Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז הוא מעכב את התנועה בצורה עקיפה, יותר טוב?

את הנהג שתקוע מאחורי הבריון זה לא כ"כ מעניין למה התור לא זז.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...היצמדות שגרועה אלפי מונים מהידחפות לנתיב.

(ההדגשה במקור) לא הגזמת בכלל. אפילו לא קצת.

אם תשמור רווח ולשם שינוי תספור כמה אנשים נדחפים לדרכך, תגלה כמה דברים: 1. מספר הנדחפים בפועל - קטן מאוד.

אני לא יודע באיזה כבישים אתה נוסע, אבל בכמה מקומות שבהם אני נוסע - כגון הצומת לפני גילה בירושלים, שהוזכר(ה) כבר כאן בשרשור - זה בהחלט לא המצב.

הסרטון הזה עושה לי רע. משטרת ישראל עושה מבצע ראווה, מזמינה עיתונאים ומשחררת אייטם לחדשות, וחוזרת למדוד מהירות.

אתה לגמרי לא צודק. אין ספק שהמשטרה בחרה שוטר יותר יצוגי מהממוצע; אין ספק שהיא ערכה את הסרט, וכולי. אבל שום דבר מכל זה לא משנה את העובדה, שלשם שינוי - הפעם המשטרה אכפה חוק שבאמת ובתמים טוב ורצוי לאכוף אותו.

אז אם המשטרה עושה דבר טוב ונכון ומתגאה בכך, אני אומר - כן ירבו.

...אתם גם מאוד מקצינים את התגובה של אנשים שלא נותנים להשתלב. אין כאן סגירת חשבון, אין כאן אנשים שמסתובבים עם רצח בעיינים (לפחותצ אני לא). האנשים האגרסייבים והאלימים היחידים בסיטואציות כאלו הם הנדחפים... יש כאן עניין מאוד פשוט של לא לאפשר לאנשים להיות בהמות עד כמה שאנחנו יכולים, בדיוק כמו שלא תתן למישהו סתם ככה להדחף לפניך בתור שלא בכביש.

נכון מאד. בודאי שכל דבר צריך לעשות מתוך מחשבה, וגם את זה; אבל בין "מצריך שיקול דעת" לבין "עלול לגרום לתאונות" רב המרחק. הרי כל עליה על הכביש עלולה לגרום לתאונות, אבל זה לא אומר שכל נהג הוא פושע מסוכן.

תנסו פעם אחת להבליג (במשך נסיעה שלמה). באמת תבליגו, ובאמת אל תתעצבנו.

אני מנסה כמעט כל יום. לפעמים מצליח יותר, לפעמים פחות. בכל אופן אני מבין בהחלט את מה שאתה אומר, ומנסה גם ליישם.

דני

פורסם

SlowRide ובני, אני חושב שהאמת נמצאת אי שם באמצע. לא צריך להקצין בתגובות אף פעם, לא הייתי רודף אחרי מישהו שחתך אותי או כל דבר אחר.

באופן כללי אני מאוד מנסה למתן את עצמי ואת כמות העצבים שאני מוציא על הכביש. מה שאני כן חושב שאתחיל לעשות באופן יותר אקטיבי זה לצלצל למלשוננים של כל רכבי הליסינג שעושים את זה. אולי זה יעזור (אם כי אני עדיין לא בטוח שהתלונות לא נזרקות לפח).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מזדהה לחלוטין עם כל מילה.

ד״א, האם קיימת עבירה, פרט להפרעה לתנועה (של הנתיב שהם חוסמים)?

אי מתן זכות קדימה במינימום (כלומר על קו מקווקוו ולא בכניסה לצומת תוך יצירת נתיב נוסף).

אלה שנדחפים על קו לבן ו/או בכניסה לצומת, חוץ מעבירת הבריונות הקשה גורמים לתאונות רבות.

וזה גרוע פי כמה כשמדובר על אוטובוסים או משאיות או רכבים רחבים אחרים.

זה שאותו נהג נשאר לא קשור תקוע בנתיב זה רק אומר דבר אחד: הוא לא עושה את זה באופן קבוע, אלא כניראה באמת טעה בדרך. מי שעושה את זה קבוע יודע טוב מאוד להשתלב ולחתוך רכבים אחרים.

לא בהכרח, יש מקומות (קח לדוגמה את צומת נחשון - כביש 44 וכביש 3, בפנייה שמאלה מ-3 מערב ל-44 דרום-מזרח) שבהם התור מתחיל לפני שיש נתיב האטה נוסף, במקרה כזה לנדחפים אין אופציה להשתלב בלי להתקע באמצע הדרך.

ויודע מה? מי שנדחף ככה הוא זה שיוצר את הסיכון ולא זה שלא נותן לו להיכנס כדת וכדין.

אולי זאת לא דעה פופולרית, מי יודע מה, אבל זאת האמת.

נדחפים, איפה אתם? כולכם בליסינג?

אני בליסינג ולא נדחף :shock:

אני מבלה בערך חצי שעה כל יום בבוקר על כביש 4 בסה"כ מגנות עד אלוף שדה בגלל כל מיני נדחפים למיניהם, כשאני תופס את הנתיב השני מימין מיד אחרי גנות ומחכה בתור כמו כולם.

מסכים. כמות הנדחפים בפועל היא קטנה, וכל אחד מהם גורם לעיכוב של שניות בודדות. זה יותר מעצבן מאשר מעכב או אפילו מסוכן.

לכן, הפתרון הוא לא למנוע כניסת הנדחפים אלא להגדיל את הרווח מראש כדי לאפשר להם להיכנס, רצוי לפני שהם החלו במהלך שלהם (הסטיה לתוך נתיב הנסיעה שלך), כדי שהרווח שלנו יישאר תקין לאורך כל הזמן.

אתה לא נוהג בכבישים הנכונים, כמות הנדחפים היא לא קטנה וההדחפות היא כמעט תמיד בכניסה לצומת תוך כדי מעבר על פס לבן.

אוסף של לפחות 3 עבירות בריונות בכביש שאחראיות לאחוז גבוה של תאונות.

לדעתי אין כאן תשובה פשוטה כי לא כל ההידחפויות הן לא מוצדקות, יש מקומות שאם לא תדחף לא תוכל לצאת לעולם (למשל צמתים שבנויים או עובדים בצורה מפגרת).

במקומות שבנויים בצורה שלא מתאימה לעומס התחבורתי (לדוגמה הפנייה מבר-כוכבא לז'בוטינסקי בבני ברק), כלומר שהתור נגמר במקום שאין לך גישה אליו מהפנייה שלך מהנסיון שלי אם אתה לא מנסה "להרוויח" מכוניות אלא משתלב במקום הראשון שזמין לך, כמעט כל הנהגים יאפשרו לך להשתלב בצורה נכונה ובטיחותית.

מה עושים? נותנים להשתלב.

נראה שבשיעורי נהיגה צריך ללמד את הנהג הישראלי לשים את האגו בבגאז' לפני שמתניעים. לפעמים זה קשה, אבל זה הדבר הכי נכון.

ועם גישה כזאת חברים, מגיעים לכל כך הרבה תאונות דרכים, נפגעים והרוגים בשנה.

מה זה משנה שבתוך פעולה אחת יש כאן בין עבירה אחת ל-3 ואולי גם יותר שכולן מוגדרות כעבירות בריונות?

שמע, קורה לפעמים לנהגים חדשים, אפילו לי מדיי פעם שאני נוסע ורק ברגע האחרון נזכר וואי פאק פה הייתי צריך לפנות!..

ויש כבר אדום גם לפנייה, וגם קדימה, אז אני צופר בעדינות, מראה סימן שאני מבקש להיכנס

ולרוב לאנשים לא אכפת, נותנים להיכנס, נכנס אומר תודה

וזהו.

למרות שכן, יש גם כאלו שרואים פקק בפנייה ממש ארוך ופשוט מחליטים שזה יהיה נחמד להידחף קדימה עם כולם מאשר לחכות כמה דקות אחרי כולם...

נון מאוד, מי שטעה וגילה ברגע האחרון שהוא צריך להיכנס, נוטה לבקש בנימוס, לפתוח חלון ולהגיד "אני מצטער אני _______ ואני צריך לפנות כאן, אפשר להיכנס?", והתשובה היא כמעט תמיד כן, ממני זה 100% כן, אני תמיד נותן לאנשים ששכחו ומבקשים.

מי שלא מבקש בצורה יפה, כנראה לא באמת שכח.

האחוזים נוטים באופן חד משמעי ובלתי ניתן להכחשה לטובת ה"שוכחים" ולא השוכחים.

אני לא ראיתי שום תגובה שמצדיקה את ההתנהגות הנלוזה הזאת. יחד עם זאת חסימת הנדחפים מסוכנת, כפי שהוסבר, מסכנת את התנועה מעכבת אותה ולא אפקטיבית.

את פתרון הבעיות והחינוך יש להשאיר למשטרת התנועה, או לפנות לאפיקים התנדבותיים כפי שהצעתי (משמר אזרחי, במסגרת החוק), ו/או לקדם את נושא האכיפה באמצעות סרטון מצולם.

מה שאתה ואחרים מציעים זה לקיחת החוק לידיים ובריונות בפני עצמה (מענה בבריונות לבריונות).

שטות וחירטוט, זה מה שכתבת בתגובה שלך, זה לא לקחת את החוק לידיים אפילו לא בטיפה, לפי ההגיון שלך גם אם אתה נוסע על הנתיב הימני במהירות החוקית, ומישהו שעוקף על הנתיב השמאלי מחליט להיכנס דווקא במקביל אליך (לא תרחיש רחוק מהמציאות, קורה לי בערך פעמיים ביום), אתה בריון, אתה נסעת בנתיב שלך, במהירות המתאימה לתנאי הדרך ולחוק, שמרת על מרחק ועל כל תקנות התעבורה, ואתה בריון.

אתה אפילו לא מבין את המשמעות של מה שאתה כותב, מי שנוסע בנתיב שלו לפי החוק אינו בריון נקודה.

-----------------------------------------

הדרך הנכונה להתמודד איתם זה לזהות את המקומות המועדים לפורענות מראש (למשל פקק שיש נתיב שפונה ימינה והוא פנוי או הפוך), לשמור על קצב ומרחק סבירים מהרכב שלפני, כך שמצד אחד שומרים על מרחק חוקי ונכון, ומצד שני רכב לא יכול להשתחל במרווח שכזה.

אין כאן בעיה כי המקרים האלה קורים אך ורק במהירות אפסית, ממש בהילוך ראשון, אפילו לא 20 קמ"ש.

זאת ועוד, דווקא לתת להם להשתלב לא מעכב את התנועה (בנתיב הפקוק והבעייתי, זה דווקא כן מעכב בנתיב הפתוח שבו הם השתמשו כדי לקצר את התור), עדיף מבחינת הכלל לעכב קצת את התנועה בנתיב הפנוי ולא לעכב עוד יותר את הנתיב הפקוק ממילא.

צריך לקחת בחשבון גם עניין נוסף ועמוק אחר, כבר ביססנו שמדובר באקט עברייני למהדרין (מינימום של עבירה אחת, לרוב 3 עבירות ומעלה) שכל כולו בריונות בכביש, עבירות שמרכיבות את הרוב הגדול של תאונות הדרכים במדינה.

כשאתם נותנים ל"מתבלבל" להשתלב והוא רואה כי טוב, הוא ימשיך כך עד (ולפעמים גם אחרי) תאונה.

קחו בחשבון אתם הנותנים להם להידחף - אתם במו ידיכם גורמים לעלייה בתאונות הדרכים במדינה, הדם הזה על ידיכם.

אמנם זה נשמע קיצוני, אבל זו האמת המרה והקשה, אתם נותנים יד לעברייני תנועה שגורמים לתאונות דרכים ומעודדים אותם לבצע את עבירות התנועה שלהם בידיעה ברורה שיבוא יום ואותו עבריין תנועה יגרום לתאונה/ות קשה/ות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
וואו ממש אויב המדינה הפכת אותי, חכם על בחורות קטנות ומסכנות, איזה עיוות של המציאות :smile:

אני סך הכל מנסה לגרום לך להסתכל על במציאות באופן אנליטי קר בלי ריגושים.

אתה יודע כמה רכבים מידי יום חותכים אותי, לא נותנים זכות קדימה, מבצעים מהלכים מסוכנים? ואני לא מתרגש ולא מתעצבן. אני בקור רוח מטפל בסיטואציה כדי לא להגיע למצב של סכנה וזהו. לא צופר, לא מצפצף, לא חותך, לא חוסם ולא שום דבר אחר.

אני יוצא לכביש כדי להגיע ממקום אחד לאחר. זה הכל. אני לא יוצא כדי להלחם או לקבל ריגושים. אני רוצה לבצע את המשימה היומיומית שלי בבטיחות ובמינימום ריגושים.

סילברדו או במוו שחורה סדרה 7, לא מעניין אותי, אם הייתי רואה לנכון הייתי חוסם בכל מקרה. ולא אני לא אדיוט עד כדי כך, לעולם לא הייתי עושה משוה שמסכן אותי... עד לא מזמן (עבודה קודמת) הייתי גם מסתובב עם הגלוק צמוד, לכל מקרה שלא יהיה, כי אי אפשר לדעת מה יכול להתפתח בארץ הבבונים :(

היית חוסם במוו שחורה? ואם מרכב הזה יצא עלייך איזה סרסור חמוש בעוזי עם עוד שני חבר'ה שנסעו אותי גם מהתחום?

ידידי, אני מקווה שתפסיק עם ניסיונות ללמד את ההבבונים ותבין שהם לא שווים את זה, כי אני לא רוצה לקרוא כתבה בעיתון על משהו שנגמר לא טוב. מה שנגמר טוב עם בחורה מסכנה עם רכב קטן, לאו דווקא יגמר באותו אופן עם איזה סרסור או מישהו יותר גרוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה לגמרי לא צודק. אין ספק שהמשטרה בחרה שוטר יותר יצוגי מהממוצע; אין ספק שהיא ערכה את הסרט, וכולי. אבל שום דבר מכל זה לא משנה את העובדה, שלשם שינוי - הפעם המשטרה אכפה חוק שבאמת ובתמים טוב ורצוי לאכוף אותו.

אתה אמרת, אני רק הדגשתי. מדובר בפעולה ברוכה שמתבצעת באופן חד פעמי מול המצלמות, לצורכי יח"צ ותו לא.

מזה 7 שנים אני נוסע בוקר בוקר במסלול קבוע שבו נדחפים. הניידות היחידות שראיתי שם - נדחפו אף הן. אז סליחה, אני לא מתפעל.

:turn-l:
פורסם

לא, ותישלל ממנו הזכות להסתובב עם מדבקה. (כמו אלה שלא מחנים ברוורס).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אגב אתה מגזים בטירוף. אין מאות כאלו בשעות הבוקר. גם לא עשרות. אולי לאורך היום כולו יתאספו כמה עשרות ולא יותר.

תתפלא, פורעי חוק הם לא רבים כמו שזה נראה.

ותתפלא 2, יש היום הרבה שהחליטו שהם לא מוותרים לערס.

היום במקרה ספרתי. בירידה מגשר השלום בנתניה, לכיוון ווינגייט, יש שני נתיבים. נתיב שמאלי שמתחבר ישירות לכביש החוף, ונתיב ימני שבשעות הבוקר משמש כנת"צ, ומתחבר למפרץ שיש בו תחנת אוטובוס. 48 רכבים נסעו לאורך הנת"צ, ואז כדי לא להיכנס למפרץ התח"צ (כנרה מחשש לספוג קנס) פשוט נסעו עד קצה הנת"צ, ואז שברו לנתיב הרגיל בסוף. אם להיות כנה לא את כל ה48 ראיתי שוברים ממש בסוף, אבל מקסימום כמה מטרים לפני. לאחר מכן, בנסיעה עד הרצליה, נתקלתי ב22 רכבים שנסעו בנת"צ (וזה יום טוב). אני כמובן לא סופר את רכבי התחבורה הציבורית שאסור להם לנסוע שם (כי הנת"צ לאוטובוסים בלבד), רק את הפרטיים. בדרך חזרה, בהרצליה, הירידה ממחלף רבין לכביש החוף לכיוון צפון. יש רמזור נסיעה ישר ופנייה ימינה לא מרומזת. בגלל שהנתיב הימני מתמלא בכל אלו שנוסעים ימינה+אלו שנוסעים ישר, נוצר פקק ארוך שמגיע עד הרמזור שלפני. 16 רכבים נסעו בשמאלי ולקראת הסוף חתכו לימין (זה דווק המון, בד"כ זה 7-8, לא יותר). נכון, אין המוני עבריינים אבל זה בעיקר תלוי בתוואי הנסיעה, ושלי מגעיל. אגב, אלו שלא היה לי כוח לספור זה אלו שנוסעים מאחוריך בימני, ואיך שיש נתיב השתלבות, הם עולים עליו ועוקפים אותך מימין דרכו, כמובן תוך כדי שחצי רכב בשוליים, ועם החצי השני חותכים אותך. אולי למאה לא הדעתי, אבל זה היה באזור :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא, ותישלל ממנו הזכות להסתובב עם מדבקה. (כמו אלה שלא מחנים ברוורס).

אני לפעמים לא מחנה ברוורס בגלל העגלה של התינוק... זה נחשב? להוריד את המדבקה? :)

פורסם

ניקו נוסע במסלול דומה לי. הנדחפים של גשר פולג לכיוון כביש החוף דרומה הם בממוצע 20-30% מהתנועה ויותר (ככל שכביש החוף עמוס יותר, אחוז הנדחפים עולה).

כמות הנוסעים בנת"צ החולפים אותי בבוקר אחד הוא מאות (מעל ל-5 בדקה). חלקם הופך ל"נדחפים" במחלף כפר שמריהו שם נגמר הנת"צ.

:turn-l:
פורסם
אני סך הכל מנסה לגרום לך להסתכל על במציאות באופן אנליטי קר בלי ריגושים.

אתה יודע כמה רכבים מידי יום חותכים אותי, לא נותנים זכות קדימה, מבצעים מהלכים מסוכנים? ואני לא מתרגש ולא מתעצבן. אני בקור רוח מטפל בסיטואציה כדי לא להגיע למצב של סכנה וזהו. לא צופר, לא מצפצף, לא חותך, לא חוסם ולא שום דבר אחר.

אני יוצא לכביש כדי להגיע ממקום אחד לאחר. זה הכל. אני לא יוצא כדי להלחם או לקבל ריגושים. אני רוצה לבצע את המשימה היומיומית שלי בבטיחות ובמינימום ריגושים.

היית חוסם במוו שחורה? ואם מרכב הזה יצא עלייך איזה סרסור חמוש בעוזי עם עוד שני חבר'ה שנסעו אותי גם מהתחום?

ידידי, אני מקווה שתפסיק עם ניסיונות ללמד את ההבבונים ותבין שהם לא שווים את זה, כי אני לא רוצה לקרוא כתבה בעיתון על משהו שנגמר לא טוב. מה שנגמר טוב עם בחורה מסכנה עם רכב קטן, לאו דווקא יגמר באותו אופן עם איזה סרסור או מישהו יותר גרוע.

שוב הדוגמאות הן קיצוניות בכוונה. ב 95% מהמקרים אנשים לא מצליחים בכלל להדחף כי אני צמוד מידי לרכב לפנים, או שלחילופין הם כן נדחפים כי באותו רגע זה לא מעניין אותי והוא כבר חצי נכנס ואין לי כוח לשטויות אז אני כבר מוותר.

ודרך אגב אנשי עולם תחתון "אמיתיים" (ולא שיש לי איזשהו "כבוד" לכאלו, הם לדעתי גרועים יותר ממחבל של אל-קעידא, אבל זה לדיון אחר) לא נכנסים בכלל למצבים כאלו שהם מנסים להדחף בכוח או שיתחילו לריב בכביש עם "אחד העם", זה לא מכבודם, הזוי כמה שזה יישמע...

זה לא שאני איזה חמום מוח שחייב להגיב על כל שטות, אבל אני כן מתעב חוצפה, פשוט לא מסוגל לסבול אנשים חצופים, ובארץ החוצפה עוברת לעיתים כל גבול. החל מילדים קטנים ללא חינוך וכלה בזקנים דבילים שמתנהגים כמו בבונים. בן אדם חצוף הוא בן אדם שלא שווה כלום מבחינתי, סמרטוט. בד"כ מצטרפים לזה כל התכונות הרעות שאפשר לומר על מישהו, גאווה, חוסר התחשבות בזולת, התנשאות וכל שאר התכונות מהמשפחה הזו.

אם תרד לשורש הבעיה תגלה שהבבונים הם לרוב בעצם מסכנים שלא יודעים איפה לשים את עצמם כי שום דבר לא טוב להם בחיים, הם בפקק הם חייבים להגיע להביתה והכי מהר מכולם, הם בבית הם חייבים לברוח כי האשה הבבונית שלהם משגעת אותם וילדיהם הבבונים לא עוזבים אותם לדקה, וכך הם רצים סביב השעון. בבוקר יגידו מי ייתן לילה ובלילה יגידו מי ייתן בוקר... ככה זה כשאתה בבון. הבעיה היחידה שלי שאני עושה 0 הנחות לבבונים. מי שבבון שיהיה בביתו כרצונו, לא אצלי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
סוגיה:

אם יש לו מדבקה של Carsforum תתנו לו להדחף? ;)

לא! (סתם סתם הייתי נותן לו כי הייתי כנראה מאמין שהוא באמת בא בטוב ואולי בטעות, בכל זאת מישהו מהפורום..)

ודרך אגב צריך פה את באטמן לא ספיידרמן :shock:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בן אדם חצוף הוא בן אדם שלא שווה כלום מבחינתי, סמרטוט. בד"כ מצטרפים לזה כל התכונות הרעות שאפשר לומר על מישהו, גאווה, חוסר התחשבות בזולת, התנשאות וכל שאר התכונות מהמשפחה הזו.

בדיוק! הם לא שווים את תשומת הלב שלך (זה מה שאני מנסה להגיד כל הזמן :)).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...