Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי "חד-תחת" נסיעת מבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כמה שבועות הזדמנתי לסוכנות אאודי בחיפה וביקשתי לנהוג על ה-S1 החדשה. נציגה חיובית מאוד בשם אביב רשמה אותי לנסיעה והבטיחה להיות בקשר.

כמה שבועות וכמה השבתות של הרכב לאחר מכן (להבנתי, אין מדובר על ענייני אמינות אלא על לקוחות ממהרים), קיבלתי טלפון: "ער? בוא לסיבוב".*

קודם כל, זה נראה פחות או יותר כך:

audi-quattro-S1-designboom-13.jpg

2014-audi-s1_100457033_l.jpg

אז מבחינה עיצובית, למעט כמה תוספות קרביות, מדובר על A1. מבחוץ, סבוניה קטנה. מבפנים, אמנם לא תמצאו כאן עיצוב מרהיב ומרתק אך סביר ועושה ת'עבודה.

המסלול הנבחר

יציאה מסוכנות אאודי בסמוך לשכונת בת גלים בחיפה לכיוון כביש החוף. ירדתי במחלף עתלית והגעתי לבית אורן, עליתי את בית אורן וירדתי דרך כביש המחצבות (כביש 7212) למטה. שוב פעם עליתי להר הכרמל, הפעם על דרך משה (עליות האוניברסיטה). בצומת דניה פניתי ימינה לכיוון הטכניון, פרסה מעוררת תשומת לב ליד הטכניון (בגלל צבעו הצהוב של הרכב, כמובן) וחזרה לרחוב אבא חושי. ירדתי את כביש פרויד ופניתי ימינה חזרה לכיוון הסוכנות. בצומת מסעדת מקסים (זאת עם הפיגוע) פניתי ימינה ועליתי את דרך הים עד למרכז הכרמל, שם פניתי שמאלה וירדתי חזרה למטה על דרך צרפת. עיקוף אחרון ליד מוזיאון חיל הים והגעה בזמן המוסכם חזרה לסוכנות.

עמדה לרשותי שעה.

מנוע

במידה מסויימת זו גולת הכותרת של הרכב הזה. מדובר על 2 ליטרים מוגדשים אשר מפיקים 37.7 קג"מ/1,600-3,000 סל"ד ו-230 כ"ס/6,000 סל"ד. במילים פשוטות, מדובר על רצועת כח רחבה. כושר הנשימה טוב ומחט הסל"ד עולה למעלה בקלילות (ביחס למנוע טורבו, אה?). יחד עם זאת, לצערינו אין צליל יפה שמלווה את כל הטוב הזה; יש קצת בס, צלילי טורבו ובק פיירים אבל כל העסק נשמע מהונדס ומאולץ. שואב אבק משודרג אם תרצו.

הרכב שוקל 1,400 ק"ג, שזה נתון קצת מפתיע (לרעה) ביחס לקטגוריה אליה שייכת האאודי אך עדיין מדובר על יחס כח/משקל טוב וזה גם מרגיש כך, בכל הילוך.

ע"פ פרסומים זרים, מעל 230 קמ"ש הרכב מתחיל להתעייף.

גיר

אין DSG. יש ידני. מהלך הידית סביר ומקנה תחושה טובה. המצמד מעט נקודתי אך לאחר שלב הסתגלות קצר מגיעים עמו להבנות.

בסה"כ בסדר, אך כנראה שבמאזדה מיאטה תעבירו הילוכים מהר יותר ובצורה מדוייקת יותר.

דבר נוסף, לפחות כרגע עצם העובדה שאין גיר אוט' זה סוג של אמירה: הרכב הזה מיועד לאנשים שאוהבים לנהוג, לפחות ביחס לשממה הרגילה מבית אאודי. האם כך הדבר? השארו עמנו.

בלמים

עושים את עבודתם נאמנה. יחד עם זאת, ראוי להזכיר כי אחרי מקטע מסויים כמות העשן שעלה מפינות הרכב גרר מבטים והמון תשומת לב, עד כדי כך שלרגע חשבתי שמדובר על פיצ'ר (מיסוך עשן).

פנים הרכב (מושבים, ארגונומיה)

המושבים נוחים ובעלי תמיכת צד טובה ואפילו נראים טוב, הכיוון ידני - אהבתי. המושבים מאחור לעומת זאת מזכירים בגודלם את אלו שתמצאו בפיאט 500 - זה באמת מיועד לבני אדם? תא המטען קטן ויש 3 דלתות. במילים פשוטות, זה לא רכב פרקטי בעליל.

בסה"כ הנדסת האנוש בתא הנוסעים טובה למדי. מה פחות אהבתי? תפעול המזגן מסורבל. כפתור Auto הוא עוד כפתור קטן בין שלל כפתורים אחרים והגישה אליו אינה נוחה מלכתחילה

התנהגות ונוחות

למרות בסיס גלגלים קצר (2.46 אאל"ט) ולמרות הכוונות הספורטיביות, הרכב נוח. לא נוח כמו שייטת כבישים מהירים מצויה אך גם לא מרסק או קופצני. אפשר לחיות איתו בקלות.

אז איך זה פונה? מהר. לרשות הנהג מנוע חזק שהזכרתי מקודם, גיר ידני, מתלים טובים ומערכת הנעה כפולה.

בבסיסו הרכב מסתפק בהנעת הגלגלים הקדמיים אך כאשר יש אובדן אחיזה מאחור, המחשב יודע לשלוח את הכח לאחור. מתי נרגיש זאת? הכי קל על כביש חלק כמובן. לא חייבים להמתין לחורף הישראלי הקשה, מספיק למצוא את אחת מיצירות האומנות של מע"צ/עיריית חיפה ואלו רבות.

אז מה נותן הקוואטרו בתכל'ס אתם בטח שואלים את עצמם. ובכן ובפשטות זה מאפשר לחזור לגז מוקדם יותר. בולמים, צוללים לתוך הסיבוב וחוזרים לגז "מוקדם מדי" והרכב מטיס את עצמו במהירות מרשימה מחוץ לסיבוב. לאחרונה התנסיתי במערכת ההנעה הכפולה במרצדס A45 ובהשוואה המערכת של מרצדס הרגישה מעט יותר נחושה, אם כי אני לא בטוח אם זה נובע מיתרון הכח של הכוכב משטוטגרט או שמא בגלל שהמערכת של מרצדס פשוט טובה יותר (עקרון הפעולה דומה בשתיהן).

הדבר הזה קטן, חזק ובעל יומרות ספורטיביות, אז ה-S1 בטח זורקת תחת כמו מטורפת עם כל הפניית הגה, לא?! לא.

הדבר כמובן ניתן לביצוע, אך עדיין מדובר על אאודי וככזו היא מעדיפה ביצוע על פני משחקים. כיול הרכב נייטרלי למדי והתחושה היא שגם כמה שיבושים בדרך לא יגרמו לה לוותר על הקו הנבחר, אך קחו ממנה את המנוע החזק ותשארו עם רכב מרגש פחות, הרבה פחות.

אין ספק ש"חד-תחת" יודעת לייצר קצב מרשים מאוד, הן בקו ישר והן בסיבובים, אך בשורה התחתונה אין כאן בשורה; מהיר ומרשים מאוד? כן, מערפל חושים מרוב עונג והנאה? לא ממש.

מחיר

זה קצת מסובך, תהיו איתי.

נכון לרגע זה, כל המלאי של חדי-התחת של צ'מפיון מצויד בחבילת קווטרו (אין קשר להנעה הכפולה שמגיעה כסטנדרט. סתם שם) וזו כוללת חצאיות, חישוקים ועוד כמה תוספות קוסמטיות. שוויה בארץ הקודם 16,500 ש"ח.

בנוסף, יש עוד לא מעט תוספות שאפשר להוסיף (מושבים עור מלא, מערכת שמע של BOSE ועוד).

מחיר הבסיס הרשמי של הרכב, מתגלגל על הכביש, עומד על 242,000 ש"ח (וזה לא כולל את חבילת הקווטרו). אפשר גם להזמין רכב "בסיסי" אך יש לשים לב כי הדבר כרוך בפתיחת הזמנה מיוחדת, שכן אין רכבים כאלו במלאי. כמובן שאפשר לגלח קצת את המחיר.

בסופו של עניין, ניתן לומר שבמחיר של 215,000-220,000 ש"ח (אם תגיעו לשם), עבור הרכב הבסיסי, כן מדובר על עסקה מעניינת עבור הזוג/רווק האמיד.

-------------------------------------------------------------------------------

* קרסו מתהפכים בקברם.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

איך הוא התנהג בפניות ההדוקות של בית אורן? בכביש הזה יש בסך הכל אולי שתיים או שלוש הזדמנויות לעקוף וגם אז צריך כמה שיותר כוח מתפרץ אחרת זה הימור כי רוב הפניות שם עיוורת והכביש צר מאוד, עם קיר סלעים מצד אחד ותהום מצד שני. יצא לך ללחוץ שם?

פורסם

נסעתי כחוק, אין לי מושג על מה אתה מדבר. הילוך ראשון, שני שלישי וחזרה לסוכנות 8)

ברצינות, מי שמכיר את בית אורן היטב (היכרות שמבוססת על קילומטרז' אשר נמדד באלפים) מכיר את המקומות שמעשית ניתן לעקוף בהם. התיאור שלך קצת מוגזם, אתה לא חייב שיהיה לך כור גרעיני, מספיק שלא יגיע רכב ממול.

פורסם

סקירה יפה וגם המחיר לא מאוד גבוה למרות שאני מהמר שניתן ל"לגלח" שם עוד רבבה בכיף. ובקשר לקרסו, לטוב לרע וללא נורא, אף אחד לא מתהפך לשום כיוון.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ספורטיבו - תודה, נהניתי מאוד לקרוא!

איך שהוא שוב עולה אותה המנגינה מהמכוניות של אודי:

רכב מהיר, נשלט בעל יכולת כביש משובחת - ועם זאת סטרילי, לא מרגש ונותן תחושה של משחק מחשב.

גם אני זוכר את נסיעות המבחן על האודי'ס ככאלה שהן מהירות ביותר, אך עדיין נטולות אנדרנלין וריגוש.

פורסם

יפה כתבת. מעניין האם בעקבות הנסיעות עד כאן מתחילה כבר להתגבש איזו מסקנה? מי מהמכוניות שנהגת עדיין מועמדת לגמר, מי הודחה בסיבוב הראשון?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
^ בטח שכן. הם לא מבינים את המפגרים האלה בצ'מפיון, כלמוביל, סמל"ת ועוד כמה (בקרוב) שמשחררים ככה רכבים. טירוף!

תצחק, אבל הם הסכימו לשחרר לי את הקליאו RS הצהובה והיפה שיש בסניף באר שבע לנסיעת מבחן בלי שיש לי בכלל כוונה לרכוש אותה. :shock:

(רק באתי לעשות נסיעת מבחן על ה0.9TCE)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אגב, מקריאת תגובות רבות בפורום בשרשורים שונים הולכת ומתבהרת שיטת העבודה של קרסו: אם אתה בא ומתעניין בקליאו 0.9 תזכה בנסיעת מבחן על RS. אם אתה בא ומתעניין ברצינות ב-RS, תקבל נסיעת מבחן על רכבך הפרטי בדרך לאולם צ'מפיון / סמל"ת הקרוב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

גם אם הביקורת על קרסו לעניין, הרי שלאור האיכויות של ה CUP המפסיד העיקרי יהיה פה פות״ש.

בבעלות על ספורטיבית חיים עם לא מעט פשרות. פותש עושה עבודה נפלאה בבחינת האלטרנטיבות. הייתי מתאמץ עוד קצת ומוחל על כבודי בכדי לבחון את המצטיינת שיש להם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה רבה לכולם על הפידבק!

יפה כתבת. מעניין האם בעקבות הנסיעות עד כאן מתחילה כבר להתגבש איזו מסקנה? מי מהמכוניות שנהגת עדיין מועמדת לגמר, מי הודחה בסיבוב הראשון?

למרות שזו לא הייתה נסיעה שאני יזמתי או תיכננתי, הראשונה לעוף היא הסקודה אוקטביה RS. מהיר ומשמעם.

המרצדס לא רלוונטית אף היא. למרות נתונים ויכולת מרשימים מאוד המחיר שלה הורג כל סיכוי.

מבחינת ג'ולייטה תלתן מול הגולף GTI. אני ממתין לסיבוב נורמלי על האלפא, שכן אמנם נהגתי בה אך צמיגיה היו במצב אנוש.

האאודי מהירה מהגולף וקצת יותר מערבת לנהיגה. בוא נגיד שבשלב זה היא עדיין לא נפסלה אך גם לא עברה לשלב הבא.

גם אם הביקורת על קרסו לעניין, הרי שלאור האיכויות של ה CUP המפסיד העיקרי יהיה פה פות״ש.

בבעלות על ספורטיבית חיים עם לא מעט פשרות. פותש עושה עבודה נפלאה בבחינת האלטרנטיבות. הייתי מתאמץ עוד קצת ומוחל על כבודי בכדי לבחון את המצטיינת שיש להם.

בחיי שאני לא משחק כאן על כבוד.

פניתי אליהם והקדשתי מזמני, קיבלתי סטירה. אחרי תקומתו של שרשור קרסו יצרו איתי קשר והציעו לי הצעות לא כל כך מעניינות.

לאחר מכן ניגשתי, כאחד האדם, לסוכנות השנייה בחיפה (בבעלות קרסו) - שם כבר אמרו לי שכלל אין נסיעות מבחן אלא רק בפתיחת הזמנה ושבכל מקרה עליי לדבר עם ת"א. נראה...

פורסם

אני זוכר הכל... וההתייחסות בהתאם.

הייתי קופץ לתל אביב ופותח הזמנה.

המכונית שווה את זה. אפילו אם בסוף לא תבחר בה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם האודי יותר מערבת לנהיגה מהגולף למה אתה עדיין מעדיף את הגולף?

האם לנסיונך יש הבדל בהתנהגות בין התילתן החדשה לישנה?

אצלי גם הגולף וגם הג'ולייטה סטייג' 1. הג'ולייטה מרגישה הרבה יותר חזקה אבל היא משמעותית פחות מהנה לנהיגה מהגולף (לפחות לטעמי האישי).

WITH THAT BEING SAID, עדיין כששתיהן בחניה אחת ליד השניה קשה לא לבחור בג'ולייטה, ולו רק בגלל המראה שלה.

20140901_131032.jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...