Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לך טעות בסיסית אחת. אני לא מנסה לחנך אף אחד, זה לא מעניין אותי איך הוא יתנהג בעתיד, אני פשוט מאמין כמו שאמרתי בצדק מוחלט.

וזה שווה את העצבים שלך?

איזה צדק מוחלט? איך אתה יודע שעשית צדק? ואם זה מישהו שבאמת התבלבל? בוא נקצין רגע, ואם זה מישהו שמסיע אדם שזקוק לטיפול רפואי?

אני דווקא מאפשר להשתלב, כי אני מתחשב באחרים. כלומר, הרי אם אני לא אתן לו להשתלב, הוא יישאר תקוע בנתיב נסיעה ישר, ויחסום לשאר משתמשי הדרך את הכביש. הרי בסופו של דבר הוא יצליח להידחף, גם אם זה אחריי. לכן, אני נותן לו להידחף, כדי שיפריע כמה שפחות לנהגים אחרים. אני הרי לא יודע למה הוא נדחף. הוא יכול להיות סתם מניאק, והוא יכול למהר לאיזה מקרה חירום. אני לא אפסיד כלום אם הוא יידחף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין כזה דבר צדק מוחלט בין בני אדם. זה שטות שהמציאו בהוליווד כדי להפוך את תחושת הנקמה שיש לכולנו לרווחית.

אן בעיה לכתוב שזה יכול להיות מסוכן להתנגח עם אנשים בכביש, או אפילו לריב איתם ברמה כזו של לא לתת להם להשתלב, בלי לפתוח חלון, בלי להתווכח בלי כלום. אין בעיה להסביר שעדיף פשוט לא להתעסק בזה. יש בעיה עם זה שמגיע מישהו כמו רועי5, שכותב כאילו הוא לא חי כאן והוא איזה משקיף מהצד, וכותב לנו בצורה הכי אלטיסטית שאני יכול לדמיין כמה הוא "בוגר" כי הוא נמנע ממצבים כאלו.

זו לא בגרות, זה פחוד טהור, שהוא מנסה לייפות אותו עם המון התנשאות ומעין ניסיון מוזר להתבונן על הדברי םמבחוץ.

ןאין בעיה להיות פחדן. גם אני מפחד בהמון הזדמוניות ונותן לערס לפני לעבור. רק שאני לא חוזר הביתה ומנחם את עצמי בזה שאני "בוגר", אלא מודע לזה שנתתי יד לתופעה כי פחדתי. כאן בדיוק נמצא הקשר בין התופע הזו, שהיא תופעת אלימות לכל דבר ועניין, לבין כל תופעת אלימות אחרת. אפשר לתת לזה יד ואפשר להלחם בזה עד כמה שאפשר. לא מכריחים אף אחד להיות צ'ק נוריס וזה בסדר להיות פחדן. רק לא צריך להציג את זה כאילו שדווקא מהפחד תבוא הישועה . זה לא באמת קורה.

אתה קורא לזה פחד, אני קורא לזה חשיבה בהיגיון. לפעמים אפילו לא צריך להיות בוגר בשביל היגיון פשוט:)

אין בכלל ויכוח על זה שבנדחפים צריך לטפל. אבל להגיב באלימות על אלימות זה לא תמיד הפתרון. על זה מסכימים?

נוסיף על זה שבכביש זה לא רק אתה מול הפושע, אתה חלק ממערכת שצריכה לתפקד בלי עיכובים. לדעתי ליצור עיכוב כדי "לסגור חשבון" עם מישהו זה לא מקובל. חוץ מזה, לא התפקיד שלי לעשות את זה, אין הצדקה חוקית למה שאני עושה, יכול להגרם לרכב שלי נזק (וזה לא משנה מי אשם). בשבילי אלו מספיק סיבות למה בכביש צריך לוותר על הרצון לנסות למנוע את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
משטרת ישראל צריכה להתחיל לאכוף נהגי מוניות שחושבים שהכביש שייך להם ומשתלבים\מזגזגים בלי לתת זכות כמובן בלי אורות ובלי לאותת, וגם נהגי משאית שבמקום להיצמד לשוליים בכבישים ראשיים בוחרים לנסוע על 2 הנתיבים ולגרום לנהג העוקף לרדת כמעט לשוליים בשביל לעקוף אותם

מה שיש פה בסרטון זה נקרא להציק לנהגים שעומדים לפספס את הפנייה ובוחרים לנצל את אי התנועה בשביל לא לנסוע לירושלים במקום לתל אביב, על זה לתת דו"ח? על מה בידיוק? יש פה סיכון חיי אדם? לא נראה לי

צפה שוב בסרטון (גם אני צפיתי שוב), אם אני מזהה נכון השוטר עומד על הגשר במחלף גנות, השמש ממזרח כלומר כביש 1 פקוק בכניסה לתל אביב כבכל בוקר. המחלף הזה אינו חדש (שלב א', נחנך לפני 1998 לפני למעלה מ15 שנה, ומוכאר לכל נהג מהאזור) השלטים המצולמים מאחור הם זוג שלטים מאירי עיניים, מוצבים כמאה מטר לפני הפנייה, ובמקום הפנייה, נראים למרחוק ומסמנים באופן ברור איפה הפנייה לירושלים ואיפה לתל אביב (שני הזוגות הם אותו סימון).

הפנייה לירושליים אכן מובילה לכוון ירושליים אבל ק"מ וחצי לאחר מכן אפשר להסתובב במחלף שפירים (לא נוסעים מאות ק"מ כמו בחו"ל, וגם באותן ארצות שכן, לא רואים את אותם חכמולוגים שנוסעים לאחור בכביש מהיר).

השוטרים בסרטון אוכפים בדיוק את אותה תופעה שדובר בה בהרחבה לעיל:

בריונות כביש של נהגים שחושבים שהזמן שלהם יותר חשוב משל אחרים, מנצלים את הנתיב הפנוי לירושלים ונדחפים 30 מכוניות קדימה, בעוברם על אי תנועה מצוייר, ביודעין, נדחפים ומקפחים את זכות האחרים להשתמש בדרך באין מפריע.

הגדיל לעשות נהג הבימר, נדחף ועבר לנתיב השמאלי. התבלבל? הצחקתני!

פורסם
אויש, רועי, עשה לי טובה, יש לך את זה ביותר מתנשא? אני גם בטוח שאתה מיישם את הגישה הפייסנית שלך בכל מקום בחיים, ומחר בבוקר אם תגיע לסניף הבנק השלך ומישהו יעקוף אותך, אפילו לא תשאל אותו למה הוא עושה את זה או מה המספר שלו בתור או כל דבר דומה, כי זה הרי להיות ילדותי ולנסות לחנך. יותר טוב לחכות עוד שעה - שעתיים, אולי לאנשים ימאס להדחף לפניך.

אתה במקרה דוקטור לסוציולוגיה או שסתם עשית מחקר מעמיק על התנהגותם של האנשים בכבישים? אם לא - שנינו מגיעים מאותו המקום בדיוק. אנחנו מנחשים על אופיה של התופעה, מה גורם לה ומה יכול לעצור אותה. ואני יכול לכתוב בפעם השלישית שיש אנשים שימשיכו להיות קופי אדם ואיתם אין מה לנסות ולהתמודד. ויש אנשים שמצטרפים לחגיגת ההדחפות בכל מקום, כי הם רואים שאנשים מהסוג שלך נותנים לזה יד (כי חלילה לא לתת להחדף זה "לא בוגר", ואנחנו ילדי כיתה ג', שצריכים להראות שאנחנו "בוגרים"), או כי הם פשוט לא חושבים על זה שזה לא בסדר ומפריע למישהו. ואולי, רק אולי, אם הסביבה שלהם תראה להם שזה לא בסדר להיות בבון אגרסיבי, הם ילמדו לפעם הבאה, כי לא כולם מגיעים ממקום של 100% רשע או 100% טוב לב ואיכפתיות מהאחרים. הרוב נמצאים אי שם באמצע ועם קצת מודעות יהיו גם יותר מתחשבים בסביבה. וכן, אני גם מבהיר לכל מי שיוצא לי לדבר איתו על זה שזה לא בסדר להדחף ככה, ולפעמים זה גם עוזר, למרות שאני לא מחנך ולא מתיימר להיות אחד.

אני לא מוביל את הסיטואציות האלו למצבים של ריבים על הכביש, אני לא אתקרב לרכב לפני בצורה כזו שיכולה להיות מסוכנת לי או לא, אני בסך הכל מראה לבן אדם הנדחף שאני לא רוצה שהוא ידחף לפניי. עם הרוב זה אפילו עובד. ובדיוק בגלל זה, אם הנהג לפני או אחרי היה עושה את זה, כנראה שאותו הנדחף היה פשוט מפסיק לעשות את זה. ובסופו של דבר, זה כן משנה אם מי שעומד שם זה עוד תכניתן חנון או איזה ערס. מסיבה מאוד פשוטה: החנון לא ילך רחוק מדי בשביל להדחף. אבל בסדר, אפשר גם לחיות בגישה האחרת, להתעלם מזה שיש יותר ויותר תופעות כאלו סביב ולמצוא את האושר והאיזון הפנימי בזה שכל פעם אפשר להסתכל במראה ולהגיד לעצמך "גם היום הייתי בוגר מאוד". חבל שזה יותר חשוב לך ואתה לא מבין שאתה חי בחברה. לא בבידוד של אנשים עילאים ומתנשאים. וכמישהו שמשתייך לחברה מסוייימת גם לך יש ההשפעה, גם אם היא מינורית, על איך החברה נראית, איך היא מתנהלת, מה מקובל בה ועוד. חבל שיותר קל ונח לך לפטור את עצמך מזה, כי זה "לא בוגר".

יש לי את זה כמובן ב"יותר מתנשא", אבל מבחינתי זה הזמן ללכת הלאה. אתה "תחנך בבונים", באופן מחושב וזהיר כמובן, ואני יצקצק בלשוני.

פורסם
וזה שווה את העצבים שלך?

בוודאי שלא, אבל מצד שני אני גם לא כל-כך מתעצבן, גם כשאני מגיב בברוטליות זה בד"כ לא בא יחד עם עצבים.

איזה צדק מוחלט? איך אתה יודע שעשית צדק? ואם זה מישהו שבאמת התבלבל? בוא נקצין רגע, ואם זה מישהו שמסיע אדם שזקוק לטיפול רפואי?

נו באמת... אם זה מישהו שהתבלבל באמת אני הראשון שאתן לו להכנס לפני, אם זה מצב חירום אני חושב שהייתי יודע. למשל כשהיה לי מצב חירום והבת שלי (אז בת פחות מ 4) שברה את היד במלון אורכידאה באילת בחוף הרחוק ,וטסתי איתה ליוספטל, נסעתי כמו משוגע, כמעט נכנסתי בניידת בדרך (עצרתי בערך 5 מטר מהם יצאתי וצרחתי להם שיכוונו אותי לבית החולים כי הילדה עוד מעט מאבדת את ההכרה) וחתכתי 2 רמזורים באדום. אז אני חושב שאם זה מצב חירום שמצדיק הידחפות הייתי יודע מזה...

אבל Come on עזוב שטויות, 2 המקרים שסיפרתי עליהם הם מקרים של אנשים שחותכים ביודעין, פשוט לא בא להם לחכות כמו כולם.. זה אפילו לא כביש בינעירוני שבחסימתם אני מעכב מישהו באמת, הם פשוט סתם נדחפים, תופסים טרמפ על זה שהכביש קצת רחב וכל ה"אדיוטים" עומדים בפקק, ופשוט חותכים. הבחורה יכולה להיות אחלה בחורה ואולי אפילו מישהו שאני מכיר, אבל זה שהיא חותכת את כל הפקק מימין ונדחפת לפני הצומת שמאלה כדי לחסוך עוד כמה דקות (בינינו אפילו לא 2 דקות, זה ב"ש לא תל-אביב), זו חוצפה שאין כדוגמתה. זה הכל. אז באותו יום היא פשוט חתכה את הבן אדם הלא נכון...

אני דווקא מאפשר להשתלב, כי אני מתחשב באחרים. כלומר, הרי אם אני לא אתן לו להשתלב, הוא יישאר תקוע בנתיב נסיעה ישר, ויחסום לשאר משתמשי הדרך את הכביש. הרי בסופו של דבר הוא יצליח להידחף, גם אם זה אחריי. לכן, אני נותן לו להידחף, כדי שיפריע כמה שפחות לנהגים אחרים. אני הרי לא יודע למה הוא נדחף. הוא יכול להיות סתם מניאק, והוא יכול למהר לאיזה מקרה חירום. אני לא אפסיד כלום אם הוא יידחף.

סבבה, השאלה היא איך היית מגיב אם לא היה נדחף אחד אלא 10, או 100? או 1000 או מיליון? האם היית מגיב אותו הדבר? בוודאי שלא! מה שמראה שדרך החשיבה הזו אינה תופסת ככלל אלא רק כל עוד התופעה קטנה מספיק כדי לא להפריע. בדיוק כמו שחשבו בהתחלה על הפלשתינים, או ההשתמטות של החרדים, אבל בעיות אי אפשר להסתיר ותופעת הג'ונגל מוכרת מאוד בארץ ולא רק בכביש, מה עם פארקים ואטרקציות למיניהם (מישהו אמר תור לרכבת הרים בסופרלנד בחול המועד? למשל)

אני אישיתי התבגרתי המון בכביש מגיל 18, אבל עדיין, יש דברים שלא קשורים לבגרות, ויש אנשים שלא יודעים להתנהג, לצערי :(

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

slowride, אני לא חושב שלא לתת למישהו להדחף בשניה האחרונה זו אלימות. אני לא חושב, לצורך העניין, שאם יעמוד שוטר לידי במצב כזה הוא יתן הדו"ח לי ולא לנדחף. לראיה, ראיתי היום בבוקר שגם בגשר של הרצליה פיתוח התחילו לתת דוחות על הדחפות כזו, לאלו שחוסמים את הירידה לאילון, כדי להנות מעוד 20 מטרים ללא פקק. לא ראיתי שהשוטר שם עצר אפילו רכב אחד שלא אי אפשר לנדחפים להשתלב, אלא רק את הנדחפים עצמם.

שוב, זה לא עולם שחור ולבן, ואתם גם מאוד מקצינים את התגובה של אנשים שלא נותנים להשתלב. אין כאן סגירת חשבון, אין כאן אנשים שמסתובבים עם רצח בעיינים (לפחותצ אני לא). האנשים האגרסייבים והאלימים היחידים בסיטואציות כאלו הם הנדחפים. בדרך כלל הם כנראה גם יהיו אלו שיצפרו לך ברמזור או כל דבר דומה אחר, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

יש כאן עניין מאוד פשוט של לא לאפשר לאנשים להיות בהמות עד כמה שאנחנו יכולים, בדיוק כמו שלא תתן למישהו סתם ככה להדחף לפניך בתור שלא בכביש. מה ההבדל העקרוני כל כך לבין לנסות לשמור על התור שלך בבנק (לאחר שעה של המתנה) לבין לעשות את זה בכביש? מה ההבדל בין הנדחפים פה ופה?

אתה מעדיף לספוג את זה? בסדר, זכותך, אני מקבל את הרציונל שלך ומבין אותך ומבין שאתה לא רוצה להתעצבן על זה ו\או להסתכן. רק שלדעתי אתה צריך לזכור שבעקיפין אתה פשוט תורם לתופעה ככה. שוב, אני לא חושב שזה שווה ריב של ממש על הכביש, או ויכוחים או כל דבר אחר. אבל איפה שאפשר למנוע את זה- צריך למנוע את זה. וכמובן הכי חשוב זה גם להיות כן עם עצמך ולהבין למה אתה עושה דברים כך או אחרת. לא צריך להיות בוגר בשביל הגיון פשוט. אבל כן אפשר לזכור מימי הילדות של כולנו שהביטוי "תהייה בוגר" הופנה בדרך כלל כלפי אותם הילדים שהרביצו להם יותר מהאחרים ולא היה להם איך להגן על עצמם.

אני לא רוצה לחיות בעולם בו אנשים נורמטיביים כל הזמן נדרשים להיות "בוגרים" במשמעות הזו של המושג. לשנות את כולם אני לא יכול. שוב, לא לתת לזה ליד איפה שאפשר - לא רק שאני יכול, אני חושב שאני אפילו חייב.

יש לי את זה כמובן ב"יותר מתנשא", אבל מבחינתי זה הזמן ללכת הלאה. אתה "תחנך בבונים", באופן מחושב וזהיר כמובן, ואני יצקצק בלשוני.

בזמן שאתה ממשיך הלאה, מציע לך בין לבין התקפי ההתנשאות גם לקרוא את מה שכותבים, ולא סתם ללחוץ על כפתור ה-"צטט".

כתבתי משהו כמו 4 פעמים שאני לא מנסה ולא מתיימר לחנך בבונים.

חוץ מזה, בתור האדם הבוגר שאתה, הייתי מצפה ממך שתבין שהדרך שבה אתה מגיב היא הרדוקציה לעולם הוירטואלי של מה שאתה מתייחס אליו כאגרסיביות וניסיון לחנך בבונים בעולם הנהיגה. אבל כאן הרי כולם מאחורי מסך, אז זה בסדר. אפשר להיות אגרסיבי וזה תופס ובוגר.

נו מילא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב, זה לא עולם שחור ולבן, ואתם גם מאוד מקצינים את התגובה של אנשים שלא נותנים להשתלב. אין כאן סגירת חשבון, אין כאן אנשים שמסתובבים עם רצח בעיינים (לפחותצ אני לא). האנשים האגרסייבים והאלימים היחידים בסיטואציות כאלו הם הנדחפים. בדרך כלל הם כנראה גם יהיו אלו שיצפרו לך ברמזור או כל דבר דומה אחר, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

יש כאן עניין מאוד פשוט של לא לאפשר לאנשים להיות בהמות עד כמה שאנחנו יכולים, בדיוק כמו שלא תתן למישהו סתם ככה להדחף לפניך בתור שלא בכביש. מה ההבדל העקרוני כל כך לבין לנסות לשמור על התור שלך בבנק (לאחר שעה של המתנה) לבין לעשות את זה בכביש? מה ההבדל בין הנדחפים פה ופה?

בדיוק!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• חברי המעגל הראשון
פורסם
slowride, אני לא חושב שלא לתת למישהו להדחף בשניה האחרונה זו אלימות.

לדעתי זה כן כי זה ללכת ראש בראש, מה שמאד לא מתאים בכביש.

אני לא חושב, לצורך העניין, שאם יעמוד שוטר לידי במצב כזה הוא יתן הדו"ח לי ולא לנדחף. צודק ב100%, גם חברת הביטוח של הנדחף תפצה אותך אם יגרם לך נזק, אבל זה מצדיק את כל הטירטורים שזה גורר? (ברור לי שהרוב המוחלט של המקרים לא נגמר ככה) לראיה, ראיתי היום בבוקר שגם בגשר של הרצליה פיתוח התחילו לתת דוחות על הדחפות כזו, לאלו שחוסמים את הירידה לאילון, כדי להנות מעוד 20 מטרים ללא פקק. לא ראיתי שהשוטר שם עצר אפילו רכב אחד שלא אי אפשר לנדחפים להשתלב, אלא רק את הנדחפים עצמם. מעולה. אבל אם לא היה שם שוטר, אתה חושב שמה שאתה עושה היה מזיז להם בדרך כלשהי?

הקצנתי תגובה? אני חושב שמי שפועל ככה עושה את זה מתוך יצר של נקמה. אז זו לא נקמה בסגנון צ'ראלס ברונסון אבל בכל זאת סוג של. זה לפחות מה שאני מרגיש כשמתחשק לי לעשות את זה, אבל אני חושב פעמיים ומבין שזה לא יתן לי כלום.

יש כאן עניין מאוד פשוט של לא לאפשר לאנשים להיות בהמות עד כמה שאנחנו יכולים, בדיוק כמו שלא תתן למישהו סתם ככה להדחף לפניך בתור שלא בכביש. מה ההבדל העקרוני כל כך לבין לנסות לשמור על התור שלך בבנק (לאחר שעה של המתנה) לבין לעשות את זה בכביש? מה ההבדל בין הנדחפים פה ופה? בכביש אתה חלק ממערכת, תנועה שצריכה לזרום בבטחה ובלי עומסים. אני כנהג משתדל לקיים את זה ולהתחשב בשאר הנהגים שסביבי. בתור לבנק אתה פשוט יכול לגשת לזה שעקף ולהחזיר אותו למקום שלו בלי להפריע ולעכב אף אחד. אני מאמין שכולם בתור ישתפו איתך פעולה.

אתה מעדיף לספוג את זה? בסדר, זכותך, אני מקבל את הרציונל שלך ומבין אותך ומבין שאתה לא רוצה להתעצבן על זה ו\או להסתכן. רק שלדעתי אתה צריך לזכור שבעקיפין אתה פשוט תורם לתופעה ככה. בהתנהלות היומיומית שלנו אנחנו תורמים בניגוד לרצוננו להרבה תופעות מכוערות. אני לא חושב שאתה באמת מונע את התופעה ככה, אבל אתה תורם לתופעה מעצבנת אחרת לפעמים-עומסי תנועה. שוב, אני לא חושב שזה שווה ריב של ממש על הכביש, או ויכוחים או כל דבר אחר. אבל איפה שאפשר למנוע את זה- צריך למנוע את זה. וכמובן הכי חשוב זה גם להיות כן עם עצמך ולהבין למה אתה עושה דברים כך או אחרת. לא צריך להיות בוגר בשביל הגיון פשוט. אבל כן אפשר לזכור מימי הילדות של כולנו שהביטוי "תהייה בוגר" הופנה בדרך כלל כלפי אותם הילדים שהרביצו להם יותר מהאחרים ולא היה להם איך להגן על עצמם. אבל אף אחד לא מרביץ לך, זה אתה שכנעת את עצמך שאתה אוכל חרא מאחרים כל הזמן וצריך לעשות משהו. הרגלת את עצמך בדרך החשיבה הישראלית הזאת של "אני לא יהיה פראייר". מה הרוויח זה שנדחף על חשבונך? חצי דקה? בגלל זה כדאי לתקוע את כל המערכת שסביבך?

אני לא רוצה לחיות בעולם בו אנשים נורמטיביים כל הזמן נדרשים להיות "בוגרים" במשמעות הזו של המושג. לשנות את כולם אני לא יכול. שוב, לא לתת לזה ליד איפה שאפשר - לא רק שאני יכול, אני חושב שאני אפילו חייב.

.

אנחנו לא חיים בעולם כזה, כל אחד מחליט איך להסתכל על הדברים.

פורסם
slowride, אני לא חושב שלא לתת למישהו להדחף בשניה האחרונה זו אלימות. אני לא חושב, לצורך העניין, שאם יעמוד שוטר לידי במצב כזה הוא יתן הדו"ח לי ולא לנדחף. לראיה, ראיתי היום בבוקר שגם בגשר של הרצליה פיתוח התחילו לתת דוחות על הדחפות כזו, לאלו שחוסמים את הירידה לאילון, כדי להנות מעוד 20 מטרים ללא פקק. לא ראיתי שהשוטר שם עצר אפילו רכב אחד שלא אי אפשר לנדחפים להשתלב, אלא רק את הנדחפים עצמם.

אתה מעדיף לספוג את זה? בסדר, זכותך, אני מקבל את הרציונל שלך ומבין אותך ומבין שאתה לא רוצה להתעצבן על זה ו\או להסתכן. רק שלדעתי אתה צריך לזכור שבעקיפין אתה פשוט תורם לתופעה ככה. שוב, אני לא חושב שזה שווה ריב של ממש על הכביש, או ויכוחים או כל דבר אחר. אבל איפה שאפשר למנוע את זה- צריך למנוע את זה. וכמובן הכי חשוב זה גם להיות כן עם עצמך ולהבין למה אתה עושה דברים כך או אחרת. לא צריך להיות בוגר בשביל הגיון פשוט. אבל כן אפשר לזכור מימי הילדות של כולנו שהביטוי "תהייה בוגר" הופנה בדרך כלל כלפי אותם הילדים שהרביצו להם יותר מהאחרים ולא היה להם איך להגן על עצמם.

בזמן שאתה ממשיך הלאה, מציע לך בין לבין התקפי ההתנשאות גם לקרוא את מה שכותבים, ולא סתם ללחוץ על כפתור ה-"צטט".

כתבתי משהו כמו 4 פעמים שאני לא מנסה ולא מתיימר לחנך בבונים.

חוץ מזה, בתור האדם הבוגר שאתה, הייתי מצפה ממך שתבין שהדרך שבה אתה מגיב היא הרדוקציה לעולם הוירטואלי של מה שאתה מתייחס אליו כאגרסיביות וניסיון לחנך בבונים בעולם הנהיגה. אבל כאן הרי כולם מאחורי מסך, אז זה בסדר. אפשר להיות אגרסיבי וזה תופס ובוגר.

נו מילא.[/quote

מנסה בכנות להבין את משמעות הפיסקה האחרונה שבמצוטט ומאוד מתקשה. אודה על הבהרה או תירגום אם המדובר בשפה שאינה עברית. תודה.

פורסם

ואו

אני קורא כאן וקשה לי להאמין איך אנשים מצדיקים-בשורה התחתונה-את העבריינים האלו.

לחנך,להתרגז,לדבר ושאר הבלים.

רבותי, יש מקרים שצריך לשבור עצמות, יש מקרים שבהם צריך להיות שריף ויש מקרים כמו במקרה הזה שצריך פשוט להכחיד את התופעה מהשורש.

תקראו לזה חינוך או איך שבא לכם.

ערס/בבון/נבל שעוקף את תור הנהגים שומרי החוק (אבל לא רק חוק. אנשים מנומסים ומתורבתים) מצהיר קבל עם ועדה: "אני שם עליכם Xין עבה וגדול כי אני ערס/בבון ואתם לא מעניינים אותי".

בטיפוס כזה צריך לטפל.

הטיפול הנקודתי הוא לא לתת לו להשתלב בשום אופן. את הXין שלו שישמור לבית.

אנשים כאלו לא יתחנכו לעולם וחבל על הזמן. קנסות וסירוב להשתלב יעשו בסופו של דבר את העבודה.

רק למען הדוגמא, יש בעבודה שלי טיפוס שלא שם חגורה, מדבר עם 2 טלפונים במקביל ורמזור אדום בשבילו זאת המלצה.

כששאלתי אותו פעם אחת למה, התשובה שלו היתה - אף אחד לא יגיד לי מה לעשות.

אז בהזדמנות חגיגית אחת תפס אותו שוטר מדבר בטלפון, נוהגג במהירות מופרזת ובלי חגורה.

שלילה לשנה וחצי היתה התרופה בשבילו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם ידעת על זה לפני למה לא שברת לו את הידיים למשל כדי שלא יוכל לנהוג? :lol:

אין פה אפילו תגובה אחת שמצדיקה את הנדחפים.

פורסם

שבירת העצמות שמורה למקרים אחרים. לא לנהגים.:lol:

כל תגובה נגד חסימת הנדחפים היא למעשה בעדם.

פורסם
בוודאי שלא, אבל מצד שני אני גם לא כל-כך מתעצבן, גם כשאני מגיב בברוטליות זה בד"כ לא בא יחד עם עצבים.

נראה לי שאתה קצת מגזים. בינינו, אתה בטוח מתעצבן קצת, או לפחות זורק איזו קללה עסיסית. שלא תטעה, אני בטוח שמגיעה לו הקללה, אבל זה לא שווה את העצבים שלך. הרי הוא חתיכת שמ*ק, והוא יישאר כזה (ואתה גם לא מנסה לשנות את זה). לכן, אני אישית חושב שזה באמת לא שווה את העצבים שלך, אבל אני לא אמור להחליט בשבילך. יכול רק להמליץ. אולי תנסה פעם אחת, אם לא יעבוד תמשיך בשלך.

נו באמת... אם זה מישהו שהתבלבל באמת אני הראשון שאתן לו להכנס לפני, אם זה מצב חירום אני חושב שהייתי יודע. למשל כשהיה לי מצב חירום והבת שלי (אז בת פחות מ 4) שברה את היד במלון אורכידאה באילת בחוף הרחוק ,וטסתי איתה ליוספטל, נסעתי כמו משוגע, כמעט נכנסתי בניידת בדרך (עצרתי בערך 5 מטר מהם יצאתי וצרחתי להם שיכוונו אותי לבית החולים כי הילדה עוד מעט מאבדת את ההכרה) וחתכתי 2 רמזורים באדום. אז אני חושב שאם זה מצב חירום שמצדיק הידחפות הייתי יודע מזה...

אי אפשר תמיד לדעת, עזוב. זה גם לא נקודה הכי נכונה לויכוח, כי מצבי החירום הללו הם בערך1%. 90 אחוזים זה שמוק*ם, ועוד תשעה זה באמת כאלו שטעו.

אבל Come on עזוב שטויות, 2 המקרים שסיפרתי עליהם הם מקרים של אנשים שחותכים ביודעין, פשוט לא בא להם לחכות כמו כולם.. זה אפילו לא כביש בינעירוני שבחסימתם אני מעכב מישהו באמת, הם פשוט סתם נדחפים, תופסים טרמפ על זה שהכביש קצת רחב וכל ה"אדיוטים" עומדים בפקק, ופשוט חותכים. הבחורה יכולה להיות אחלה בחורה ואולי אפילו מישהו שאני מכיר, אבל זה שהיא חותכת את כל הפקק מימין ונדחפת לפני הצומת שמאלה כדי לחסוך עוד כמה דקות (בינינו אפילו לא 2 דקות, זה ב"ש לא תל-אביב), זו חוצפה שאין כדוגמתה. זה הכל. אז באותו יום היא פשוט חתכה את הבן אדם הלא נכון...

סבבה, השאלה היא איך היית מגיב אם לא היה נדחף אחד אלא 10, או 100? או 1000 או מיליון? האם היית מגיב אותו הדבר? בוודאי שלא!אני שמח שהחלטת בשבילי, אבל אם תיצא איתי לסיבוב (למשל בירידה מפולג לכביש החוף), אתה תראה שכל בוקר עשרות, אם לא מאות חותכים. כולם עוברים. לא כי אני איזה צדיק, סתם לא בא לי להתעצבן. ואל תספר לי שאתה לא מתעצבן כשאתה מתגרזן עם מישהו בכביש, זה לא אפשרי. מה שמראה שדרך החשיבה הזו אינה תופסת ככלל אלא רק כל עוד התופעה קטנה מספיק כדי לא להפריע. בדיוק כמו שחשבו בהתחלה על הפלשתינים, או ההשתמטות של החרדים, אבל בעיות אי אפשר להסתיר ותופעת הג'ונגל מוכרת מאוד בארץ ולא רק בכביש, מה עם פארקים ואטרקציות למיניהם (מישהו אמר תור לרכבת הרים בסופרלנד בחול המועד? למשל)

אני אישיתי התבגרתי המון בכביש מגיל 18, אבל עדיין, יש דברים שלא קשורים לבגרות, ויש אנשים שלא יודעים להתנהג, לצערי :(

אתה צודק, אבל אנשים כמוך וכמו שאר חברי הפורום שכן יודעים, לעולם לא יצליחו לשנות אותם. הרי מי שקאקר, יישאר קאקר גם אחרי סדנת החינוך שלנו (למרות שאנחנו "לא מנסים לחנך"). לכן, באמת שאין טעם. הערסיאדה הזו קיימת לא רק בכבישים, ויש גופים אחרים שאמורים להילחם בה. במציאות היום יומית שלי אני מוצא את עצמי "נלחם" בכל כך הרבה דברים, שבאמת אין לי כוח או חשק להילחם בתופעת החותכים בכבישים. העצבים שלי פשוט לא שווים את זה.

חברים, אני לא אומר לאף אחד איך להתנהג. אני ממליץ או מבקש. תנסו פעם אחת להבליג (במשך נסיעה שלמה). באמת תבליגו, ובאמת אל תתעצבנו. אתם תראו שיש בזה משהו. אני בכל יום (בגלל נתיב הנסיעה שלי) נתקל בעשרות זבלים כאלו, ובעוד עשרות שנוסעים בנת"צ, כי הם חבורה של אתם יודעים מה. אחרי שזה קורה כל כך הרבה, הגעתי למסקנה שההתנהגות הכי נכונה בכביש, בהרבה מצבים, היא להגיד I JUST DONT GIVE A ****.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין כאן עניין של הבלגה או עצבים.

להיפך. הסיפוק האדיר שאני מקבל כשאני רואה בבון שלא מצליח להדחף שווה לפעמים זהב.

גם דפקתי ערס וגם נהניתי.

דבל.

שני בבונים במכה אחת.

אני לפחות, לא מונע מעצבים. מי שמצפצף על כולם צריך טיפול זה הכל.

אגב אתה מגזים בטירוף. אין מאות כאלו בשעות הבוקר. גם לא עשרות. אולי לאורך היום כולו יתאספו כמה עשרות ולא יותר.

תתפלא, פורעי חוק הם לא רבים כמו שזה נראה.

ותתפלא 2, יש היום הרבה שהחליטו שהם לא מוותרים לערס.

• תוכן חדש...