Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה היחידה ששקלתי לרכב מרכב ספורטיבי סגנון Cupra או FR הייתה בגלל הכבישים המשובשים + אין ספור פסי ההאטה בארצנו המקסימה.

לקום בבוקר ולנסוע לעבודה בלוווי קפיצות וזריקות בגלל פסי האטה זה לא כיף, מצד שני נסעתי גם ב C4 וגם C5 ושתיהן פשוט היו חוויה של נסיעה.

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפסי האטה שהכי מפריעים, הם אלה שמתחילים במדרגה קטנה קודם והרכב מקבל מכה שמרגישים את הטמבון הקדמי עוד שניה מתנתק מהאוטו.

וזה רק בפסי האטה עם המדרגה לפני, או עם הברזלי מתכת המחזירי אור! רק אלה עושים את הבעיה!.

שימו לב בפסי האטה "נקיים" אפילו גם אם הם גבוהים כמעט ולא מרגישים אותם.

פורסם
איפה יחנו תושבי רחוב הרב קוק? הרי זה לא אדם או שניים. אפשר להתנחם בעובדה שמדובר סה"כ בשני באמפרים. אגב, מוצב שם שלט המאפשר להחנות בשעות מסויימות בלבד, כך שזה לא כזה נורא, מבחינת צפיפות.

ה"תופעה" של בניית באמפרים בכל מקום, בהחלט מתסכלת. אני אעדיף מצלמות מהירות עליהם, בכל רגע נתון.

צריך למצוא להם פתרון, אבל הרי מדובר בציר תנועה מרכזי, לא סתם רחוב צדדי. חייבים למצוא פתרון כי זה רק הולך ונעשה יותר גרוע.

גם אין לי בעיה עם הקונספט של פסי האטה, הוא פשוט חייב להיות מבוצע בצורה מסודרת ומנוהלת כראוי, ולא "קבלן הישר בעיניו יעשה".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מי שנכנס לקיבוץ יגור יודע מה זה במפרים רציניים

לא מספיק שהם בגובה של האוורסט , יש גם בורות צמודים אליהם...

אבל עניין הבמפרים הוא כאין וכאפס לעומת עניין הכבישים המשובשים בחיפה - לבאים מחורב לכיוון מרכז זיו מחכה נסיעה מאתגרת במיוחד

פורסם
מי שנכנס לקיבוץ יגור יודע מה זה במפרים רציניים

לא מספיק שהם בגובה של האוורסט , יש גם בורות צמודים אליהם...

אבל עניין הבמפרים הוא כאין וכאפס לעומת עניין הכבישים המשובשים בחיפה - לבאים מחורב לכיוון מרכז זיו מחכה נסיעה מאתגרת במיוחד

צודק ב-100%. האמת היא שבעבר זה היה בלתי נמנע, אבל כיום כאשר יש את מנהרות הכרמל - אני לא מבין למה לא סוגרים את פיקא* והאזור שם לכמה זמן ומתקנים הכל. (האמת שראיתי שהתחילו לתקן חלק מהדרך).

*וכמובן, לתת לכולם לנסוע בחינם במנהרות בינתיים.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
ואני שואל, למה בעצם?? למה אין תקן?!

הרי יש תקן כמעט לכל דבר שזז, על הכביש ומעבר לו, אז למה לדבר כל כך משמעותי אין תקן במדינת ישראל?!

האם זה בגלל שהנושא נופל בין הכיסאות?

את מי צריך להפעיל בכדי לקדם חקיקה בנושא? הרי ניתן להריח את הבחירות באוויר, זמן להפעיל כל פופוליסט מצויי..

הפסי האטה בק.ביאליק פשוט אבסורדיים!

ראש העיר החליט שק.ביאליק תהווה את שפן הניסיונות של המשרד לבטיחות בדרכים אשר המליץ לעשות מעברי חצייה מוגבהים.

הלך ראש העיר ויישם מיד!

קיבלנו, מעברי חצייה מאבן משולבת ובגובה המדרכה (כל מדרכה והגובה שלה, כנ"ל גם מעברי החציה המוגבהים).

את העליה לרכבים יצרו בצורת עליה בשיפוע חד (כמו לחניה, אך הרבה יותר חד וגבוה).

יצא פשוט זוועה! :x

גם רכבים שעוברים אותם ב-10! קמ"ש משפשפים את המעבר חציה (בעליה) ואת הכביש (בירידה) :shock:

אני אישית מצאתי תכניקה של: לתת ברקס לפני העליה, לשחרר את הברקס בדיוק בעליה, ואז להאיץ על המעבר עצמו.

בצורה זו הרכב נפגע הכי פחות.

הפכו אותנו להיות נהגי ראלי באל כורחנו.. :?

גם בבאר שבע יש צמתים כאלה, לא אחת ולא שתיים.

אני לא הערכתי נכון את הירידה ונסעתי שם על 20 קמ"ש

בירידה מהאבן משולבת אל הכביש שברתי את ציירייה ימין.

מה תגיד על זה?

פורסם

אין ספק שהקריות כרגע הם סיוט לרכבים.

גם לפני השיפוצים של הרכבת הקלה היו באמפרים בכמויות היסטריות ,

ועכשיו יש בורות האטה מין מדרגות כאלו של חצי מטר מחייבים כמעט עצירה מוחלטת , ותוסיפו את העובדה שגם אחד שגר כל חייו בקריות עדיין מגלה שבין לילה מוסיפים עוד באמפר בצורה ראנדומלית ולא טורחים לסמן אותו או לשים עליו פלסטיקים זוהרים.. ובלילה הם פשוט הפתעה מוחלטת.

פעם נשברו לי בקבוקי שתייה בבגאז' בגלל באמפר הפתעה שכזה.

פורסם

על מה אתם מתלוננים, אתם מוזמנים להגיע לנהריה. שם תראו כמויות לא אמיתיות של סבגיות..

כן, כך קוראים להם בעיר, סבגיות.

פשוט הגבשושיות (באמפרים) כל כך פופולארים אצלו שהם קרויים על שמו של ראש העירייה ג'אקי סבג

:screwy: גו פיגר

פורסם
תקנה סיטרואן C5 ותעבור את פסי ההאטה ב-80 קמ"ש בלי לשים לב שהם שם

מסתבר שלא חייבים C5 בשביל זה. הייתי פעם במושב שיש בו כמה פסי האטה, די רגילים מבחינת הגודל והצורה, ותפסתי טרמפ עם מישהו שנהג ברנו 19 או מגאן דור ראשון, לא זוכר בדיוק. הוא היה קצת פסיכי, כנראה, כי הוא נסע בתוך המושב 90 קמ"ש ולא טרח להאט לפני פסי ההאטה - ובקושי הרגשנו אותם!

אני שמח לראות בשרשור הזה שאני נוהג די נורמלי יחסית לחברי הפורום - מהר יותר מהממוצע בפניות, איטי יותר מהממוצע על פסי האטה.

פורסם

מה שלא פחות גרוע זה הפסי רעידה האלו לפני מחסומים. למשל על כביש 443 מת"א לירושלים (קצת לפני ירושלים)

פשוט מפרק את הרכב, אני נוסע שם על קמש אחד.

נכון שזה מעצבן, אבל מה אתם מציעים במקום?

אם אתה נכנס לישוב קטן בגרמניה ועובר את ה30 קמ"ש, אתה יכול להיות בטוח שצולמת והדוח כבר בדרך אליך.

למה שזה לא יעבוד אצלנו?

אצלנו ממשיכים לנסוע מהר גם אם יש באמפרים וגם כל הרכבים מתפרקים.

פורסם

1. מי שלא נהג בעכו לא יודע במפרים מהם: קודם הבמפרים בכניסה הדרומית - שהצריכו מעבירות של זלדה בכביש בין עירוני. עכשיו דווקא מחקו אותם ובמקומם התקינו את הבאמפרים הכי נורמליים בארץ (שטוחים ורחבים). אח"כ ברח' הארבעה, רחוב רחב (די מסלולי\דו נתיבי) זוג במפרים מעולתרים (מעבר חציה ועוד הכבהה 10 מ' לפניו).

2. אני לא יודע מה מתרחש בתוך הקריות, אבל בדרך עכו אין במפרים. בכל נסיעה יש בורות חדשים, מהסוג ששובר פגושים וצירים.

3. אני לא יודע מדוע מתלוננים על דרך פיק"א. בחיפה יש הרבה כבישים הרבה יותר גרועים.

4. הגרועים ביותר הם קיבוצים ומושבים, שם כל אחד מאלתר כמיטב דמיונו הפרוע. בקיבוץ שריד נתקלתי בשלושה במפרים צרים וגבוהים צמודים זה לזה כך שלא היתה שום דרך להמנע משפשוף הגחון.

5. הבמפרים ברחבות התשלום של מנהרות הכרמל דווקא יחסית סבירים, אם יודעים כיצד לגשת אליהם. אפילו ב-SX4 הדי קשוחה שלי לא זה מה שישבור אותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכניסה הצפונית של עכו יש באמפר באורך של 3 מטר... (באמת, אוטו שלם יכול להחנות עליו כאילו זו פלטפורמה)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
נכון שזה מעצבן, אבל מה אתם מציעים במקום?

אני גר ברחוב קטן הגובל בשני רחובות עם תנועה ערה של מכוניות, האחד אם והשני ללא פסי האטה. לחצות את זה ללא פסי ההאטה זה פחד מוות. כנ"ל להשתלב בו אם רכב. נהגים ללא הבדל דת מין גזע או יצרן מכוניות נוהגים של מהר מידי!!

להבדיל, זה המשופע בבאמפרים רגוע ונעים להולכי הרגל. אם ילד לא שם לב ורץ לכביש (וזה קורה, גם להורים מחנכים ואחראיים) הנהג ישים אליו לב ויעצור בזמן (זה עדיין פחד משתק מנסיון) ברחוב ללא הבאמפרים זה תאונה בטוחה.

אני אישית בעד החזרת מרכזי הערים והשכונות הצפופות להולכי הרגל, ולכן עד למציאת פטרון אחר אני בעד באמפרים.

מצלמות מהירות

פורסם

דרך אגב אם כבר מדברים על כבישים ובאמפרים,

מי שגר בירושלים ומכיר את הכביש בירושלים בבר אילן, ה"כביש" הכי מפורק שקיים ואני לא מגזים גם בעולם לא תמצאו כביש כזה.

עכשיו עוד חידשו אותו כי הוא הגיע למצב שכבר אי אפשר לנסוע שם, אבל עד לפני חודשיים הכביש היה מפורר ברמות שאין לתאר,

כאילו אתה נוסע על ביצה מיובשת, נסיעה שם על 30 קמ"ש מפרקת את האוטו וגורמת לבלאי חמור מאוד, זה כמו לסוע על 40 באמפרים רצופים אחד אחרי השני כל אחד במרחק 5 מטר מהשני.

אני מאמין שיש פה כמה מירושלים שיודעים על מה אני מדבר, אבל עכשיו עוד סידרו אותו קצת.

• תוכן חדש...