Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חודש הבא נופל לי כמעט שבועיים חופש מהלימודים אז החלטתי לנצל את זה לחופשה עם החברה,

רוצים קצת לטייל וכמובן קצת חיי לילה בערב והבנתי שבודפשט משלבת את שניהם די יפה והעסקה יוצאת לא יקר.

אז מה כדאי לראות? מה כדאי לקנות? לאן כדאי לצאת? וכל דבר שלא כדאי לפספס.

על הנקניקים והבירות כבר ידועה.:lol:

אני די צריך לפטופ וקומפוננט לרכב,משתלם?

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני הורדתי את האפליקציה של TRIP ADVISOR מלא המלצות למסעדות אתרים ומסלולים.

Budapest City Guide

תהנה

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

1. שוק הפשפשים (שנמצא קצת מחוץ לעיר) הוא אחד הגדולים באירופה.

2. העיר מלאה באתרי ספא שלא מהעולם הזה - ענקיים, ובנויים כארמונות - ממליץ על Széchenyi Baths.

search?q=Sz%C3%A9chenyi+Baths&safe=off&hl=iw&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=JcGYUYr3FITRsgaKqoDACw&ved=0CFIQsAQ&biw=1440&bih=755#imgrc=E6wWBZpKbUnzqM%3A%3BdQsYsMhvZPnALM%3Bhttp%253A%252F%252Fszechenyispabaths.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F07%252FSzechenyi-Baths-outdoor-pools.png%3Bhttp%253A%252F%252Fszechenyispabaths.com%252F%3B846%3B559

דרך אגב, 4-5 לילות בבודפשט זה דיי ויותר, שבועיים זה המון זמן.

ממה שאני זוכר (לפני שנתיים וחצי בערך) מחירי מוצרי החשמל לא שונים בהרבה מדיוטי פרי, אבל יכול להיות שמצב השתנה (היורו נחלש בהרבה).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כמה ימים תזהה בבודפשט? 3-4 אמורים להספיק. אם יש לך זמן עודף - קח את הרכבת לוינה ובלה בה כמה ימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסעדת שפינוזה ברובע היהודי : נמצאת בבעלות של ישראלי והאוכל טעים יותר מרוב הדברים בסביבה.

בחירת המלון חשובה מאוד ועדיף ללכת על משהו שנמצא במרכז, המלונות בפרוורים מרגישים קצת כמו לגור באיזור תעשיה במזרח ראשון (אחלה והכל אבל לא בטיסה לחול).

מלון ממש מומלץ הוא קמפינסקי וניתן להזמין באללה מחיר בדקה 90.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני לנתי במחיר נוח מאוד באינטרקונטיננטל. היו אפילו הוגנים מאוד - ביטלתי את הנסיעה ברגע האחרון בגלל הדליקה בכרמל, ולמרות שבהזמנה לא היתה אפשרות ביטול אפשרו לי לנצל את ההזמנה כעבור 8 חודשים. הטריק שלהם הוא לנסות למכור לך אקסטרות - חדר בצד של הנהר, ארוחת ערב+שימוש בחופשי בלובי\באר וכל מיני שטויות כאלה במחיר כמה עשרות אירו ללילה.

מבחינת תחבורה שים לב שההגעה מדה התעופה לעיר די חלמאית - נוסעים באוטובוס איזה 20 דקות ואז עוברים לרכבת תחתית. בדרך חזרה סידרו לי איזה שאטל של המלון (בתשלום).

בעיר עצמה המרחקים לא קטנים, יש להתשמש בתח"צ (בעיקר תחתית וגם טראם).

לנו הוצעה נסיעה לעיירה סאנטאנדרה - לטעמי די מיותר, אמנם עיירה ציורית (ותיירותית מאוד) וה-highlight הוא ביקור במפעל תכשיטים של כפריס, שכידוע לך היא חברה ישראלית שפתחה שם מפעל. מבחינתי היה מדובר בבזבוז של כחצי יום או קצת יותר.

עוד המלצה קטינה - קרא חוותדעל הל המלונות המיועדים ב-tripadvisor. אחנו שינינו את בחירת המלון לאור תאורים מזעזעים על מלון 4 כוכבים מרשת מכובדת ב-Vaci Utca

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מזמן הייתי בבודפשט כשבוע, הנה המקומות המומלצים שזכור לי:

קונדיטוריית ג׳רבו-עוגות מעולה ומקום יפה מאוד.

מסעדת קפה ניו-יורק- אל תתו לשם להטעות, אולי נשמע כמו בית קפה אבל זו מסעדה מעולה (לא שולה אפילו ביחס לישראל) והמקום עצמו מאוד יפה ורומנטי.

השוק הגדול- נדמה לי שזה השם אבל יש רק אחד כזה והוא ממוקם בבניין ישן וזו ממש חוויה.

גן החיות- מקום נחמד ושווה קפיצה קטנה בשביל הכיף. בצמוד אליו יש מסעדה טובה מאוד אבל יקרה ואומרים שיש קוד לבוש של ג׳קט מינימום.

מבחינת קניות יש כמה רחובות שמכילים המון חנויות, בחל מכולבויים זולים ועד חנויות יוקרה.

יש איזו עירה קטנה במרחק נסיעה קצר מבודפשט שלא זכור לי שמה אבל אומרים שהמקום מאוד יפה (לא הייתי שם).

עם אתה רוצה יותר מידע שימושי תגגל את מדריך שיחור, הוא חינמי ומציג המון מידע לגבי העיר (או כל עיר אחרת) כולל כתובות, שעות פתיחה, עלויות כניסה, דרכי הגעה וכו׳.

נסיעה נעימה ושבוע טוב.

פורסם

תשכור רכב - יום אחד תסע לאיזור ברך הדנובה. תשוטט free style.

יום שני לאגם באלטון - יכול להקיף את האגם ויכול לחצות עם מעבורת. כך או כך - יפה, ירוק, שווקים נחמדים והרבה בולגריות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לבחור יש חברה, אז ההונגריות הן בגדר נוף.

אבל באותו עניין - ההונגריות גדולות במיוחד, לכן בקניות צריך לחפש מידה קטנה מהרגיל: אם חברתך לובשת גודל M בארץ היא צריכה לחפש גודל S וכו'.

פורסם

המלצות למסיבות וכו יתקבלו בברכה גם כן.

המליצו לנו על פארק מים סגור שנשמע מאוד מעניין ויקבל יום,

מה עוד חוץ מזה?

מעדיך לא להיכנס לעניין השכרת הרכב.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

יש המלצות למלון?

ראיתי שרוב המלונות ממוקמים באיזור אחד משני צדי הנהר,

כמובן חשוב שיהיו קרובים לתחבורה הציבורית,

איזה נקודות מרכזיות עוד יש באיזור שכדאי להיות קרוב אליהם?

מישהו יודע באיזה איזור המועדונים והבארים?

פורסם

יש קוי חשמלית בכל העיר, וספציפית לאורך הנהר, ורכבת תחתית לא רעה, כך שתח"צ אינה בעיה.

דאג שיהיה לך כסף קטן ושטרות בערכים קטנים (לא זוכר את המספרים, אבל הפורינטים הולכים בעשרות אלפים) כיון שיש בעיה לשלם בתח"צ בשטרות גדולים. אני קצת הסתבכתי עם זה ביום הראשון כיון שלא יכולתי לקנות כרטיס במכשיר האוטומטי והיתה בעיה למצוא קופה מאויישת.

פורסם

מקפיץ,

סגרתי מלון במרכז העיר,

נשאר לסגור כרטיסי טיסה.

הטיסה היא דרך WIZZ AIRLINES שהיא LOW COST,

כבר כמה ימים שאני עוקב אחרי המחירים,והם די צונחים,מ-80 יורו ירד ל-60 היום,

כדאי לחכות? מה הסיכוי שהמטוס יהיה מלא בכלל?

שאלה נוספת היא איך מגיעים מהשדה למלון? מונית?אוטובוס?

הנחיתה היא לקראת 12 בלילה.

פורסם

1. המחיר שאתה מצטט הוא מחיר לאדם לכיוון, בלי מטען. כמה תעלה הטסת המזוודות? האם בדקת אם יש דילים נוחים באתרי ספקים ישראליים (לפעמים יש להם דילים יותר טובים מאלה שבאתרי חברות התעופה).

2. נניח שהמחיר ירד בעוד 10 אירו לאדם לכיוון - סה"כ 40 אירו. שווה לך להסתכן בגלל 190 ש"ח? ד"א - בהצצה באתר של ויזאייר הטיסות חזרה יותר זולות, לפחות בחלק מהתאריכים מדובר ב-40 אירו.

3. שים לב לשעת הנחיתה של מרבית הטיסות. יש להם טיסה נורמלית אחת בשבוע, השאר נוחתות באמצע הלילה, ואני מניח שתהיה בעית תחבורה לעיר. בדוק זאת היטב. בדוק גם מה עלות מונית מהשדה לעיר באמצע הלילה. יחד על עלות מזוודות בהחלט יכול לקזז לך את יתרונות ה-low cost. אם לא היה שיפור בשנה האחרונה גם בשעות היום הנסיעה מהשדה לעיר היא סיוט, קל וחומר בלילה (בדוק באתר שדה התעופה והקישורים ממנו).

4. לאור שעת הטיסה חיוני לקנות בארץ פורינטים. מנסיוני שדות אירופיים פשוט מתים בשעות הלילה. הפעילות הלילית בנתב"ג חריגה, לפחות לגבי שדות שבהם נתקלתי - ברוב השדות אחרי 22:00 תמצא, במקרה הטוב, אוטומט למכירת קפה וחטיפים, והרבה פעמים, במיוחד בשדות קטנים, הטיסות היחידות בלילה הם אל\מישראל.

5. חברות לואו-קוסט עושות את הרווחים שלהן ממכירת אקסטרות. לא מחלקים מזון וסביר שיגבו תשלום אפילו תמורת מים (בבקבוקים). דאג להביא אתך אוכל לטיסה ולפחות לדרך הלוך גם שתיה. בדרך חזרה, לפי כללי האיחוד האירופי, אי אפשר להעלות למטוס נוזלים כך שכנראה תאלץ לשלם תמורת שתיה.

6. וידאת ב-tripadvisor שהמלון סביר? כבר ציינתי קודם - בדיקה באתר זה גרמה לי לוותר אל מלון 4 כוכבים של רשת מכובדת אחרי שקראתי כמה חוות דעת עם תאורים די ציוריים של פעילות של פרוצות בלובי של המלון. השקעה של 10-20 דקות בקריאת חוות דעת מומלצת, וכן קרא מדריכים לגבי מלכודות תיירים מתוחכמות שנועדו לרוקן לך לא את הארנק אלא את חשבון הבנק. כנראה שמרביתן קשורות לבחורות מצודדות ואתה מלווה בחברה, אבל בכל זאת כדי להיות מודע וערני.

משהו שנזכרתי בו ושלא קשור לטיסה: בכניסה לרכבת התחתית מסומן קו שאסור לעבור אותו ללא כרטיס מוחתם. פקחים ישמחו ללכוד אותך עושה את הטעות, והקפד לשמור כרטיסים עד היציאה מהתחנה. בפראג אכזבתי מאוד פקח שחשב שתפס פראייר ביציאה מהתחתית ולמיטב זכרוני ראיתי פעילות דומה גם בבודפשט.

• תוכן חדש...