Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כרגע רכב זול, עד 10 אלפים ש"ח, כרכב שני במשפחה, למטרות נסיעה בתוך העיר בלבד.

אני עומד לראות פיאט פונטו 98', עם 'מנוע חדש מייבוא'.

האם אני ארוויח מכך שהמנוע חדש יותר, או שהדבר עלול להצביע על תקלות עתידיות?

הרכב הוא יד 2, 170K קילומטר, עם ספר טיפולים מלא (לדברי המוכר - בעלות קודמת אצל קרוב משפחה).

מה דעתכם?

אשמח לכל תובנה נוספת לגבי רכבים בסדר הגודל הזה.

פורסם

רוב הסיכויים שזה לא באמת מנוע חדש עם 0KM. אלא מנוע משומש מרכב שעבר תאונה כניראה.

יתרון או חיסרון?

יכול להיות שמנוע התחמם ולא שמו לב ולכן זקוק להחלפה,אם המנוע שמביאים ואופן ההרכבה שלו טוב לא צריכות להיות בעיות.

הקפד על נוזל קירור בשם פאפרלו שהוא יעודי לפיאט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במקרה שלי זה היה יתרון כי המנוע ששתלו לי ברכב היה חדש מניילונים עקב תקלת במנוע הקודם - חדש מניילונים עם 0KM חתום ומאושר ע"י המוסך המטפל עם הטבעה של משרד התחבורה על בלוק המנוע.

אם יש ספר טיפולים מלא כולל תיעוד החלפת המנוע כנראה שהרכב בסדר ולא היתה ברירה להחליף מנוע - תעשה לו בדיקה במוסך, במכון ובמכון גיר, תדאג שיעלו במוסך את הרכב על ליפט ויעברו עליו טוב טוב גם מהגחון

תעשה על הרכב נסיעת מבחן ותראה אם בכלל מרגיש לך כמו משהו שזז כמו שצריך.

שיהיה בהצלחה.

רכב עם שיקוף היסטורי מלא זה בד"כ רכב שעבר ידיים טובות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תלוי אם ההתקנה יצאה טוב.

אצלי בקוואליר החליפו למנוע שעשה 80KKM, והוא מיובא, עשיתי שיפוץ אטם ראש, ומאז פנתר.

שים לב שברוב המנועים שהחליפו, הם ישבו בצד הרבה, נגרם קורוזיה לאטם ראש ונדרש שיפוץ (מילוי), לי בשברולט עלה 1500 שקל במקום מקצועי (כבר 60KKM כמו שעון שווצרי), אבל זה מחיר כללי כזה.

הכל אפשר לבדוק, תראה שהמנוע לא עושה רעשים של ברזלים בהנעה, לא מגמגם, לא שומעים שסתומים נטחנים בזמן עבודה, קח מישהו שמבין.

תשאל באיזה מוסך עשו לה מנוע, יש מוסכים שעובדים על הלקוחות בעיניים.

(אני הלכתי עם בעל המוסך, בדקנו את המנוע עוד על המשאית, הוא אמר לי אם הוא לא בא לו טוב בעין, מחזיר אותו).

פורסם

יתרון זה בטוח לא.

זה יכול להיות או חיסרון או שווה ערך לרכב שלא הוחלף לו מנוע.

כל המנועים החליפיים הם משומשים, מפירוק בארץ או בחו"ל.

אתה לא יודע מה עבר המנוע שהורכב, זה שמספרים לך שהוא עבר נניח 30.000 ק"מ - לא שווה הרבה, כי ברוב המקרים אין שום תעוד ושם הוכחות.

אם המנוע הורכב לפני כמה שנים, הרכב עבר איתו מספר פעמים טסט, מספר המנוע החדש מעודכן ברישיון הרכב נוסע תקין-תתיחס לרכב כאילו לא הוחלף לו מנוע, קח בחשבון רק, שאין יותר משמעות למספר קילומטרים שמופיע בשעון (כלומר יש משמעות, אך לא מבחינת מנוע)

אם המנוע הורכב לפני תקופה קצרה והרכב מייד הוצע למכירה-אני ממליץ לא לרכוש.

פורסם

מחזק את המשפט האחרון של בוקי, הוחלף ומוצע למכירה, סביר להניח שיש פאק בהתקנה.

אצלי נגיד בקוואליר, הסעפת של המנוע החדש ששמתי לא הייתה טובה ותואמת ב100%, אז השאירו את הסעפת הישנה, שדומה לחדשה מאוד. (צריכה 1\8 בממוצע בנסיעה סבירה אך לא חסכונית, לא אוכל הרבה שמן (כל 10K לא אוכל אפילו רבע מהמדיד, תלוי אבל איך נוהגים).

בינתיים כבר יותר מ60KKM, טפו3X, הכל טוב, עובד כמו שעון, ושמו לי מנוע שהוא קצת יותר חזק (משיכה יותר טובה) וגם ממודל חדש יותר.

דבר כזה זה לא רע לקנות (אם הייתי מוכר), אבל אם הייתי קונה הייתי מעדיף שהסעפת (במקרה שלנו), תיהיה של המנוע החדש.

פורסם

או שאתה מוצע רכב שהחליפו לו מנוע עם 0KKM חדש מהניילונים ויש על כך תיעוד במשרד התחבורה ובמוסך מורשה (או במוסך שמטפל ברכב ומחזיק עבורו היסטוריית טיפולים מלאה).

אבל זה נדיר מאוד. לדעתי זה קורה רק במצב אחד - כאשר הרכב עדיין באחריות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...