Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

אבי מחפש מחליפה ראויה ללאנדקרוזר הנהדר שמשרת אותנו נאמנה כבר חצי עשור.

הועלו המון אופציות, החל מירידה למשפחתיות, ולרכבי מנהלים - אך כולם מרגישים לו כמו צעצועים אחרי רכבו.

הצעתי לו את רכבי הSUV החדשים, דוגמאת הCX-5 של מזדה, I-35 של יונדאי וכ'ו - ומכולם הוא התאכזב.

בג'יפ נוסף הוא לא מעוניין.

בגדול, מה שאבי מחפש זה מחליפה ראויה ללאנד קרוזר, שלא יהיה "ירידה ברמה" מבחינתו, שיהיה חסכוני יותר מה1-8 שהנ"ל עושה עכשיו, שיהיה גדול, גבוהה מעט, מרווח, בטיחותי ואמין - בתקציב של עד 190K.

לאחרונה נתקלתי בב.מ.וו X1 דיזל, שנת 2010 שהינו בעצם הכלאה מוזרה של כל הדרישות שלנו.

עם צריכת דלק מוצהרת של 1-15 (בטח יעשה קצת פחות, אבל עדיין טוב בכ-30 עד 40 אחוז מהג'יפ).

איבזור נדיב, 8 כריות אוויר, גג פנורמי וכ'ו.

בשורה התחתונה, האם לדעתכם מדובר במחליפה ראויה? איך היא מבחינת תחזוקה שוטפת?

האם יש רכבים נוספים (גם משומשים) שלא חשבתי עליהם שיעמדו בדרישות?

בתודה לעוזרים,

אלי.

פורסם

הייתי ממליץ לו לבדוק את הראב4 [שלי אישית יש ואני מאוד מרוצה]

הדבר היחידי שקצת מרגיז אותי בטויוטה זה שהאיבזור מרגיש פשוט [גם בלנדקרוזר הרגשתי כך ...אולי זה אני.]

בחיפושי הרבים לא מצאתי ג'יפ גבוה כמו הלנדקרוזר [אני מדבר על סטוק ללא שידרוגי ספייסרים וקפיצים מוגבהים]

מה שכן יש את הרקסטון שמרגיש גבוה מעט מכל הרכבים האחרים [וגם פה לא נפלתי מהאבזור.]

לצערי לא מצאתי רכב שיענה על כל הדרישות שרשמת [אם יש גדולים אז הם לא מרגישים מפנקים ,אם הם מפנקים אז הם לא בהכרח גדולים לדוגמה המיצובישי אאוטלנדר או הניסן פאת'פיינדר]

אני מקווה שעזרתי ,ולו במעט.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הב.מ.וו דיי קטן ופחות מרווח מהלנד קרוזר, מדובר בג׳יפון ללא יומרות ולדעתי הוא נראה ממש כמו סטיישן.

אני ממליץ לבדוק את קיה סורנטו בדגם הבסיסי כחדש ואת יונדאי סנטה פה דיזל כמשומש. הם גדולים, מרווחים ויהיו חסכוניים מהלנד קרוזר. תאי הנוסעים לא נופלים באיכותם מזה של הטויוטה ויש לי מכר שעבר מלנד קרוזר לסנטה פה דיזל והוא מאוד מרוצה.

האמת שהסנטה פה החדש נראה כמו התקדמות משמעותית מבחינת עיצוב ואיכות אבל בהיעדר דגם בסיסי כרגע המחיר שלו גבוה מהתקציב של אביך.

פורסם

מצטרף לגבי הקיה סורנטו. בתקציב הזה אפשר לקנות 2X4 מאובזר מאוד. עוד קצת מתיחה תקנה לך 4X4 דיזל 197 כ"ס מאובזר מאוד (מושבי עור,7 מקומות,כסאות חשמליים,סאן רוף ועוד).

שווה בדיקה

חבר,אתה חופר

פורסם

תודה רבה לכם, גם את הקיה בדקנו, לצערי היא נופלת בסעיף תצרוכת הדלק (שהינו קריטי).

על פניו הוא מציג שיפור של אחוזים בודדים לעומת הרכב הנוכחי.

עוד שמתי לב שישנו גם X3 שני ליטרים דיזל, במחיר (תאורטי) דומה לזה של X1.

האם הוא מוצלח יותר? מרווח יותר?

הנתונים היבשים שלו לא רעים בכלל (כולל תצרוכת דלק טובה למדי).

אנחנו לא נעולים על הב.מ.וו אם יצרתי מן תחושה שכזאת, פשוט הם היחידים שמצאתי שאיכשהו עונים על רשימת המכולת הארוכה של הדרישות של אבי.

בכל מקרה - לצערי נכון לרגע זה, אין לאף אחד מהדגמים אקזמפלרים רלוונטים בלוחות.

אשמח לשמוע עוד הצעות לרשימת הדרישות המעט מוזרה שלי.

שיהיה לנו ערב שקט,

אלי.

פורסם
תודה רבה לכם, גם את הקיה בדקנו, לצערי היא נופלת בסעיף תצרוכת הדלק (שהינו קריטי).

שיהיה לנו ערב שקט,

אלי.

אם סעיף הדלק קריטי, מה כל-כך חשוב בג'יפ מדרכות דווקא?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

התעלמת מההמלצה לסנטה פה דיזל שדווקא כן עונה על הדרישות.

ה-X3 מרווח יותר אבל עדיין לא ברמה של הלנד קרוזר, מהתרשמותי הוא גם איכותי ונוח יותר מה-X1 אבל התנהגות הכביש פחות מהנה. הביצועים לא מסעירים אבל סבירים בהחלט והלוק הוא יותר ג'יפי ופחות סטיישני.

פורסם
אם סעיף הדלק קריטי, מה כל-כך חשוב בג'יפ מדרכות דווקא?

לאבי חשובה צורת הנסיעה הגבוהה (יחסית).

התעלמת מההמלצה לסנטה פה דיזל שדווקא כן עונה על הדרישות.

ה-X3 מרווח יותר אבל עדיין לא ברמה של הלנד קרוזר, מהתרשמותי הוא גם איכותי ונוח יותר מה-X1 אבל התנהגות הכביש פחות מהנה. הביצועים לא מסעירים אבל סבירים בהחלט והלוק הוא יותר ג'יפי ופחות סטיישני.

יכולת שטח פחות חשובה, יותר חשוב הוא סעיף יכולת העמסה ברכב (ולכן השילוב של "ג'יפון" סטייל סטיישן נשמע לנו טוב) ו\או יכולת הגרירה תוך כדי הסעת נוסעים.

לא יצא לי לראות עדיין את הב.מ.וו - מקווה שיהיה זמן השבוע להתרשם מקרוב.

ביצועיים דוגמאת 0-100 פחות רלוונטי כאן, יותר חשוב הוא עניין הנוחות, והבטיחות.

עוד סעיף נוסף שחשוב הוא עניין הנראות, צריך שהרכב יהיה בעל מראה מכובד.

באמת פספסתי איכשהו את ההמלצה על הסאנטה-פה.

ניגש לראות ולהתרשם גם ממנה, על פי המפרט הנתונים שלה מתאימים.

תודה רבה לכם.

אלי.

*עריכה, עוד עלה על הפרק ה-3008 של פג'ו.

יש השגות כלשהן על הג'יפון הזה?

פורסם

אתה משווה בין הטויוטה ללנד קרוזר ונדבק לצריכת דלק, לדעתי ההדל בטיפולים יעלה על ההפרש בצריכת דלק ככה שלדעתי עדיף מותג פחות יוקרתי עם צריכת דלק דומה(שישקול בשנית לנדקרוזר - אחרי הכל רכב ממש ממש נוח)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הצעתי לו את רכבי הSUV החדשים, דוגמאת הCX-5 של מזדה, I-35 של יונדאי וכ'ו - ומכולם הוא התאכזב.

בג'יפ נוסף הוא לא מעוניין.

אלי, אף אחד מהרכבים שציינת בציטוט אפילו לא חנה קרוב לSUV. לנדקרוזר SUV אמיתי עם יכולות שטח, הילוך כוח ושלדת סולם.

מה הדרישות של אבא שלי מהרכב? הוא צריך יכולות שטח או סך הכל רוצה רכב גבוה וגדול?

X1 לא בדיוק רכב גדול וגם X3, גודלו טיפה יותר מסדרה 3 שהיא בגודל משפחתית רגילה.

אני חושב שכדאי לך לשקול לנד קרוזר דיזל ממודל מתקדם יותר או מיצובישי פג'רו דיזל או טוארג דיזל.

לחליפין, מרצדס רכב מרווח, נוח ומאובזר בעל מראה מכובד. אולי כדאי לאבא שלך לשקול מרצדס E.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מי שמה שחשוב לו בג'יפ היא קומתו הגבוהה של זה, לא ירגיש בנוח ב X1. האוטו הזה נמוך יחסית לג'יפ.

כן, לאור תגובותיהם של חברי הפורום - אני מאמין שהX1 לא יספק את הסחורה הדרושה.

אתה משווה בין הטויוטה ללנד קרוזר ונדבק לצריכת דלק, לדעתי ההדל בטיפולים יעלה על ההפרש בצריכת דלק ככה שלדעתי עדיף מותג פחות יוקרתי עם צריכת דלק דומה(שישקול בשנית לנדקרוזר - אחרי הכל רכב ממש ממש נוח)

לאנדקרוזר מהצורה החדשה ירד מהפרק, לאחד מחבריו של אבי יש כזאת ויוצא לו לנסוע בה מדי פעם - זה פשוט לא "זה" :roll:

לרכוש רכב בתצורה זהה - לא נעשה את זה. הרכב שלנו במצב מצויין, ואין כל הצדקה להחליף אחת מצויינת באחת זהה אחרת, גם אם היא מעט צעירה יותר.

הרכב האידיאלי עבורינו היה יכול להיות לאנדקרוזר (לאור הנסיון המאוד מוצלח עם הנוכחי) עם תצרוכת דלק טובה בכ-30 עד 40 אחוזים, לצערי לא קיים דבר שכזה.

אלי, אף אחד מהרכבים שציינת בציטוט אפילו לא חנה קרוב לSUV. לנדקרוזר SUV אמיתי עם יכולות שטח, הילוך כוח ושלדת סולם.

מה הדרישות של אבא שלי מהרכב? הוא צריך יכולות שטח או סך הכל רוצה רכב גבוה וגדול?

X1 לא בדיוק רכב גדול וגם X3, גודלו טיפה יותר מסדרה 3 שהיא בגודל משפחתית רגילה.

אני חושב שכדאי לך לשקול לנד קרוזר דיזל ממודל מתקדם יותר או מיצובישי פג'רו דיזל או טוארג דיזל.

הוא צריך יכולת שטח מינימלית בלבד (לצורך עבודה באתרי בניה, לפעמים יש שם מעט "שטח").

בנוסף על הרכב להיות רב תחליתי - לשינוע סחורות ואנשים (בלאנדקרוזר ניתן להסיע כמדומני שמונה בצורה חוקית), ושיהיה ניתן לחבר אליו נגרר.

הפאג'רו גם ירדה מהפרק - לא חסכונית, והרבה יותר מדי "ג'יפ" שלא לצורך.

הטוראג יותר בזבזנית משמעותית מהטויוטה.

שקלנו גם את הג'יפונים ההיברידים של לקסוס, אך לא ראיתי כל הבדל בינו לבין הלאנדקרוזר בתצרוכת הדלק.

מצטער שאני מתפזר פה להמון כיוונים, מחר נתחיל לראות את הרכבים שהוצעו פה דוגמאת היונדאי.

ערב טוב ושקט,

אלי.

פורסם

נתחיל בזה שתוריד את הרגל מהגז.

שני לנדקוזרים בבית, והצריכת דלק היא 1ל-9.5-10 בנסיעה משולבת.

דבר שני, אם הרכב מצויין ואתה מחפש חיסכון למה להחליף אותו.

אתה תקנה רכב חדש שהביטוח שלו יקר יותר, ובנוסף לזה גם תספוג ירידת ערך.

אז מה עשיתה בזה? הגעתה לצריכה של 1ל-12 במקרה הטוב וחסכת דלק, ושילמת את זה בצורת ביטוח וירידת ערך.

אני לא יודע איזה שנתון יש לך, וכמה ק"מ.

אבל אורך החיים של האוטו הזה די גבוהה.

ועוד מחפש במוו, אתה יודע איזה ירידת ערך יש לה בייחס ללנד קרוזר מזדקן? אתה אפילו לא כול לתאר לעצמך.

אני עם 360 אלף ק"מ, ואני ממש ממש לא מוטרד מנושא התחזוקה.

אם נימאס לכם ומעוניינים לחדש, זה כבר עניין אחר.

פורסם

הרכב ממש לא ננהג בצורה בזבזנית, הנהג היחיד הוא אבי והרגל שלו מאוד קלה על הגז.

הצריכה הגבוהה היא עקב כך שהרכב מבלה הרבה מזמנו בנסיעה עירונית + ריבוי נוסעים / סחורה / עגלה / גם וגם.

הק"מ גבוהה, אבל לא בשמיים - המנוע והגיר מקוריים ותקינים לחלוטין.

הרכב מוצלח ורב תחליתי מבחינתינו עד כדי כך שאנחנו לא מוצאים לאן להתקדם ממנו.

ברור לנו שמה שנחסוך בדלק, נפסיד באיבוד ערך.

הרעיון הוא להתחדש ברכב חדש יותר, בטיחותי יותר, ומאובזר יותר - עם אותה יכולת העבודה.

אלי.

• תוכן חדש...