Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

LADA GRANTA מה דעתכם?

Gavrik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://granta.lada.ru/

לא מזמן ברוסיה הוצגה הLADA GRANTA החדשה רכב עממי ולדעתי קפיצת מדרגה בשביל LADA...

הרכב בעלת טיבת הילוכים של ניסאן ומנוע של רנו ופותח ביחד עם רנו, מה שמדהים ברכב זה הוא המחיר בדיוק שליש ממחירה של JAZZ 1.4 ידנית ברוסיה לגרסאת ה1.6 ידנית הבסיסית ביותר עם 80 כ"ס 5 הילוכים, מדובר במחיר שיכול לגוול ל60-50K לחדשה.

אני מהמר שהבטיחות תהיה "נסבלת" (יותר טובה מהאלטו) כי הLADA PRIORA שמבוססת על שלדת הLADA 10 זכתה לציון של 3 כוכבים לGRANTA יש שלדה חדשה לגמרי (שיטוף עם רנו...) וESP בכול הגרסאות.

האוטו גם כן מעוצב בטעם טוב ובעל בגאז דיי גדול

אז מה דעתכם יש כיוון בארץ?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכחת לציין שברוסיה ההונדות מאוד יקרות (יחסית למכוניות אחרות) וזה לא מפתיע שהג'אז עולה הרבה יותר.

הלאדה אכן זולה, ובמיוחד בגלל שהיא מיוצרת שם.

פורסם

מזכירה מאוד את רנו/דאצ'יה סאנדרו, לדעתי זה אותו רכב בדיוק, רק בגירסת סדאן, עם מכלולים של רנו.

פורסם
מזכירה מאוד את רנו/דאצ'יה סאנדרו, לדעתי זה אותו רכב בדיוק, רק בגירסת סדאן, עם מכלולים של רנו.

אם סוברין ודיימלר הם מותגי קצה של יגואר לפי הסדר, גם דאצ'יה ולאדה הם מותגי קצה ברנו (רק בקצה ההפוך). :wink:

לטעמי זה נראה כאילו לאדה מפגרים 10-15 שנה אחורנית מבחינה עיצובית, יכול להיות שהקור משפיע על חוש העיצוב.:roll:

הבוז לך.

פורסם
אם סוברין ודיימלר הם מותגי קצה של יגואר לפי הסדר, גם דאצ'יה ולאדה הם מותגי קצה ברנו (רק בקצה ההפוך). :wink:

לטעמי זה נראה כאילו לאדה מפגרים 10-15 שנה אחורנית מבחינה עיצובית, יכול להיות שהקור משפיע על חוש העיצוב.:roll:

דאצ'יה לאט לאט מצמצמים את פער ונהיים ה"סקודה של רנו".

לגבי לאדה...יש עוד הרבה מאמץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

על פניו המכונית נראית סביר בהחלט, וקצת מזכירה את הרנו סימבול שיובאה לארץ לפני תקופה לא ארוכה.

זהו לא הניסיון הראשון של לאדה לפנות לשווקים מערביים; בשנת 84' הוצגה הלאדה סמארה (ספוטניק ברוסיה) שהיתה מעין סיאט איביזה רוסית, עם עיצוב של ג'יוג'יארו ומנוע שפותח בסיוע פורשה.

למכונית היה פוטנציאל לא רע כלל, רק חבל שהוא בוזבז בשל איכות חומרים איומה ותכונות ניהוג שהראו שליצרן אין פשוט מספיק ידע וניסיון, מה גם שהרוסים באותה העת התעקשו על יצור עצמי מקסימאלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני רק יודע שפוטין התקשה להתניע אותה...

גדול, מעניין כמה ראשים יעופו במפעל של לאדה:lol:

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אכן, תמונות קשות.

יפה לראות שתעשיית הרכב הרוסית התקדמה, חבל שהיא הגיעה רק עכשיו לעיצוב של שנות התשעים.

אגב, מה הסיבה להתעניינות הבולטת של ולדימיר בתא המטען?

פורסם

לא הבנתי מה חדש בה.

צורתה מאוד המזכירה את KALINA.

2 מנועי 1.6 בעלי 8 שסתומים ואחד "פורץ דרך" עם 16 שסתומים 98 כ"ס.

מחיר זול זה היתרון היחיד שלה.

יש מצב שרכבים מהודו/סין נותנים חבילה עדיפה.

שלא לדבר על קוריאניות...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא מובן לי משהו בייצור המוכניות הרוסי.

איך מעצמה טכנולוגית כולכך חזקה עם כלי מלחמה מאוד מתקדמים ומרשימים לא יכולה ליישר קו עם העולם בייצור רכבים?

פורסם
לא מובן לי משהו בייצור המוכניות הרוסי.

איך מעצמה טכנולוגית כולכך חזקה עם כלי מלחמה מאוד מתקדמים ומרשימים לא יכולה ליישר קו עם העולם בייצור רכבים?

זה היה האופי של המשטרים הקומוניסטיים - להתרכז בייצור הנשק ולהזניח את הייצור של מוצרי הצריכה. איך למשל קורה שצפון קוריה מסוגלת לפתח נשק גרעיני אך איננה מסוגלת להאכיל את אזרחיה? הנשק הרוסי אגב ככול הנראה היה ועדיין הינו לא רע והוא נמכר בכל העולם. אז פעם את מיטב המוחות של רוסיה היו במפעלים ומכונים הסודיים וכיום - בהרוורד ו-MIT ולא מפעל ה-VAZ.

בילדותי גרתי ליד מפעל דומה במוסקווה. אני זוכר את ריח הוודקה החריף שנדף מהפועלים שנסעו ברכבת תחתית למשמרת בוקר. אלה שחזרו מהמשרת חלקם בקושי עמדו על הרגליים. התוצרת הייתה בהתאם (המפעל פשט רגל בשנות ה-90).

עד לא מכבר המפעל הVAZ היה על סף פשיטת רגל גם, דבר אשר (בניגוד למוסקווה) כרוך באסון לעיר בה הוא נמצא ולכל המחוז כולו. לכן הממשל המשיך בניסיונות החיה. לפני שנתיים-שלוש חוקקו ברוסיה תקנות פרוטקציוניסטיות ומיסים גבוהים על הרכב המיובא ותוכניות הגריטה. ראש הממשלה פוטין יום-יום עסוק ב-PR לתוצרת המפעל והדברים כמובן נותנים עידוד מרץ מסוים. ככול הידוע לי לרכבי ה-LADA ישנם יתרונות מסוימים במזג אוויר הקר במיוחד ועמידות בפני שלג מלוח בערים הרוסיות (אשר אוכל רכבים מיובאים). אזי ישנו ביקוש מסוים לרכבים אלה (אך יש לציין שנתח השוק שלהם ברוסיה איננו גדול). לנו בישראל תוצרת זו ככול הנראה איננה רלוונטית.

• תוכן חדש...