Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חבר חדש מעל גיל 60 והתכוננתי להחליף טויטוה קורולה 2006 ברכב מודרני וחדש ( משפחתי). כיון שאני חובב חדשנות נדלקתי על המשפחה החדשה של רכבים בעלי תיבת הילוכים DSG ומנועי טורבו שפולקסוואגן משווקת יותר ויותר ( לאחרונה גם לפוקוס ולסוזוקי).

כדי לקבל חוות דעת נכנסתי לפורום המכובד וקראתי את עשרות (אולי מאות) ההודעות שהופיעו בשנתיים האחרונות על הנושא ( אם זה לפאסאט, גולף, פאביה איביזה וכו').

לומר את האמת "קיבלתי רגליים קרות" תלונות על צינורית דלק שצריך לבודד, רעשים בנסיעה בעיר, ריקולים, קליקים לא סימפטים וכניסה למוסך מיד לאחר קבלת רכב חדש.

למותר לציין שבקורולה שלי למרות שאייננה כח נוחה זוללת דלק ורועשת לא היו לי מעולם בעיות (80000 ק"מ) של משהו החורג מטיפולים שוטפים.

אני נוסע בעיקר נסיעות קצרות בעיר אבל לפחות פעמיים בחודש נסיעות סוף שבוע ארוכות.

האם באמת רק התלונות מגיעות לפורום או שיש גם מלים טובות להגיד על מערכת חדשנית זו ובמיוחד אמינותה??

תודה

דב

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום דב וברוך הבא לפורום,

מילים טובות לא חסרות על המערכת הזאת.

גיר ה-DSG הוא בין הטובים בעולם ומנועי ה-TSI הם נהדרים.

מספיק נסיעת מבחן אחת שתגרום לך להבין מייד את ההבדל ביניהן לבין מנועי בנזין רגילים.

מצד שני כמו שאמרת ישנה האמינות, שגם אני מאוד חששתי ממנה ולבסוף החלטתי לרכוש את מנוע ה-TSI מכיוון שאחרי נסיעת המבחן פשוט התאהבתי אבל עם גיר ידני,כי חששתי מאמינות השילוב.

תיבת ה-DSG7 החדשה לדעתי פחות טובה מתיבת ה-DSG שקדמה לה בעלת 6 הילוכים - שהייתה הטובה ביותר עליה נהגתי.

מבחן דרכים של אוטו לדוגמא:

http://www.youtube.com/watch?v=fKO4HUlIHps דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שים לב איך בסוף טל שביט ז"ל אומר: "שאחרי שנוהגים במכונית הזאת, אי אפשר שלא לשאול את השאלה למה בכלל להסתכל על מזדה 3 וכו'... לא באותה ליגה בכלל.." וזה הרוב בגלל המנוע ולא בגלל שהאוקטביה עד כדי כך יותר טובה מהשאר.

מצד שני כתבי רכב נוסעםי ברכב יום-יומיים ולא בהכרח צריכים לחיות איתו במשך כמה שנים.

VW כל כך מאמינה במנועים האלו - שלא תוכל למצוא היום בארץ באף משפחתית מנוע רגיל, רק מנועי TSI.

עצתי:

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 2-3 שנים אז לך על זה.

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב 6-7 שנים, אני מבין את החשש שלך ויכול להיות שגם אני הייתי פוזל למקומות אחרים.

פורסם

כל הענין הזה של TSI DSG חביב ונחמד ומספק חווית נהיגה עדיפה על מנועים רגילים. אלא שחוויה דומה יספק כל מנוע דיזל טורבו שניתן למצוא במספר מכוניות שנמכרות בארץ בתוספת בונוס "נחמד" של צריכת דלק "הייברידית" וסוג של אמינות מוכחת לאורך שנים. לא לחינם תתקשה למצוא מכונית באירופה שמונעת ע"י מנוע בנזין. הבנתי שקרסו מתחילים למכור פלואנס דיזל במחירים שפויים, קצת סבלנות ותמצא אותו דבר גם אצל אחרים.

פורסם

תודה רבה לעונים ומקווה לעוד תשובות.

בדקתי את הפריוס והחלטתי לוותר, למרות שכל חיי אני איש הייטק, מערכת התצוגה והשליטה נראית לי מבלבלת ( הצג הירוק לא נראה מבעד למשקפי שמש חומים) וה"החלון האחורי".....

נהניתי מהג'ז ההיברידי אך היא קטנה מדי. האוריס ההיברידי נמכר השנה רק לאנשי שלומנו.הלקסוס היברידי החדשה מגניבה אך יקרה מידי.

הרגש אומר DSG+TSC אך ההיגיון מסרב..

פורסם

האם באמת רק התלונות מגיעות לפורום או שיש גם מלים טובות להגיד על מערכת חדשנית זו ובמיוחד אמינותה??

בוודאי שיש מילים טובות להגיד ואת רובן כבר כתבו לך.

כששואלים אותי מה יש לי להגיד על האמינות של המערכות האלו אני עונה בשאלה - מדוע הן מגיעות עם שנתיים אחריות בלבד? טיוטה מגיעה עם 3 שנים, קיה עם 7 שנים.

היו לא מעט תלונות על אמינות הגירים האלו, כולל לא מעט החלפות "מוח". בהתבוננות לאחור נראה לי שרוב הבעיות היו בדגמים הראשונים שצויידו בטכנולוגיה הזו ובשנה-שנתיים האחרונות יש שיפור משמעותי. אם אני צודק או לא, רק ימים יגידו. העובדה היא שרוב יצרני הרכב מאמצים בשנים האחרונות את טכנולוגיית ה-DSG ועוברים לתיבות כאלו, כנראה שפולקסוואגן היו אלו שהיו צריכים להתגלח עליה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דב שלום,

גם אני מנסה לבחון ולדלות מידע לגבי הטכנולוגיה שלה-DSG + ה- TSI.

כמוך גם אני קראתי את אשר נכתב בפורום זה ובאתרי אינטרנט אחרים.

הרבה מידע קיים אך תובנות חדשות לא.

יש כמה תובנות שרציתי לשתף אותם איתך:

- קיים "טרנד". רצון של היצרנים להפחית פלטות מזהמים לכן יוצרים מנועים קטנים יותר הכוללים מדגש טורבו ושימוש המערכת DSG

- אני מניח כי הטויוטה שברשתך הינה אוטומטית. לגיר ה-DSG צריך להתרגל (הרכב "מתדרדר" מעט בעלייה).

- המטרה העיקרית לשימוש בטכנולוגיה זו הינה חיסכון בדלק.

- ה-DSG הינה מערכת מתוחכמת ולכן חשופה יותר לתקלות.

כל זאת בצד הטכני של נמערכות הללו, ללא התייחסות לדגמי רכב ספציפיים ולצרכים.

כמו כן אתה צריך לבדוק את רמת השירות של המוסכים.

כדאי מאוד לערוך נסיעות מבחן כדי "להרגיש את ההבדלים".

בהצלחה.

פורסם
דב שלום,

גם אני מנסה לבחון ולדלות מידע לגבי הטכנולוגיה שלה-DSG + ה- TSI.

כמוך גם אני קראתי את אשר נכתב בפורום זה ובאתרי אינטרנט אחרים.

הרבה מידע קיים אך תובנות חדשות לא.

יש כמה תובנות שרציתי לשתף אותם איתך:

- קיים "טרנד". רצון של היצרנים להפחית פלטות מזהמים לכן יוצרים מנועים קטנים יותר הכוללים מדגש טורבו ושימוש המערכת DSG

- אני מניח כי הטויוטה שברשתך הינה אוטומטית. לגיר ה-DSG צריך להתרגל (הרכב "מתדרדר" מעט בעלייה).

- המטרה העיקרית לשימוש בטכנולוגיה זו הינה חיסכון בדלק.

- ה-DSG הינה מערכת מתוחכמת ולכן חשופה יותר לתקלות.

כל זאת בצד הטכני של נמערכות הללו, ללא התייחסות לדגמי רכב ספציפיים ולצרכים.

כמו כן אתה צריך לבדוק את רמת השירות של המוסכים.

כדאי מאוד לערוך נסיעות מבחן כדי "להרגיש את ההבדלים".

בהצלחה.

לגבי הDSG צריך להכיר אותה

למשל "הרכב מדרדר בעלייה" , הפתרון פשוט, ישנה מערכת אשר עוזרת בכך, HILL HOLDER, כאשר הרכב בעצירה מלאה בעלייה הנהג צריך ללחוץ פעמיים חזק על דוושת הבלם ואז הבקרה מחזיקה את הרכב והוא אינו מדרדר

ישנם רעשים, נו אז מה? זוהי הפעולה המכאנית של הגיר, שומעים את הרכב בהילוך נמוך ועם חלון פתוח ומתרגלים לדבר, הרעש היה בDSG הקודם וישנו גם בחדש, זה לא דבר חריג.

היתה בעיה עם הDSG7 כאשר יצא לשוק, בדיוק כמו שהיתה בעיה עם מנועי TSI בתחילת דרכם, צריך להבין שטכנולוגיה מתקדמת = סיכוי גדול יותר לתקלות, אבל היצרן אוסף נתונים ומשפר כל הזמן את המערכות.

היתה לי עד לפני חודש גולף TSI ובטיפול 30,000 ק"מ עודכנה גרסאת התוכנה בגיר על מנת שלא יהיו רעידות, תקלות מהסוג שדובר פה בעבר.

פורסם
שוב תודה למגיבים החכמתי!

האם מישהו יכול להתיחס ספציפית לנסיעה עירונית איטית ובפקקים?

מכיוון שלתיבה יש 7 הילוכים בנסיעה עירונית לפעמים התיבה ממהרת להעלות הילוכים על מנת לחסוך בדלק והדבר גורר לפעמים רעידות של חוסר כוח, כמו כן בזחילה איטית נרשמות לפעמים חבטות, אבל שוב..נהג מיומן שמכיר את רכבו ואת התנהגות הגיר ידע למזער את המקרים האלה דיי בקלות!

כמו שאמרתי מכרתי את הגולף והזמנתי פולו GTI, כנראה שזה לא מפריע לי.

התרגלתי...

ולחשוב שפעמם הייתי חסיד של מאזדה 3\6

פורסם

ספציפית כמו בכל דבר:

יש המון תלונות אבל כשדברים עובדים טוב אף אחד לא טורח לספר :?

כמו כן אני הייתי ממליץ להבדיל בין אמינות מנועי ה TSI לגיר ה DSG:

המנוע אמין ובינתיים לא דווחו בעיות משמעותיות עליו לאורך הדגמים השונים ,כן דווח על צריכת דלק מוגזמת באלפי הקילומטרים השונים ולאחר מכן הצריכה מתאזנת ,חבר טוב ניגש למוסך מורשה על מנת להתייעץ על רכישת אאודי Q7 \Q5 ולאחר בירור קצר במוסך נאמר לו ממנהל השירות במוסך שאם צריכת הדלק מלחיצה אוטו הוא יכול לוותר על מנוע שני הליטר ולעבור למנוע ה 3 ליטר. [3.1 אם אני לא טועה].

בכל מקרה רוב התקלות שדווחו היו על ה DSG וגם יש מכוניות שלא הוחלף בהן חלק לאחר עשרות אלפי קילומטרים [המלצתי דבר עם נהגי מוניות כי הם נוהגים המון שעות ביום ורוב הנסיעה מאמצת את מכלולי המנוע והגיר בנסיעה עירונית]

מה שבטוח שבעוד מספר שנים הטכנולוגיה החדשה תעבור את חבלי הלידה המוכרים ותשתפר ותגיע לממוצע תקלות שאנו מכירים מהגירים הרגילים והאוטומאטיים הקונבנציונליים.

אני באופן אישי ברכב שאמור להיות מספר שנים אצלי מעדיף לחכות עוד שנה שנתיים ואז לרכוש טכנולוגיה בשלה יותר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
שוב תודה למגיבים החכמתי!

האם מישהו יכול להתיחס ספציפית לנסיעה עירונית איטית ובפקקים?

שלום חבר,

ברשותי איביזה FR, TSI DSG7.

הגיר חלומי, הנסיעה נעימה והחלפת ההילוכים מתבצעת בלי שמרגישים כלל.

הרכב שלי מצוייד ב Hill Hold, אבל מעולם לא לחצתי פעמיים על הבלם בעליה כדי שהרכב יחזיק את עצמו...

בעליה לוחצים על הברקס כשרוצים לעמוד, וכשרוצים לסוע מורידים את הרגל מהברקס ונוסעים. רגיל לחלוטין.

אצלי לפחות, הרכב לא מתדרדר בעליה אם לא משתהים יותר מדי במעבר בין הברקס לגז.

נסיעה בפקקים לדעתי מאוד נעימה בתנאי שיודעים כמה ללחוץ על הגז.

אם הרכב מולך התקדם 10 מטר, ולחצת על הגז הרבה ועזבת, תקבל טלטול לא נעים. הרכב יאיץ בהילוך ראשון, וכשתעזוב את הגז

הילוך ראשון יבלום את הרכב בלימה לא נעימה... לעומת זאת - אם תאיץ בעדינות הרכב ירשה לעצמו להעלות להילוך שני, שם כשתעזוב את הרגל מהגז המנוע לא יבלום את הרכב בעוצמה ולא תרגיש כלום.

עכשיו, לאחר ששיבחתי את הגיר מאוד - אני רוצה להדגיש שצריך לבצע עליו נסיעת מבחן עם חלונות פתוחים רדיו סגור.

האץ מעמידה ועד 30 קמ"ש מספר פעמים, האץ מ 10 קמ"ש ל 40 מספר פעמים.. ובצע את שאר הנסיעות שאתה עתיד לבצע עם הרכב. (הדמיית פקק, כביש מהיר וכ"ו).

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

תודה לכל המגיבים

ברצוני לשבח את איכות הפורום, מיקצוענות החברים והרצון לעזור.

אכן אנסה את המערכת בנסיעת מבחן ואדווח.

דב

פורסם

אין ספק שאתה לוקח הימור עם המנועים האלו TSI, שצריכים בעצם דלק 98, ועם הגיר DSG, שסובל מהתנהלות הפקקים, בלאי , ואחוז גבוה של בעיות.

המידע מהמוסך של צ'מפיון מראה על חוסר אחידות בנושא הגיר: אותו גיר יכול לעבוד טוב באחד ולא טוב בשני.

אחוז גבוה סובל מצורך בכיוונון/ החלפת מצמדים.

מנועי ה TSI רגישים מאוד לאיכות הדלק ונוטים לקרטע עם דלק 95 ישראלי, גם צריכת הדלק נפגעת מאוד, ובעצם הרווח קטן ביותר מול מנוע וגיר רגילים.

פורסם
אין ספק שאתה לוקח הימור עם המנועים האלו TSI, שצריכים בעצם דלק 98, ועם הגיר DSG, שסובל מהתנהלות הפקקים, בלאי , ואחוז גבוה של בעיות.

המידע מהמוסך של צ'מפיון מראה על חוסר אחידות בנושא הגיר: אותו גיר יכול לעבוד טוב באחד ולא טוב בשני.

אחוז גבוה סובל מצורך בכיוונון/ החלפת מצמדים.

מנועי ה TSI רגישים מאוד לאיכות הדלק ונוטים לקרטע עם דלק 95 ישראלי, גם צריכת הדלק נפגעת מאוד, ובעצם הרווח קטן ביותר מול מנוע וגיר רגילים.

אני לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אצלי בספר רכב כתוב לתדלק ב 95 בלבד, ואני מתדלק כמעט כל פעם בתחנה אחרת ומעולם לא היו לי בעיות, על הרכב יש כבר 4000 ק"מ. לגבי צריכת הדלק אני לא יכול להגיד כלום ברכב שלי יש 150 כ"ס ואני מנצל אותם ועדיין מגיע ל 12 ק"מ לליטר. מצויין לטעמי.

לגבי שאר התלונות, אין לי ניסיון אישי למעט רעשי DSG, ואני לא יכול להעביר ביקורת לכאן או לכאן.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אצלי בספר רכב כתוב לתדלק ב 95 בלבד, ואני מתדלק כמעט כל פעם בתחנה אחרת ומעולם לא היו לי בעיות, על הרכב יש כבר 4000 ק"מ. לגבי צריכת הדלק אני לא יכול להגיד כלום ברכב שלי יש 150 כ"ס ואני מנצל אותם ועדיין מגיע ל 12 ק"מ לליטר. מצויין לטעמי.

לגבי שאר התלונות, אין לי ניסיון אישי למעט רעשי DSG, ואני לא יכול להעביר ביקורת לכאן או לכאן.

אני שמח שקניתי את הגולף לפני שנכנסתי לפורום, אנשים מדברים הרבה שטויות לגבי המנוע+גיר של הקונצרן וחבל.

• תוכן חדש...