Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ישבנו כמה חברים ודיברנו , וידידה שלי שקנתה עכשיו רכב חדש סיפרה על תהליך הקנייה. משהו נשמע לי קצת תמוה בהתנהלות של סוכן המכירות ולכן אני משתף , ומעוניין לקרוא את חוות דעתכם.

מדובר בסוכנות משנה של יבואן רכב ידוע ומכובד, בשלב זה לא אכתוב שמות.

הלכה לקבל הצעת מחיר על רכב חדש, עם תוספות בהתקנה מקומית במוסך הצמוד.

סוכם על מחיר הכולל הנחת מבצע של היבואן בסך 2000 ש"ח, ועוד הנחה מקומית על ההתקנות. כאשר באה לשלם על הזמנת רכב, הוציא לה סוכן המכירות טופס הזמנת רכב שבו מודפס סכום הגבוה ממה שסוכם, וההתקנות כלל לא רשומות בהזמנה. כאשר העירה לגבי ההזמנה וסירבה לשלם , נתן לה הסוכן את פירוט התוספות בדף נפרד, ולאחר ויכוח הסכים לתקן בכתב יד על טופס ההזמנה ולרשום את המחיר שסוכם. הכל טוב ויפה, כמה ימים מאוחר יותר העבירה את התשלום על הרכב וניגשה לשלם את היתרה.

כאשר סיימה לשלם סוכן המכירות לקח ממנה את המקור של ההזמנה המקורית, גרס אותו, והוציא טופס הזמנה חדש מהמחשב, בו רשומות רק חלק מההתקנות, ומחיר גבוה עוד יותר ממה שסוכם. שוב התנהל אותו ויכוח עד שהרימה קול על הסוכן ודרשה חד משמעית לרשום את כל ההתקנות ואת המחיר המקורי שסוכם. שוב הוא רשם זאת בכתב יד ולא רצה להוציא הדפסה חדשה, בטענה שלא נהוג להדפיס את הנחת המבצע על הטופס.

בסיום התהליך ביקשה קבלה על כך ששילמה את מלוא התשלום על הרכב, וגם כאן נאמר לה שהקבלה תימסר לידיה רק ביום מסירת הרכב.

מה דעתכם?

פורסם

קודם כל מעבר להתנהלות החשודה של הנציג, קבלה הוא חייב למסור לה ברגע שהוא מבצע את הגבייה, שמתעדת את העברת הכספים שהתבצעה באותו רגע (בין אם על סכום חלקי ובין אם על הכל). בזמן קבלת הרכב היא תקבל טופס מסירה.

מעבר לכך, בן אדם שהיה חותם איתי על הסכם ולאחר שמקבל את התשלום גורס אותו היה מאבד אותי כלקוח באותה שנייה ומאבד את העסקה(ומקבל תלונה על הדרך). לא חסר סוכניות ואם היא השיגה תנאים מסויימים בסוכנות אחת היא בוודאות תשיג את אותם תנאים בסוכנות אחרת.

פורסם

לכל סוכנות יש מנהל, ולכל יבואן יש מחלקת תלונות.

מבטיח לך שאם היא הייתה הולכת עם כזה סיפור ליבואן הם לא היו מתנגדים להעביר את העסקה לסוכנות אחרת כדי למנוע מסיפור כזה לגלוש לתקשורת הציבורית (מספיק פירסום בפייסבוק של כזו התנהלות ולא רק שהציבור ימנע מלהגיע לשם, רשויות המדינה יקפצו לבדוק מה בידיוק מתרחש שם).

גם אם לא לעבור סוכנות, לפחות להעביר לטיפול הולם של סוכן אחר באותה סוכנות.

ככה או ככה, זו התנהלות ביזיונית ולא מקובלת בשום צורה.

פורסם

בדיוק כמו בסוכנות היבואן. מחוברים לאותה מערכת מחשבים והתהליך זהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדר"כ ההזמנה יוצאת מודפסת ותחת המחיר המלא ואת המחיר הסופי וההנחה מוסיפים בכתב היד בתחתית ההנחה.

מוזר לי שבמקום להסביר את הנוהל בצורה ברורה ללקוח הוא ניסה להסוות זאת.

בנוגע להתקנות דרך סוכנות משנה יש קטע.

לפעמים סוכניות משנה מעדיפות לבצע את ההתקנות המקומיות לבד ללא קשר ליבואן.

המחירים שלהם זולים יותר למוצרים והם יכולים ליצור מרווח גדול יותר.

הבעיה היא שלפעמים בהזמנה יוצא המחיר המלא של היבואן וההתקנה מובצעת מקומית בסוכנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני קניתי הונדה ברפי ורפי רחובות. אם אני מבין נכון זו סוכנות משנה.

קיבלתי הנחת יד ראשונה 0 קילומטר פלוס תוספות שונות וכולם מודפסים יפה מאד בהזמנה ובחשבונית שחורעל גבי לבן, בלי שום סיפורים.

פורסם

אני יכול להעיד על ארוע דומה.

נכנסתי לאחת הסוכנויות של יבואן מסוים וישבנו מול נציג מכירות כלשהו. סיכמנו על תוספות שנקבל ללא עלות וקיבלנו הצעת מחיר בה היה מצויין רק מחיר הרכב.

לאחר כשבוע, חזרנו לאותה סוכנות כדי להזמין את הרכב ופגשנו את אותו נציג מכירות.

במקרה או שלא במקרה הוא היה עסוק עם לקוחות באותו רגע ולכן היפנה אותנו לנציג אחר באולם.

כאשר ביקשתי לקבל את אותן התוספות שהנציג הראשון הבטיח לנו שבוע קודם לכן הרים גבות ואמר שאינו יכול לתת אותם.

לאחר ברור קצר שעשה חזר ואמר שלא קיבל אישור לתת את התוספות האלו ללא תשלום.

מיד באתו הרגע יצאתי מהסוכנות ונסעתי לסוכנות משנה, שנמצאת לא רחוק. שם קיבלתי את כל מה שביקשתי, ובנוסף גם דברים נוספים (ללא תשלום - כצו'פר). הכל נרשם בצורה ברורה בטופס שנילווה להזמנה.

• תוכן חדש...