Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במכוניות ספורט, R8 לדוגמא, אפשר לראות שכמעט ואין צמיג, מעבר ליופי, מה היתרון של זה?

אשמח להסבר פיזיקלי, יש לי פרויקט קטן בפיזיקה שאני בחרתי בנושא הזה.

פורסם

א. המשקל הלא מוקפץ קטן יותר (החישוק צריך להיות קל משקל).

ב. ההתנגדות של הצמיג לכוחות צדדיים חזקה יותר והוא פחות מתעוות בסיבובים.

פורסם

במהירויות הרגילות - עד 160-180 שנוסעים באוטובאנים - כלום ייתרונות, רק חסרונות. (מאחד שמחכה לגמר ה-17 המקוריים כדי לרדת ל-16 ). בארץ - תסתכל טוב על הנהג ותקבל תשובה.

פורסם

אם אתה עושה עבודה כדאי שתשאל גם על חסרונות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מה שאני זוכר, מלפני כמה שנים שהייתי קונה מגזיני רכב.

מכונית עם צמיגים בחתך של 16, 17, זאת אומרת, המכוניות עם חתך הצמיג היותר "ספורטיבי" הנפוץ .(לפי מה שאני זוכר,

14 ו15 זה החתך הרגיל בדרך כלל, ו16 17 זה כבר יותר ספורטיבי. זה יחסית נורמלי, מיצובישי לנסר מאזדה 6, לא מדובר פה על מכוניות אקוזטיות וכאלה), יתנו התנהגות כביש טובה במקצת ואחיזת כביש טובה יותר, במצבים ספורטיביים בלבד, ועל חשבון נוחות בנסיעה מנהלתית ונינוחה, זאת אומרת כל נסיעה שהיא לא ספורטיבית. כביש מהיר, נסיעות רגילות בעיר.

צמיגים עם חתך יותר ספורטיבי, לפי מה שאני זוכר, הם יותר דקים, פחות גומי וכו', לכן אתה מרגיש לישבן ולגב יותר מה קורה על הכביש. מהמורה קטנה, אבן. וכבישי ישראל לא מהאיכותיים שבנמצא.

כמובן שחתכים כאלה לא כאלו משנים, ההבדל בין 15 ל17 הוא לא כמו בין 15 ל22, אבל עדיין יש הבדל. זה מה שאני יודע

על מכוניות שגרתיות יותר.

פורסם
במהירויות הרגילות - עד 160-180 שנוסעים באוטובאנים - כלום ייתרונות, רק חסרונות. (מאחד שמחכה לגמר ה-17 המקוריים כדי לרדת ל-16 ). בארץ - תסתכל טוב על הנהג ותקבל תשובה.
בחייך, הפוך לחלוטין.

היתרונות (העיקריים) של חתך נמוך הם העברת הספק המנוע לכביש טוב יותר, היכולת המשופרת לעמידה בעומסים צדדים והשיפור שנגרם מכך להיגוי בפניות. למעט מסלולי מירוץ אמיתיים אין מצב בו ניתן לנצל את היתרונות האלה במהירות גבוהה. ד"א, בנסיעה באוטובאנים (אמיתיים, כלומר גרמניים בעלי איכות סלילה משובחת ותשתית מעולה) עדיף צמיג צר שמתחמם פחות ומשפר יציבות בנסיעה בקו ישר.

פורסם

אצלי באוטו הצמיגים הם עם חתך "נורמלי" ולא נמוך.

זה סטנדרטי לגמרי.

העניין הוא שאני קניתי צמיגים "נורמליים" (לא זבל סיני אבל לא ספורטיביים), אז בסיבובים אפשר להרגיש את הצמיג "נמרח" קצת.

זה קשה להסביר אבל זה מרגיש כאילו שהצמיג עצמו ממש מתעוות בסיבובים כי הוא אוחז טוב אבל מקבל סוג של זווית בדופן בין הג'אנט ושטח המגע עם הכביש.

לחץ האוויר בסדר גמור והכל בסדר, אבל הדופן עצמו פשוט רך מדי.

עם חתך נמוך יותר זה לא קורה כי כל הצמיג יותר קשיח ויש פחות חומר שיכול להתגמש.

לא יודע אם הסברתי את זה כמו שצריך אבל אני בטוח שיש סרטונים של זה ביוטיוב.

פורסם

בדיוק מה שקרה אצלי (עד שהחלפתי לחתך נמוך יותר).

מה שקורה (מה שיוסי ניסה לתאר) הוא שבזמן סיבוב בו מועמס הצמיג (פנייה דיי חדה ב 60 קמ"ש למשל) ישנה הרגשה שפתאום בעומס מסוים מוט ההגה נהיה קפיצי ומתעוות כך שזוויות הגלגלים (והסיבוב) משתנים בזמן הפנייה וסיבוב ההגה לא מסובב את הרכב כרגיל.

פורסם
בחייך, הפוך לחלוטין.

היתרונות (העיקריים) של חתך נמוך הם העברת הספק המנוע לכביש טוב יותר, היכולת המשופרת לעמידה בעומסים צדדים והשיפור שנגרם מכך להיגוי בפניות. למעט מסלולי מירוץ אמיתיים אין מצב בו ניתן לנצל את היתרונות האלה במהירות גבוהה. ד"א, בנסיעה באוטובאנים (אמיתיים, כלומר גרמניים בעלי איכות סלילה משובחת ותשתית מעולה) עדיף צמיג צר שמתחמם פחות ומשפר יציבות בנסיעה בקו ישר.

אז סע באוטובן על 4 רזקביים צהובים של סובארו. כדאי לך את ההברקה הזאת לרשום כפטנט ולהציע שמרצדסים ייסעו עם 135-15 של דה שבו ומכוניות עיר על 365-35-22.

גם אין שום שיקול של העברת כוח. ראית פעם משאית עולה מבור שחופרים ליסודות בנין עם 40 טון סלעים + טריילר/פול ? אתה יודע איזה מומנט עובר בין הצמיג לג'אנט שם ? ראית פעם משאית/שופל עם פרופיל נמוך ? שמעת פעם בחיים על צמיג מחליק ? אין חיה כזאת. רד גם מהיציאה המוזרה הזאת.

גם אם אתה לא יודע , תפעיל קצת היגיון לפני שאתה מלמד כאן.

פורסם

את ההבדל גם אני הבנתי לאחרונה לאחר החלפת הצמיגים לצמיגים ירוקים באותה מידה

175/65/15 המקוריים

צמיגים החדשים של הנקוק K715 ממש רכים וההגה ממש קפיצי, כמו שמישהו תיאר לפני, הצמיג מקבל עיוות בפניה ונותן הרגשה מוזרה.

במצב עמידה אני מסובב את ההגה בכ30 מעלות ואיך שעוזב את ההגה הוא קופץ חזרה! LOL ממש כמו קפיץ

מצד שני הנסיעה מאוד נוחה,שקטה ובלימת זעזועים מצויינת.

לכן בפעם הבאה אני עולה מידה ל195/55/16

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יופי haimy, לקחת את מה שכתבתי, ערבבת, הקצנת, הגזמת והגעת למסקנה כי זו יציאה מוזרה. אז שוב, ומהתחלה.

אז סע באוטובן על 4 רזקביים צהובים של סובארו. כדאי לך את ההברקה הזאת לרשום כפטנט ולהציע שמרצדסים ייסעו עם 135-15 של דה שבו ומכוניות עיר על 365-35-22. מה הקשר? במהירות גבוהה ובקוו ישר אין יתרונות לחתך נמוך, אם אתה חושב כי אני טועה אז נא הסבר מה הם. ולסבר את האוזן, אצלי ברכב הגדלתי חתך מ 195 ל 225 ונסעתי היכנשהו בארץ על כביש ישר וחלק במהירויות שהוזכרו עם שני החתכים וחתך ה 225 לא הרגיש לי טוב יותר מה 195 במהירויות האלה. הזמן בו אני נהנה מהיתרונות של חתך ה 225 הוא בנסיעה "חזקה" (ובמהירות פחותה מ 100 קמ"ש) בכבישים מפותלים או בפעמים הבודדות בהן ביצעתי "פתיחות".

גם אין שום שיקול של העברת כוח. ראית פעם משאית עולה מבור שחופרים ליסודות בנין עם 40 טון סלעים + טריילר/פול ? אתה יודע איזה מומנט עובר בין הצמיג לג'אנט שם ? ראית פעם משאית/שופל עם פרופיל נמוך ? שמעת פעם בחיים על צמיג מחליק ? אין חיה כזאת. אז שוב פעם, מה הקשר? משאיות, טרקטורים ובוא נוסיף גם מלגזות מתפקדים בתנאים שונים לגמרי שאין להם קשר לדיון הזה. שיקולי המומנט והעברת הכח שהזכרת יהיו נכונים כאשר משאית עמוסה ב 40 טון תאיץ כמו הרכב הפרטי שלי או תיקח פניות כמו משפחטומטית ממוצעת אך בשאר הזמן העברת הכח אינה תלויה בפרופיל. וזאת כי היחס משקל/מומנט-סיבובי ברכבים כבדים גדול בהרבה מאשר ברכבי נוסעים. תרשה לי לסייג את עצמי בדבר אחד: כשתהיה לי הבואגטי ווירון בחנייה הפרטית שלי אז פרופיל צמיג רחב יהיה חיוני מאוד כאשר אשייט לי בנסיעה ב 160 קמ"ש ופתאום ארצה לבעוט בדוושה כדי לעקוף את פורשה של השכן שחוסמת לי את הנתיב השמאלי ולהשאיר לו קצת עשן צמיגים:?

• תוכן חדש...