Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפאביה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמשיך לעדכן אם יהיה לך מידע על השקע 12v.

מבחינת סיכומון 1300 ק״מ שלי. 500 ק״מ שהתחלקו כ130 ק״מ בינעירוני והשאר עירוני בירושלים 1:13.5

מחוץ לעיר בנסיעה אחת הלוך חזור לחולון וסתם מתוך עניין יצא לי 1:18.5.

שתי המדידות בתדלוק לפול ולא מחשב דרך.

לגבי השאר:

התחילה לקרקש לי הדלת הימנית הקדמית אחרי שהתקנתי דיבורית. המתקין נשבע שאין קשר כי הוא בכלל לא נגע

בדלת בהתקנה והציע לי לגשת ליבואן בעניין. עדיין לא התחלתי בהליך.

הפלסטיקה בכל אופן לא מתקרבת נניח לגולף 2002 של חברה שלי ואיכות ההרכבה כנ״ל. וכן אני משווה עם רכב מ2002.

איכות מערכת השמע סבירה פלוס במיוחד ביחס למערכות במיני.

איכות הנסיעה טובה, הרכב מעט נוקשה אבל לא בצורה מעיקה, משענת היד נוחה מאוד עם הגיק הידני שלדעתי מצטיין ולא פחות בהעברה חלקה ומתפקד טוב מבחינת יחסי העברה.

המושבים מלפנים נוחים אף הם.

רכשתי לרכב שמן סינטטי מלא shell הליקס במחיר טוב וכן בקבוק ליטר וחצי נוזל קירור g12++ גם כן במחיר טוב כי אני אוהב להיות מוכן מבחינה זו.

מבחינת תוספות הוספתי כבר דיבורית כאמור מתפקדת יופי ועונה לי על הצרכים.

בעתיד הקרוב כנראה אחליף רמקולים ואתקין רמקולים נוספים מאחור וכמו כן ואשקול חיבור של מגבר.

ג׳אנטים מבחינתי אחרונים בסדר העדיפויות כיוון שאני מאמין בשיפורים שתורמים יקודם להנאה ואח״כ למראה.

מבחינת מיגון לא התקנתי כלום אבל רכשתי מנעול הגה מלא של חברת disklok - גם ללא התעסקויות מיותרות בחשמל וגם לדעתי יעיל יותר מכל מיגון אקטיבי.

בברכה

טל כדאי לך לבדוק אם צ'מפיון לפני שאתה עושה התקנות ברכב שכן הדבר עלול לפגוע לך באחריות.

היה לי בגלל זה סיפור לא קטן עם הביטוח.

קבלתי הצעה מביטוח ישיר די זולה (2600 למקיף) אבל דרשו כאמצעי מיגון להתקין קודן. כשקניתי את הרכב הסוכן אמר לי בפירוש כי הם לא מתקינים קודנים ובהמשך (לאחר שקבלתי את הרכב) אף כתב לי שאם אני אבצע התקנה של קודן ותתגלה תקלה במערכת חשמל ברכב לא תחול אחריות.

אז נאלצתי לעשות ביטוח יקר יותר ב 500 ש"ח.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הם לא מבצעים התקנת קודנית מטעמם, ולא מאפשרים לך להתקין קודנית בעצמך, האם הם מוכנים לשלם לך כל שנה 500 שקלים תוספת לביטוח? האם הם מוכנים לקחת על עצמם לספק לך רכב חדש במקרה של גניבה בגלל חוסר בקודנית?

אין כזה דבר שיאסרו עליך למגן את הרכב שלך, הם הפסיקו עם הקודניות כדי לדחוף את האיתוראן הזה שלהם והם הפחידו אותך כדי שלא תתקין את הקודן אלא את האיתוראן הזה. והאיתוראן שהם מציעים, לא מתחבר למערכת החשמל ברכב? אז עשה לי טובה, שים קודנית ותהיה בראש שקט שכן תהיה לך אחריות.

אצלי הביטוח אמר שלא צריך בכלל שום מיגון לרכב וגם אם אני אשים זה לא יוזיל לי את הביטוח כי ממילא המחיר הוא נמוך, ובכל זאת שמתי קודנית. אם למישהו בצ'מפיון יש בעיה עם זה, הוא מוזמן לחתום לי על אספקת רכב חדש מיידית ברגע שגונבים לי את הרכב. אם לא אז שיכבד את האחריות כמו גדול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חסר להם שלא יהיה לי שקע מצית מאחורה

זה כתוב שחור על גבי לבן בעלון שחולק לצרכן

על זה אדרוש פיצוי וסביר להניח שאקבל אותו ואעדכן את כולם.

Golf 2008 MK5

פורסם
אם הם לא מבצעים התקנת קודנית מטעמם, ולא מאפשרים לך להתקין קודנית בעצמך, האם הם מוכנים לשלם לך כל שנה 500 שקלים תוספת לביטוח? האם הם מוכנים לקחת על עצמם לספק לך רכב חדש במקרה של גניבה בגלל חוסר בקודנית?

אין כזה דבר שיאסרו עליך למגן את הרכב שלך, הם הפסיקו עם הקודניות כדי לדחוף את האיתוראן הזה שלהם והם הפחידו אותך כדי שלא תתקין את הקודן אלא את האיתוראן הזה. והאיתוראן שהם מציעים, לא מתחבר למערכת החשמל ברכב? אז עשה לי טובה, שים קודנית ותהיה בראש שקט שכן תהיה לך אחריות.

אצלי הביטוח אמר שלא צריך בכלל שום מיגון לרכב וגם אם אני אשים זה לא יוזיל לי את הביטוח כי ממילא המחיר הוא נמוך, ובכל זאת שמתי קודנית. אם למישהו בצ'מפיון יש בעיה עם זה, הוא מוזמן לחתום לי על אספקת רכב חדש מיידית ברגע שגונבים לי את הרכב. אם לא אז שיכבד את האחריות כמו גדול.

תראה, הכל טוב ויפה אך אם אנחנו חותמים על מסמך שאומר לנו שבמידה ונתקין קודן ותהיה בעיה במערכת החשמל של הרכב, האחריות לא תהיה תקפה, אז זו בעיה שלנו ולא שלהם. על איזו חברת ביטוח אתם ממליצים שלא דורשת קודו? וכמה שילמתם?

פורסם

UoUo, תתקין קודנית אצל מתקין מורשה מטעם צ'מפיון - קלאס A - ואין שום בעיה. כך אני ותומר עשינו וכך אמשיך לעשות.

מי שמוכן להיות פראייר ולשלם על האיתוראן דרעק - בהצלחה לו. ניחא שזה בולשיט, זה גם מותקן ב"רדיו מילאנו", וזאת טעות גדולה כפליים ומתכון בטוח לתקלות עתידיות (כאלה ואחרות).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תראה, הכל טוב ויפה אך אם אנחנו חותמים על מסמך שאומר לנו שבמידה ונתקין קודן ותהיה בעיה במערכת החשמל של הרכב, האחריות לא תהיה תקפה, אז זו בעיה שלנו ולא שלהם. על איזו חברת ביטוח אתם ממליצים שלא דורשת קודו? וכמה שילמתם?

אז מה אם חתמת, זה אומר שזה חוקי? בעיה שלהם אם הם מחתימים אותך על חוזה לא חוקי, שוב הם כן מרשים להתקין מערכת מיגון מטעמם. זאת אומרת שיש להם אינטרס שלא תתקין מערכת אחרת ובכך שכתוב בחוזה נושא האחריות הם רק מפחידים אותך. לדעתי הסעיף הזה לא תופס. אני גם לא זוכר שזה מופיע אצלי בחוזה.

in the face

with a chair

פורסם
אז מה אם חתמת, זה אומר שזה חוקי? בעיה שלהם אם הם מחתימים אותך על חוזה לא חוקי, שוב הם כן מרשים להתקין מערכת מיגון מטעמם. זאת אומרת שיש להם אינטרס שלא תתקין מערכת אחרת ובכך שכתוב בחוזה נושא האחריות הם רק מפחידים אותך. לדעתי הסעיף הזה לא תופס. אני גם לא זוכר שזה מופיע אצלי בחוזה.

תומר, לפחות אצלי לא מצויין שומדבר שכזה - ואני נוטה להאמין שגם אצלך.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נכון, חוזה סטנדרטי.

כנראה הנציג סתם ניסה להפחיד אותו כדי שיסגור מיידית על האיתוראן הזה שלהם. כל עוד המתקין לא פוגע במערכות של היצרן ולא משנה שם משהו, לא רואה סיבה שתוסר האחריות. ממילא זה מה שיעשה המתקין שלהם בהתקנת האיתוראן הזה.

in the face

with a chair

פורסם

אז ח'ברה לפני שאני לוקח את העסקה עוד צעד קדימה, להוריד את האיתוראן מכל הסיפור הזה? אני יכול לבקש שלא יתקינו לי ואז יורידו לי פשוט מהמחיר? ולגבי הקודן, ללכת עצמאית ולהתקין במוסך מורשה שלהם? ומה לגבי מה שהסוכן אמר לי? שקר שלא מגובה בכלום? באמת צריך להסתכל על חוזה הרכישה. השאלה אם מה שנתנו לי בהזמנה זהו החוזה, או שאת החוזה אני מקבל רק לאחר שאני משלם הכל, או מקבל את הרכב.

הערה* מזל שיש את הפורום הזה שבאמת אפשר להתייעץ לפני רכישה כל כך משמעותית, במיוחד שאני מגלה שהסוכנים מנסים לדחוף לך דברים ולעבוד עליך.

פורסם

1. האיתוראן בתשלום התקנה וכל חודש דמי מנוי. תבקש שלא ישימו לך את זה, אם כבר שילמת על זה ועוד לא התקינו אז שגם לא יתקינו ושיחזירו לך את הכסף.

2. תלך ל-CLASS A, תבקש מהם לעשות קודנית לרכב. העלות היא חד פעמית סביבות 750 שקלים אם זכור לי נכון. תקבל מהם אישור על כך שיש לך קודנית ותציג לביטוח כדי שידעו שיש לך מיגון מהסוג הזה ברכב וככה יורידו לך במחיר הביטוח.

CLASS A הוא לא מוסך, הוא מתקין מערכות ומיגון לרכב, זה עסק עצמאי שפשוט מאוד צ'מפיון החליטו לשלוח אליו את המכוניות שלהם להתקנה. אם לדוגמה הזמנת איתוראן, הם שולחים אליו את הרכב כדי להתקין את האיתוראן לפני שאתה מקבל מהם את הרכב. אין מניעה שאתה תלך אליו כאדם פרטי לאחר קבלת הרכב ותתקין אצלו כל מה שרק תרצה. לאחר קבלת הרכב גש אליו להתקנת קודנית.

in the face

with a chair

פורסם
1. האיתוראן בתשלום התקנה וכל חודש דמי מנוי. תבקש שלא ישימו לך את זה, אם כבר שילמת על זה ועוד לא התקינו אז שגם לא יתקינו ושיחזירו לך את הכסף.

2. תלך ל-CLASS A, תבקש מהם לעשות קודנית לרכב. העלות היא חד פעמית סביבות 750 שקלים אם זכור לי נכון. תקבל מהם אישור על כך שיש לך קודנית ותציג לביטוח כדי שידעו שיש לך מיגון מהסוג הזה ברכב וככה יורידו לך במחיר הביטוח.

CLASS A הוא לא מוסך, הוא מתקין מערכות ומיגון לרכב, זה עסק עצמאי שפשוט מאוד צ'מפיון החליטו לשלוח אליו את המכוניות שלהם להתקנה. אם לדוגמה הזמנת איתוראן, הם שולחים אליו את הרכב כדי להתקין את האיתוראן לפני שאתה מקבל מהם את הרכב. אין מניעה שאתה תלך אליו כאדם פרטי לאחר קבלת הרכב ותתקין אצלו כל מה שרק תרצה. לאחר קבלת הרכב גש אליו להתקנת קודנית.

תודה רבה לך.

פורסם

לגבי המיגון - אוכל לספר מהחוויה שלי עם עשרות (!!!) סוכנויות ביטוח שביקשתי מהם הצעות בשבוע האחרון.

(הרכב שלי הגיע לארץ לפני שבוע ואמור להשתחרר בשבוע הבא, הכנתי את עצמי)

רמת המיגון שנדרשת מהרוב המוחלט של החברות היא אחת מאלו:

*קודנית + עלוקה 2 ניתוקים + כספת

*איותראן SAVE

*פוינטר MAX

נכון שRS וקבוצת הביטוח הצליחו להשיג ללא תנאי מיגון, אך זה נדיר. ורוב הסוכנויות מסרבות לבטח בלי זה או מעלות את הפרמיה בכ2000שח ומעלה בהיעדר המיגון.

בסופו של דבר, מבחינת שמירה על מערכת החשמל של האוטו כמו שהיא - האיתוראן מזיק הרבה פחות מאשר קודניות \ עלוקות \ כספות.

יש המון דרכים להסתכל על העלות של הסיפור הזה.

בסופו של דבר - כ1000 שקל עלות התקנה, כ360שח עלות שנתית לדמי מנוי כאשר בשנה הראשונה לא משלמים.

וכמובן אפשרות לבטח בהרבה יותר סוכנויות מאשר בלי זה..

כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אני אישית - נורא התעקשתי לא לעשות בכלל שום מיגון. אך אחרי שבוע של שיחות עם כל מני נציגים נשבר לי איבר המין ואמרתי שזה לא שווה לי את כאב הראש. עם איתוראן כל חברה תבטח פאביה וזהו. עדיף לשים ולשכוח מזה.

בהצלחה ותתחדש =]

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ידידי, אני הצעתי להעביר בפרטי את פרטי סוכן הביטוח שלי - אצלו גם תומר מבוטח. אם תרצה, בשמחה...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לגבי המיגון - אוכל לספר מהחוויה שלי עם עשרות (!!!) סוכנויות ביטוח שביקשתי מהם הצעות בשבוע האחרון.

(הרכב שלי הגיע לארץ לפני שבוע ואמור להשתחרר בשבוע הבא, הכנתי את עצמי)

רמת המיגון שנדרשת מהרוב המוחלט של החברות היא אחת מאלו:

*קודנית + עלוקה 2 ניתוקים + כספת

*איותראן SAVE

*פוינטר MAX

נכון שRS וקבוצת הביטוח הצליחו להשיג ללא תנאי מיגון, אך זה נדיר. ורוב הסוכנויות מסרבות לבטח בלי זה או מעלות את הפרמיה בכ2000שח ומעלה בהיעדר המיגון.

בסופו של דבר, מבחינת שמירה על מערכת החשמל של האוטו כמו שהיא - האיתוראן מזיק הרבה פחות מאשר קודניות \ עלוקות \ כספות.

יש המון דרכים להסתכל על העלות של הסיפור הזה.

בסופו של דבר - כ1000 שקל עלות התקנה, כ360שח עלות שנתית לדמי מנוי כאשר בשנה הראשונה לא משלמים.

וכמובן אפשרות לבטח בהרבה יותר סוכנויות מאשר בלי זה..

כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

אני אישית - נורא התעקשתי לא לעשות בכלל שום מיגון. אך אחרי שבוע של שיחות עם כל מני נציגים נשבר לי איבר המין ואמרתי שזה לא שווה לי את כאב הראש. עם איתוראן כל חברה תבטח פאביה וזהו. עדיף לשים ולשכוח מזה.

בהצלחה ותתחדש =]

בסופו של היום אין לי שום מיגון היום ברכב. החלטתי לא לקחת סיכון ולא להתקין שום מערכת מקומית לרכב חדש. אפילו דיבורית קניתי בלוטות'. אגב ביטחתי באליהו בלי דרישות מיגון (למעט משבת מנוע מקורי שיש ממילא ברכב ומותקן עוד בצ'כיה במפעל). בפועל עלה לי 200 ש"ח יותר בלבד באליהו (בלי דרישות מיגון כאמור) מול דרישות מוגזמות מאוד של ביטוח ישיר.

בכלל לא מובנות לי הדרישות של מיגון המוגזמות. רק בישראל נראה לי זה קיים. שכרתי רכב כמעט בכל עולם ובשום מקום לא נתקלתי ביצור שנקרא קודנית. בטח ובטח כאשר מדובר ברכב של 70000 ש"ח.

• תוכן חדש...