Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם באמת רק התלונות מגיעות לפורום או שיש גם מלים טובות להגיד על מערכת חדשנית זו ובמיוחד אמינותה??

ראה סיכום שלי לנושא - לא חל שינוי בדעתי בשנה שחלפה מאז.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדברים הרבה - והרבה כאן מדברים שטויות...

יש לי שירוקו. 1.4TSI DSG. 'הוצאתי' את האוטו מהחברה בינואר 2009: אני 'יד ראשונה', ועד כה הרכב עבר 98,000 ק"מ (אני נוסע הרבה, זה הרכב שמשמש אותי לעבודה, ולכן בחרתי מכונית שאהנה להשתמש בה).

המנוע לא 'אוכל' שמן, או כל רעיון דומה: לא קרה שנדרשתי להוסיף שמן. הרכב מגיע לטיפול אחת ל-15K, השמן מוחלף וזהו.

היצרן ממליץ על בנזין 95 אוקטן, וזה מה שהמנוע מקבל. והכל בסדר ותקין. אין 'קירטועים', ואין 'בעיות' מיוחדות.

צריכת דלק? תלוי בך, ובאופי הנהיגה שלך: מסביבות 11 קמ' בעיר - ועד 20 קמ' בנסיעה רגועה מחוץ לעיר. אמיתי לחלוטין.

לגבי הגיר - בסה"כ יותר חלק מהרבה גירים אוטומאטים אחרים שהתנסתי בהם. ועדיין, היו בעיות - כולן טופלו במסגרת אחריות: מכטרוניק (הכרטיס/ מוח של הגיר) הוחלף במסגרת אחריות. תוכנה מעודכנת עפ"י הצורך, והבעייה העיקרית היא אחריות עלובה של שנתיים בלבד {מדוע אודי מעניקים עבור אותו גיר 3 שנים? לצ'מפיון הפתרון). למזלי יש לי מוסך מעולה ומקצועי שנותן פיתרון לכל אשר נדרש, אם נדרש [מוסך סיידון בהוד השרון, ממליץ בחום לכל בעל אודי/ פולקסווגן/ סיאט/ סקודה].

כאמור, הרכב משמש אותי לעבודה, ואני בד"כ נוהג בו בהתאם: לא נהיגה פרועה, ולא 'קורע' - אבל האוטו כן יודע להיות מהיר כאשר צריך. רכב יפה, חסכוני מאוד, מאוד מהנה לנהיגה ולא דומה לשום דבר אחר.

מצחיק אותי באיזו קלות דעת אנשים מתייחסים להחלפת המוח של הגיר שעלותה 15,000 ש"ח! :shock:

האם אתה בטוח ב-100% שהתקלה לא תחזור על עצמה בעוד שנה לא תהייה לך אחריות?

איך תתייחס אליה אז, האם עדיין לא יהיה נורא??

איך תגיב כאשר תזדקק, לא עלינו, להחליף זוג מצמדים בעלות של 8,000 ש"ח (אאל"ט)?

אגב, למה VW לא לוקחים אחריות על בעיית המוח של הגיר ומוציאים ריקול?!

חייבים להודות בזה, הגיר הזה הוא כישלון מכאני מבחינת אמינות, נקודה.

דיי צבוע שאנשים מזהירים ומתריעים בפני רכישת רכב צרפתי עם גיר אוט' גרוע שהולך אחרי 100K ק"מ וצריך לשפצו בעלות של 5,000 ש"ח, אך DSG שעושה בעיות ומצריך החלפת מוח בסכום משולש לא גורר תגובות מיוחדות..

פורסם

לכל מערכת יש בלאי,

אני חושב שהתרגלנו למאות אלפי קילומטרים עם הגירים הפלנטריים "הטיפשיים" וכמות התיקונים של גירים לפני ה100K~200K הינה כמה בודדות לאלפים או עשרות אלפים של גירים תקינים.

בDSG יש כבר דיווחים על רכבים שלא חצו את ה 100K ק"מ [ולפעמים גם חצי מהדרך].

כך שאני עדיין חושב שמדובר ברכיב לא אמין ולא בוגר מספיק.

אני מחזיק בדעה שאם אתה רוצה לקבל חוות דעת אמינה גש למי שמאמץ את הרכב על בסיס יום יומי ,קרי נהגי מוניות ותשמע על כל המחלות,ליקויים ותלונות שיש על רכב X או Y.

שוב אני לא הייתי קונה וכך המלצתי, לגבי רכבים צרפתיים יש לי פיג'ו 206 שנת 2001 והגיר "החכם" שלה [AL4] מת לי בסביבות ה 140K ק"מ ,את העז הזאת אני מוכן לאכול כי שאר הגירים שהכרתי התפגרו לפני ה 200K כך שהדבר נראה לי בעקומת הסטטיסטיקה הנורמאלית.

חוץ מזה טפו טפו הרכב מייצג אמינות ברמה פנומנאלית וכל אדיוט ששמע ש"רכב צרפתי לא אמין" אני שולח לקרוא את הת'רדים שאנשים פתחו על ה 206 [ושוב אני לא מתפלא כי המנוע שלו ורוב המכלולים הגיעו מה205 לפניו והתבגרו בכבוד עשרות שנים ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
בוא תאיר את עיניי מה בת'רד הזה בדיוק שטויות - חוץ מהקטע של הצריכת שמן - שזה יותר מאדם אחר אומר שיש לו הכל בדיוק כמו שתיארת. כולל התקלת גיר שעוד מעט תצטרך לשלם עליה 15K מכיסך.

'אאיר' את עיניך:

להבדיל מאחרים שכתבו כאן על 'מנועי TSI בעייתיים', ועל 'אכילת שמן' ו-(כמה מפתיע, אין להם רכב כזה בכלל אלא הם מבססים אמירתם על 'חבר של..' או 'שמעתי' וכיוצא בזה), להבדיל מהם, לי יש רכב כזה, ואני חי איתו ביום יום. לא שמועות ולא נעליים - הרכב אצלי, ואני חווה את זה.

אין כל בעייה עם המנועים הללו, ואין כל 'אכילת שמן', או בעיות ב-'טורבו' ועוד רעיונות שנכתבו כאן או במקומות אחרים.

פורסם

בדיוק כפי שאתה מתרעם על אלו שמשליכים מתלונותיהם על כלל המכוניות האלו, זכותם להתרעם על המסקנה הכוללנית שלך שנובעת מנסיונך המאוד פרטי. ודאי כך שאתה נותן למסקנתך את הכותרת "שטויות".

פורסם
חייבים להודות בזה, הגיר הזה הוא כישלון מכאני מבחינת אמינות, נקודה.

טענות נחרצות ("חייבים", "נקודה"...) מהסוג הזה נראות הרבה יותר משכנעות כאשר הן באות מיד לאחר פיסקה שכוללת ציטוט נתונים סטטיסטיים מגורם ניטרלי שמגבים את הטענות הנ"ל. למשל: "48.7% מתיבות הילוכים מדגם AL4 מתפוצצות ומצריכות אשפוז הנהג לאחר נסועה של פחות מ50,000 ק"מ, לעומת 0.41% בלבד בתיבות הילוכים מסוגים אחרים" או "57.32% מכלל נתונים סטטיסטיים המצוטטים בפורומים הינם פרי דמיונם של חברי הפורום המצטטים".

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
אני לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר, אצלי בספר רכב כתוב לתדלק ב 95 בלבד, ואני מתדלק כמעט כל פעם בתחנה אחרת ומעולם לא היו לי בעיות, על הרכב יש כבר 4000 ק"מ. לגבי צריכת הדלק אני לא יכול להגיד כלום ברכב שלי יש 150 כ"ס ואני מנצל אותם ועדיין מגיע ל 12 ק"מ לליטר. מצויין לטעמי.

לגבי שאר התלונות, אין לי ניסיון אישי למעט רעשי DSG, ואני לא יכול להעביר ביקורת לכאן או לכאן.

אתה מתווכח עם מידע מהמוסך המרכזי.

פורסם

אני רוצה להגיד משהו בנושא..

קונצנזוס ענקי כמו WV לא ממש פראייר וכמו שטויוטה ראו כי הגירים שלהם לא טובים לשוק הם החלו למכור אותם בתצורה הישנה,

עם גיר אוטומטי רגיל.

המנועים והגירים של WV שופרו ותוקנו וכיום הם יותר אמינים וטובים מבעבר, לכל טכנולוגיה חדשה יש אחוז של כשלונות.

ממה שידוע לי ישנם שילובים טובים יותר וטובים פחות בין המנועים מסוג TSI לתיבות DSG.

זו הסיבה שרכשתי את הרכב הנ"ל, זהו השילוב המוצלח ביותר שיש כיום בחטיבה.

במפגש אודיו האחרון יצא לי לדבר עם חבר פורום אחד שבמשפחה שלו יש להם אודי A3 1.6 DSG והוא יתלונן על הקפיצות הידועות בגיר (DSG7) בדיוק הגיר שלי, העלתי אותו לסיבוב הרכב שלי והוא נדהם לדעת כי אותו הגיר ה"זוועתי" שהוא מכיר הוא גיר מדהים שמרגיש כל כך טוב.

כך שלא הייתי ממהר להסיק מסכנות עבור גיר מסויים או מנוע .

מנועי ה TSI הינם שיפור של מנועים ישנים יותר שהוכיחו את עצמם, נכון שהיו מס' בעיות בעבר אך צ'מפיון מתקנים (במסגרת האחריות).

אני אישית לא חושש כלל וכלל מהמנוע או הגיר שלי.

אני יודע שינם עדכוני גירסאות לגיר מידי פעם, ואני חושב שאם תהיה בעיה ישנה אחריות למשך 3 שנים (על המנוע והגיר בלבד)

אני יודע שבעבר היו מס' בעיות בסקודה (בעיקר באוקטביה דיזל DSG - מוניות ) אך כיום כבר אין בעיות.

תחשבו בהיגיון WV לא ירצו לשפץ את כל הגירים שלהם (לרכבים שבאחריות) ולכן עדכנו ושינו מעט את הגירים והמנועים.

אני אישית מאוד מרוצה מהרכב, ממליץ בחום לכל אחד על הרכב!

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

קונצנזוס ענקי כמו WV לא ממש פראייר וכמו שטויוטה ראו כי הגירים שלהם לא טובים לשוק הם החלו למכור אותם בתצורה הישנה,

עם גיר אוטומטי רגיל.

המנועים והגירים של WV שופרו ותוקנו וכיום הם יותר אמינים וטובים מבעבר, לכל טכנולוגיה חדשה יש אחוז של כשלונות.

ממה שידוע לי ישנם שילובים טובים יותר וטובים פחות בין המנועים מסוג TSI לתיבות DSG.

במפגש אודיו האחרון יצא לי לדבר עם חבר פורום אחד שבמשפחה שלו יש להם אודי A3 1.6 DSG והוא יתלונן על הקפיצות הידועות בגיר (DSG7) בדיוק הגיר שלי, העלתי אותו לסיבוב הרכב שלי והוא נדהם לדעת כי אותו הגיר ה"זוועתי" שהוא מכיר הוא גיר מדהים שמרגיש כל כך טוב.

מנועי ה TSI הינם שיפור של מנועים ישנים יותר שהוכיחו את עצמם, נכון שהיו מס' בעיות בעבר אך צ'מפיון מתקנים (במסגרת האחריות).

אני יודע שינם עדכוני גירסאות לגיר מידי פעם, ואני חושב שאם תהיה בעיה ישנה אחריות למשך 3 שנים (על המנוע והגיר בלבד)

אני יודע שבעבר היו מס' בעיות בסקודה (בעיקר באוקטביה דיזל DSG - מוניות ) אך כיום כבר אין בעיות.

תחשבו בהיגיון WV לא ירצו לשפץ את כל הגירים שלהם (לרכבים שבאחריות) ולכן עדכנו ושינו מעט את הגירים והמנועים.

בהצלחה

רוני נ.

קרה לי עם חבר דבר דומה, לחבר שלי יש פאסאט והוא התלונן בפניי מספר פעמים על כך שהגיר קופץ אצלו ברכב, לאחר שנסע בגולף שלי 1.4 160 כ"ס (שנמכרה השבוע), החבר הרגיש בהדל ואמר שהשילוב הרבה פחות "אלים" ויותר נעים לנהיגה

פורסם

שוב תודה למגיבים

אתמול חבר קיבל אוקטביה ליסינג חדשה מהניילונים מחברת ההיטק שהוא מועסק בה. 100 מטר לאחר שהתחיל לנהוג, המנוע נכבה "סתם ככה" בצומת סואן. לא נשמע טוב.

יש לי הרגשה רעה שמפתחי התוכנה בפולקסואגן לא עשו מספיק סימולציות....

פורסם
שוב תודה למגיבים

אתמול חבר קיבל אוקטביה ליסינג חדשה מהניילונים מחברת ההיטק שהוא מועסק בה. 100 מטר לאחר שהתחיל לנהוג, המנוע נכבה "סתם ככה" בצומת סואן. לא נשמע טוב.

יש לי הרגשה רעה שמפתחי התוכנה בפולקסואגן לא עשו מספיק סימולציות....

וואו! איזו הפתעה !

אני כבר מזהיר פה הרבה זמן שיש אחוז גבוה של בעיות עם DSG ו TSI.

אגב, דווקא בליסינג הייתי שוקל לקחת את הצמד הנ"ל, אם אני לא גר באיזור הררי.

פורסם

עם גיר אוטומטי רגיל.

בהצלחה

רוני נ.

האם גם האיביזה עם הגיר הנ"ל ומנוע ה1.2 "מתנהגת" כמו הרכב שלך?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

מישהו יודע אם לגבי פולו TSI 1.2 שנת 2010 קיימות יותר תקלות מאשר פולו 2011? הרי הגיר DSG התחיל בפולו ב 2010.

אני מתלבט גם לגבי רכב זה.

תודה.

פורסם

אני קיבלתי היום את הפולו GTI שלי. יש כל מיני עיניינים עם הגיר הזה אבל קצב העברת ההילוכים מטורף.

כששמים על D, יש באמת קפיצות של הילוכים בפקק ונסיעה איטית אבל מצב S דיי מסדר ת את זה ומצב טיפטרוניק מסדר את זה לגמרי!!

לגבי אמינות אני כמובן לא יכול להגיד עדיין.

פורסם

אם לומר את האמת אני אישית לא נהגתי על רכב מהשילוב של 1.2 TSI + DSG7

כך שאני לא רוצה סתם לומר.

אני רק יודע שהחיבור הטוב ביותר לגיר הזה הוא ה 1.8 TSI.

לגבי האוקטביה, איזה מנוע ואיזה גיר ? (1.2/1.8 TSI / DSG6/ DSG7)

AUDI A3 2.0t FSI DSG

• תוכן חדש...