Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפאביה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון, תפסיק למדוד בעזרת מחשב דרך (במיוחד כשהקילומטראז' שלך נמוך)

מחשב דרך מדייק יותר ככל שהקילומטראז' עולה

דבר שני, תמדוד בין תדלוק לתדלוק ע"י חישוב ידני ולא מחשב דרך (השאיפה היא אותה תחנה/עמדה/משאבה)

דבר שלישי, אני אחרי כמעט 6K עם TSI 105, עושה 15.2 בממוצע במשולב, ו 13.4 בממוצע בעירוני

כאשר כמעט 95% מהנסיעות זה עם מזגן

לא מספיק חסכוני ?

ראשית אני מניח שכולם היום נוסעים עם מזגן.

עם לבדוק לפי צריכה אז מדובר בצריכה של 40 ליטר ל 600 ק"מ. אבל צריכה כזאת לא הראית מציאותית (15 ק"מ לליטר) עם 90% מנסיעות זה בפקקים של תל אביב וגוש דן.

בנוגע לTSI רציתי פשוט לומר שלמנוע זה אין כל יתרון למעשה בצריכת דלק.

אני לעצמי רציתי לקנות דיזל אבל מחירים שלהם בארץ פשוט לא הגיוניים (אלא אם אתה נהג מונית), כך שהחלטתי לחסוך 40 אלף שקל וקניטי פאביה MPI.

עד עכשיו הצריכה ממש לא מאכזבת.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריכת דלק טובה מאוד,

אני עם פאביה 1.2 TSI היום תדלקתי 39.6 ליטר על 515 ק"מ 50% עירוני (ירושלים) 50% בין עירוני,

סגנון נהיגה די אגרסיבי.

פורסם
הפאביה 1.4 ידני מהמבצע של 69000.

עברתי כבר 600 ק"מ הצריכה קצת עלתה ועומדת כיום על 8 ל - 100 ק"מ (לפי חישוב של מחשב דרך על כל 600 ק"מ) כאשר כמעט כל הנסיעות היו עירוניות בגוש דן (למעט נסיעה לירושלים בנסיעה זו מחשב דרל הראה צריכה של 5.2 ל -100 ק"מ).

ככה שאני לא כל כך מבין כל אלה שטוענים שרכבי TSI חסכוניים יותר.

אני מניח כי הם מתפלאים על כך רכב בעל הספק מרבי של 105 כ"ס עם רצועת מומנט רחבה מאוד של למעלה מ-17.5 קג"מ צורך דלק בקצב דומה לזה של מנוע בעל הספק מרבי של 86 כ"ס ומומנט מרבי של כ-13.5 כג"מ. (יש מספר השוואות דומות לאורך המבחר של מנועי TSI עד לבכירים שבהם).

אנא, אל תבין אותי לא נכון, איני רומז כי עשית בחירה לא טובה. לאנשים שונים - צרכים שונים. כל עוד מכוניתך עונה על צרכך ורכשת אותה במחיר שמצאת להגון - "שחקת אותה".

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
אני מניח כי הם מתפלאים על כך רכב בעל הספק מרבי של 105 כ"ס עם רצועת מומנט רחבה מאוד של למעלה מ-17.5 קג"מ צורך דלק בקצב דומה לזה של מנוע בעל הספק מרבי של 86 כ"ס ומומנט מרבי של כ-13.5 כג"מ. (יש מספר השוואות דומות לאורך המבחר של מנועי TSI עד לבכירים שבהם).

אנא, אל תבין אותי לא נכון, איני רומז כי עשית בחירה לא טובה. לאנשים שונים - צרכים שונים. כל עוד מכוניתך עונה על צרכך ורכשת אותה במחיר שמצאת להגון - "שחקת אותה".

מה שאני מתפלא באשר לTSI זה שצריכה במנועי TSI עולה על צריכה של רכב שלי ללא TSI ועקרונית מאחר וברכבי יש הזרקה רב נקודתית מול הזרקה חד נקודתית ב TSI (שמקבל כוח יתר באמצעות הטורבו) רכבי צריך לצרוך יותר דלק מTSI אבל בפועל המצב הפוך.

נראה שיש פשוט פרסומת טובה לTSI

פורסם

אני רוצה להבין, צריכת דלק של 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית עם מזגן זה לא מספיק טוב לך?

מזדות (מנועי 1500/1600) עושות 1:10 בעיר והשברולט קרוז מהדור הראשון עושה גם 1:8 בעיר, אז מה לא חסכוני במנוע TSI שלך? נכון לכרגע הוא צורך פחות מאחרים. זה שהוא לא נותן לך תוצאות כמו שהיצרן כתב בפרסומות שלו, זה סיפור אחר וזה דבר שקורה בכל המכוניות כי היצרן בודק צריכת דלק בתנאים שאתה לא תהיה בהם לעולם.

ורק כדי שתהיה רגוע, אצלי בהתחלה היתה צריכת דלק מזעזעת יותר מאצלך, עם הזמן המצב השתפר, אז אל תקפוץ עם צריכת דלק אחרי 600 ק"מ ראשונים של המנוע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בתור אחד שעשה בשנים אחרונות מספיק אלפי קילומטרים על מנועים בנפחים שונים שנמכרו תחת תווית TSI, תרשה לי לאמור לך כי אני חולק על דעתך.

עיין שוב בהודעתי - אחד המנועים "חזק" מהשני בצורה מוחשית, עבור כל הגדרה מקובלת של מונח "חזק", כולל בהתנהגות בפועל על הכביש (המקום היחיד שחשוב באמת). למרות זאת, צריכת הדלק שלו היא ברת השוואה למשנהו, ופליטת המזהמים אף נמוכה יותר. זה אכן הישג. ובתור צרכן, מצידי - שגמדים קטנים יזריקו את הדלק עם רוגטקות, אותי מעניינת התוצאה.

באשר למספרים המדוייקים של צריכת הדלק של השניים, ראה את דעתי בהודעתי הישנה הזאת.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
מה שאני מתפלא באשר לTSI זה שצריכה במנועי TSI עולה על צריכה של רכב שלי ללא TSI ועקרונית מאחר וברכבי יש הזרקה רב נקודתית מול הזרקה חד נקודתית ב TSI (שמקבל כוח יתר באמצעות הטורבו) רכבי צריך לצרוך יותר דלק מTSI אבל בפועל המצב הפוך.

אני לא מבין מאיפה אתה מסיק כי TSI עולה על הצריכה שלך ?

לבד רשמת שיצא לך 1:12.5 (לא יודע אם זה עירוני און משולב) ,ואני עניתי לך כי לי יצא 1:13.5 בעירוני (ת"א והסביבה), אז איך הצריכה של TSI עולה על ללא TSI ?

וכמו שכבר מישהו רשם פה, ההספק של TSI הוא הרבה יותר גבוה מרכב ללא, ככה שגם עם צריכת דלק עולה קצת (והיא לא) אתה עדיין אמור לשלם על הבדלי ההספק...

פורסם

עזבו, הבן אדם סתם מנסה למצוא לעצמו חיזוקים לבחירה במנוע הרגיל ולא בTSI.

כל השרשור הזה מלא בדוגמאות של בעלי פאביות TSI עם צריכה משמעותית יותר טובה מ8 ליטר/100 ק"מ (1:12.5) והבחור עדיין ממשיך בשלו.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אני חי בשלום עם צריכה של 1 ל-12 מעורבת.

מניסיון אישי, אני ממליץ לכם לוותר כל ההסתכלות התמידית אחר צריכת הדלק ולנסות פעם אחר פעם, לשפר אותה. בסופו של דבר, אתם תגיעו למצב שלא תרצו להכנס למכונית, כי היא "תאכזב" אתם. אני הגעתי למצב שהתקמצנתי על מזגן, רק כדי שאני אוכל להגיד שהמכונית שלי צורכת 1 ל-13/14 - זה פשוט היה אבסורד.

תהנו מהמכוניות שלכם ותפסיקו עם התחרותיות המטופשת הזו.

פורסם

אין כאן קוריוז. פשוט מה שמנסים לומר לך הוא שבtsi אתה מקבל יותר הספק ויותר כוח אבל עם אותה צריכת דלק.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אל תשכחו שהTSI גם עולה 17K יותר ..

לא חסר אנשים שיעדיפו לנצל סכום כזה על משהו קצת יותר פרודוקטיבי מ2.9קג"מ.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מי שקונה 1.4 רגיל ולא TSI (כמוני ) השיקול הוא די פשוט

1. TSI יקר מ 1.4

2. אחרי שנגמרת האחריות תקלות זה בעייה ב TSI לעומת 1.4 כול מוסכניק יכול לטפל בו

הבחירה שלי ב 1.4 היה כי אני יודיע שהאוטו הולך לשרת אותי לפחות 5 שנים . מנוע עם מגדשים זה סיפור בעד עצמו

לא ש TSI לא טוב אני חושב שהיתרון שלו למשל בפפקקים הוא די משמעותי.

אני פשוטו מפחד ממוסך חברה והשחיטה שלהם

פורסם

אחרי שבועיים בארצות הקור והמוטוריקה (איטליה - גרמניה), ורק עכשיו אני קולט את הת'רד רווי הויכוחים המיותרים הזה.

אחרי איביזה 1.6 ושתי פאביות 1.6 - אין בכלל ספק שהפאביה 1.2TSI חסכונית משמעותית, בעיקר בביניערוני, שם הפער מורגש הרבה יותר. גם בשטח העירוני קיים פער אך הוא פחות משמעותי ביחס לפער של הביניערוני / משולב.

הצריכה העירונית נעה סביב 1:12+ עם מזגן, והבינעירונית נעה סביב 1:16 - 1:20 (תלוי בצורת הנהיגה). מדובר על נתונים מדודים בין תדלוקים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
עדכון בנוגע לצריכה. עברתי כבר 600 ק"מ הצריכה קצת עלתה ועומדת כיום על 8 ל - 100 ק"מ (לפי חישוב של מחשב דרך על כל 600 ק"מ) כאשר כמעט כל הנסיעות היו עירוניות בגוש דן (למעט נסיעה לירושלים בנסיעה זו מחשב דרל הראה צריכה של 5.2 ל -100 ק"מ).

ככה שאני לא כל כך מבין כל אלה שטוענים שרכבי TSI חסכוניים יותר.

באשר לשקע 12V קבלתי תשובה שאין שקה בתא המטען (כנראה שטעות בפרסום) התחייבו לחזור אלי עם תשובה יותר מפורטת.

תמשיך לעדכן אם יהיה לך מידע על השקע 12v.

מבחינת סיכומון 1300 ק״מ שלי. 500 ק״מ שהתחלקו כ130 ק״מ בינעירוני והשאר עירוני בירושלים 1:13.5

מחוץ לעיר בנסיעה אחת הלוך חזור לחולון וסתם מתוך עניין יצא לי 1:18.5.

שתי המדידות בתדלוק לפול ולא מחשב דרך.

לגבי השאר:

התחילה לקרקש לי הדלת הימנית הקדמית אחרי שהתקנתי דיבורית. המתקין נשבע שאין קשר כי הוא בכלל לא נגע

בדלת בהתקנה והציע לי לגשת ליבואן בעניין. עדיין לא התחלתי בהליך.

הפלסטיקה בכל אופן לא מתקרבת נניח לגולף 2002 של חברה שלי ואיכות ההרכבה כנ״ל. וכן אני משווה עם רכב מ2002.

איכות מערכת השמע סבירה פלוס במיוחד ביחס למערכות במיני.

איכות הנסיעה טובה, הרכב מעט נוקשה אבל לא בצורה מעיקה, משענת היד נוחה מאוד עם הגיק הידני שלדעתי מצטיין ולא פחות בהעברה חלקה ומתפקד טוב מבחינת יחסי העברה.

המושבים מלפנים נוחים אף הם.

רכשתי לרכב שמן סינטטי מלא shell הליקס במחיר טוב וכן בקבוק ליטר וחצי נוזל קירור g12++ גם כן במחיר טוב כי אני אוהב להיות מוכן מבחינה זו.

מבחינת תוספות הוספתי כבר דיבורית כאמור מתפקדת יופי ועונה לי על הצרכים.

בעתיד הקרוב כנראה אחליף רמקולים ואתקין רמקולים נוספים מאחור וכמו כן ואשקול חיבור של מגבר.

ג׳אנטים מבחינתי אחרונים בסדר העדיפויות כיוון שאני מאמין בשיפורים שתורמים יקודם להנאה ואח״כ למראה.

מבחינת מיגון לא התקנתי כלום אבל רכשתי מנעול הגה מלא של חברת disklok - גם ללא התעסקויות מיותרות בחשמל וגם לדעתי יעיל יותר מכל מיגון אקטיבי.

בברכה

טל.

• תוכן חדש...