Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו אז עכשיו הגענו לדיון מקצועי על מצלמות, צילומים ודיני ראיות. לא פשוט יותר לוותר ? הרי גם אם המדובר לטענת חלק מהחברים כאן במגיפה של המוני כלי רכב שמנסים להדחף, מה שלפחות לניסיוני ממקומות מועדים במרכז, קצת מוגזם ( וממילא עומס התנועה במקומות האלו לעיתים אינו מאפשר המנעות מתופעות כאלו ), הדבר הבאמת חשוב בתנועה צפופה הוא זרימתה וגם אם זכות קדימה היא סוג של נכס עליו לא מוותרים ויהי מה, כפי שיש הסבורים כאן, אולי בכל זאת יש טעם לתת ל"נדחף המניאק" להשתלב, הרי במרבית המקרים הצלחה ל"תקוע" אותו בכדי שילמד, בסך הכל יוצרת טור נוסף מקביל, עצבני ומאוד מיותר. וחוץ מזה הרי בסוף הוא יתקל ב"פרייארים" מסוגי ( אין מה לעשות תמיד יהיו ) וישכח את כל השיעור.

שיתעצבן עד מחר, האשמה היא שלו ושלו בלבד.

שוב הבעיה היא הרבה יותר קריטית במקרים כמו שניר ציין, במקרה כזה הפגיעה יכולה להיות ישירות בדלת הנהג.

לתת לנדחפים האלה פתח מראש להדחף זה לעודד אותם, עד שיקרה מקרה כזה ושופט ישלח נהג כזה לשלילה ארוכה ואז אולי הוא יבין את טעותו.

כל עוד הוא עומד במקומו בנתיב אחר הוא הרבה פחות פגיע (למשל תאונת חזית-אחור בזווית קטנה) לעומת פגיעה ב-45 מעלות למשל בדלת הנהג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה ממשיך להתעלם במופגן מסעיף א'.

כלומר, יש מצבים שהנוסחה בסעיף ב' לא מספיקה, וזה באחריותך להפעיל שיקול דעת ולא לעבוד כמו מחשב.

בתנועה סעיף א' רלוונטי, ואז במהירויות אפסיות אני שומר על לפחות מרחק של שנייה (בלימת חירום מ-5-10 קמ"ש לוקחת הרבה פחות ממטר).

בעמידה סעיף א' אינו רלוונטי כי הרכב כבר בעצירה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
15-20 ס"מ זה לא 1.38 מטרים.

ברור שב15 ס"מ אף אחד לא יוכל להדחף לך אבל רובנו שומרים יותר מרחק ממך בעצירה, אז אנשים נדחפים שם.

ומן הסתם זה לא ברור ב100% מי אשם כמו שאתה מצייר את זה, כי כשיש את התאונה עצמה, הרכב הנדחף כבר בתוך הנתיב שלך.

אלא אם יורדים לצלם את הנקודה הספציפית שבה זה קרה, אין לך איך להוכיח את זה.

בקיצור,

attachment.php?attachmentid=353026&stc=1&d=1378803342

(צורף אבטיח לקנה מידה)

1.38 מ' זה ב-5 קמ"ש, הייתי צריך לחשב את זה במחשבון כדי לכתוב, אבל בזמן נסיעה משתמשים ב-21 כדי לדעת.

בעצירה החוק לא דורש ממך שום מרחק.

באמת נראה לך שאפשר להכניס רכב ב-1.38 מטר בתנועה?

זה ברור ב-100%, הרי במקרה של תאונה ברכב הנדחף הנזק יהיה בצד הנוסע, ברכב השני הנזק יהיה בצד הנהג, מכיוון שידוע מיקום התאונה (לפחות צומת או כיכר), וכיוון הנסיעה של שני הרכבים אין בעיה להוכיח אשמה.

הדבר היחיד שניתן לעשות זה לנסות לעוות את המציאות כך שנהג א' יטען כי רכב ב' נכנס לנתיב לכיוון הכיכר וינסה להעביר את האשמה.

אבל במקרה כזה בחינה של הנזקים תגלה שברכב הפוגע הנזקים מתרכזים בפינה הקדמית-נוסע, ברכב הנפגע הנזקים יכולים להיות בכל מקום, ולרוב הנזק הוא בג'אנטים, בתי הגלגלים והכנף הקדמית-נהג.

היית בוחן תנועה לא? איך אתה לא יודע את זה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר ועוד איך להכניס פינה של רכב ב1.30M, ראה ערך "נהג מונית". זה מספיק כדי להאלץ לעצור.

בתנועה סעיף א' רלוונטי, ואז במהירויות אפסיות אני שומר על לפחות מרחק של שנייה (בלימת חירום מ-5-10 קמ"ש לוקחת הרבה פחות ממטר).

בעמידה סעיף א' אינו רלוונטי כי הרכב כבר בעצירה

אני לא רואה שום התייחסות לתוקף התקנות בעמידה או בעצירה. זה נטו עניין של היגיון בריא.

במבחן התוצאה, אם חס וחלילה יכנסו בך מאחורה וזה יגרום לך לפגוע ברכב שלפניך רוב הסיכויים שגם אתה תקבל אחוזי אשמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא גם ממשיך להתנהל כאילו שבכל נסיעה הוא יושב וסופר "21 22 23, 21 22 23" וכך עד שמגיע ליד ובתיאום מוחלט למהירות הרכב שלפניו ואחריו. הוא גם ממשיך להתעלם מזה ששמירת מרחק שלך לא מעידה שום דבר על מה עושים האנשים לפניך או אחריך, ועוד.

אני הותשתי על ידי חוסר התכלית של הויכוח, ציטוטים וארוכים ומענה על כל משפט בנפרד והבטחון העצמי המופרז שהנ"ל תמיד יודע יותר טוב כי הוא מחשב לפי החוק.

אני אמשיך לנסות ולמנוע מאנשים להדחף כשאני יכול, מי שכאן חושב שצריך לוותר ימשיך לוותר. בסוף, כמו שנכתב כאן, הבעיה כנראה לא תעלם וזה מלמד על המצב החברתי שלנו הרבה יותר ממה שזה מלמד על משהו אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יש דברים שאי אפשר לסובב.

במקרה הספציפי שהועלה זוויות הפגיעה ומיקום הרכבים בכביש לא מותיר מקום לספק.

תתפלא, אפשר. זה קרה לי וכשתבעתי הנתבע המציא סיפור שאני נסעתי בשול השמאלי ונדחפתי למסלול שלו, בשעה שאני נסעתי במסלול השמאלי והוא נדחף מימין. בחקירה הוא התחמק ומרח את הזמן, לשופט נמאס אמר לו שאם הוא ממשיך ככה הוא פוסק נגדו , אבל בכל זאת הוא מרח עוד את הזמן "לא זכר" מה קרה בדיוק בשעת התאונה, לשופט נמאס, דחק בי לי לסיים את החקירה אחרי 3 דקות, לא נתן לי לסכם וישר הקליד לפקידה את פסק הדין. אלו בתי המשפט בישראל. רק מצלמת וידאו ייעודית עם עדשה רחבה (לא סמארטפון).

פורסם

הדיון הזה היה צריך להיגמר בדף השני או השלישי, הרי ברור שיש שתי מחנות: אלה ה"מוותרים" ו"מלמדים" וזה יוצר אי הסכמה בלתי ניתנת לגישור, בנוסף לזה בכביש יש ססטוס קוו כמו כל מצב בארץ, ואת האמת היא ששתי המחנות נצמאים במיעוט ולכן המצב לא ישתנה כל עוד אין גורם דומיננטי מספיק שיזיז את כף המוזנאיים.

אל תבינו אותי לא נכון אני לא בא להגיד מי צודק או לא צודק, כי גם אני מיישם הרבה מהדברים שנכתבו פה ולצערי פני הנהגים הם פני החברה כולה.

פורסם
אפשר ועוד איך להכניס פינה של רכב ב1.30M, ראה ערך "נהג מונית". זה מספיק כדי להאלץ לעצור.

אני לא רואה שום התייחסות לתוקף התקנות בעמידה או בעצירה. זה נטו עניין של היגיון בריא.

במבחן התוצאה, אם חס וחלילה יכנסו בך מאחורה וזה יגרום לך לפגוע ברכב שלפניך רוב הסיכויים שגם אתה תקבל אחוזי אשמה.

תקנה 49 לתקנות התעבורה בשבילך:

49. (א) לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

לפי סעיף א' בעמידה אין לך מרווח לשמור מכיוון שהרכב כבר בעצירה.

לפי סעיף ב' (שהוא מתמטי לחלוטין) המרחק שיש לשמור הוא המרחק שהרכב עובר בשנייה אחת לפי מהירותו, הנוסחה היא S = V * T, אם המהירות היא 0 אז גם התוצאה של המשוואה היא 0.

ניתן להגיד שאני אפילו מחמיר :-)

הצלחת פעם להכניס פינה של רכב ב-1.38 מ' בתנועה? אתה מדבר מנסיון?

שוב אולי לא יצא לי לראות כאלה, תודה לאל, אבל זה לא מתאר את הנהגים שאני רואה כל בוקר, ולא חסר בהם נדחפים וחוצפנים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הוא גם ממשיך להתנהל כאילו שבכל נסיעה הוא יושב וסופר "21 22 23, 21 22 23" וכך עד שמגיע ליד ובתיאום מוחלט למהירות הרכב שלפניו ואחריו. הוא גם ממשיך להתעלם מזה ששמירת מרחק שלך לא מעידה שום דבר על מה עושים האנשים לפניך או אחריך, ועוד.

אני הותשתי על ידי חוסר התכלית של הויכוח, ציטוטים וארוכים ומענה על כל משפט בנפרד והבטחון העצמי המופרז שהנ"ל תמיד יודע יותר טוב כי הוא מחשב לפי החוק.

אני אמשיך לנסות ולמנוע מאנשים להדחף כשאני יכול, מי שכאן חושב שצריך לוותר ימשיך לוותר. בסוף, כמו שנכתב כאן, הבעיה כנראה לא תעלם וזה מלמד על המצב החברתי שלנו הרבה יותר ממה שזה מלמד על משהו אחר.

בנסיעה אתה צריך לעשות עוד הרבה דברים חוץ מלספור 21, 22, 23, אבל זה בהחלט אחד הדברים הכי חשובים שאתה צריך לעשות בנהיגה.

כמו שאמרתי לך כבר מספר פעמים, אתה לא מסכים עם החוק? עומדות בפניך שתי אפשרויות:

1. לנסות להיבחר ולשנות את החוק

2. להיות עבריין על כל המשתמע מכך

הבחירה בידיך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תתפלא, אפשר. זה קרה לי וכשתבעתי הנתבע המציא סיפור שאני נסעתי בשול השמאלי ונדחפתי למסלול שלו. בחקירה הוא התחמק ומרח את הזמן, "לא זכר" מה קרה ממש ברגע התאונה, לשופט נמאס והפסיק את החקירה אחרי 3 דקות ודחה את התביעה. אלו בתי המשפט בישראל. רק מצלמת וידאו ייעודית עם עדשה רחבה (לא סמארטפון).

כשהמקרה מגיע לבית המשפט אתה צריך להגיע עם תמונות של הרכבים וחוות דעת של שמאי ובוחן תנועה.

כמובן שבתביעה אתה תובע גם את התשלומים לשמאי ובוחן התנועה

עם חוות דעת חתומה הרבה מה להתווכח

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי סעיף א' בעמידה אין לך מרווח לשמור מכיוון שהרכב כבר בעצירה.

לפי סעיף ב' (שהוא מתמטי לחלוטין) המרחק שיש לשמור הוא המרחק שהרכב עובר בשנייה אחת לפי מהירותו, הנוסחה היא S = V * T, אם המהירות היא 0 אז גם התוצאה של המשוואה היא 0.

ניתן להגיד שאני אפילו מחמיר :-)

הצלחת פעם להכניס פינה של רכב ב-1.38 מ' בתנועה? אתה מדבר מנסיון?

שוב אולי לא יצא לי לראות כאלה, תודה לאל, אבל זה לא מתאר את הנהגים שאני רואה כל בוקר, ולא חסר בהם נדחפים וחוצפנים

אם היה לי אוטוקאד על המחשב הזה הייתי מוציא לך שרטוט עם מידות שמראה כמה קל לדחוף פינה של רכב ב1.30 מ'. :-D

שני הסעיפים מדברים על רכבים בתנועה, לא בעמידה. קרא שוב. אין תקנה מפורשת שמגדירה כמה מרחק צריך לשמור בעצירה מוחלטת.

פורסם

זה מה שאני אומר - הסעיפים מדברים על תנועה, אני מדבר על תנועה איטית במיוחד.

כשאתה עוצר, אפילו ב-50 ס"מ קשה להכניס פינה של רכב, בתנועה הבעיה היא לא האם הפינה תכנס או לא, הבעיה היא לקלוע בזמן תנועה את הפינה לתוך הרווח שהוא קטן יחסית.

כמו לקלוע לסל פלסטיק (כמו שיש לילדים עם שתי תושבות ואקום) כדור ואח"כ את אותו כדור לקלוע לסל תקני

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומצד שני, במרחק כזה אתה מסתכן בלהיות מעורב בתאונת שרשרת.

מה עדיף לך?

פורסם

למה תאונת שרשרת?

כמה פעמים לא הצלחת לעצור מ-5 קמ"ש בטווח של מטר ו-38 ס"מ?

וטווח של 50 ס"מ בזמן עצירה זה גם ככה הרבה, אני עוד מהמחמירים בד"כ.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה לתאונת שרשרת בעמידה. אם אתה עומד במרחק חצי מטר מהרכב שלפניך ואוטובוס למשל (או ברוב המקרים מונית שירות גדולה) נכנס בך במהירות (יחסית, כן?) רוב הסיכויים שגם אם הרגל שלך על הבלם הוא דוחף אותך לתוך הרכב שלפניך ואתה חלק מתאונת שרשרת.

כנהג אחראי אתה צריך להתחשב גם באופציה הזאת.

זו אחת הסיבות שצריך לשמור מרחק גדול יותר מ50 ס"מ גם בעצירה. המרחק שממליצים לשמור בשיעורי הנהיגה הוא כשרואים את הגלגלים של הרכב שלפניך נוגעים בכביש.

בתנועה זה לא בעיה להידחף בין 2 מכוניות במרחק כזה. אמנם צריך חוצפה וטימטום אבל בהחלט אפשרי וקורה.

• תוכן חדש...