Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמת ויציב, גם לך יש זכות לדעה משלך, אין לך שום זכות להתבטא בגסות בפורום, גם אם לאחרים דעה שונה משלך!

זה רחוק מלהיות בגסות, לא נעים לקרוא? אולי. אבל גסות? היכן?

יש לך נטייה לפרשנות יתר של החוק, ובעיה קשה: אתה גם בטוח שאתה צודק בפרשנות היתר הזאת.

להיצמד לרכב שלפניך זה לא חוקי, לו נהגת כחוק אז אדם שעובר על החוק יכול היה להידחף לפניך.

בכל מקרה אני לא חושב שאוכפים עבירה של מניעת הידחפות, אבל אם תגרום לתאונה קשה, תהיה בטוח שתחקר ואולי תענש.

אבל בין כך ובין כך הדיון פה הוא על תרבות הנהיגה, הטענה שאדם מן השורה לא יכול ואין תפקידו לחנך את פרחחי הכביש אלא, משטעו למזער את הפגיעה בך ובסובבים, בדיוק כשם שאדם עקף בכביש לא פנוי, תאט את נסיעתך (חובה בחוק) ותאפשר לו להשלים את העקיפה המסוכנת שבר לבצע. תנהג כך, במזל יהיה שוטר במקום והוא יקבל את שלו, בעוד אתה פעלת כשורה.

בבקשה בוא תפרש את החוק ונשווה ממצאים.

כמה מרחק עליך לשמור (לפי החוק) במהירות של 0-5 קמ"ש? 1.38 מ' בדיוק. וכמה עליך לשמור לפי (הפירוש ל-)תקנה 21 ג'? 2.76 מ' בדיוק, איזה רכב נכנס ב-2.76 מטרים ואיזה ב-1.38 מטרים?

ואל תשכח שכשהוא נכנס הוא עוד צריך לא להפקיע ממך זכות קדימה.

חבל שלא אוכפים את העבירה הזאת, ביחד עם עוד הרבה עבירות, אבל זאת עבירת בריונות מובהקת שגורמת ללא מעט תאונות.

מבחינת החוק על הנהג השני לתת לך זכות קדימה, לא נתן לך זכות קדימה וגרם לתאונה? אשמתו בלבד, בניגוד לעקיפה (אפילו בפס לבן) אין כאן בחירה בין מצב שהנהג השני יצא כבר לעקיפה והבחירה היא בין תאונה חזיתית אפשרית או תאונת צד אפשרית או תאונת אחור-חזית אפשרית, אלא הבחירה היא בין אין תאונה ובין תאונה.

עדיף בריון חי מאשר איש טוב מת. פעולת ההידחפות מעולם לא זוהתה כמסוכנת במיוחד. לא נעימה, מרגיזה, אלימה - כן. מסוכנת - כן, אבל פחות...

לכן, כל הדיבורים הללו על היצמדות לרכב ממול כדי למנוע את כניסת הנדחף - הם בבחינת סיכון עצמי גבוה- שאינו שווה את התמורה.

לחלוטין לא מסכים איתך.

לא פעולה מסוכנת במיוחד? אחת הפעולות הכי מסוכנות שקיימות ורעה חולה שגורמת לתאונות רבות אין ספור.

נכון שרובן הן תאונות Fender Bender, אבל זה לא גורע מהיותן תאונות.

ושוב למה אתה קורא היצמדות? ההידחפות הזאת כמעט תמיד במהירות אפסית 0-5 קמ"ש, המרחק שעליך לשמור הוא 1.38 מטר במקסימום.

בדיוק. גם במצב שהחוק לצידך, עדיף תמיד להקשיב להיגיון.

המשפט השחוק של "עדיף להיות חכם מאשר צודק" תופס גם כאן.

להאשים בתאונות הדרכים את מי שנותן לנדחפים לעבור זה מגוחך ביותר, דמגוגיה זולה.

זה קצת כמו להאשים את כל מי שהולך בים ולא מרים זבל של אחרים לפח בזיהום הסביבה ומוות של חיות.

דמגוגיה זו לא בושה, בכלל לא, אני צריך להצטער על כך שאני יודע להעביר את המסרים שלי?

דמגוגיה זולה? אפילו לא קרוב, זו הענקת גושפנקא לנדחפים, מבחינתם הכל חוקי וכשר, למה? כי כל הזמן נותנים לו להשתלב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני הייתי מצטער אם המסרים שלי היו עוברים רק אל קהל רדוד שטיעונים אמוציונליים ולא קשורים ישירות לנושא משפיעים עליו בקלות.

אני מאמין שהקוראים פה לא כאלה. לפחות רובם לא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חבר יקר בטיעונים אמוציונליים אתה לא תראה יחידות מידה, אם יש יחידות מידה הטיעונים מדעיים ואמפיריים (נכונים או לא נכונים, הם מדעיים ואמפיריים).

מדעי ואמפירי לעומת אמוציונלי זה שני קצוות הקשת

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתם נותנים ל"מתבלבל" להשתלב והוא רואה כי טוב, הוא ימשיך כך עד (ולפעמים גם אחרי) תאונה.

קחו בחשבון אתם הנותנים להם להידחף - אתם במו ידיכם גורמים לעלייה בתאונות הדרכים במדינה, הדם הזה על ידיכם.

אמנם זה נשמע קיצוני, אבל זו האמת המרה והקשה, אתם נותנים יד לעברייני תנועה שגורמים לתאונות דרכים ומעודדים אותם לבצע את עבירות התנועה שלהם בידיעה ברורה שיבוא יום ואותו עבריין תנועה יגרום לתאונה/ות קשה/ות.

אמוציות, אמוציות ואמוציות.

41945.jpg

פורסם

למה אמוציות?

מה הבסיס לכל מערכת המשפט והחוק במדינות?

התפיסה שאם אדם עושה מעשה אסור ואינך מעניש אותו ואפילו מעודד אותו, הוא ימשיך.

אין כאן שום אמוציות, אך ורק הבנה בסיסית של מה מערכת החוק רוצה לשדר לגבי מעשה מסוים, האם הוא רצוי או לא רצוי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כאזרח אתה צריך לשמור על החוק, לא לאכוף אותו או למנוע מאחרים לעבור עליו. רוצה לתקן את החברה? תתגייס למשטרה.

או שתהייה מליונר ותפתח עמותה שמתקצבת ודוחפת את המשטרה לאכיפה מוגברת של עברות ספציפיות. זה כבר עובד.

זה שהצלחת למצוא קשר עקיף ומפותל בין זה לבין תאונות דרכים קטלניות תלוי בתפיסת המציאות שלך בלבד. אפשר למצוא אלף ואחד קשרים כאלה לכל תחום ולהתחיל להצביע על אשמים.

פורסם
זה רחוק מלהיות בגסות, לא נעים לקרוא? אולי. אבל גסות? היכן?

תשמע, זה פורום. זה לא שאתה מכנה את מה שאני כותב "שטות וחרטוט" ואני פורץ בבכי או משהו, אבל זאת בהחלט התבטאות לא ראויה!

אתה לא מסכים? דעתך שונה?

יש צורה ויש דרך לרשום זאת.

האופן שבו רשמת מתאים לפורומי ילדים FXP-סטייל, זה מדרדר את הפורום למקומות שבאמת לא נעים לקרוא או לרשום!

אני נתתי את דוגמת העקיפה להתנהגות שהחוק דורש ממשתמשי הדרך בעקבות פעולה לא חוקית של משתמש אחר בדרך.

אתה בטוח שבכל מטר בכביש יש חוק מפורש שמכתיב התנהגות, ואני ואחרים מושכים את הדיון לעניין של תרבות נהיגה וניהול סיכונים, אבל יותר מזה: טוענים שאין התפקיד שלך ואין ביכולתך לחנך את הנהגים האחרים בכביש.

בכל מקרה רשמתי שלא אוכפים את הבריונות הנגדית, אז לדיון אם זה חוקי או לא אין משמעות.

מישהו אחר נדחף?

לא מתפקידך להעניש אותו. בשביל זה בדיוק קיימת משטרה, והיא עושה את המוטל עליה. אולי לא מספיק, תתנדב כחוק למשטרת התנועה ותבצע אכיפה במסגרת החוק!

פורסם
כאזרח אתה צריך לשמור על החוק, לא לאכוף אותו או למנוע מאחרים לעבור עליו. רוצה לתקן את החברה? תתגייס למשטרה.

או שתהייה מליונר ותפתח עמותה שמתקצבת ודוחפת את המשטרה לאכיפה מוגברת של עברות ספציפיות. זה כבר עובד.

זה שהצלחת למצוא קשר עקיף ומפותל בין זה לבין תאונות דרכים קטלניות תלוי בתפיסת המציאות שלך בלבד. אפשר למצוא אלף ואחד קשרים כאלה לכל תחום ולהתחיל להצביע על אשמים.

לשמור על החוק זה להמשיך בנתיב נסיעתך בלי לבלום בלימת פתע כי מישהו החליט להיכנס לך בנתיב.

יש זכות קדימה - סע לפי זכות הקדימה.

זה מזכיר לי סיטואציה שמתרחשת כל בוקר בצומת T בדרכי לעבודה, כש-99% מהתנועה היא בקו הישר עם זכות הקדימה, ומצד ימין מגיעות בעיקר משאיות.

יש נהגים שמחליטים להיות הנחמד התורן ולעצור בלימת חצי חירום (בכביש בין עירוני עם הפרדה - 90 קמ"ש) ולתת למשאיות לעבור.

אני אגלה לך שכמעט ולא היו שם תאונות חזית-צד, תאונות חזית-אחור דווקא יש בשפע.

זה שמפמפמים בכל חור "זכות קדימה לא לוקחים, זכות קדימה נותנים", זאת עוד שטות שמעודדת בריונים בכביש, ואח"כ מתלוננים למה יש כ"כ הרבה תאונות דרכים.

איך החלטת שאני אוכף את החוק? אני לא עצרתי אף אחד מהנהגים האלה וביקשתי פרטים (למרות שגם זה - חוקי).

אז אם כבר דמגוגיה זולה, ההודעה הזאת שלך היא דמגוגיה זולה, יש מרחק גדול מאוד מלנסוע כחוק ולא לפתוח מראש פתח לעבריינים ועד ל"אזרח צריך לשמור על החוק ולא לאכוף אותו".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תשמע, זה פורום. זה לא שאתה מכנה את מה שאני כותב "שטות וחרטוט" ואני פורץ בבכי או משהו, אבל זאת בהחלט התבטאות לא ראויה!

אתה לא מסכים? דעתך שונה?

יש צורה ויש דרך לרשום זאת.

האופן שבו רשמת מתאים לפורומי ילדים FXP-סטייל, זה מדרדר את הפורום למקומות שבאמת לא נעים לקרוא או לרשום

מקובל עליי, מתנצל מעומק לבי על הביטוי.

אני נתתי את דוגמת העקיפה להתנהגות שהחוק דורש ממשתמשי הדרך בעקבות פעולה לא חוקית של משתמש אחר בדרך.

אם אתה עומד בתור, במהירות של 0-5 קמ"ש עצירה-נסיעה לסירוגין, שומר על מרחק של 1.38 מ' חוקיים, או 2.76 מ' חוקיים למהדרין מן המהדרין, ובא בריון להיכנס במרווח הזה, החוק לא מבקש ממך לעשות שום דבר, לא לתת לו להשתלב, לא לנגח אותו, לא לעצור אותו בצד, כלום.

אין שום התייחסות בחוק מה אמור לעשות זה שנדחפים לפניו תוך כדי סיכון באי הדרך ועוד שלל עבירות תנועה.

החוק אוסר על הדחפות כזאת, ניתן להצמיד עוד שלל עבירות תנועה (מאי מתן זכות קדימה, כניסה לצומת שלא מהנתיב, מעבר על פס לבן, מעבר על אי תנועה מצויר, נהיגה בקלות ראש, אי שמירת מרחק, והרשימה ממשיכה) לא מעבר לזה, בתור ה"נעקף" החוק לא דורש ממך (בניגוד לעקיפה) שום דבר.

אתה בטוח שבכל מטר בכביש יש חוק מפורש שמכתיב התנהגות, ואני ואחרים מושכים את הדיון לעניין של תרבות נהיגה וניהול סיכונים, אבל יותר מזה: טוענים שאין התפקיד שלך ואין ביכולתך לחנך את הנהגים האחרים בכביש.

בכל מקרה רשמתי שלא אוכפים את הבריונות הנגדית, אז לדיון אם זה חוקי או לא אין משמעות.

במקרים המתוארים - יש תקנות שמכתיבות התנהגות, במפורש, בריש גלי, תקנות מודפסות ודיגיטליות לבחירתך.

זו לא בריונות נגדית, שכח מזה, שמור על מרחק מתאים ואתה בחיים לא תהיה "בריון נגדי", ועל הדרך תמנע מאותם נדחפים להיכנס, פשוט כי אין מקום, כמה מכוניות יכולות להיכנס ב-2.76 מ'? כמה מכוניות יכולות להיכנס במרחק כפול מזה?

זה זהה לחלוטין לנסיון חניה קדימה במקביל למדרכה, כמה מכוניות ניתן להחנות ככה בחמישה מטרים?

על הכביש אני לא מנסה לחנך אף אחד, במהירויות גבוהות יותר אני גם לא "נלחם" עם הנדחפים.

ב-0-5 קמ"ש אני פשוט שומר על מרחק חוקי מהרכב שלפניי, במרחק החוקי במהירות כזאת לא יכול להיכנס רכב גם אם מאוד ירצה.

ב-2.76 מ' רכב אפילו לא יצליח להיכנס במאונך, על אחת כמה וכמה בזווית או במאונך אליך.

מישהו אחר נדחף?

לא מתפקידך להעניש אותו. בשביל זה בדיוק קיימת משטרה, והיא עושה את המוטל עליה. אולי לא מספיק, תתנדב כחוק למשטרת התנועה ותבצע אכיפה במסגרת החוק!

איפה ראית שהענשתי מישהו או קראתי להעניש מישהו?

העונשים המוכרים במדינה על עבירות תנועה הם: קנס, נקודות, שלילת רשיון, זימון למשפט.

לא בסמכותי ולא נתתי מעולם לאף אחד (וכפועל יוצא לבריונים בכביש) אף אחד מהעונשים הללו.

למען האמת אני שוקל להתנדב למתנ"א דווקא בגלל דברים כאלה, אני צריך לראות האם שעות העבודה יאפשרו לי גם להתנדב במקביל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לשמור על החוק זה להמשיך בנתיב נסיעתך בלי לבלום בלימת פתע כי מישהו החליט להיכנס לך בנתיב.

יש זכות קדימה - סע לפי זכות הקדימה.

יש עליך גם החובה לנהוג לפי תנאי הדרך. נהג שמחליט להידחף לנתיב שלי אני לא אצמד אליו בכח כי הזכות שלי, אלא אמנע קרבה מסוכנת בין 2 המכוניות בזה שאני ישמור ממנו מרחק ויתן לו להכנס ולעוף לי מהעיניים. מה הקשר בלימת פתע בשביל מי שנדחף? אתה לא צריך להגיע למצב כזה - מזהים אותם מרחוק.

זה מזכיר לי סיטואציה שמתרחשת כל בוקר בצומת T בדרכי לעבודה, כש-99% מהתנועה היא בקו הישר עם זכות הקדימה, ומצד ימין מגיעות בעיקר משאיות.

יש נהגים שמחליטים להיות הנחמד התורן ולעצור בלימת חצי חירום (בכביש בין עירוני עם הפרדה - 90 קמ"ש) ולתת למשאיות לעבור.

אני אגלה לך שכמעט ולא היו שם תאונות חזית-צד, תאונות חזית-אחור דווקא יש בשפע.

מקרים שונים לגמרי. המשאית לא חוסמת שום נתיב ולא גורמת להפרעה לתנועה. אתה שוב מכניס את בלימת הפתע שבכלל לא קשורה לעניין.

זה שמפמפמים בכל חור "זכות קדימה לא לוקחים, זכות קדימה נותנים", זאת עוד שטות שמעודדת בריונים בכביש, ואח"כ מתלוננים למה יש כ"כ הרבה תאונות דרכים.

על אותו משקל ניתן לומר שגם המדינה מעודדים פשיעה וטרור, בזה שהאסירים מקבלים תנאים מעולים בכלא. בולשיט, נכון?

איך החלטת שאני אוכף את החוק? אני לא עצרתי אף אחד מהנהגים האלה וביקשתי פרטים (למרות שגם זה - חוקי).

אז אם כבר דמגוגיה זולה, ההודעה הזאת שלך היא דמגוגיה זולה, יש מרחק גדול מאוד מלנסוע כחוק ולא לפתוח מראש פתח לעבריינים ועד ל"אזרח צריך לשמור על החוק ולא לאכוף אותו".

איך בדיוק מצאת במשפט הזה דמגוגיה, זה סוד ששמור לך. לנסוע לפי החוק זה לשמור מרחק מהרכב שלפניך ולנהוג לפי תנאי הדרך, לא "לקחת את הזכות". ברגע שאתה מחליט שאתה מעל העיקרון הזה ותפקידך על הכביש הוא למנוע מאנשים לעשות עבירות תנועה, מבחינתי אתה לוקח את החוק לידיים. פשוט לא?

מה אתה חושב על הנהגים שבפקק ארוך יורדים בכוונה לשוליים כדי שנהגים אחרים לא יעקפו מהשוליים?

פורסם
יש עליך גם החובה לנהוג לפי תנאי הדרך. נהג שמחליט להידחף לנתיב שלי אני לא אצמד אליו בכח כי הזכות שלי, אלא אמנע קרבה מסוכנת בין 2 המכוניות בזה שאני ישמור ממנו מרחק ויתן לו להכנס ולעוף לי מהעיניים. מה הקשר בלימת פתע בשביל מי שנדחף? אתה לא צריך להגיע למצב כזה - מזהים אותם מרחוק.

מה בדיוק תנאי הדרך ב-5 קמ"ש? אתה שומר כמעט מטר וחצי מרחק, איך יידחף נהג מהצד?

אני לא אומר תצמד ואל תשמור מרחק, תשמור על מרחק חוקי, ואף אחד לא יכול להידחף, ואתה נוהג כחובתך לפי תנאי הדרך.

בלימת פתע זה הנהגים שנוסעים ו"מפתיע" אותם נדחף כזה או אחר והם בולמים באופן מיידי.

אני ואתה מזהים אותם מרחוק, והשאר?

מקרים שונים לגמרי. המשאית לא חוסמת שום נתיב ולא גורמת להפרעה לתנועה. אתה שוב מכניס את בלימת הפתע שבכלל לא קשורה לעניין.

אז מה אם המצבים שונים? בשניהם אתה "מעניק" זכות קדימה למי שאין לו זכות קדימה, באחד אתה באופן טבעי מסכן את שאר באי הדרך בצורה קשה יותר כי המהירות היא 90 קמ"ש, ובשנייה אתה מסכן רק את רכוש באי הדרך כי מישהו עלול (וזה קורה, הרבה) להיכנס בך מאחורה, תסתכל על כביש 4, זה קורה באופן תדיר מאוד.

על אותו משקל ניתן לומר שגם המדינה מעודדים פשיעה וטרור, בזה שהאסירים מקבלים תנאים מעולים בכלא. בולשיט, נכון?

על טרור לפחות הם מקבלים מאסר, זה גם סוג של עונש.

איך בדיוק מצאת במשפט הזה דמגוגיה, זה סוד ששמור לך. לנסוע לפי החוק זה לשמור מרחק מהרכב שלפניך ולנהוג לפי תנאי הדרך, לא "לקחת את הזכות". ברגע שאתה מחליט שאתה מעל העיקרון הזה ותפקידך על הכביש הוא למנוע מאנשים לעשות עבירות תנועה, מבחינתי אתה לוקח את החוק לידיים. פשוט לא?

זכות קדימה לא לוקחים, ולא נותנים, היא מוקנית לך מתוקף תנאי הדרך, סע לפי זכות הקדימה.

"לקיחת זכות קדימה" = הנדחפים למשל, זה בריונות בכביש.

"נתינת זכות קדימה" = הבולמים במקרה שאני העליתי, גם לא פחות מסוכן, אבל לא בריונות, סתם מסוכן.

אני לא מונע מאותו נהג נדחף לבצע עבירת תנועה, אני נוסע בהתאם לתנאי הדרך, שומר על המרחק החוקי ונוסע כאשר זכות הקדימה נמצאת אצלי.

על הדרך הוא לא יכול להידחף? חבל מאוד, גם הרכבות בארץ לא מסוגלות לנסוע 300 קמ"ש. זה בדיוק אותו קשר בין הדברים.

תקרא, תבין, תפנים, אני אומר ש-99% מהמקרים האלו קורים במהירות אפסית, 0-5 קמ"ש.

אני אומר תסע לפי תנאי הדרך, תשמור מרחק חוקי מהרכב שלפניך, תסע כשהרכב לפניך נוסע באותה מהירות שלו (תנאי הדרך לא?).

על הדרך תקבל הטבה מצוינת - נדחפים לא יוכלו להידחף לפניך.

זאת ההטבה, לא זו דרך הנהיגה, אל תתבלבל, זה לא מצב של "ייקוב הדין את ההר", לעשות הכל כדי למנוע מהם להידחף.

קרא שוב את מה שכתבתי, במהירות גבוהה מזה אני בעצמי מאפשר להם להיכנס, כי אי אפשר לא לאפשר להם להיכנס וגם לשמור מרחק בו זמנית.

מה אתה חושב על הנהגים שבפקק ארוך יורדים בכוונה לשוליים כדי שנהגים אחרים לא יעקפו מהשוליים?

אנשים מתוסכלים שפונים לעבירת תנועה, זו נבלה וזו טריפה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שזה בסדר גמור לשים חלק מהאוטו בשוליים בפקק ארוך כשאתה רואה איזה דגנראט במראה ורואה שהוא עוקף 30 מכוניות מאחוריך.

יצא לי אפילו פעם אחת לעשות את זה ואז הגיע שוטר והצליח לתפוס את השמוק, רק כי אני עצרתי אותו.

נחשו מי קיבל את הדו"ח (רמז: לא אני)

ובלי קשר, גם אם תשמור על המרחק של 1.38 מטר, לא צריך להכנס שם רכב. כל מה שצריך זה שהקצה של הרכב שלו יהיה בפנים והוא כבר יידחף. מה אתה עושה כבר כשהוא קרוב מדי? הוא ייכנס גם בכוח.

אז צריך שיתחיל להיות פיקוח חברתי ושלא ניתן לבהמות שנדחפים ככה להרוס לכולנו את היום.

הרי אנחנו מכירים אותם. אלו אותם אנשים שצופרים לך ברמזור, חונים בחניית נכים, עוקפים אותך בתור בדואר ובבנק, צועקים על המלצרית שלהם ועל בסיס יומיומי עושים בעיות וגורמים לזה שלכולנו יהיו חיים טיפה יותר גרועים.

אם הייתי יכול הייתי נותן קנס של 2000 ש"ח לכל אידיוט כזה, ובכלליות זה (לפחות) צריך להיות הקנס על עבירות ביריונות.

פורסם

פרנקוס, איך ב-1.38 מטרים מהנסיון שלך ייכנס רכב? אפילו פינה של רכב?

הרי מדובר על כניסה בזווית, לפעמים תוך כדי תנועה איטית (אפילו מאוד) כשהוא מגיע ממצב מקביל אליך.

תחשוב שבין מכוניות חונות נשאר 1.38 מ' פנוי, גם באפס תנועה שלהם בכניסה קדמית (הגלגלים הקדמיים שלך פונים קודם) לא פשוט להכניס אפילו "פינה" של רכב למרחק כזה.

אתה צודק ב-1000%, האכיפה על עבירות כאלה צריכה להיות קשה ומיידית, זימונים לדין ושלילות.

יש מספיק אנשים ש-2000 שקל שווים להם לעקוף את הפקק ולהידחף ולקחת את הסיכון שיקבלו את הקנס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא עומד במקביל אליך ונוסע במקביל במשך נגיד 20 מטר. כל הזמן הזה הוא מתקרב יותר ויותר, עד שהוא 20 ס"מ לפניך ובדיוק עצרתם.

אז הוא מסיט את ההגה ומתחיל להכניס את הפינה של האוטו.

זה אומר שאתה לא יכול להתקדם כי אתה תיכנס לו בפינה, וכשהרכב שלפניך מתקדם קצת, הוא פשוט ממשיך לנסוע (אתה לא יכול כי הפינה שלו 10 ס"מ בתוך הנתיב שלך) ונכנס לפניך.

זה קורה כל יום ולא כל כך קשה להבנה.

כבר קרה לי שאנשים ניסו להכנס בפער פחות גדול אפילו.

• תוכן חדש...