Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפאביה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא עובר 3000 סל"ד כיוון שאלו הוראות ההרצה שנתנו לי כשקיבלתי את הרכב. הוראות ההרצה בספר הרכב הן לא לעבור 3\4 מסיבובי המנוע המירביים (שזה בעצם עד שאתה מגיע לחלק האדום). בכל מקרה גם ב3000 סל"ד המנוע גמיש מספיק ולא מרגיש עצל גם לא בעליות.

לגבי ה12V, לי ולך יש אותו רכב בדיוק גם אני קניתי ב69 אלף ואם אצלי אין סביר שגם אצלך אין. לגבי המפרט בוודאות מצוין שיש השאלה היא מה אפשר לעשות עם זה.

אגב סתם שאלה אם מישהו פה מבין בענייני צמיגים. צמיגים 185/60R14 אמורים לספק נוחות טובה יותר מצמיגים 195/55R15 או שזה לא ממש מורגש ?

טל.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא עובר 3000 סל"ד כיוון שאלו הוראות ההרצה שנתנו לי כשקיבלתי את הרכב. הוראות ההרצה בספר הרכב הן לא לעבור 3\4 מסיבובי המנוע המירביים (שזה בעצם עד שאתה מגיע לחלק האדום). בכל מקרה גם ב3000 סל"ד המנוע גמיש מספיק ולא מרגיש עצל גם לא בעליות.

לגבי ה12V, לי ולך יש אותו רכב בדיוק גם אני קניתי ב69 אלף ואם אצלי אין סביר שגם אצלך אין. לגבי המפרט בוודאות מצוין שיש השאלה היא מה אפשר לעשות עם זה.

אגב סתם שאלה אם מישהו פה מבין בענייני צמיגים. צמיגים 185/60R14 אמורים לספק נוחות טובה יותר מצמיגים 195/55R15 או שזה לא ממש מורגש ?

גם אצלי אין 12V. בדקתי עכשיו.

אגב תגיד יש לך מצבים כאלה שלא נכנס הילוך ראשון אחרי הילוך אחורי?

פורסם
המנוע עדיין לא נפתח,תן לרכב לעשות כ 1500 ק"מ ואז תחזור לדווח.

הוא צריך הרבה יותר מ-1500 ק"מ כדי שהמנוע "יפתח". מה שכן, צריכת הדלק משתפרת בהדרגה לאחר סיום ההרצה.

פורסם

צמיגים בעלי חתך גבוהה יותר 60 לעומת 55 נוחים יותר,אך איני חושב שתרגיש בהבדלים גדולים מבחינת הנוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבאס קצת עניין השקע... בניתי עליו.

לגבי התקעות ההילוכים לא קרה לי עד עכשיו. אם יש משהו שאני מתפעל ממנו כל פעם מחדש זו תיבת ההילוכים וקלות התפעול שלה, ההילוכים עוברים בצורה חלקה וכיפית.

מה שכן ברכב הקודם שלי כן הייתה תופעה של הילוך שלא נכנס מראשון לרוורס וההיפך. אם זה קורה לך תן לחיצת גז עדינה מאוד בניוטרל תמתין שהטורים ירדו חזרה וההילוך ייכנס לך.

ההרצה לפי ספר הרכב היא 1500 ק"מ. 1000 ק"מ ראשונים כמו שציינתי למעלה ו500 שאחריהם לעלות מאמץ בהדרגה (שאין לי מושג מה זה אומר באופן מדוייק)

טל.

פורסם
צמיגים בעלי חתך גבוהה יותר 60 לעומת 55 נוחים יותר,אך איני חושב שתרגיש בהבדלים גדולים מבחינת הנוחות.

זה נכון אם הרוחב זהה בוודאות השאלה מה קורה כשהרוחב שונה (במקרה זה ב10 ס"מ). אני מניח שזה לא באמת קריטי אבל סתם מתוך עניין.

אגב מה אפקט קוטר החישוק ? איך ההבדלים כאן משפיעים על הנוחות?

טל.

פורסם

לגבי התקעות ההילוכים לא קרה לי עד עכשיו. אם יש משהו שאני מתפעל ממנו כל פעם מחדש זו תיבת ההילוכים וקלות התפעול שלה, ההילוכים עוברים בצורה חלקה וכיפית.

מה שכן ברכב הקודם שלי כן הייתה תופעה של הילוך שלא נכנס מראשון לרוורס וההיפך. אם זה קורה לך תן לחיצת גז עדינה מאוד בניוטרל תמתין שהטורים ירדו חזרה וההילוך ייכנס לך.

ההרצה לפי ספר הרכב היא 1500 ק"מ. 1000 ק"מ ראשונים כמו שציינתי למעלה ו500 שאחריהם לעלות מאמץ בהדרגה (שאין לי מושג מה זה אומר באופן מדוייק)

לגבי שקע בתא המטען מחר אני מתכוון לפנות לצ'מפיון. מעניין מה יגידו.

אגב גם אני ממש נהנה מתיבה ונוחות העברת ההליכומים במיוחד הורדת הילוכים. דוושת המצמד פשוט טובה מאוד ונותן להרגיש כמו שצריך מה שחשוב במיוחד בזינוק בעליה.

לפני סקודה פאביה, היה אצלי חודש סיאט איביזה 3 דלתות. וגם בסיאט היתה תופעה של היתעקות ההילוכים.

פורסם
לגבי שקע בתא המטען מחר אני מתכוון לפנות לצ'מפיון. מעניין מה יגידו.

אגב גם אני ממש נהנה מתיבה ונוחות העברת ההליכומים במיוחד הורדת הילוכים. דוושת המצמד פשוט טובה מאוד ונותן להרגיש כמו שצריך מה שחשוב במיוחד בזינוק בעליה.

לפני סקודה פאביה, היה אצלי חודש סיאט איביזה 3 דלתות. וגם בסיאט היתה תופעה של היתעקות ההילוכים.

אני אשמח אם תעדכן אותי בתשובתם בעניין בין אם בפרטי ובין אם על גבי השרשור הנוכחי. אתה יכול לצרף אותי לפנייה שלך אם אתה חושב שזה יעשה הבדל ויתייחסו יותר ברצינות.

אני מניח שבמקרים כאלה כשיש פער בין מה שמובטח לבין מה שמתקבל אפשר לבקש התייחסות.

טל.

פורסם

פעם אני יודע היה רשום בפרוספקט,שאיבזור יכול להשתנות בהתאם למדינה שבה נמכר הרכב,אולי גם אצלכם רשום ככה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמור להיות שקע 12V בתא המטען? יש רק ליד בלם היד וגם שם תקוע מצת סיגריות.

אגב לעיניין הצמיגים, אצלי זה 205/45R16 והנוחות על הפנים.

פורסם
סיימתי את 100 ק"מ הראשונים בפאביה החדשה שלי. ב100 ק"מ האלה צריכת דלק הממוצעת עומדת על 7.4 ליטר ל 100 ק"מ, כאשר 80% היו בנסיעה העירונית ו-20% בנסיעה בינעירונית.

מה אתם אומרים?

אומרים: שאת צריכת דלק לא בודקים לאורך 100 ק"מ, בטח לא הקילומטרים הראשונים!

הפאביה 1.4 ידני מהמבצע של 69000.

הבנתי גם שמאחר והרכב מאוד חדש הצריכה היא גבוהה בהרבה מהצריכה האמיתית.

גבוהה - כן!

לא יודע אם בהרבה.

יכול להיות שהמצמד לא מכוון כראוי ולא מפריד הפרדה מלאה. מה גובה ה"נקודה"?

לחיצה עדינה על הגז בניוטרל תוך כדי שמשחררים לגמרי את המצמד. לא חייבים אפילו ללחוץ על הגז, רק לשחרר את המצמד בניוטרל ולנסות שוב לשלב בעדינות. אפשר לשלב הילוך גבוה (שלישי) ומיד לשלב את ההילוך הרצוי, אבל קודם לבדוק אם הקלאץ' מפריד כאמור.

זה נכון אם הרוחב זהה בוודאות השאלה מה קורה כשהרוחב שונה (במקרה זה ב10 ס"מ). אני מניח שזה לא באמת קריטי אבל סתם מתוך עניין.

אגב מה אפקט קוטר החישוק ? איך ההבדלים כאן משפיעים על הנוחות?

10 מ"מ שהם 1 ס"מ, לא 10 ס"מ!

פורסם
10 מ"מ שהם 1 ס"מ, לא 10 ס"מ!

אכן. אתה כמובן תסלח לי על העייפות שפקדה אותי עת כתיבת ההשוואה של רוחב צמיג לגובהו של גבר ממוצע... באירופה.

טל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון בנוגע לצריכה. עברתי כבר 600 ק"מ הצריכה קצת עלתה ועומדת כיום על 8 ל - 100 ק"מ (לפי חישוב של מחשב דרך על כל 600 ק"מ) כאשר כמעט כל הנסיעות היו עירוניות בגוש דן (למעט נסיעה לירושלים בנסיעה זו מחשב דרל הראה צריכה של 5.2 ל -100 ק"מ).

ככה שאני לא כל כך מבין כל אלה שטוענים שרכבי TSI חסכוניים יותר.

באשר לשקע 12V קבלתי תשובה שאין שקה בתא המטען (כנראה שטעות בפרסום) התחייבו לחזור אלי עם תשובה יותר מפורטת.

פורסם
עדכון בנוגע לצריכה. עברתי כבר 600 ק"מ הצריכה קצת עלתה ועומדת כיום על 8 ל - 100 ק"מ (לפי חישוב של מחשב דרך על כל 600 ק"מ) כאשר כמעט כל הנסיעות היו עירוניות בגוש דן (למעט נסיעה לירושלים בנסיעה זו מחשב דרל הראה צריכה של 5.2 ל -100 ק"מ).

ככה שאני לא כל כך מבין כל אלה שטוענים שרכבי TSI חסכוניים יותר.

באשר לשקע 12V קבלתי תשובה שאין שקה בתא המטען (כנראה שטעות בפרסום) התחייבו לחזור אלי עם תשובה יותר מפורטת.

דבר ראשון, תפסיק למדוד בעזרת מחשב דרך (במיוחד כשהקילומטראז' שלך נמוך)

מחשב דרך מדייק יותר ככל שהקילומטראז' עולה

דבר שני, תמדוד בין תדלוק לתדלוק ע"י חישוב ידני ולא מחשב דרך (השאיפה היא אותה תחנה/עמדה/משאבה)

דבר שלישי, אני אחרי כמעט 6K עם TSI 105, עושה 15.2 בממוצע במשולב, ו 13.4 בממוצע בעירוני

כאשר כמעט 95% מהנסיעות זה עם מזגן

לא מספיק חסכוני ?

• תוכן חדש...