Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה בדיוק תנאי הדרך ב-5 קמ"ש? אתה שומר כמעט מטר וחצי מרחק, איך יידחף נהג מהצד?

אני לא אומר תצמד ואל תשמור מרחק, תשמור על מרחק חוקי, ואף אחד לא יכול להידחף, ואתה נוהג כחובתך לפי תנאי הדרך. עובדה שנדחף. גם פרנקוס מאשר שזה מה שקורה :).

אני לא ימשיך קדימה כדי למנוע ממנו "לקחת את הזכות" כי גם ממנו אני צריך לשמור מרחק, עפ"י החוק.

בלימת פתע זה הנהגים שנוסעים ו"מפתיע" אותם נדחף כזה או אחר והם בולמים באופן מיידי.

אני ואתה מזהים אותם מרחוק, והשאר?

ומי אמר שהם טלית שכולה תכלת? איפה כתוב כאן שצריך לתת לנדחפים להיכנס בכל מחיר?! צריך לתכנן את הנסיעה בצורה כזו שיהיו כמה שפחות עיכובים וכמה שפחות היצמדויות.

אז מה אם המצבים שונים? בשניהם אתה "מעניק" זכות קדימה למי שאין לו זכות קדימה, באחד אתה באופן טבעי מסכן את שאר באי הדרך בצורה קשה יותר כי המהירות היא 90 קמ"ש, ובשנייה אתה מסכן רק את רכוש באי הדרך כי מישהו עלול (וזה קורה, הרבה) להיכנס בך מאחורה, תסתכל על כביש 4, זה קורה באופן תדיר מאוד.

המצבים שונים כי לא צריך לחסום את התנועה שמאחוריך כדי שהמשאית תוכל לעבור כשהזכות היא שלך וכשהיא עומדת לפי החוק על הקו הלבן, לא נדחפת לך בצורה מסוכנת לנתיב.

על טרור לפחות הם מקבלים מאסר, זה גם סוג של עונש.

אפשרות ללימודים, שרותי לינה, ביגוד ו3 ארוחות על חשבונינו זה לא כזה עונש גרוע לדעתי, במיוחד אחרי שהרגת כמה אנשים. אבל זה כבר נושא אחר לגמרי.

זכות קדימה לא לוקחים, ולא נותנים, היא מוקנית לך מתוקף תנאי הדרך, סע לפי זכות הקדימה.

לא. סע לפי החוק. שמור מרחק מהרכב שלפניך, גם אם הוא נדחף שלא כחוק כדי להיות לפניך.

"לקיחת זכות קדימה" = הנדחפים למשל, זה בריונות בכביש.

"נתינת זכות קדימה" = הבולמים במקרה שאני העליתי, גם לא פחות מסוכן, אבל לא בריונות, סתם מסוכן.

אני לא מונע מאותו נהג נדחף לבצע עבירת תנועה, אני נוסע בהתאם לתנאי הדרך, שומר על המרחק החוקי ונוסע כאשר זכות הקדימה נמצאת אצלי.

לא, אתה נצמד אליו כדי שלא יכנס. הוא מטומטם אז הוא ממשיך להיצמד ונוצר מצב לא תקין שהיית יכול למנוע.

על הדרך הוא לא יכול להידחף? חבל מאוד, גם הרכבות בארץ לא מסוגלות לנסוע 300 קמ"ש. זה בדיוק אותו קשר בין הדברים.

תקרא, תבין, תפנים, אני אומר ש-99% מהמקרים האלו קורים במהירות אפסית, 0-5 קמ"ש.

מה זה משנה באיזה מהירות זה קורה? גם במהירות אפס שומרים מרחק. אם במרחק ששמרת מישהו מתחיל להידחף אתה לא צריך להיצמד אליו עוד יותר.

אני אומר תסע לפי תנאי הדרך, תשמור מרחק חוקי מהרכב שלפניך, תסע כשהרכב לפניך נוסע באותה מהירות שלו (תנאי הדרך לא?).

זה מה שצריך להיות, אבל במרחק החוקי הזה שאתה שומר אנשים נדחפים.

על הדרך תקבל הטבה מצוינת - נדחפים לא יוכלו להידחף לפניך.

הם כבר נדחפו.

זאת ההטבה, לא זו דרך הנהיגה, אל תתבלבל, זה לא מצב של "ייקוב הדין את ההר", לעשות הכל כדי למנוע מהם להידחף.

קרא שוב את מה שכתבתי, במהירות גבוהה מזה אני בעצמי מאפשר להם להיכנס, כי אי אפשר לא לאפשר להם להיכנס וגם לשמור מרחק בו זמנית.

כשאתה מאשים את כל מי שנותן להם להשתלב בתנועה בתאונות דרכים קטלניות של דם על הידיים זה בהחלט נשמע כמו משהו שצריך למנוע בכל מחיר, לא?

אנשים מתוסכלים שפונים לעבירת תנועה, זו נבלה וזו טריפה.

לפחות על זה אנחנו מסכימים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הוא עומד במקביל אליך ונוסע במקביל במשך נגיד 20 מטר. כל הזמן הזה הוא מתקרב יותר ויותר, עד שהוא 20 ס"מ לפניך ובדיוק עצרתם.

אז הוא מסיט את ההגה ומתחיל להכניס את הפינה של האוטו.

זה אומר שאתה לא יכול להתקדם כי אתה תיכנס לו בפינה, וכשהרכב שלפניך מתקדם קצת, הוא פשוט ממשיך לנסוע (אתה לא יכול כי הפינה שלו 10 ס"מ בתוך הנתיב שלך) ונכנס לפניך.

זה קורה כל יום ולא כל כך קשה להבנה.

כבר קרה לי שאנשים ניסו להכנס בפער פחות גדול אפילו.

לא ראיתי בימיי אפילו נדחף אחד שנסע במקביל אליך במשך 20 מטר כדי להיכנס, אפילו לא כאלה שנסעו 5 מטרים במקביל בנסיון להיכנס.

לא אומר שלא קיימים כאלה, לא נתקלתי בהם, אני מכיר כאלה שמנסים להיכנס, לא מצליחים וממשיכים קדימה לחפש קורבן אחר, ולפעמים ייתקעו על האי תנועה בנסיון להיכנס שם כי לא הצליחו להדחף לפני.

נדחפים בשיטת הסלאמי של קצת כל פעם אני לא מכיר, אני מכיר כאלה שמכניסים חלק מהרכב במרווח של מישהו שמשאיר מרווח גדול מהרכב שלפניו או כזה שהתנועה התקדמה והוא לא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3xמהשלאיהיה, כבר כתבתי לך בשרשור אחר ואני אכתוב גם פה (ועוד בתור אחד שלא תומך בלתת לנדחפים להשתלב): אתה לא יכול לנתח כל הזמן את המצב בכביש במונחים תיאורתיים - מתמטיים יבשים. זה פשוט לא עובד. לכתוב שהמרחק המינימאלי שצריך לשמור הוא מטר ומשהו זה חסר ערך כי לאף אחד מאיתנו אין דרך מאוד טובה למדוד את זה בכל רגע נתון ביחס למהירות שלנו. אי אפשר להתנהל עם נהיגה כאילו אתה בשיעור אלגוריתמיקה או מתמטיקה בדידה ואתה נדרש עכשיו לפתור איזו שאלה כמותית. אני מאוד מקווה לטובתך שכשאתה נוהג אתה מודע לזה, ולזה שיש תחום שלם של אפור באמצע (וזה בדיוק מה שגורם לחלק מאוד גדול מהתאונות - חוסר היכולת של האדם להבין ברגע נתון איפה בתוך האפור הוא נמצא).

בלי שום קשר, אתמול בבוקר ראיתי שוב שרידי תאונה בעליה לכביש 5 מכביש החוף. לדעתי זה משהו כמו התאונה ה20 בשלוש שנים בערך שאני נוסע במסלול הזה - נתונים סטטיסטים לא משמחים במיוחד. במקום הספציפי הזה ההדחפות היא מסוג שונה - התנועה שם כן זורמת במהירות יותר גבוהה מהאפסית בדרך כלל, ובכל רגע נתון על כל נהג נורמטיבי שמשתלב בזמן, יש שלושה - ארבעה אידיוטים שנוסעים בנתיב השמאלי של כביש החוף עד הרגע האחרון, ואז שוברים ימינה (לרוב כבר כשמתחיל פס ההפרדה הלבן המלא). אני למדתי פשוט להדבק שם לימין כמה שאני יכול ואפילו לא לנסות להכנס לנתיב השמאלי. חבל שגם פה כל הנהגים הסופר מהירים האלה שחייבים לנסוע עוד 2-3 מטרים בשמאל לא מבינים איזה סיכון מיותר הם לוקחים ולא מבינים שזה לא באמת גורם להם להיות יותר מהירים ולא מביא אותם ליעד בצורה בטוחה ומהירה יותר.

מקווה לפחות שהאנשים שכותבים כאן, למרות השוני בגישה שלנו לנדחפים, לא משתייכים לזן הזה של הנהגים, שהם הרבה הרבה יותר מסוכנים מאלו שנדחפים בתוך פקק של כמעט עמידה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא ראיתי בימיי אפילו נדחף אחד שנסע במקביל אליך במשך 20 מטר כדי להיכנס, אפילו לא כאלה שנסעו 5 מטרים במקביל בנסיון להיכנס.

לא אומר שלא קיימים כאלה, לא נתקלתי בהם, אני מכיר כאלה שמנסים להיכנס, לא מצליחים וממשיכים קדימה לחפש קורבן אחר, ולפעמים ייתקעו על האי תנועה בנסיון להיכנס שם כי לא הצליחו להדחף לפני.

נדחפים בשיטת הסלאמי של קצת כל פעם אני לא מכיר, אני מכיר כאלה שמכניסים חלק מהרכב במרווח של מישהו שמשאיר מרווח גדול מהרכב שלפניו או כזה שהתנועה התקדמה והוא לא.

תן לי לקבל את הרכב החדש שלי שבו השקע של המצת כן עובד טוב ואז אני אתחיל להעלות סרטונים של זה.

בנסיעה ממוצעת בשעות אחרי הצהריים מחיפה לכיוון הקריות זה יכול לקרות 3 פעמים בכיף.

פורסם
עובדה שנדחף. גם פרנקוס מאשר שזה מה שקורה .

אני לא ימשיך קדימה כדי למנוע ממנו "לקחת את הזכות" כי גם ממנו אני צריך לשמור מרחק, עפ"י החוק.

אני אישית לא נתקלתי בכאלה כמו שכתבתי לפרנקוס, אבל אני אגיד לך שתמיד כאלה שגילו שהם לא יכולים להידחף במרווח, ממשיכים לחפש קורבן אחר.

אני לא ממשיך קדימה כדי למנוע ממנו "לקחת את הזכות", אני מראש שומר על מרחק חוקי, שבמקרה לא מאפשר לתקוע פינה של רכב בינך ובין מי שלפניך.

אתה מדבר על מצב שהוא כבר התחיל להיכנס, אני מדבר על הרבה לפני שהוא נכנס.

מרגע שכבר נכנס אין לך מה לעשות חוץ מאשר להיות בעצמך עבריין ולהידחף בחזרה או לגלוש לנתיב אחר, גרוע Either way.

ומי אמר שהם טלית שכולה תכלת? איפה כתוב כאן שצריך לתת לנדחפים להיכנס בכל מחיר?! צריך לתכנן את הנסיעה בצורה כזו שיהיו כמה שפחות עיכובים וכמה שפחות היצמדויות.

הם רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת, זה מה שאני טוען מההתחלה, הם חצי מהבעיה (אולי קצת פחות מחצי).

המצבים שונים כי לא צריך לחסום את התנועה שמאחוריך כדי שהמשאית תוכל לעבור כשהזכות היא שלך וכשהיא עומדת לפי החוק על הקו הלבן, לא נדחפת לך בצורה מסוכנת לנתיב.

לא השוויתי לרגע בין המשאית לנדחף, אלא בין הנדחף לזה שעוצר כדי שהמשאית תוכל לעבור.

אנלוגיה שונה במקצת.

אפשרות ללימודים, שרותי לינה, ביגוד ו3 ארוחות על חשבונינו זה לא כזה עונש גרוע לדעתי, במיוחד אחרי שהרגת כמה אנשים. אבל זה כבר נושא אחר לגמרי.

בעיני המדינה זה סוג של עונש.

לא. סע לפי החוק. שמור מרחק מהרכב שלפניך, גם אם הוא נדחף שלא כחוק כדי להיות לפניך.

קרא למעלה, אתה מדבר על מצב מאוחר מדי בו הנדחף כבר "תקע יתד" בנתיב שלך, אני מדבר על מניעה מראש.

לא, אתה נצמד אליו כדי שלא יכנס. הוא מטומטם אז הוא ממשיך להיצמד ונוצר מצב לא תקין שהיית יכול למנוע.

שוב, מדובר על מניעה מראש ולא תיקון מצב קיים.

מה זה משנה באיזה מהירות זה קורה? גם במהירות אפס שומרים מרחק. אם במרחק ששמרת מישהו מתחיל להידחף אתה לא צריך להיצמד אליו עוד יותר.

המהירות קובעת את המרחק שיש לשמור, התקנה קובעת מרחק שהרכב עובר בשנייה אחת = נגזרת של המהירות.

ושוב, מדובר על מניעה ולא תיקון מצב שבו הנדחף כבר תקע יתד.

זה מה שצריך להיות, אבל במרחק החוקי הזה שאתה שומר אנשים נדחפים.

בוא תנסה להיכנס בין מכוניות חונות עם מטר וחצי מרווח, כשאתה עם הגלגלים הקדמיים קודם, נראה מה תצליח להכניס במרווח הזה.

הם כבר נדחפו.

אני מדבר על מניעה, אם תדבר על מניעה לא תגיע למצב של תיקון הקיים, שבמצב כזה כבר אין לך מה לעשות בתור נהג שומר חוק.

כשאתה מאשים את כל מי שנותן להם להשתלב בתנועה בתאונות דרכים קטלניות של דם על הידיים זה בהחלט נשמע כמו משהו שצריך למנוע בכל מחיר, לא?

נכון, זה משהו שצריך למנוע, מראש, לפני שאותו נדחף נכנס לנתיב שלך.

ברגע שנכנס לנתיב שלך, הבחירה היא בין רע לרע יותר, בין ויתור ובין להיות עבריין בעצמך ולעקוף אותו בחזרה תוך כדי סטייה לנתיב / שוליים, זה כבר מאוחר מדי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תן לי לקבל את הרכב החדש שלי שבו השקע של המצת כן עובד טוב ואז אני אתחיל להעלות סרטונים של זה.

בנסיעה ממוצעת בשעות אחרי הצהריים מחיפה לכיוון הקריות זה יכול לקרות 3 פעמים בכיף.

איכשהו לי זה לא קרה מעולם, ואני דיי בטוח שאני נוסע לא פחות קילומטרים ממך ובכבישים לא פחות פקוקים ועמוסים ממך.

אבל כמובן שלהגיד משהו על מקרה שבו לא נתקלתי בחיים אני לא אגיד, לא הייתי שם, לא קרה לי.

כמו שאמרתי מה שכן קורה לי זה כאלה שמגלים שאין להם מקום לתקוע יתד וממשיכים לחפש קורבן אחר, אם אין כזה עד הצומת / מחלף אז הם נתקעים על האי תנועה המצויר ומנסים להידחף משם, זה כן קרה לי הרבה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
m3xמהשלאיהיה, כבר כתבתי לך בשרשור אחר ואני אכתוב גם פה (ועוד בתור אחד שלא תומך בלתת לנדחפים להשתלב): אתה לא יכול לנתח כל הזמן את המצב בכביש במונחים תיאורתיים - מתמטיים יבשים. זה פשוט לא עובד. לכתוב שהמרחק המינימאלי שצריך לשמור הוא מטר ומשהו זה חסר ערך כי לאף אחד מאיתנו אין דרך מאוד טובה למדוד את זה בכל רגע נתון ביחס למהירות שלנו. אי אפשר להתנהל עם נהיגה כאילו אתה בשיעור אלגוריתמיקה או מתמטיקה בדידה ואתה נדרש עכשיו לפתור איזו שאלה כמותית. אני מאוד מקווה לטובתך שכשאתה נוהג אתה מודע לזה, ולזה שיש תחום שלם של אפור באמצע (וזה בדיוק מה שגורם לחלק מאוד גדול מהתאונות - חוסר היכולת של האדם להבין ברגע נתון איפה בתוך האפור הוא נמצא).

בלי שום קשר, אתמול בבוקר ראיתי שוב שרידי תאונה בעליה לכביש 5 מכביש החוף. לדעתי זה משהו כמו התאונה ה20 בשלוש שנים בערך שאני נוסע במסלול הזה - נתונים סטטיסטים לא משמחים במיוחד. במקום הספציפי הזה ההדחפות היא מסוג שונה - התנועה שם כן זורמת במהירות יותר גבוהה מהאפסית בדרך כלל, ובכל רגע נתון על כל נהג נורמטיבי שמשתלב בזמן, יש שלושה - ארבעה אידיוטים שנוסעים בנתיב השמאלי של כביש החוף עד הרגע האחרון, ואז שוברים ימינה (לרוב כבר כשמתחיל פס ההפרדה הלבן המלא). אני למדתי פשוט להדבק שם לימין כמה שאני יכול ואפילו לא לנסות להכנס לנתיב השמאלי. חבל שגם פה כל הנהגים הסופר מהירים האלה שחייבים לנסוע עוד 2-3 מטרים בשמאל לא מבינים איזה סיכון מיותר הם לוקחים ולא מבינים שזה לא באמת גורם להם להיות יותר מהירים ולא מביא אותם ליעד בצורה בטוחה ומהירה יותר.

מקווה לפחות שהאנשים שכותבים כאן, למרות השוני בגישה שלנו לנדחפים, לא משתייכים לזן הזה של הנהגים, שהם הרבה הרבה יותר מסוכנים מאלו שנדחפים בתוך פקק של כמעט עמידה.

אתה בא אליי בטענות שאתה לא יודע לשמור מרחק נכון?

התקנה קובעת לשמור מרחק שהרכב עובר בשנייה אחת, אתה לא יודע להעריך מרחק? זבש"ך לא שלי.

אולי תבוא בטענות לבתי המשפט, למה במשפטי תעבורה מודדים בכלל סימני בלימה? בנאדם לא מסוגל להעריך מה זה מטר אחד ומה זה 50 מטרים נכון?

לתיאוריה לא למדת איך מודדים אם אתה שומר מרחק חוקי מהרכב שלפניך? שיטת 21 22 23 לא למדת?

היחידים שאתה יכול לבוא אליהם בטענות זה אתה ועצמך.

אגב לקרוא את ההודעה שלי במעלה הדף קראת? במהירות שהיא לא אפסית המרחק שעליך לשמור מאפשר להכניס בו אוטובוס ולא רק רכב פרטי, במקרה כזה אין לך דרך למנוע ממישהו להדחף, צריך להיות רק מוכן לזה ולבלום במקרה הצורך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו באמת.

תביא גם את סעיף א'.

(א) לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

סעיף ב' פותח במילים

בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א)

כל עוד הוא בנתיב שלו זה לא נקרא נדחף. נדחף הוא מה שאתה קורא לו "תוקע יתד". למה שאני יתן לו להכנס אם הוא נשאר בנתיב שלו? אם הוא מילימטר בתוך הנתיב שלי או בתנועה לתוך הנתיב שלי, אני לא יהיה זה שיעצור אותו, כי אני שומר מרחק מהרכב שלפני במטרה למנוע תאונה וכנראה ימשיך להיות עם דם על הידיים בגלל כל התאונות שלכאורה לא מנעתי כדבריך.

פורסם

אם הוא עדיין בנתיב שלו הוא לא נדחף?

גם אם הוא עומד כבר ב-45 מעלות לתנועה וחוסם נתיב (המקביל אליך)?

הוא לא נדחף?

תקרא לזה "עומד להדחף", אני לא אתווכח איתך על סמנטיקה

סעיף א' לא רלוונטי, כי אמרתי שהמטרה למנוע ממנו להידחף ולא לתקן את המצב כשהוא כבר הכניס אף פנימה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סעיף א' רלוונטי מאד. הוא מחייב אותך להשאיר מרחק שהם מצליחים להידחף בו.

אם אתה רואה אחד שנמצא ב45 מעלות לתנועה זה כבר שניה לפני שהוא מזהה את הרווח ומתגלגל לתוך הנתיב שלך.

כנהג אחראי אתה צריך לצפות שזה יקרה ולהיות מוכן לעצירה. ברוב המוחלט של המקרים הוא לא יהסס פעמיים וידחף, ואתה צריך לעצור.

פורסם
אתה בא אליי בטענות שאתה לא יודע לשמור מרחק נכון?

התקנה קובעת לשמור מרחק שהרכב עובר בשנייה אחת, אתה לא יודע להעריך מרחק? זבש"ך לא שלי.

אולי תבוא בטענות לבתי המשפט, למה במשפטי תעבורה מודדים בכלל סימני בלימה? בנאדם לא מסוגל להעריך מה זה מטר אחד ומה זה 50 מטרים נכון?

לתיאוריה לא למדת איך מודדים אם אתה שומר מרחק חוקי מהרכב שלפניך? שיטת 21 22 23 לא למדת?

היחידים שאתה יכול לבוא אליהם בטענות זה אתה ועצמך.

אגב לקרוא את ההודעה שלי במעלה הדף קראת? במהירות שהיא לא אפסית המרחק שעליך לשמור מאפשר להכניס בו אוטובוס ולא רק רכב פרטי, במקרה כזה אין לך דרך למנוע ממישהו להדחף, צריך להיות רק מוכן לזה ולבלום במקרה הצורך.

ידידי חמום המח, תקרא לפני שאתה מתעצבן, ותנסה להבין את מה שכותבים לך. זה יחסוך לך הרבה עצבים בחיים.

לא כתבתי שום דבר על עצמי. כתבתי שאתה מתייחס לנהיגה כחידת הגיון שבכל רגע נתון יש לה פתרון אחד נכון ואתה תמיד יודע מה הוא כי אתה יכול לחשב אותו. כן, לימדו אותי את שיטת ה21 22 23. אז מה? בוא נלך עם זה צעד אחד קדימה. למדת פעם לנגן במשהו? אתה יודע שלא לכולם יש חוש קצב, שלא כולם סופרים באותה המהירות וכו', נכון? זה לא שעון שנמצא מולך ומודיע לך בכל רגע נתון מה המצב המדויק שלך. "שניה" זה מושג אבסטרקטי לחלוטין כשאתה יושב בתוך רכב ולא עסוק כל הזמן בלהתסכל בשעון ולוודא שעברה שניה, כשהרכב לפניך ואחריך משנה מהירות, כשאתה גם צריך להסתכל במראות וכו'. אבל אצלך אם נאמר או נכתב "שניה" אז זה אומר שכל נהג בכל רגע נתון צריך לדעת באיזו שניה הוא וכמה כבר עבר מאז שהתחילה וכמה עוד מותר לו לעבור, בהתחשב ברכב לפניו, בשניה הזו. וכלל לא מטריד אותך שגם אם אתה חי על פי עקרון השניה (או כל דבר דומה) זה לא אומר דבר על הנהג לפניך, או זה שלפניו וכל השאר.

שוב, אני לא מכיר אותך. אולי אתה רובוט ואתה מחשב כל פרמטר כזה באופן אבסולוטי. רוב הנהגים הם לא כאלו. אפילו בסיטואציה של סתם בלימה לפני רמזור אדום, יש מעט מאוד נהגים שמסוגלים לחשב כמה בדיוק הם צריכים ללחוץ על דוושת הברקס כדי לבלום באופן אחיד עד הרמזור, וזה סתם עוד דוגמא לאחד ממיליוני המצבים שיש לך על הכביש.

נהיגה היא לא חידה מתמטית. יש לך עולם שלם של פרמטרים משתנים, שחלק לא תלויים בך. וכן, תאונה זה סט אחד של אפשרויות והסתברויות, שאם הוא מתרחש במציאות, יודעים להגיד לפעמים מה היה לא בסדר בנהיגה של X או Y בדיעבד. וכן לפעמים אנחנו או נהגים אחרים עושים דברים שגואים ועדיין לא מתנגשים ועדיין חוזרים הביתה בשלום. ככה זה. שוב, זו לא חידה ולא שאלת סיום קורס במתמטיקה. תשים לב לציטוט מהחוק שמביא SlowRide. נותנים לך סט של כלים והנחיות וסומכים על שיקול הדעת וההגיון הבריא שלך. לא מצפים ממך שתנהג עם מחשבון ביד, כמו שאולי אתה עושה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התופעה מוכרת, נהגים חסרי תרבות, נדחפים לתוך תור ארוך בכיכר.

כל בוקר מזה כמה חודשים, שאני נוסע במסלול קבוע, אני מתמיד המתנתי בתור (של 50-70 מטר!, כ5 דקות ארוכות בממוצע), ואני שם לב, שלא מעט נהגים חוצפנים נדחפים לתור.

לפני הכיכר, ישנו אי-תנועה, שמפצל שני נתיבים, אחד לכיכר, השני לפניה ימינה.

הנהגים שנדחפים, פשוט מגיעים לאי תנועה, מאותתים ונדחפים לתוך התור הארוך.

היום הגיע השיא, היה מלפני רכב, שהמתין בדיוק כמוני, בכבוד, כחוק, וכשהוא הגיע לאי התנועה, בדיוק הגיע רכב ורצה להדחף מלפניו, הוא לא נתן לו, והגיע למצב שהיה 1 ס"מ בדיוק בין הרכב הנדחף, לבין הרכב שעמד בתור.

הנהג הנדחף, בלי בושה פתח חלון והתחיל לקלל, הם התווכחו כמה שניות, ופשוט נתתי צפירה ארוכה, לבסוף הנהג הנדחף, שלף את האייפון, וצילם את הלוחית של הנהג שהיה בסדר בכל הסיפור.

שהגיע התור לי, גם נהג אחר ניסה להדחף, אבל אני לא נותן לו סיכוי, לי יש גרוטאה חבוטה, ולו ג'יפ חדש, ככה שהוא וויתר וחתך את הרכב מאחוריי.

השאלה שלי בכל הסיפור הזה, במידה וקרה והיה מפגש בין שני הרכבים (אחד נתן מכה לשני), מי אשם פה?

האם יכול לקרות מצב שהנהג התמים, שחיכה בתור, יכול לצאת אשם?

ומה יכול לעשות הנהג הפושע שצילם את הרכב של הנהג שהיה בסדר, והגן על מקומו בתור?

זה פשוט מעצבן לראות עשרות רכבים שנדחפים לתור, אם זה היה אחד-שתיים-חמישה רכבים לא הייתי מייחס לזה חשיבות, הבעיה שזה כל בוקר עשרות של רכבים!

במקרים כאלה, פשוט גורם לי לחשוב יותר על התנדבות במתנ"ע, רק כדי לזמבר נהגים חסרי כבוד כאלה!

תודה.

פורסם

ברוך הבא למדינת ישראל.

זהו רק קצה הקרחון של תרבות ה"מגיע לי", "הכל סובב סביבי", הזמן שלי חשוב יותר משל כולם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש כיכרות/צמתים שעמוסות מכל כיוון, ואז נוצרת מן הדדיות של בכל פעם רכב אחד מכל כיוון עובר. לפעמים זה עובד בצורה מופתית, ולפעמים יש כמה דבילים שבאים במצב רוח קרבי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אבל מי אשם?

נתקלתי בלא מעט תופעות של חוסר תרבות, אבל כאן זה הגיע לקווים האדומים שלי.

הבעיה שיכול ליהיות שמחר, הרכב שלי הוא זה שיפגע\יצולם.

שום הדדיות, יש חוקים, הולכים לפיהם!

גם הנקמת-דם אצל השכנים שלנו זה הדדי.

• תוכן חדש...