק ואעדכן אותך

פורסם

אני רוצה להגיד שאני לא מבין גדול

יש לי פיג'ו 206 אותה שנה (שלי מנוע 1.6)

היה לי בעיה שהחום מנוע היה על 70-, זאת אומרת הוא לא הגיע לטמפרטורת עבודה, החלפי תרמוסטט ונוזל קירור והכל תקין, גם בימים חמים מאוד עם מזגן הרכב לא עובר את ה90 בשיוט, ואם אני עומד ברמזור הוא עוקף בקצת את 90(ככה זה בצרפתיות לא כמו יפניות שהמד בול על 90) ואז המאוורר אמור להכנס לפעולה ולהוריד את החום(משום מה אצלי הוא לא בטוח פועל אבל הטמפרטורה יורדת בשיוט אחרי זה) תרמוסטט אתה יכול להזמין מפה ויגיע לך מאוד מהר(לי הגיע אחרי פחות משבוע)

http://www.ebay.com/itm/Thermostat-Housing-1336Z0-9647265980-Citroen-Peugeot-/162133390610?hash=item25bfe73512:g:gLQAAOSwv1RUZehl

וזהו בעיקרון שמור על הרכב ותעדכן

PEUGEOT 206XS

פורסם

זה תרמוסטט ל1600,של 1400 זה קטן יותר.

דרך אגב carscool איזה נפח מנוע יש לך?

מעניין לראות אם יש הבדלים בטמפ' עבודה בנפחים שונים

פורסם
שים לב רק שלא מתקרב יותר מידי לפס הראשון שמעל 100, ושברגע שאתה מוריד עומס או נוסע במישור הטמפ' מתייצבת בסביבות 90.

מסקרנות, למה?

הרי שמורידים עומס הטמפרטורה אמורה לרדת, לא?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...