Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה ממש לא "תהייה בוגר ותוותר", זה לחשוב בצורה רציונלית נטו.

אלה שני מקרים שונים לחלוטין. אתה לא צריך להיצמד כדי למנוע מבבונים להידחף אבל ברור שאתה צריך להתקשר למשטרה כשמישהו מסכן אותך ואחרים בכביש. אתה לא רואה את השוני?

לא הבנתי איך זה עוזר לצמצם את התופעה. אם הוא רואה שאתה לא נותן לו, הוא יעבור לרכב הבא וזה שלפניו וימשיך לעכב את כל מי שמאחוריו.

זה רק עניין של אופי מסריח ואי אפשר לתקן את זה ב5 דק' על הכביש.

אין פה שום אדישות, אני מתחשב באלה שהנדחף חוסם ומשחרר את העומס. אין בי יומרה לתקן אף אחד.

אני לא רואה את התופעה הזאת מתרחבת, האמת שלא יצא לי כבר הרבה זמן לפגוש באחד כזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי כי מתמזל מזלך ואתה נוסע בכבישים בהם זה לא קורה :)

אני מרגיש שהתופעה התרחבה משמעותית כי פעם זה פשוט לא היה קורה, והיום זה קורה בכל צומת ובכל מקום שאפשר לעשות את זה. בגלל זה גם המשטרה התחילה להתייחס לזה פתאום. אני לא חושב שאני יכול לחנך בבון. אני כן חושב שאני יכול לחנך את הבן אדם שחולק איתי את הקיוב או עובד איתי בקומה, ובא אלי בגישה של "אני עושה את זה כי כולם עושים את זה ונותנים להם". אז אם הוא יראה שלא, לא נותנים לכולם, הוא יפסיק. ורוב הנדחפים הם בדיוק מהסוג הזה. אני רואה את זה מצוין בכל בוקר ליד הגשר מקריית אריה לכיוון רמת גן \ רמת החייל, שם 99.9% מהנדחפים הם חננות הייטק בדיוק מהסוג שלי, שנדחפים רק כי נותנים להם וכי הם ראו שזה עבד לאחרים לפני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השנקל שלי.

במדינתנו הקטנטונת, לא ממש שווה להידחף. זה לא שהכבישים שלנו משתרעים על פני מאות קילומטרים. רב האנשים לא נוסעים יותר מ- 50 ק"מ לעבודה, כך שההידחפות לא ממש מועילה...

מה אני עושה? מתעלם. אני שומר מרחק מספיק לפני כדי שגם נדחפים וגם טועים יוכלו להשתלב. נכון, מעצבן, אבל כבר מזמן הבנתי שזה לא יקדם אותי לשום מקום...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יבגני, במקומך, אם הייתי מכיר מישהו שעושה את זה הייתי מנסה "לחנך" אותו בשיחה, לא על הכביש.

המקרים האלה יוצרים עצבים, זה מובן ואנושי, אבל בגלל העצבים האלה אנשים עושים שטויות ומפסיקים להשתמש בהיגיון.

אותו קופיף שנדחף, לא משנה אם הוא הייטקיסט עדין נפש או סוחר בטטות בשוק, האופי המסריח שלו כבר יוביל אותו לפגישה עם בבון גדול יותר וחמום מח שיתקן לו את האופי באיזה ביקור נחמד בטיפול נמרץ בשלב כלשהו בחיים. דווקא על מקרים שנגמרו ככה כבר שמעתי לא מעט, לא רק בתחום הנהיגה. אתה ואני לא צריכים למלא את המשבצת של הבבון הגדול - תן לטבע לעשות את שלו.

פורסם
נתתי בכוונה סיפור קיצוני, ברור שדברים כאלו לא קורים על בסיס יומי חודשי או שבועי, אני פשוט מאמין בצדק מוחלט, וזה הכל שאלה של אכיפה וגודל העונש (ולא בא לי להכנס לזה כבר היה לי פה ויכוח ארוך כאורך גלות עם עו"ד וחסידי אומות העולם למיניהם...), תפיל עונש מספיק גדול על חוק מסויים ותאכוף אותו ותראה איך כולם מתיישרים.

אתה יכול ללגלג עד מחר ולפטור את הכל באגו. אתה לא מכיר אותי אבל לצערך אני לא אחד מאותם קופי אדם אלא בדיוק להפך, אני התרופה לקופי האדם. המשוואה מאוד פשוטה, מי שמתנהג כמו שימפנזה מתאימים לו את חוקי הג'ונגל.

זה שאתה לא רודף אחרי חוטאים בכביש על בסיס קבוע, אינו מפחית מחומרת התופעה המערבונית הזו.

האמונה בצדק מוחלט, נאה ומרוממת ככל שתהיה, מפחידה למדי ומרבית אלו שאוחזים בה באמת וחיים לפיה מוצאים את עצמם בחלק נכבד מהמקרים בבתי סוהר. אני מעריך שאתה קצת מסייג את האמונה הזו ואת יישומה, לאותם מקרים בהם אתה משוכנע שהצד השני קצת פחות מסור לאמונתו ממך וחשוב מכל שאין איזה שוטר בסביבה.

אני לא מכיר אותך, נכון, אני מתייחס אליך לפי מה שאתה כותב, כמו שאתה נוהג כמובן ביחס אלי.

אני גם לא מלגלג, להפך, אני מאוד מצטער שאינך בודד בתפיסה הילדותית הזו שאתה מציג כאן ושלפחות אם להתייחס לשירשור הזה היא נחלתם, ברמה כזו או אחרת, של מרבית החברים כאן.

מצד שני, אתה לפחות מציג איזו תפיסה של או.קיי. קוראל ולכן אין לי באמת ויכוח איתך. הבעיה היא באילו שסבורים כי בחינוך נכון של אחיהם לכביש, גם אם הם קוראים לזה "אזרחות טובה", הם יביאו לשינוי, ובמיוחד מבלי להבין שלא רק שאין זה תפקידם, זו בסך הכל תשובה ביריונית על מעשה ביריוני של אחר.

פורסם

אויש, רועי, עשה לי טובה, יש לך את זה ביותר מתנשא? אני גם בטוח שאתה מיישם את הגישה הפייסנית שלך בכל מקום בחיים, ומחר בבוקר אם תגיע לסניף הבנק השלך ומישהו יעקוף אותך, אפילו לא תשאל אותו למה הוא עושה את זה או מה המספר שלו בתור או כל דבר דומה, כי זה הרי להיות ילדותי ולנסות לחנך. יותר טוב לחכות עוד שעה - שעתיים, אולי לאנשים ימאס להדחף לפניך.

אתה במקרה דוקטור לסוציולוגיה או שסתם עשית מחקר מעמיק על התנהגותם של האנשים בכבישים? אם לא - שנינו מגיעים מאותו המקום בדיוק. אנחנו מנחשים על אופיה של התופעה, מה גורם לה ומה יכול לעצור אותה. ואני יכול לכתוב בפעם השלישית שיש אנשים שימשיכו להיות קופי אדם ואיתם אין מה לנסות ולהתמודד. ויש אנשים שמצטרפים לחגיגת ההדחפות בכל מקום, כי הם רואים שאנשים מהסוג שלך נותנים לזה יד (כי חלילה לא לתת להחדף זה "לא בוגר", ואנחנו ילדי כיתה ג', שצריכים להראות שאנחנו "בוגרים"), או כי הם פשוט לא חושבים על זה שזה לא בסדר ומפריע למישהו. ואולי, רק אולי, אם הסביבה שלהם תראה להם שזה לא בסדר להיות בבון אגרסיבי, הם ילמדו לפעם הבאה, כי לא כולם מגיעים ממקום של 100% רשע או 100% טוב לב ואיכפתיות מהאחרים. הרוב נמצאים אי שם באמצע ועם קצת מודעות יהיו גם יותר מתחשבים בסביבה. וכן, אני גם מבהיר לכל מי שיוצא לי לדבר איתו על זה שזה לא בסדר להדחף ככה, ולפעמים זה גם עוזר, למרות שאני לא מחנך ולא מתיימר להיות אחד.

אני לא מוביל את הסיטואציות האלו למצבים של ריבים על הכביש, אני לא אתקרב לרכב לפני בצורה כזו שיכולה להיות מסוכנת לי או לא, אני בסך הכל מראה לבן אדם הנדחף שאני לא רוצה שהוא ידחף לפניי. עם הרוב זה אפילו עובד. ובדיוק בגלל זה, אם הנהג לפני או אחרי היה עושה את זה, כנראה שאותו הנדחף היה פשוט מפסיק לעשות את זה. ובסופו של דבר, זה כן משנה אם מי שעומד שם זה עוד תכניתן חנון או איזה ערס. מסיבה מאוד פשוטה: החנון לא ילך רחוק מדי בשביל להדחף. אבל בסדר, אפשר גם לחיות בגישה האחרת, להתעלם מזה שיש יותר ויותר תופעות כאלו סביב ולמצוא את האושר והאיזון הפנימי בזה שכל פעם אפשר להסתכל במראה ולהגיד לעצמך "גם היום הייתי בוגר מאוד". חבל שזה יותר חשוב לך ואתה לא מבין שאתה חי בחברה. לא בבידוד של אנשים עילאים ומתנשאים. וכמישהו שמשתייך לחברה מסוייימת גם לך יש ההשפעה, גם אם היא מינורית, על איך החברה נראית, איך היא מתנהלת, מה מקובל בה ועוד. חבל שיותר קל ונח לך לפטור את עצמך מזה, כי זה "לא בוגר".

פורסם

אם ברחוב מישהו ינסה לקחת לך את הארנק - תתנגד? לא באיומי נשק ולא "מקרר" אלא מישהו שבכוחך להתמודד איתו. אני מניח שהתשובה חיובית לרוב האנשים.

אז כשמישהו בכביש מנסה לשדוד ממני משהו ששלי (זכות הקדימה שלי, הזמן שלי) אני מתנגד! לא מחנך, רק מגן על עצמי ועושה מה שמשטרת ישראל לא עושה.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אתה משווה את זה לשוד? איימו עליך? סיכנו אותך או את הרכוש שלך?

בסך הכל איזה מטומטם שחושב שהזמן שלו חשוב יותר משלך. בגלל זה שווה לרדת לרמה שלו רק כדי להראות לו שככה לא מתנהגים? אתה על הכביש, לא במועדון לילה בסרט roadhouse.

אתם לוקחים את זה כהעלבה אישית. תסתכלו על זה בצורה רציונלית.

אין פה שום עניין של התנשאות - בכביש לא משחקים ב"למי יש יותר גדול" וזהו.

בחיים הפרטיים שלכם עם אנשים תתנהגו באיזה גישה שאתם רוצים. אני מאמין בגישה של "יחס גורר יחס" אבל לא על הכביש.

פורסם

אמרתי את זה בשרשורים אחרים ואגיד את זה גם פה.

האוכלוסייה הישראלית (או מדגם מייצג מאוד מכוער שלה) עוד לא הרוויחה את הזכות להתחשבות מצידי. אני מתייחס באפס סובלנות לבריונות כביש מהסיבה הפשוטה, אדם שמנסה לקחת בכוח ואין עוצרים אותו. שום דבר לא ימנע ממנו לנסות בהמשך.

בתופעה אני נתקל בפניה ימינה לביה"ח אסף הרופא. נניח שמר ישראלי פעם אחת חיכה בתור אך מיהר והחליט להדחף מקדימה. נתנו לו. פעם אחרת היה כזה פקק שהוא אמר "רק הפעם" וניסה שוב. נתנו לו. מה אתה חושב שיקרה הלאה אם מסתכלים על זה סטטיסטית? כבודו מהיום יידע שאפשר לסוע לראש התור. להכנס שם ויתנו לו. והרי אם כולם נוקטים בגישה בוגרת ופייסנית נראה כי אין בכך כל רע לעקוף את כולם ולהכנס. הרי אתה מגיע. מיד נותנים לך להשתלב וכולם רגועים ושלווים. נשמע מצויין.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

חברים,

כפי שכבר רשמתי: אני מקווה שהעניין עם המצלמות יתפוס תאוצה. עד אז מי שבאמת רוצה לשנות, יתכבד ויתנדב למשמר האזרחי - משטרת התנועה, ועל הדרך יתחיל לאכוף גם את עבירת ההתנחלות בשמאל (לא פעם שקלתי לעשות זאת בעצמי).

הנה סרטון, שיעשה לכם קצת טוב על הבוקר, להמחשה:

bJ5jr4eyh0A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

הסרטון הזה עושה לי רע. משטרת ישראל עושה מבצע ראווה, מזמינה עיתונאים ומשחררת אייטם לחדשות, וחוזרת למדוד מהירות.

:turn-l:
פורסם
זה שאתה לא רודף אחרי חוטאים בכביש על בסיס קבוע, אינו מפחית מחומרת התופעה המערבונית הזו.

האמונה בצדק מוחלט, נאה ומרוממת ככל שתהיה, מפחידה למדי ומרבית אלו שאוחזים בה באמת וחיים לפיה מוצאים את עצמם בחלק נכבד מהמקרים בבתי סוהר. אני מעריך שאתה קצת מסייג את האמונה הזו ואת יישומה, לאותם מקרים בהם אתה משוכנע שהצד השני קצת פחות מסור לאמונתו ממך וחשוב מכל שאין איזה שוטר בסביבה.

אני לא מכיר אותך, נכון, אני מתייחס אליך לפי מה שאתה כותב, כמו שאתה נוהג כמובן ביחס אלי.

אני גם לא מלגלג, להפך, אני מאוד מצטער שאינך בודד בתפיסה הילדותית הזו שאתה מציג כאן ושלפחות אם להתייחס לשירשור הזה היא נחלתם, ברמה כזו או אחרת, של מרבית החברים כאן.

מצד שני, אתה לפחות מציג איזו תפיסה של או.קיי. קוראל ולכן אין לי באמת ויכוח איתך. הבעיה היא באילו שסבורים כי בחינוך נכון של אחיהם לכביש, גם אם הם קוראים לזה "אזרחות טובה", הם יביאו לשינוי, ובמיוחד מבלי להבין שלא רק שאין זה תפקידם, זו בסך הכל תשובה ביריונית על מעשה ביריוני של אחר.

יש לך טעות בסיסית אחת. אני לא מנסה לחנך אף אחד, זה לא מעניין אותי איך הוא יתנהג בעתיד, אני פשוט מאמין כמו שאמרתי בצדק מוחלט. שברת-שילמת, נקודה. ובהשלכה לכביש זה עובד בערך ככה --> אתה מנסה להדחף לפני? אני לא אתן לך! למה? כובע, כי זה לא צודק... רוצה בכל זאת? תדחף אחרי כי זה לא מעניין אותי, אבל לפניי? בחיים לא. זה הכל, פשוט מאוד.

התוצאה באינדוקציה היא שאם כולם היו מתנהגים כמוני אז בעיות הנדחפות היו נעלמות כליל. אבל רוב האנשים אדיבים\מפחדים ונותנים לאנשים להדחף וזה הפך לנורמה וכך זה מתגלגל בג'ונגל שאנחנו חיים בו. והלוואי שהכביש היה המקום היחיד.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
חברים,

כפי שכבר רשמתי: אני מקווה שהעניין עם המצלמות יתפוס תאוצה. עד אז מי שבאמת רוצה לשנות, יתכבד ויתנדב למשמר האזרחי - משטרת התנועה, ועל הדרך יתחיל לאכוף גם את עבירת ההתנחלות בשמאל (לא פעם שקלתי לעשות זאת בעצמי).

הנה סרטון, שיעשה לכם קצת טוב על הבוקר, להמחשה:

bJ5jr4eyh0A דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

משטרת ישראל צריכה להתחיל לאכוף נהגי מוניות שחושבים שהכביש שייך להם ומשתלבים\מזגזגים בלי לתת זכות כמובן בלי אורות ובלי לאותת, וגם נהגי משאית שבמקום להיצמד לשוליים בכבישים ראשיים בוחרים לנסוע על 2 הנתיבים ולגרום לנהג העוקף לרדת כמעט לשוליים בשביל לעקוף אותם

מה שיש פה בסרטון זה נקרא להציק לנהגים שעומדים לפספס את הפנייה ובוחרים לנצל את אי התנועה בשביל לא לנסוע לירושלים במקום לתל אביב, על זה לתת דו"ח? על מה בידיוק? יש פה סיכון חיי אדם? לא נראה לי

פורסם
איך אתה משווה את זה לשוד? איימו עליך? סיכנו אותך או את הרכוש שלך?

בסך הכל איזה מטומטם שחושב שהזמן שלו חשוב יותר משלך. בגלל זה שווה לרדת לרמה שלו רק כדי להראות לו שככה לא מתנהגים? אתה על הכביש, לא במועדון לילה בסרט roadhouse.

אתם לוקחים את זה כהעלבה אישית. תסתכלו על זה בצורה רציונלית.

אין פה שום עניין של התנשאות - בכביש לא משחקים ב"למי יש יותר גדול" וזהו.

בחיים הפרטיים שלכם עם אנשים תתנהגו באיזה גישה שאתם רוצים. אני מאמין בגישה של "יחס גורר יחס" אבל לא על הכביש.

אן בעיה לכתוב שזה יכול להיות מסוכן להתנגח עם אנשים בכביש, או אפילו לריב איתם ברמה כזו של לא לתת להם להשתלב, בלי לפתוח חלון, בלי להתווכח בלי כלום. אין בעיה להסביר שעדיף פשוט לא להתעסק בזה. יש בעיה עם זה שמגיע מישהו כמו רועי5, שכותב כאילו הוא לא חי כאן והוא איזה משקיף מהצד, וכותב לנו בצורה הכי אלטיסטית שאני יכול לדמיין כמה הוא "בוגר" כי הוא נמנע ממצבים כאלו.

זו לא בגרות, זה פחוד טהור, שהוא מנסה לייפות אותו עם המון התנשאות ומעין ניסיון מוזר להתבונן על הדברי םמבחוץ.

ןאין בעיה להיות פחדן. גם אני מפחד בהמון הזדמוניות ונותן לערס לפני לעבור. רק שאני לא חוזר הביתה ומנחם את עצמי בזה שאני "בוגר", אלא מודע לזה שנתתי יד לתופעה כי פחדתי. כאן בדיוק נמצא הקשר בין התופע הזו, שהיא תופעת אלימות לכל דבר ועניין, לבין כל תופעת אלימות אחרת. אפשר לתת לזה יד ואפשר להלחם בזה עד כמה שאפשר. לא מכריחים אף אחד להיות צ'ק נוריס וזה בסדר להיות פחדן. רק לא צריך להציג את זה כאילו שדווקא מהפחד תבוא הישועה . זה לא באמת קורה.

• תוכן חדש...