Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך כמעט הרגתי רוכב אופניים

falou
שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קודם כל, לכולם שלום.

אתמול בלילה ירדתי במחלף השלום באיילון לכיוון דרום. אני מעריך את המהירות שלי ב-70 עד 90.

בנקודה בה נתיב ההאטה/האצה מתרחב, חתך מתוך השוליים הימניים, לרוחב הכביש, רוכב אופניים, שרכב ללא אמצעי תאורה. כלומר, השלב היחיד שבו ראיתי אותו היה כשהוא התחיל בחיתוך.

הבעיה היא שהרוכב קלט בשלב מסויים שהוא לא יספיק לחתוך לפני, כנראה, אז הוא ניסה להפסיק לחתוך, והתיישר לי ישר מול האף... במקביל, אני פשוט שתלתי את הברקס לתוך המנוע, ואת רגל שמאל לתוך הגלגל השמאלי. לפני הפגיעה בו גם הספקתי להפנות את המבט וההגה ימינה, כדי להמנע מפגיעה בו, תוך שהוא ממשיך לבסוף לחתוך לשמאל הרכב. ה-ABS נכנסה לפעולה (כמובן). ESP אני חושב שלא, כי מייד עם ההמנעות מהפגיעה תקנתי חזרה.

נסעתי עוד שנייה לצידו לאחר מכן, כשניכר שהוא בהלם. הוא נראה כמו עובד זר, עם אופניים מרופטים ומראה מוזנח, והוא המשיך ברכיבה על איילון. לא התכוונתי לעצור ולהתדיין איתו, כי טוב לא היה יוצא מזה.

ברמזור הודעתי למשטרה שיש רוכב אופניים על איילון והמשכתי לאסוף את זוגתי.

כשהיא נכנסה לרכב ספרתי לה מקרה והיא התפלאה שאני לא נראה מרוגש במיוחד.

וזאת הפואנטה, וזה מה שחשוב - ההבדל בין להרוג את הרוכב לבין מניעת תאונה היה אחד - הרגל.

ומי שחושב שברגע האמת יבלום בשיא הכוח מתוך הרגל אוטומטי/אינסטנקטיבי - טועה.

מי שלא מתורגל בלבלום בשיא הכוח ברגע המכריע, לא בולם בשיא הכוח. ההרגל הטבעי שלנו הוא לא להמנע מתמרונים חריפים.

מי שחשוב שבאופן אוטומטי/אינסטנקטיבי הוא יסיט את המבט הצידה ויימנע מפגיעה ברוכב - טועה.

אנשים באופן טבעי מקבעים את המבט על העצם ממנו רוצים להמנע, ולכן מתמרנים באופן לא מודע לכיוונו ופוגעים בו.

המכונית המודרנית, עם ה-ABS וה-ESP מבטיחה שני דברים, שגם נהג לא מיומן יכול לבלום באופן מקסימלי ושגם נהג לא מיומן לא יאבד שליטה ברכב תחת תמרון התחמקות חריף. שני אלו תכונות מצויינות, אבל נהג שלא תרגל לבלום ולתמרן, לא ייעשה זאת בזמן אמת.

נהג שלא התנסה בתמרונים חריפים ברכב שלו, לא יבצע אחד ברגע האמת.

עכשיו, אני האחרון שייטען שיום-יומיים תרגול של נהיגה מתקדמת יטמיעו הרגלים נכונים. יש לי מאחורי כמה קורסים ושנים של נהיגה חוליגאנית פר-אקסלנס (על כבישים ריקים), כדי שתמרון חריף אחד לא יעלה לי את הדופק. אבל עדיין, אני לא מהיר תגובות בכלל, לא ממש מתורגל לאחרונה, ולא מוכשר במיוחד כנהג באופן כללי. ועדיין ברגע אחד מכריע, הכל התחבר בחזרה לא רע.

מי שיעשה קורס, יטמיע הרגלים נכונים (אפשר לנהוג בטכניקה נכונה ביומיום, גם בתמרונים שהם לא חריפים) ויתרגל מידי פעם - ברגע האמת זה יכול להציל את חייו וחיי אחרים.

ולא, זו לא הפעם הראשונה שתמרון נכון מנע אצלי תאונה. היה פעם אחד בכביש המהיר לבאר שבע, שדפק בלימה לעצירה מלאה, כי היה כדור קוצים על הכביש (תמרנתי לשוליים), והיה איזה חתול שחב לבלימה חריפה את חייו, ועוד איזה אחד שתמרן לפני ברגע האחרון ברמזור בכפר הירוק והכריח אותי לברוח הצידה... אבל זו הפעם הראשונה שטעות שלי בתמרון היתה מורידה בנאדם ישר על השמשה.

היה הרבה אלמנט של מזל גם, כי להמנע מפגיעה במטרה נעה תלויה לא רק בנהג, מן הסתם. רוכב אופניים שמזגזג לרוחב הכביש, לא ניתן בשום שלב לדעת בוודאות לאן לתמרן, ואם ברגע שאני החלטתי לבסוף לחמוק ימינה הוא היה מחליט לעשות אותו הדבר - בום. הוא היה משתלב לי על השמשה. אבל, לפחות זה היה במהירות מינימלית שלי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה להימנע מהמשפט הבנאלי שכתוב בכל בסיס קרבי בצה"ל

קשה באימונים קל בקרב.

וחסכת לך טיפול פסיכולוגי אם היה נמרח לך על השמשה שלא לדבר על הסרט משטרה / משפט.

רק בריאות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנקודה בה נתיב ההאטה/האצה מתרחב, חתך מתוך השוליים הימניים, לרוחב

הכביש, רוכב אופניים, שרכב ללא אמצעי תאורה. כלומר, השלב היחיד שבו ראיתי אותו

היה כשהוא התחיל בחיתוך.

הבעיה היא שהרוכב קלט בשלב מסויים שהוא לא יספיק לחתוך

לפני, כנראה, אז הוא ניסה להפסיק לחתוך, והתיישר לי ישר מול האף... במקביל, אני

פשוט שתלתי את הברקס לתוך המנוע, ואת רגל שמאל לתוך הגלגל השמאלי.

הניסוח קצת מטעה, האם כשהוא התחיל בחיתוך הוא כבר היה מתחת לגלגלים? או שראית אותו מתחיל לחתוך , ולא היית סגור אם הוא ימשיך לנתיב הנסיעה שלך?

כי אם ראית אותו לפתע מול הרכב , חותך שמאלה כנראה שהיה שם חושך מוחלט ושדה ראייה אפסי.

בכל אופן , אני אישית אם רואה רוכב אופניים לא מקצועי, תמיד נותן צפירה קלה כדי להעיר אותו ולמנוע ספק (ברור לי כאן שזה לא המקרה המדובר, ומדובר במישהו ששכל זה לא הצד החזק אצלו)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול להגיד שזה אחד הדברים הראשוניים שאתה לומד כשאתה רוכב על אופנוע.

בחודש הראשון אתה ננעל על כל עצם בכביש, אתה רוצה להימלט מהבור - אבל נוסע בדיוק לתוכו, אתה רוצה לזוז מהפס, אבל נוסע בדיוק עליו.

אחרי קצת תרגול, ואחרי קצת ניסיון אתה כבר מתחמק בדרך קבע ממכשולים בכביש.

אני מבין בדיוק מה אתה אומר, זה בהחלט האינסטיקינט הראשוני להינעל, ואני חושב שמה שרשמת מדוייק לגמרי

כל הכבוד לך על הדריכות והבלימה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הניסוח קצת מטעה, האם כשהוא התחיל בחיתוך הוא כבר היה מתחת לגלגלים? או שראית אותו מתחיל לחתוך , ולא היית סגור אם הוא ימשיך לנתיב הנסיעה שלך?

כי אם ראית אותו לפתע מול הרכב , חותך שמאלה כנראה שהיה שם חושך מוחלט ושדה ראייה אפסי.

בכל אופן , אני אישית אם רואה רוכב אופניים לא מקצועי, תמיד נותן צפירה קלה כדי להעיר אותו ולמנוע ספק (ברור לי כאן שזה לא המקרה המדובר, ומדובר במישהו ששכל זה לא הצד החזק אצלו)

לא, הניסוח לא מטעה.

אתה שוכח שאני נוהג במהירות לא נמוכה בכלל. 80 קמ"ש זה... כמה מטר בשנייה?

ותזכור, מדובר במטרה נעה לרוחב כביש לא צר, קשה לנחש להיכן הוא הולך לתמרן, כך שבלימה החלה ברגע שהמוח קולט שהוא אכן מתכוון לחתוך לפני האף (עניין של לפחות שנייה-שנייה וחצי), אבל התמרון קרה אחרי שנקלט שהוא הולך לסיים אותו לפני האף שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחרונה אני מתרשם שיצר ההתאבדות של רוכבים והולכי רגל גדל. ראו הוזהרתם!

מסכים לחלוטין שהפרק החשוב ביותר שלומדים בקורסים הוא נושא המבט.

אין תחליף לתרגול מעשי. לא פורום ולא תאוריה אחרת. פשוט קורס או הדרכה אישית.

בחודש האחרון, 3 פעמים ה ABS אצלי נכנס לפעולה בנסיעה רגועה. אני חושב שזאת כמות שלא נתקלתי בה במצטבר במשך שנה או שנים. לא זוכר.

- ילד בן 5/6 קפץ לי בין מכוניות חונות לתוך הכביש...

- רוכב אופנים שטס מהמדרכה לתוך הכביש במפתיע...

- נהגת שהתעלמה מתמרור עצור ופשוט המשיכה את הנסיעה לנתיב החוצה שבו נסעתי...

למעט המקרה הראשון שבו רק עצירה מטורפת נדרשה, ב 2 האחרים העצירה השתלבה עם הסטת ההגה.

כל המקרים האלו גרמו לי לעלות עוד יותר את החשד מהפתעות ולהקפיד לשמור על שולי בטחון גבוהים יותר. אני יודע שזה לא מבטיח כלום, אבל בגלל מה שכתבתי במשפט הראשון אני ממש חושש שאצטרך להיות במקום שאתייסר ואצטרך להסביר את עצמי. בגלל התנהגות החברה שלנו, אתה מתחיל בזה שאתה אשם ורק אחרי מסע ארוך אולי יורד ממך הקלון הזה. מפחיד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותו ההרגל שעליו דיברת, מופיע בכל תחום אצלנו בחיים. הוא מגיע לידי ביטוי אצל יחידות מסויימות בצבא, או אצל נער שמתאמן באומנות לחימה כל שהיא. מה שלנו נראה כמזל, אצל בנאדם שמורגל זה נקרא אינסטינקט, וזה הכל פונקציה של למידה התחלתית, ולאחר מכן תרגול.

כמה שיותר תתרגל, ככה הגוף/מוח יתרגל לעשות את הפעולה באופן אינסטינקטיבי.

נער שלמד קרב מגע, כשמרגיש או מזהה מכת אגרוף שמתקרבת אליו, יפעל בצורה אוטומטית וללא בזבוז זמן במחשבה, כי על זה הוא התאמן המון שנים וזה מה שהגוף שלו מכיר.

אם אני נכנס לחלץ בן-ערובה, אני צריך בשבריר של שנייה לעשות את האבחנה בין המחבל לשבוי, ובזמן הזה להספיק לנטרל את המחבל. מה שלאנשים אחרים נראה כבלתי אפשרי, הוא בעצם אפשרי בעזרת תרגול, תרגול ועוד תרגול.

ישה אמר את זה בצורה הכי טובה: "קשה באימונים, קל בקרב". וזו לא סתם סטיגמה.

נ.ב. בלי קשר, אתמול בערב נסע אדם נכה על כסא גלגלים חשמלי, קטן מאוד וללא שום תאורה, בירידה לכביש החוף במחלף נתניה. זיהיתי אותו, ולא יכלתי לעקוף, כי אני הייתי צריך לפנות ימינה, וכך גם הוא. לפנינו היו רכבים שעמדו (רמזור אדום).

איזה נהג/ת שניסה לעקוף אותי, כי חשב שאני סתם שומר מרחק מוגזם, נתן מכת גז, עקף אותי, וכמעט עלה על ההנכה.

מה שיותר מעציב זה שהוא לא ראה אותו בכלל, גם אחרי שסטה, והנכה היה מקביל אליו בנתיב. זה היה נטו מזל שהוא לא פגע בו.

אני לא יודע מי אשם בכמה אחוזים, אבל אני חושב שהתופעה של אנשים שנוסעים בכלי רכבי איטיים ביכבשים מהירים (בעיקר בלילות) ללא כל תאורה או משהו שיאפשר לראות אותם, זה מסוכן מאוד, וחבל שאין אכיפה בדבר הזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וחסכת לך טיפול פסיכולוגי אם היה נמרח לך על השמשה שלא לדבר על הסרט משטרה / משפט.

רק בריאות

לא היו עושים כזה סיפור אחרי הכל הוא אמר שזה עובד זר.:roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היו עושים כזה סיפור אחרי הכל הוא אמר שזה עובד זר.:roll:

למה, מבחינה רגשית בשבילך לדרוס עובד זר זה כמו לדרוס חתול ?

גם אם לא מקבלים עונש מהרשויות, יש אנשים שכן קשה להם להמשיך לחיות עם העובדה שהם דרסו בן אדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה, מבחינה רגשית בשבילך לדרוס עובד זר זה כמו לדרוס חתול ?

גם אם לא מקבלים עונש מהרשויות, יש אנשים שכן קשה להם להמשיך לחיות עם העובדה שהם דרסו בן אדם.

לא הבנת אותי נכון

התכוונתי שהמשטרה לא היית עושה כזה סיפור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מישהי שדרסה עובד זר על אופניים למוות. לילה, הוא התעלם מעצור ונכנס לצומת, שם נפגע. היא נהגה במהירות חוקית בתוך העיר. למחרת הרישיון היה אצלה ביד.

אז נכון שאשמה היא לא, בשום מובן, אבל דחילק... בנאדם מת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת נתונים יבשים מתוך סטטיסטיקה:

(למרות שבשני המקרים זה היה רוכב אופניים, אבל עדיין זאת פגיעה גופנית ישירה).

פגיעת הולך רגל במהירות 50-45 קמ"ש (מהירות חוקית בתוך העיר) תשאיר לו 27 אחוז סיכויים לשרוד.

פגיעת הולך רגל במהירות 60 קמ"ש תשאיר לו אחוז אחד סיכוי לשרוד.

פגיעת הולך רגל במהירות 45-30 קמ"ש תשאיר לו 87 אחוז סיכויים לשרוד.

מקור:

http://www.sdt.com.au/safedrive-directory-PEDESTRIAN.htm

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מכיר מישהי שדרסה עובד זר על אופניים למוות. לילה, הוא התעלם מעצור ונכנס לצומת, שם נפגע. היא נהגה במהירות חוקית בתוך העיר. למחרת הרישיון היה אצלה ביד.

אז נכון שאשמה היא לא, בשום מובן, אבל דחילק... בנאדם מת.

לפי מה שאני יודע כל תאונה עם נפגעים מובילה ל -30 יום שלילה אוטומטית,

כנראה שיש הנחות מסויימות בדריסת עובד זר.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Practice makes perfect.

גם אם אינך מתורגל לאחרונה, באמתחתך מספר קורסים לנהיגה מתקדמת.

האינסטינקים שלך היו טובים במקרה הזה והכל יצא לטובה ובכלל לא בטוח אם בחורה לא מיומנות או בכלל נהג חדש היה מגיב באותה המהירות והדרך. אז קח גם קצת קרדיט!

מחזק את עניין המבט -

לאן שתסתכל = לאן שהרכב יפנה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב לשמוע שנגמר ללא פגיעות בגוף או רכוש.

אין ספק שהדברים שכתבת אודות תרגול ולמידה של נהיגה נכונה הינם אכן נכונים. אני לא רוצה להרוס את "החגיגה", אך הרכבים המודרניים מצויידים, בין היתר, במערכת אשר מזהה בלימת חירום ומשלימה את מהלך הדוושה החסר. מערכת ABS מונעת נעילת גלגלים ומאפשרת לתמרן תוך בלימת חירום. זה לא מחליף כישורי נהיגה, אך מסייע להם רבות ובמקרים מסויימים מפצה על מחסור בהם.

ייתכן שגם במקרה הנ"ל, הרכב השלים את עצמת הבלימה החסרה וזה מה ש"זיכה" אותך במטרים יקרים אשר אפשרו לך לתמרן את רכבך ולהמנע מהתנגשות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...