Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסוזוקי ליאנה 2007 , עם הרדיו דיסק המקורי שמגיע עם הרכב .

1) הבעיה היא שדיסקים אינם יכולים לפעול יותר במערכת עד תיקון רכיב כל שהוא (בין היתר קראתי שהמערכת אינה קוראת צרובים כך שבמילא לא עוזר לי)

2) אין AUX ברכב

3) מתאם שמתחבר למצת הרכב ליצירת AUX על הפנים, קיים אצלי כבר הרבה מאוד זמן ומייאש.

4) התקנת מולטימדיה חדישה 2 DIN כולל פאנל לא בא בחשבון , עקב עלויות גבוהות מדי ואין ברצוני להשקיע כזה סכום .

5) התקנת רדיו דיסק 1 DIN רגיל , מכער את החזית במקום המערכת המקורית בצורה מוגזמת , והבנתי שהתקנת רדיו דיסק לא תאפשר יותר שליטה על המערכת מן ההגה שפועלת כרגע.

ניסיתי לפעול על פי מדריך שמצאתי באינטרנט שטוען כי יש חיבור נסתר ליצירת AUX בליאנה , אך ללא הצלחה למצוא את החיבור לאחר חיפושים נרחבים הנה הקישור הנ"ל : http://www.aeriostyle.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=9720

אשמח לקבל הכוונה ממישהו שמבין בעניין כיוון שלא מצאתי את החיבור במקום המתואר במדריך .(מה שם החיבור וכו היכן למצוא)

אני אובד עצות כרגע בנושא, ואשמח לעזרה / פתרון מכם מה ניתן לעשות במצב הנ"ל.

פורסם

חיפוש בפורום אין מה לערוך ,כיוון שכבר שאלתי בעבר כאן בנוגע לפתרונות ליצירת aux ולבסוף הגיעה המסקנה שיצירת חיבור ע"י חברות חיצוניות כמו yatour על בסיס זה לא קיים לסוזוקי ליאנה.

לכן תיארתי למעלה את האופציות היחידות שנותרו , אין חיבור מאחורי הרדיו לקונקטור שמקשר לחיבור aux הנושא חופש ונבדק שעות באינטרנט וע"י שרשורים גם על כך בפורום .

אשמח להתמקד במדריך שהבאתי בקישור הנ"ל אם תוכלו לעזור לי במציאת החיבור המדובר במדריך כיוון שאיני מוצא אותו במקום המתואר

פורסם (נערך)

אני אכן שם לב עכשיו שרוב התוצאות מובילות לשרשורים שלך (שגם לקחתי בהם חלק).

באחד מהם הגיב משתמש אחר שהפנה למוצר מתאים לכאורה.

האם ניסית ליישם פתרונות שהצעתי בשרשור אחר שלך?

בכל אופן, הקישור שהבאת עכשיו נראה שמתייחס לר"ד אחר ולא כמו זה שברשותך.

יכול להיות שפתרון אפשרי נוסף עבורך יהיה לרכוש דיבורית BT שתכלול כניסת AUX ולמעשה תתחבר בין יציאת הרמקולים להמשך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
אני אכן שם לב עכשיו שרוב התוצאות מובילות לשרשורים שלך (שגם לקחתי בהם חלק).

באחד מהם הגיב משתמש אחר שהפנה למוצר מתאים לכאורה.

האם ניסית ליישם פתרונות שהצעתי בשרשור אחר שלך?

בכל אופן, הקישור שהבאת עכשיו נראה שמתייחס לר"ד אחר ולא כמו זה שברשותך.

יכול להיות שפתרון אפשרי נוסף עבורך יהיה לרכוש דיבורית BT שתכלול כניסת AUX ולמעשה תתחבר בין יציאת הרמקולים להמשך.

השרשור שנתתי בקישור מתייחס לרכב שברשותי AERIO=LIANA ומדובר על דגמי 2006+ , שם הרכב לא זהה בכל המדינות בעולם , הפתרון שהוצע שלכאורה יתאים לרכב - לא יצא לפועל כיוון שנגמר המלאי באתר הנ"ל בנוסף לבעיות קבלת תשלום מכל כרטיס אשראי שהוא ולא מצאתי בשום מקום אחר באינטרנט מכשיר זהה לרכישה בעלות כדאית (נמצא לרכישה בעוד אתר או שניים סה"כ כיוון שזהו מוצר רוסי)

אשמח לשמוע עוד על הפתרון שהצעת לגבי הדיבורית אם תסביר קצת על פתרון זה ותשלח אולי מוצר שיתאים ?

בנוסף לכך אשמח אם תוכלו לעזור להבין מדוע איני מוצא את החיבור המתואר בלינק שהבאתי .

נ.ב - לגבי שאלת התקציב , לא ארצה להשקיע על פתרון לכך מעבר ל350-400 גג

פורסם

באחד השרשורים הקודמים שלך נתת לינק לתמונה של המכשיר שאצלך ברכב.

לא הופיע עליו כפתור CD/AUX כמו בלינק שנתת עכשיו ולכן לדעתי המדריך אינו רלוונטי עבורך או לפחות לא מדויק.

אם תיכנס שוב לשרשור קודם שלך, יש מדריכים דומים לשימוש עם הכניסה שקיימת לכאורה אצלך בגב המכשיר. אם יעבוד או לא, איני יודע.

אני חושב שלדוגמה מוטורולה TK30 בעלת כניסת AUX או אייפוד/USB.

רכישה מחו"ל תיכנס במסגרת התקציב, המחיר בארץ כמעט כפול.

בטוח שישנם עוד מוצרים, ואני ממליץ להתייעץ לפחות עם מתקין מקומי שכבר ביצע עבודות כאלו.

פורסם

במידה ואני קונה דיבורית בעלת חיבור aux , איכות השמע תהיה כמו בחיבור aux מקורי ברכב? כיוון שהספיק לי מהשימוש בשיטת המשדר fm לדוגמה שסיפר כניסת aux אך באיכות כה ירודה שעדיף לא להשתמש

פורסם

זו אכן אמורה להיות אפשרות איכותית יותר, אבל אין לי נסיון אישי עם שתי האפשרויות על מנת להעיד על כך מגוף ראשון.

בדוק היטב כי הדיבורית (באשר היא) אכן עונה על הצרכים שלך, כמו גם עלות ההתקנה שלה במידה ותבחר שלא לעשות זאת בעצמך.

כמו כן, בחלק מהמקרים נדרש מתאם חיווט נוסף על מנת להימנע מחיתוך של הצמה המקורית. הדבר כרוך כמובן בעלות נוספת לרוב.

פורסם (נערך)

עדכון -- לאחר בירור נוסף היום ובדיקה נוספת הקישור אותו נתתי כאן אינו תואם לרכב שלי לבסוף , ואין אפשרות לבצע חיבור בשיטה זו בליאנה שלי

לכן הוחלט בסופו של דבר על החלפה ל din 1 או דאבל דין עם מתאם.

אשמח לעלויות והצעות אילו מערכות משתלם להתקין בתקציב של עד 350 ש"ח למערכת עצמה (במידה ויש דאבל דין שנכנס בתקציב וכדאיי להתקנה בכלל) אך עיקר הכוונה ל דין 1- ברצוני שיכלול חיבור aux ו usb ( פחות קריטי)- דיסקים לא חובה - בלוטוס תוספת נחמדה אך מעדיף איכות טובה יותר שתיכנס בתקציב מאשר תוספת בלוטוס ,ובמידה ויש מערכת בעלת איכות מספיק טובה בתקציב הכוללת bt אין בעיה , שליטה מההגה על המערכת החדשה שתותקן.

קחו בחשבון בעלות המוצר אפשרות הזמנה מחו"ל מהיכן שיינתן

עריכה אחרונה על ידי ahpxeru
פורסם (נערך)

אתה תזדקק למסגרת רדיו שתנגס קצת בתקציב.

כמדומני, זו המסגרת שאתה זקוק לה (רצוי לבדוק שאין גם הבדל בין הגה ימני לשמאלי בהתחשב בכך שזה מגיע מאנגליה):

http://www.ebay.com/itm/CT24SZ10-SUZUKI-LIANA-2005-ONWARD-BLACK-FASCIA-FACIA-PANEL-ADAPTOR-TRIM-SURROUND-/150883190124#shpCntId

צמת חיווט כדי להימנע מחיתוך המקורית ומתאם לשליטה מההגה כרוכים בעלות נוספת כמובן.

מכשיר 1DIN בסיסי של פיוניר (ללא דיבורית BT) ניתן לרכוש בעלות שבין 300-350 ש"ח - הסתכל בזאפ.

בדוק גם הצעות של ספונסרים בשרשורים הדביקים (Art Sound לענין זה).

אפשר גם לשקול רכישת מוצר יד שניה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

התקציב הוא לקניית המערכת בלבד, לקחתי בחשבון עלות נפרדת למתאם למערכת, התקנה וכיו

ראיתי כי קיימים מוצרי דאבל דין סינים למיניהם בעלות נמוכה סביב התקציב שלי האם כדאי לרכוש מערכות כאלו?

• תוכן חדש...